Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.09.2022 22:20 - ЗА НАРОДНИЯ СЪД
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1782 Коментари: 5 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
   Попаднах на постинг, написан от образован и интелигентен човек. Копирам го в блога си с надежда повече хора да го прочетат и да се размислят за миналото ни. Дано върху този постинг се  сезират тези, които пишат учебниците по история. 
   Ето и постингът:

08.09 14:37 - За героичния призив за „нов Народен съд“

Автор: teodordetchev Категория: Други   image
Прочетен: 979 Коментари: 7 Гласове: 

19

 Възниква въпросът, дали сме си взели поука от 09 септември 1944 година. Тогава българските държавници – добри или лоши, предават властта на просъветския Отечествен фронт без бой и без съпротива. Смятали са, че не бива да се пролива кръв и не трябва страната да се превърне в бойно поле.

Управляващите допускат преврата на 09 септември 1944 година, въпреки че са били напълно наясно, че се готви такова нещо – програмата на ОФ е била прочетена по радио Варна доста време преди преврата и не оказват съпротива на съветската армия, въпреки че е имало разработени планове за отбрана в случай на съветско нашествие. Без съмнение, това са били благородни съображения – от едни военни действия със сигурност са щели да пострадат най-много обикновените хора.

Днес, някакви смрадливи плъхове, изпълзели от дупките, където са се скатавали тридесет години заплашват с нов Народен съд. Заплахата с „нов Народен съд“ е на практика заплаха, която би била осъществима поне при две предпоставки. Първата е, че са необходими промени в Конституцията, които да допускат извънредни съдилища. При сега действащата Конституция, няма как да се проведе „нов Народен съд“.

За да се промени Конституцията по такъв радикален начин, трябва да се свика Велико народно събрание и това ВНС трябва да има някакво героично и напълно обезумяло квалифицирано мнозинство, което да гласува такава възможност или направо създаването на подобен извънреден съд.

Така стигаме до втората предпоставка. Тя се свежда до това, че за да настъпят такива събития, трябва някой да е взел властта „по много категоричен начин“ и изборите да се проведат „под дулата на калашниците“, съвсем като модела на путиновите референдуми в Украйна. Трябва някой да стои въоръжен пред избирателните секции и да „вразумява“ господа гласоподавателите, как точно да гласуват.

След това, същите тези с калашниците ще трябва да стоят въоръжени и около сградата, където ще заседава свиканото по описания по-горе начин Велико народно събрание, за да не би някой от депутатите да се обърка и да не гласува както трябва. Познаваме отечественофронтовския манталитет – изборите трябва да се печелят с 99 процента от гласовете, а гласуванията във ВНС ще трябва да са с пълно единодушие. По друг от „правилния“ начин ще могат да гласуват само народни представители, които междувременно са починали и с бягството си на онзи свят са предали каузата на новия съветизъм и на войнстващия български про-путинизъм.

Описаното по-горе не е мрачна анти-утопия. Това е най-вероятният процедурен сценарий за осъществяване на мечтата за „нов Народен съд“. Няма да коментирам надълго и нашироко психологическия профил на хората, които призовават за „нов Народен съд“. Те принадлежат към „утайката на обществото“. Изрично подчертавам, че тук имам пред вид не някаква „утайка“ по имуществен или по образователен критерий. Ни най-малко. Имам пред вид „интелектуалната утайка“ – пасмината хора, които са в тежко обсесивно състояние на омраза към всичко и всички. Сутрин те мразят себе си, а към обяд вече целия свят.

Ние добре познаваме хората, които мразят промяната, която се е осъществила през изминалите вече 33 години, с всичките й недостатъци и проблеми. Те я мразят, защото чисто психологически чувстват, че тя е занулила значението им в обществото. Така де, преди те са писали характеристики на младежите, които искат да кандидатстват във военно училище или пък са давали справки за общите настроения в квартала, където са се чувствали партийни феодали, а сега могат в най-добрия случай да „хейтят“ във форумите и под блоговете. Но тук въпросът не е да правим психоанализа на изметта, която, която иска да организира някаква нова мащабна екзекуция в стил „1ви февруари 1945 година“. Въпросът е за същността на процедурата, по която може да се стигне до такъв сценарий.

Отговорът е, че до „нов Народен съд“ може да се стигне само през насилствена смяна на конституционния ред. Само някакво драстично политическо насилие на някакво много добре въоръжено малцинство, радващо се на външна, а не на вътрешна подкрепа може да доведе до пародията на правосъдие, наричана „нов Народен съд“.

Няма как по законосъобразен ред да се предизвика смяна на Конституцията, която да доведе до възможност да се организира и проведе извънреден съд с параметрите на „Народния съд“. Дори и катаклизмични обстоятелства не биха могли да доведат до това. То е възможно или при чужда военна окупация, която е по-малко вероятна, защото България е член на военно-политически блок, който би възпрепятствал подобна „инициатива“ или при вътрешен преврат. Вътрешният преврат, разбира се би могъл да бъде осъществен само с много активна външна подкрепа от много мотивиран външен фактор, който има необходимите ресурси и компетентности.

Ние добре се досещаме кой би могъл да е този „външен фактор“. Там имат разни трибуквени структури, които не са останали без агентура в България. Но някаква тяхна „инициатива“ за радикален политически преврат в България не е възможна без създаване на масова обществена истерия и това е каузата, за която работят мнозина у нас. Повечето от тях работят напълно безплатно, изпълнявайки ролята на „полезните идиоти“, за които говори техният патрон – Владимир Илич Ленин.

Важното в случая обаче е, че от изложеното до тук става ясно, че призивите за „нов Народен съд“ на практика представляват на практика призив за насилствена промяна на конституционния ред и на държавния строй. Ключовата дума тук е „насилствено“. Няма как с „мир и блага дума“ да се свика „нов Народен съд“. Още повече, че ако се позовем на един от най-речовитите адепти на „новия Народен съд“ в българското блогово пространство (пиша „речовит“, за да не употребя някоя оскърбителна квалификация, за което изкушението е голямо), предвижданото извънредно съдилище ще съди буквално който му падне пред очите. Цитирам предложения списък на предателите, според вдъхновения коментар на въпросния индивид: „Ще помогне САМО Народен съд за предателите. Независимо какви- евроатлантици, блогъри, туркомани, газоексперти, шистоваци, дупедавци-корумпета и пр. ...“.

Очевидно е, че ставаме свидетели на призив, да се извърши държавен преврат, който да бъде последван от псевдосъдебна разправа с хората, които са дразнели по някакъв начин издигащата подобни лозунги реваншистка измет.

Разбира се, към изброените категории ще бъдат добавени и други най-различни категории хора – най-вероятно ще го отнесат и „бивши другари“, които са участвали в приватизацията и са се позамогнали според българските стандарти за това. Така де, за какво ще се прави преврат и ще се влага толкова пара в свирката, ако пътьом не се преразпредели собствеността в държавата. Преобладаващата част от проповедниците на новия Народен съд съзнателно или подсъзнателно си мечтаят да бъдат новата номенклатура, която ще обязди икономиката на новия държавен капитализъм, който естествено ще ни бъде предложен като комунизъм или като някакъв нов „суверенен путинизъм“. Хората ще му измислят име, не им липсва фантазия…

Но да се върнем към важното – призивите за „нов Народен съд“ на практика са призиви за насилствена промяна на конституционния ред и държавния строй. Това деяние е съставомерно и наказуемо според едноименния Кодекс, макар че в случая то се крие и гуши зад свободата на изразяване. Ако някой от ратниците на „новия Народен съд“ бъде запитан в съдебна зала как я вижда тази работа дето я пропагандира, той с пяна на устата ще доказва, че никога не си е помислял за някакви преврати, политически насилия и прочее. Просто ангел Господен ще слезе (най-вероятно по молба на Гундяев, пък защо не и повикан от някои членове на нашия Свети Синод) и ще осени хората с идеята за нов Народен съд и за нова, не бомбена но достатъчно дълбока яма на гробищата, където да бъдат своевременно „оземлени“ разни „евроатлантици, блогъри, туркомани, газоексперти, шистоваци, дупедавци-корумпета и пр.“. Останалото е свобода на изразяване и нищо повече.

Да, така е. Враговете на свободата най-добре знаят как да използват възможностите, които им предоставя демокрацията, за да я … унищожат. Това вече е ставало и тези хора са изучили в детайли опита на Адолф Хитлер и сговорната му дружина по обезсилването на Ваймарската република в Германия.

Впрочем, нацистите никога не са „закривали“ Ваймарската република, нито са отменяли едноименната конституция. Те просто „временно“ са обезсилили действието на едни конституционни текстове и са си дали извънредни права, позовавайки се на други конституционни текстове, използвайки всякакви процедурни еквилибристики. Тези техни действия са подсилени в редица случаи с референдуми. Ако питате, дали визирам с последното дейността на „Няма такава държава“, да точно това имам пред вид, макар че на този етап те още не призовават към „нов Народен съд“, а само работят над създаване на предпоставки за свикването му. За последното моля да не ме съдят за клевета – това е просто мое предположение и част от свободата ми на изразяване.

Така че, без да давам съвети на специализираните органи и служби, които трябва да наглеждат подобни наглеци и инициатори на масови псевдосъдебни саморазправи, бих по-скоро обърнал внимание на широката общественост. Да си отваряме очите на четиринадесет и да сме готови да пресечем подобни сценарии по същия начин по който през 1991 година беше пометен режима на така наречения ГКЧП (Государственный комитет чрезвычайного положения) в Съветския съюз. Помните московчаните, излезли на улицата, които пресякоха ентусиазма на Генадий Янаев, Язов, Крючков и другите злополучни превратаджии.

Е, СССР е упованието и вдъхновението на визираните в този текст тривиални мерзавци. Нека им напомним, че има примери точно от историята на СССР, които можем свободно да използваме за демократични и антитоталитарни нужди. С техните камъни по техните глави.

image






Гласувай:
8



1. gardener - Ива Митева: Най-доброто е президентът да посочва министър-председателя
12.09.2022 22:29
„В нашата Конституция разделението на властите е прокламирано, но не е доведено докрай. Ние предлагаме народът да реши каква да е формата. Конкретното решение многократно го казахме. Това, което смятам, че е най-доброто, е президентът да посочва министър-председателя, а той, от своя страна, да определи кабинет, който да мине през вот на доверие в Народното събрание“. Това заяви Ива Митева от „Има такъв народ“ в ефира на бТВ.Тя уточни, че президентът ще определя на коя партия да даде мандат без значение кой спечели изборите.
Според нея промените към даване на по-големи правомощия на президентската институция ще доведат до по-голям баланс между властите.
цитирай
2. gardener - и още малко за разстрела на "евразийските" идеи от комунистите
12.09.2022 23:15
«Чекистът Бобров с подробности за разстрела: "Този... вашият... Гумильов... разбираш ли, умря с шик. Усмихваше се, допуши си цигарката... Правеж, разбираш ли. Но дори на момчетата от особения отдел направи впечатление. Празно мъжкарство, но въпреки това здраво момче. Малко са, които така умират…“»

В нощта на 25 срещу 26 август 1921 година, бил разстрелян офицерът от руското разузнаване и мъж на Анна Ахматова, поетът Николай Гумильов, другари православни комуняги и русофили, сещате ли се от кого е разстрелян - от червените орки, които 23 години по-късно се разправиха и с България. Днес..., някакви червени изроди в лицето на ... изрода Радев искат цялата власт за да останат елит, елит, какъвто не са били никога и няма да бъдат, те са в групата на чекиста Бобров.
цитирай
3. raders - Има ги. То е ясно, че са бивши военни, ...
12.09.2022 23:22
Има ги. То е ясно, че са бивши военни, бивши милиционери, настоящи путьофили и хора с проблемно мислене от четата на Копейкин. Едва ли са много опасни, но вдигат голяма гюрултия около себе си.
цитирай
4. planinitenabulgaria - Благодаря на коментиралите постнига, който копирах.
13.09.2022 09:43
Митева е подофицер за специални поръчки на Радев, подчинена е на Трифонов. Трифонов провали два парламентарни избора и после събори превителството и парламента по приказ на шефа на задкулисието в България, кето някога наричахме мафия, Радев. Според моято гледна точка той е изборът на заблудените, зяависимите и на откровената простащина.
Такива офицери за специални поръчки на Радев са Надежда Йорданова, Бойко Рашков и още доста, душеприказчикът му е Слави Василев. Директно подчинени пък на Путин освен троянският му кон, Радев, са Копейкин, Нинова и други. За да имат успех тези нещастници, те се нуждаят от простащина, която да ги подкрепя. Почти четвърт век Трифонов работИ, рабОти и сега за култивирането на простаци и постигна големи успехи. На този електорат разчита Радев, към тях са отправени посланията на офицерите му за специални поръчки.
Борбата на Радев е да стане България президентска република и така да направи опит да ни отклони от културните държави и да ни присъедините към държавите-примати от ОНД.
цитирай
5. gardener - Напълно споделям размислите Ви от коментара Ви.
13.09.2022 10:22
Всъщност, новите идеи се раждат след ... насилие, излиза от всичко това. Ако не беше бащата - синът, нямаше да напише идеите си за пасионарност, може би, Дугин нямаше да има основа, на която да стъпи и нямаше да може да бъде мотивиран Путин да започне война... цинично, момчетата от особения (разстрелна команда с чекиста Бобров) са в основата на това велико, православно израстване на една нация от много народи. В нашия случай, всяка насилствено променена история, ражда грозното като естетическа категория, грозното и безобразното, увито в красива хартия и предложено като подарък за народите. Сещам се за онези спомени на Мирчо Спасов, в които споделя връзката си с Тодор Живков за 100 дена по 30 камиона по 30 човека в камион ... може и да не съм точен в цифрите, получаваше се 10 000 избити и закопани без съд и присъда хора, само от Лъвов мост в София, даже и без народен съд, не говоря за местните безчинства по другите градове, те не могат да бъдат обхванати, освен, ако някой полугрпамотен комунист не си е писал кървавите мемоари. Всъщност, много хора работят по темата "възмездие" и ликвидация или окончателно решение - според езиковия багаж и историчността си. Лицето Митева е ... силният човек в някаква смешна партия, силна докато не се опитва да налага някакъв модел, роден в главата и неодобрен от по-старшите офицери. Не мисля, че ще може да танцува повече от едно лято, такава логиката на местния полит. живот, до следващата глупост, която ще сподели и няма да я има ... такива ми ти работа, но възмездие трябва да има и то се нарича лустрация, след съд и конфискация на имуществото на всички наши другари, които не могат да докажат произхода му. Само така ще открие път към духовност от Западен вид, където е ценно всичко от живота до знанията на човека, а не защото човекът е верен, послушен и краде за нас, както е модерно да се предлагат "новите" политици - всички са по тази схема на пазара днес и това не е морално и трябва да бъде наказано с изчистването им по мирен начин..
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12183631
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031