Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.08.2022 11:05 - С Е В Д А Н А
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 5745 Коментари: 4 Гласове:
10

Последна промяна: 28.08.2022 11:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

                                                       ЛИЧНИ  ДНЕВНИЦИ

 

    Цял живот работих, ходех по най-дивите места на страната, посещавах региони с хора, опазили ценностната си система, до днес живеещи по нейните закони. Доста от делата ми ще останат след мен. Планирал съм – доколкото зависи от мен – да свърша и това, което разрешават силите ми сега. Защото те намаляват...

 От три седмици се боря с едни бетонни плоч/к/и, които съм поставил на различни места на вилата ни с определена цел – за пътеки, път за колата, декоративни плочници, като под на стопанските постройки и др. Радевотрифоновите простаци си плащат да им забетонират определени части от дворовете, някои почти целите. Да се направи някаква промяна в двора след забетонирането му е трудно, скъпо или невъзможно. Затова аз ползвам плочи, които си отлях сам. Така площта се запазва ако плочите бъдат премахнати и може да бъде върната към предишното й състояние, напр. градина за зеленчуци. Каквото и да правя, старая се то да бъде съобразено с екологията.

   Плочите ми са армирани, с различни форми, според мястото, напр. извивка на пътека, но преобладават тези с размери 5 х 50 х 100 см. Ако се изчисли теглото им една плоча тежи около 85 кг, а аз съм 75.  Още мога да работя с тях, но явно това ще е последното им подреждане, защото предишното бе преди 15 години. Установих, че сега са „станали” доста по-тежки от предишното им подреждане. Привърших работата с плочите, сега започвам да преподреждам камъните на един участък с „римски” път. В двора си имам и трикемеров римски мост.  Само където не е над река, а служи за красота. Римският ми път е направен от камъни, които съм докарал от планините, където съм пътувал. Сега ще ги подредя още по-красиво, имам и много нови. Имам култ към камъка, а по римски пътища по Родопа и Балкана съм вървял толкова, че ставам за вписване в книгата на Гинес.  Най-красивите ми камъни са от Дойкинската река в Западните покрайнини и от притока на р. Огоста, който извира от рида Копрен, реката през с. Копиловци. Тези камъни съдържат мед, почти червени са и са тежки като метал. Формата им обаче е съвършена.

    Римският път ще почака, трябва да си почина от работата с плочите, предстоят ми и три пътувания. Първото ще обхване региона с населените места Звездел, Кирково, Стоманци, Скалина, Летовник. Второто ми пътуване ще бъде с база в с. Дойкинци и неколкодневни разходки с помощта на джип до най-красивата според мен част от Западния Балкан – Копрен/Трите чуки. Третото пътуване ще бъде из природните красоти на Западните Родопи.

   Работейки тази вече тежка за мен работа се замислих за войната в Украина. Един изрод /Путин/ тероризира съседна страна, изстрелвайки ракети от Русия по жилищните квартали на градовете, по училища, болници, театри, по инфраструктурата на страната. На бойното поле Русия нищо не може да направи, защото руските войници са боклуци, въоръжението им е скапано и поради това Путин залага на ракетния терор. По-ярка изява на толкова мащабен тероризъм, в случая държавен,  аз не знам.  Връх на този тероризъм е окупирането на ядрена централа на Украина, от която се обстрелват населените места около централата. Това е заложническа история с много голям мащаб. Заложник в случая е Европа, а терористът е Петин, който може да причини ядрена авария тип „Чернобил” или „Фокушима”. Целият свят с изключение на няколко държави-идиоти – Сирия, Северна Корея, Еритрея и Венецуела – е против Путин, но той има и други подкрепники, според мен защото са изроди като него. Визирам нашия пРезидент и министър-председателя на Унгария. Първият няма реална власт и може само да смърди, да прави звуци и уйдурми според приказ от Кремъл. Вторият има реална власт и макар непочтен, е по-почтен от нашия пРезидент, защото има позиция, докато нашият пРезидент щиканери. Връх на непочтеността му бе да поздрави Украинапо случай отделянето й от СССР след като подкрепничи на Путин и признава аншлуса на Крим. Пожела мир на Украина. Как този кремълски слуга у нас, Радев, разбира мира в Украина, той го обясни така:

   НИКАКВА ПОДКРЕПА ЗА УКРАИНА, ЗА ДА СВЪРШИ ПО-БЪРЗО ВОЙНАТА !

   Какво означава това е ясно, но това е позорна позиция. Изрод може да бъде насърчен или делата му одобрени само от друг изрод – и той без ценностна система, без морал, на висок пост, даващ му възможност да „работи” с офицери и офицерки за специални поръчки. Сега цитирам само един негов офицер за специални поръчки, Слави Трифонов. След като Слави провали два парламентарни избори в страната и третият път събори правителството, сега на ход е инициативата му чрез рефередум да се промени модела на управлениие у нас и начело на държавата да застане човеко на Путин, Товарищ радеВ. Нещастници, слуги на Кремъл, изявяващи се чрез пРезидентството ни, което Радев превърна в отдел на ФСБ.

 Войната в Украина променя възгледите на хората. Едни губят вяра в човечеството въобще, считайки го за изчерпано, щом цял свят не може да озапти един изрод, който заподмятва ракети и се налага чрез държавен тероризъм. Щом е така, значи и ние така трябва, това е първата мисъл на трифоноворадевата простащина, непритежаваща доблест и достоинство, каквито не притежават и фюрерите й. Тя ще възприеме този начин на изява за нормален и със сигурност ще стане жертва, но не на бойното поле, а на хибридната война, разпространяваща фалшиви новини, дезинформаця и пропаганда. Цитирам тежкото оръжия на руските кибергибридници – Путин твори световните ценности, а Западът се опитва да ги руши. Но Путин ще ги защити, вижте го що прави с укронацистите и укрофашистите в Украина.

   Украина е жертва, Радев не дава да й се помага, за да ги победи /б. м. избие/ Путин. Той не казва това, а иска мир в  Украина. Безсрамна, позорна позиция. Радев има обаче подкрепники в България. В момета си спомням два образа, на душеприказчика му Слави Василев и на една лекарка в лудница, Цветислава Глъбова. Слави е негов химнословник, Цвети -  активен борец от Инициативния комитет за преизбиране но Радев за пРезидент, която преоткрива нови и нови качества на пРезидента  ни. Липса на разум или зависимост, всеки може да определи сам.

    Доста трагични снимки от тероризма на Путин в Украина се появават в социалните мрежи. Една от тях е тази с празните детски колички на бебетата, избити от ракетите на Путин в жилищните квартали с цел прочистването им от укронацисти и укрофашисти. Снимката обаче, която най-дълбоко ме покърти бе на едно моиченце, чието семейство с автомобила си бяга от бомбардировките на града им, но изродите стрелят по колата им. Бащата е убит, а куршум откъсва лявата ръка на момииченцето. Тази снимка символизира според мен най-добре теророзма на Путин срещу Украина, уродството му и това, което той е способен да върши. На това са го научили в КГБ. Но и нещо друго показва - какъв е моралният облик на нашия пРезидент, който подкрепя Путин в тероризма му срещу един народ. Сега, чрез служебното му правителство.

   Обчам музиката и съм доста вътре в нея. Казвам това, защото някаква връзка се появи в главата ми тези дни между една музикална пиеса и снимката на момичето с откъснатата от куршум ръка.

   През последната седмица на два пъти слушах пиесата на Георги Златев-Черкин, Севдана, която е за цигулка и пиано. Тя е прекрасна!  Севда означава няколко неща, но и мъка. Слушайки я, пред мен застава образа на това момиченце в болнична обстановка. Ръчичката й я няма, раната вече е заздравяла. Едно ангелско същество, което цял живот ще страда заради изрода Путин и няма да може да изпълни задачата си, изминаваща пътя на естественото си Божиие употребление на земята. Една дупка в Космоса ще остане презна...Путин, школьник  на КГБ от нищо няма страх и срам, но нашият пРезидент, превърнал – както вече казах - пРезидентството в отдел на ФСБ, след като няма срам пред хората, които излъга, че ще  им служи,  а служи на Путин,  няма ли срам пред самия себе си? Ако Путин е центърът на световното зло, Радев е центърът на нашето зло. Само един  факт ще приведа, намесата му чрез Рашков в работата на охраната на границата с Турция доведе до ситуацията, тя да се превърне в място за преминаване на мигранти. Отговорът няма ли срам пРезидента всеки може да си го даде сам. Вероятно Слави Василев и Цветислава Гълъбова ще са на друго мнение.

   Дано пРезиденът ни да види снимката на това дете, превърнато в инвалид заради мегаломанските идеи на един изрод, чиито мироглед той споделя и подло го подкрепя. 

    Ще поместя снимката на момиченцето с откъснатата ръка и линк на пиесата Севдана на Георги Черкин. Музиката казва това, което думите не могат...



image

(16) Севдана | Sevdana for Violin & Piano - Famous Bulgarian Classics - YouTube

(16) Георги Златев Черкин - Севдана (в изпълнение на Иван Кръстев и Проф. Благовеста Константинова) - YouTube




Гласувай:
10



1. vmir - Болката и страданието на жертвите са тържество за терористите и простаците.
28.08.2022 11:53
Започнаха войната уж заради жертвите в Донбас и Луганск, а всячески отричаха, че 8 години водиха война там. Претекста им беше подаден от няколко лъжливи изрода, които искаха от охранители, техници и миячи да се префасонират в държавни чиновници по тертипа на нашите деветосептемврийски шумкари дето уж борели фашизма. Така властолюбието на една шепа лъжливи лентяи с претенции стана оръжие на изтрещялото кръвожадно джудже, което вече отне над 100 000 човешки живота.
цитирай
2. planinitenabulgaria - Тази война наактивирва кретените по света, които подккрепнуват Путин.
28.08.2022 15:30
vmir написа:
Започнаха войната уж заради жертвите в Донбас и Луганск, а всячески отричаха, че 8 години водиха война там. Претекста им беше подаден от няколко лъжливи изрода, които искаха от охранители, техници и миячи да се префасонират в държавни чиновници по тертипа на нашите деветосептемврийски шумкари дето уж борели фашизма. Така властолюбието на една шепа лъжливи лентяи с претенции стана оръжие на изтрещялото кръвожадно джудже, което вече отне над 100 000 човешки живота.


Тяхнта арогантност стана причина за противопоставяне в обществата между нормалните хора, с достоинство извървяващи земния си път и кретените /видиотените/, катализирани от терористичната война на Путин срещу украинците. Ето една от жертвите, 9 годишно момиченце, на което куршум е откъснал лявата ръка, друг куршум убил баща му в колата, докато семейството им бяга от бомрардировките. За жалост, подкрепники и поддержники кретенът Путин има и в България, цитирам тримата най-първи: Радев, Нинова, Копейкин. Най-важната фигура на подкепниките на Путин в Бългаия е пРезитентът ни.
Чий ще е Крим, ако не руски, пита той.
Аз пък питам:
Чий пРезидент ще е Радев ако не руски?
Той коренът на злото, който от години съсипва страната ни с цел да ни отклони от Европа и пренасочи към Русия/Беларус.
цитирай
3. gardener - Искам да напиша нещо хубаво и мотивиращо... и в същото време достойно и истинско
03.09.2022 09:37
Бъдете здрав и все така като истински Българин пишете своите си неща. Вие (и още няколко хора тук) не знаете, колко сте ценни за България, Вие сте нейното красиво и истинско лице, защото е имало такива като Вас, само за това има и България до сега.
цитирай
4. planinitenabulgaria - Благодаря
03.09.2022 21:10
gardener написа:
Бъдете здрав и все така като истински Българин пишете своите си неща. Вие (и още няколко хора тук) не знаете, колко сте ценни за България, Вие сте нейното красиво и истинско лице, защото е имало такива като Вас, само за това има и България до сега.


за интелигентния коменнтар!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12181813
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031