Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.08.2022 09:31 - СТАТИЯ НА Г/ЖА ДРОНЗИНА
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2876 Коментари: 3 Гласове:
3

Последна промяна: 23.08.2022 09:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

          Попаднах на статия на г/жа Татяна Дронзина, която прочетох внимателно и без коментар я копипействам в блога си.

 Его текстът на статията:                                                                              

 

                                                                                                  Татяна Дронзина*

                            "Не питай къде е тя. Мъртвите деца от Буча я взеха при себе си."

   В резултат на експлозия беше убита Дария Дугина, дъщерята на смятания за идеолог на Путин, Александър Дугин. Колата избухна пред очите на баща й, който трябваше да се намира в същото превозно средство. Може би атентатът е бил насочен към него. Създател на концепцията за Русия свят, четвъртата философия, лидер на реакционното Международно евразийско движение, напоследък Дугин стана печално известен с фразата си "Украинците трябва да се убиват, да се убиват и  да се убиват!"

      Кой стои зад атентата?

   Може да е всеки. Украйна не отдели внимание на събитието, наричайки Дугин дребно болтче във войната, а дъщеря му - незначителен коментатор. Лидерът на ДНР Денис Пушилин обвини Украйна, но след хилядите лъжи, които той всекидневно изрича, основателен е въпросът защо трябва да му обръщаме внимание. Някои видяха в покушението противоречия в руския управляващ елит, други - предупреждение. 

   Самата Дугина  е доктор по философия и е била политически наблюдател на Международното евразийско движение, което се ръководи от баща й . Тя изнесе лекции, работи като журналист, в точа число и в ТВ канала Царьград, собственост на нечистоплътния руски бизнесмен Константин Малофеев, когото ЕС държи отговорен за финансирането на проруски сепаратисти в Източна Украйна чрез фондацията "Св. Василий Велики".  Александър Бородай, "премиерът" на самопровъзгласилата се Донецка народна република е негов финансов консултант.

   Дария Дугина подкрепи специалната операция в Украйна, посети Донбас няколко пъти и стана един от авторите на "Книга Z", книга със спомени на очевидци от войната в Донбас. ЕС наложи санкции срещу нея, а мнозина в Европа я наричаха руската Льо Пен, с която тя, междудругото, беше в отлични отношения. Заклета рашистка, мразеща от цялата си душа всичко не руско и особено украинско. Автор на идеята да бъдат създадени Мариуполски и Донцки трибунал. Нарича хората на Азовстал фашисти. Агитира в полза на незаконната анексия на Крим по следния начин: „Новоросия е район от живота на нашата страна, където населението е предимно настроено на съюз с Русия, която през 2014 г. отхвърли преврата в Киев. Тук населението винаги е било наше в най-пълния смисъл на думата и по вяра, и по език, и по манталитет."

   Дугина се отнасяше доста цинично към Европа и не се посвени да облече отношението си в най-долнопробни лъжи като тая, че  докато по време на специалната военна операция руснаците живеят добре, французите бедстват като в най-черните времена на комунизма, тъй като магазините са празни и няма какво да купят. И за да нямате никакви илюзии ето още една нейна суперидея: "Всъщност това показва, че западният човек живее в лоното на една мечта, която западната хегемония му е дала. И за да го събудим малко, за да не се разложи напълно, трябва да му дадем форс чрез тази война . И то дозирано. И ако, не дай си Боже, той вече започне да разбира  какво се случва -. това вече е опасно, той трябва да бъде евтаназиран отново."

   Нейните идейни съратници написаха сълзливи постове от рода на тоя, че бог не е пожелал да спре ръката на убиеца, защото Дугина в дадения момент е по-необходима на небесното войнство. Но масовите ползватели на мрежите са далеч от подобни мисли. Ето някои от постовете: "Всичко е честно. Такава е философията на битието.  Предизвикваш смърт, очаквай смърт." "Съжалявам само, че баща й не е бил в същата кола." " Дугин беше на мястото на гибелта на дъщеря си. Не питай къде е тя, Александър. Мъртвите деца от Буча я взеха при себе си."

   Каквито и да се причините и които и да са организаторите на атентата, едно нещо не може да бъде оспорено. Войната вече е в сърцето на Русия. И руснаците тепърва ще трябва да свикват с това.

   *Текстът е публикуван на фейсбук страницата на автора, заглавието е на Faktor.bg





Гласувай:
3



1. rosiela - Коста,
23.08.2022 10:26
КАКВО МОЖЕ ДА СЕ ОЧАКВА ДРУГО?
цитирай
2. morskipesni - Предизвикваш смърт, очаквай смърт." "Съжалявам само, че баща й не е бил в същата кола."
23.08.2022 15:33
Дронзина- какво очакваш с мерзките си "съжаления"? Аз ще позная веднага -ще случиш на кафе сладкарница с пасти от ония, специалните.
цитирай
3. planinitenabulgaria - Оставам с убеждението, че не различавате гьот от амджик.
23.08.2022 16:04
morskipesni написа:
Дронзина- какво очакваш с мерзките си "съжаления"? Аз ще позная веднага -ще случиш на кафе сладкарница с пасти от ония, специалните.

Когато сте трезвен пишете коментарии, стига с тая водка и луникоф.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12149404
Постинги: 4532
Коментари: 10746
Гласове: 18291
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031