Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.07.2022 17:46 - Другарю пРезидент, уважаемий съблогър Венцивалери1951....
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1572 Коментари: 3 Гласове:
3

Последна промяна: 28.07.2022 17:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

            Другарю пРезидент, уважаемий съблогър Венцивалери1951/Радостиналасса:

            ТЕРОРИСТИТЕ БИВАТ ЧЕСТВАНИ САМО ОТ ПОДКРЕПЯЩИТЕ ТЕРОРИЗъМА !!!

 

   Започвам с поучение към Вас като подчертавам, че

не вИ уважавам, защото освен неинтелигентни, непочтени и с промити мозъци, виЕ не различаващи доброто от злото, а с химнословенето си спрямо поета и терорист Вапцаров, виЕ се яввявате подкрепники на теророзЪма по света. Ще цитирам само най-големия терорист в момента, Путин, който със заподмятване на ракети срещу неодобряващите политиката му на тереризим не само спрямо Украина, поради невъзможността му да победи победи Украина военно, прилага спрямо хората на страната им ракетен тероризъм. Под прицела на този тероризъм са театри, културни паметници, жилищни квартали. Този тероризъм има за цел да сплаши хората в Украина, да ги дееморализира и по пътя на терора над тях Путин да спечели войната, имаща за цел отнемане на техни територии и присъединяването им към Голямата страна, където живеят най-щастливите хора на земята. Жертвите от ракетните удари по жилищни блокове и квартали стават невинни хора, деца.

    Преди години пак по приказ от същата страна с участието на Вапцаров терористични действия са били извършвани в нашата страна с цел вкарването й в орбитата на СССР. Тогава не е имало ракети, но е имало достатъчно широко поле за терористични изяви. Напомням за партизанина от с. Осиковица, днес Миланово, Милан, който избивал по нивите пред родителите им фашистките войници в отпуск, които по нивите и ливадите помагали на родителите си. Пример за тероризъм! Давам още един пример с дерайлирането на влакове и втори с взривяването на мостове. За организирането на тази дейност дейност Вапцаров е получавал от съветското посолство месечно възнаграждение 2000 лв. спрямо днешиня курс и е живеел доста добре по време на ВСВ.

   Ще се спра по-подробно на влаковия тероризъм, като първо осветля понятието „ОТБИВАЧКА”.

   Запознатите с ж. п. инфраструктурата знаят какво означава СТРЕЛКА, за какво тя служи – да отправя влаковата композиция от един релсов път по друг. На този принцип е  била измислена от терористите  тогава отбивачката, представляваща половината от стрелката. Ето как е ставало дерайлирането на влаковете:

  Избира се място за поставяне на отбивачката веднага след завой. Поради късото разстояние до нея дори машинистите да я видят в последния момент, те не могат да спрат влака и той попада в капана на тероростите. За целта ако завоят е ляв, отбивачката се монтира на лявата релса. Тя представлява един стоманен клин, подобен на този на стрелките, но по-къс.  Този клин се закрепва с болтове и специални планки към тясната отвесна част на релсата. Мястото му се избира да бъде срещу планки, които свързват две релси от дясната страна на ж. п. пътя. Тогава релсите не са били заварени каквито са сега.  Планките на дясната релса се свалят, отвиват се и болтовете на скрепителите на релсите към дървените тогава траверси. Те са с правоъгална глава, завиват се трудно, но пък се отвиват за секунди.

   И какво се получава:

   Влакът настъпва отбивачката, остта на колоосите му натиска чрез дясното колело на дясно и то измества освободената от съединителната планка и от траверсите релса от мястото й на закрепване на широчина, по-голяма от ходовата част на релсата. Десните колела на локомотива излизат от релсите, те повличат и левите, които скачат от отбивачката на траверсите и така локомотивът вече е дерайлирал, а вагоните като по-леки от него също дерайлират. Понеже тези отбивачки са били поставяни на завои, локомотивът, бутан под ъгъл от вагоните зад него се е обръщал, а в някои случаи и цялата композиция. По това време вече са пътували бързите локомотиви Хеншел, с три движещи оси и скорост до 80 км./час. Тогава се е обръщала цялата щомпозиция, а вагоните са се покачвали един върху друг. При обръщането на влака е възможно да излезе прегрята пара от парния му цилиндър, която е с температура 500 градуса и налягане 100 атм. Възможно е огън от подгревателя на локомотиива, тогава каменни въглища, да излезе от огнището и да изгори, да осакати, или да обезобрази машинистите. Машинистита са бил трима, като единият е управлявал влака, вторият е подържал и следял изправността на системите му, които трябва да са заредени с вода и въглища, въздух за спирачките и др, а третият е бил огняр. В резултата на дералирането на влакове са загинали 6 машинисти. Каква е тяхната вина, г/да венцИ и радеВ? По същия начин сега Путин избива с ракети украинците по жилищата им. Дали химнословеният от обеднителя на нацията ни и натовски генерал наш пРезидент и блогърът, най-големото машкарче в блога знаят тези факти? Предполагам, че не, защото те са рожба на времето време, когато историята криеше тези събития, или пък обясняваше истината с лъжи. Това време подготви оснавата на простащината, към която според мен принадлежат тия двама хубавци. Само такива като тях могат да химнословят тероризЪма.

 

    Още един раздел, по който е работел Вапцаров като организатор на тероризЪма: стената 10 мм. Тя се нахлузва в главината на колелото и така

     Правели са се саморъчмно бомби, в които металната част е била бурия от колело на товарна волска каруца. Бурията предствалява здрава стоманена безшевна тръба с дебелина 10 мм. Триенето става между нея и остта на каруцата. Тази главина от едната страна е била заварявана от терористите изцяло с много здрава метална плоча, а от другата страна е имало малка дупка за пълнене с взрив. Взривът е бил внасян от СССР и разпределян от водачите на терорстичинте групи с цел взривяване на отделни обекти, най-вече от инфраструктурата. Ползвал се е специален взрив, подобен на нашия каменарски барут. Които са били войвици знаят разликата между взрива напр. в артилерийските гилзи, който изгаря за определено време и каменарския барут, който изгаря за хилядни от секундата и причинява ужасяващ взрив. Поставен върху камък, той го строшава.

  И с такива работи се е занимавал Вапцаров, г/да венцИ и радеВ, това е чист тероризъм. Основата на този тероризъм, извършван от определени личности е липсата на каквато и да била ценностна система у тях, за мен това са изроди, Налице е неуважение към живота, но това е била и професия – терористът чрез тази дейност открива своя поминък, напр. 2000 лв. на месец от съветското посолство.

     Не увяжавям терористи, към които причислих Путин.  Тероисти са и тези, които взривиха Кулите в Америка, друг видиотен взриви автобус с израелци у нас.  Голяма част от терористите по Европа идват от арабските страани, където те по времето на съветската експанзия там от времето на Хрущов в страните Египет, Алжир, Сирия, Либия, Ирак и др. бяха обучавани да водят тази дейност от човеко на Брежнев, Товарищ андропоВ, известен и у нас андроповките по улиците и кафенетата..

 

   Интересно защо двама от най-безпросветните ни хора, които оцитирах, химнословят един раздел на изкуството, поезията. Те от своите позици – единият пРезидент, другият – най първото машкарче в блога - различават ли напр. дигитус от фалос, та се упражняват орално от нелевизията, от блога и където им падне в такава сложна материя?

  Аз имам въпрос към т.ях:

  Ако /напр./ Бетховен, този светъл гений, бе убил в резултат на терор, оранизиран от него 6 машинисти, щеше ли той да бъде в историята на света Бетховен?

 image  



Гласувай:
3



1. batogo - !!!:))) Русоробите мразят Истината, Коста!
28.07.2022 18:46
Чест и почитания, че си им казал Истината право в очите, макар бетонните им глави да са "здраво бронирани" срещу всяка Истина...
цитирай
2. vmir - Само да добавя,
29.07.2022 18:41
че благоверната на Вапцаров го е пришпорвала да побърза с деловата активност, защото й било омръзнало да живее без мезонет и разни други отличителни за "идеалистите" материални екстри. Но в поезията на Вапцаров ще го откриете тогава, когато бот Венцо си посипе главата с пепел и признае, че всички червени терористи са лицемери и актьори, за да имат непреходен достъп до подобни благини.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12288261
Постинги: 4567
Коментари: 10794
Гласове: 18370
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930