Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.06.2022 13:33 - Петък 12.38 /Дали сме живи/
Автор: shining Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4060 Коментари: 6 Гласове:
13

Последна промяна: 03.06.2022 13:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
   Щъркелът търпеливо и стоически стърчи върху гнездото си. Облаците са се оставили на вятъра да ги носи накъдето му падне. Пухкавостта им е толкова притегателна, че понякога ти се приисква да подскочиш и да се скриеш там. В тяхната уютност и безбрежност. Такава е и несбъднатата ти мечта за живота - уютност и безбрежност. А може би не?

   Птиците са шумни и витални. Юнска щастливост. Плодовете на черницата се сипят върху главата ми, накълвани от неуморните им човки.Слънцето си припича над всички и над всичко. Вечното слънце. Нашето слънце. На всеки един от нас поотделно. Е, поне си имаме нещичко,което не могат да ни отнемат. А може би не?

   Ягодите си червенеят на спокойствие - топлина и влага - точно толкова им стига. Е, не съвсем - пълното им щастие е когато ги откъснат нетърпеливи и невинни детски ръчички. Комарите се разшетаха и стават все по-дръзки. Всъщност какво ли би било, ако комарите не бяха такива, каквито си ги знаем. А може би не?

   Толкова интересен и шарен е този ден. Една среща със стар приятел, няколко сърдечни думи, разменени усмивки от сърце, обещание за скорошна среща на кафе. Отхвърляне на ежедневни задачки по списък - все пак делник е все още. А хората се щурат с пълни сакове след петъчния пазар и изглеждат щастливи и удовлетворени. А може би не?

   Дали сме живи?

                                         shining



Гласувай:
13



Следващ постинг
Предишен постинг

1. zemela - Поразходих се из блога ти. Умееш да ...
03.06.2022 20:49
Поразходих се из блога ти. Умееш да се радваш на съзерцанието и усещаш природата. А умееш и да описваш това, което възприемаш, много красиво. Поздрави!
цитирай
2. emi1ts - Уют и безбрежност!
03.06.2022 22:22
Нека мечтите ти станат реалност!:)
Радвам се и ми е много приятно ,че имам възможността да съзерцавам заедно с теб твоите красиви и вълнуващи описания,размисли!Благодаря!Показателно за характера на човек е на къде е насочено вниманието му,какво го прави радостен и щастлив! При теб си личи - живееш на 100 процента:)Хубави и вдъхновени дни пожелавам!
цитирай
3. shining - Към - 1. zemela
03.06.2022 22:56
Благодаря за тези мили думи! Обичам да се поглеждам в огледалото на коментарите, особено когато са от сърце, правдиви и сърдечни.Това ми подхранва надеждата за съмишленост, от която имам нужда, за да зареждам деликатните пластове на собствената си душевност.Много засукано май стана, но е от сърце.Аз също хвърлих поглед на твоя блог и виждам, че тези добри думи не са от случаен човек.Впрочем когато ми се допише нещо такова усещам някаква вътрешна потребност да го направя и после думите излизат като че ли от само себе си.А много съм щастлив, че моето послание стига до душата на някого, с когото иначе не се познаваме, но едно такова общуване идва по най-естествения начин като при добри приятели, които умеят да се усещат един друг.Поздрави и от мен!
цитирай
4. shining - Към - 2. emi1ts
03.06.2022 23:01
Здравей отново,
много мило че пак се срещаме след известна пауза, но какво означава това отнесено към времевия безкрай. :) Споделеното съзерцание ме прави толкова щастлив, не веднъж съм го споделял тук. Хубаво е, че и ти си си тук и сега като надникнах пак и се чувствам на едно добро място сред добри приятели.Благодаря ти и на теб и се надявам да се срещаме и да споделяме хубавите неща. Много много е приятно!
цитирай
5. benitta - Привет с голямо закъснение, но пък с ...
15.06.2022 08:22
Привет с голямо закъснение, но пък с обещание за многобройни усмивки, които нося в раницата, специално за теб и твоето цветно кътче тук!
Сега ще ти кажа: четейки тези образни размисли, поднесени в 3D формат с ярък колорит, усещам прилив на ято меки и пухкави облачета, които ме понасят в някакво безвремие и атмосферата се преобразява във феерична успокояваща наметка :))) Да, точно така си е!
Обичайно за твоята натура, усеща се умисленост, малко тъга, но много сензитивност за най-дребните детайли от ежедневието и света наоколо. Съчетано с талант за предаване 100% на твоя миг на размисъл, чрез думи в кубично и оцветено измерение, се преобразява в безценно! Да, да - и това си е точно така!
Хубаво е, че си имаме блог и можем да пречистим малко душата, като срещнем себеподобни.
P.S. Моля те, изтрий коментарът, който е преди моя, защото е неприятно да го виждаме всеки път. Стои като петно от нещо вмирисано, което няма място на нашата полянка!
Поздрави! ;)
цитирай
6. shining - 5. benitta
15.06.2022 22:31
Привет! Това че ме познаваш от доста време прави преценката ти за мен и моите излияния все по-прецизна и детайлна. Дълбоко се впечатлих от тази твоя способност да надникнеш навътре в моята душевност. :)
Колко е хубаво, че намери паролата! Постингът ми става все по-ценен и по-ценен, ха ха! Разбира се римите и тези тук взаимности в душевните ни криволичения са едно високо ниво, айде няма нужда да скромничим театрално.
Пречистването колкото по-редовно, толкова по-добре, но както се получи в края на краищата.
А бе ще ги съберем ние всичките тия разхвърляности някой ден може би в книга, ама сигурно ще е като остареем. Тогава сигурно ще имаме време.
Благодаря ти! И си запиши паролата да си я имаш за следващия път.Надявам се, че ще е скоро.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: shining
Категория: Лични дневници
Прочетен: 750053
Постинги: 173
Коментари: 1422
Гласове: 5038
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031