Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.05.2022 08:00 - ЕДНА ОПОРКОВСКА СТАТИЯ
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2927 Коментари: 8 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
   Без да коментирам, копирам статията на един от душеприказчиките на Путин, на Радев, на Кури и на Копейкин. Защо наши деца с пластмасови сачми стрелят по деца, които майките им се опитват са спасят от войната, защо на мигранти от Украина идиоти забиват кирки в колите, мисля че поместената статия хвърля светлина върху тези идиотизЪми, а също и кои са вдъхнонителите им. В статията има и т. н. опорни точки, които се споменават винаги и навсякъде в порядък строг. 
   Ето и самата "Статия":

                                    Време е европейците да спрат да бъдат васали на САЩ

Сега, когато здравият разум изглежда напусна както западните лидери, така и редакциите на европейските медии, а колективната антипутинова истерия замени способността да се мисли, ще ви припомня само няколко реалности, които светът, в делириум, изглежда, е забравил.

Нека не притискаме руската мечка още в ъгъла, защото Украйна не си струва ядрен холокост. Би било добре да напомним на тези, които призовават за война и си играят с огъня, че говорим за ядрен огън.

Когато мирът се възцари и страстите утихнат, историците ще анализират тази война, за да определят обективно истинските виновници.

Докато чакате, ето няколко напомняния:

Именно американците през 1990 г. се отказаха от сближаването на Русия с Европа.

И именно американците обещаха на Горбачов никога да не разширява НАТО на Изток.

Когато Варшавският договор беше прекратен през 1991 г., Западът запази НАТО с неговите 16 членове, предимно европейски страни. След като спечелиха Студената война, американците, вместо да изграждат мир, интегрираха 14 страни от бившия Съветски съюз в НАТО и инсталираха своите ракети по границите на Русия, която вече не заплашваше никого.

През 2022 г. пет страни от НАТО все още имат американски ядрени оръжия на своята земя. Кой кого заплашва?

От 1990 г. НАТО не е отбранителен съюз, а по-скоро средство за атака, подчиняващо се на заповеди на Вашингтон, чиято цел е да управлява света.

НАТО винаги е агресор. В Сърбия, в Либия, в Ирак, в Сирия, в Афганистан. Ние знаем техните успехи.

През 1999 г. НАТО бомбардира Сърбия, съюзник на Москва, с армада от 800 самолета и разчлени страната, отрязвайки от нея провинция Косово, която се преврърна в държава на мафията, център на цялата незаконна търговия: с хора, оръжия, лекарства и органи.

Западът скърби за съдбата на Украйна, но аплодира бомбардировките над злощастната Сърбия, несправедливо обвинена в геноцид.

Тези престъпни атентати над малка държава, която не нападна никого, продължиха 78 дни. Самолетите на НАТО извършиха 38 000 полета, причинявайки много цивилни смъртни случаи.

Връщането на Крим от Русия е просто бумеранг за независимостта на Косово, наложена на Белград в пълно нарушение на международното право и въпреки Русия, тогава все още твърде отслабена, за да устои на този позор.

Когато Путин отказва да види Украйна като предна база на НАТО по руските граници, то става въпрос именно за това, което отказа и Кенеди през 1962 г., когато Хрушчов искаше да постави ядрени ракети в Куба.

Не, не Путин погреба Минските споразумения. Украйна никога не ги е спазвала, отказвайки да предостави автономия на проруския Донбас.

Западът стене за съдбата на Украйна, но от 2014 г. насам хората в Донбас също търпят безкрайни украински бомбардировки. Но нито Европа, нито Америка се притесняват от това. 13 хиляди жертви за 8 години.

Какво мисли Зеленски за това, слушайки как всички европейски лидери плачат?

Какво говори Бернар-Анри Леви, шампионът по дезинформация във всички телевизионни предавания?

Полк Азов измъчва руски войници. Това шокира ли нашия велик защитник на човешките права? Или някои жертви заслужават интерес, а други не?

Твърди се, че целият Запад иска мир, но двадесет държави въоръжават Украйна и разпалват военен огън. Някои дори искат да изпратят изтребители! Чиста лудост. Оръжието ще попадне в ръцете на украински мафиотски групировки, а след това и в мазетата на нашите предградия, както някога се случи с оръжия от бивша Югославия.

Зеленски не спира да разпалва огъня на войната и иска още по-строги санкции срещу руския народ. Той иска на Русия да бъде забранено достъпа до всички пристанища и летища по света. Той иска да я изключи от всички международни организации. И той, призовавайки за война, разпалва цялата европейска преса.

Той иска участието на НАТО с риск от тотална война. Западната подкрепа го вдъхновява и той не спира да оказва натиск върху Европа. Западът е направил герой от него, докато той изостря страданията на народа си, като се крие в бункер.

Но Зеленски не е светец. Той управлява корумпирана държава.

Полк Азов наистина е нацистка единица, което Западът отказва да признае. Неизменният метод на двойните стандарти на световния жандарм...

Като неочаквано обяви, че Украйна ще бъде добре дошла в ЕС, Урсула фон дер Лайен за пореден път показа своята некомпетентност и абсолютна безотговорност, тъй като Путин се противопоставя на присъединяването на Украйна към ЕС и НАТО.

Трудно е да се направи нещо по-глупаво! И Зеленски се възползва от този шанс, като говори пред Европейския парламент с искане за ускоряване на процедурата за присъединяване. Сякаш Европа трябва незабавно да интегрира една корумпирана, фалирала държава.

Никой не знае как ще свърши тази братоубийствена война. Но ако западните страни се бяха вслушали в законните искания на Путин и бяха гарантирали сигурността на Русия, светът нямаше да бъде в настоящата ситуация.

Време е европейците да спрат да бъдат васали на САЩ.

Те възродиха умиращото НАТО, възобновиха Студената война в продължение на тридесет години, те погребаха завинаги великия проект на велика Европа от Атлантика до Урал, толкова скъп на генерал дьо Гол. Те могат да се радват. А наивните европейци аплодират и сеят омраза с непрестанните си санкции.

Когато чуя министъра на икономиката Бруно льо Мер да иска да унищожи руската икономика и да обрече руския народ на бедност, докато Путин възнамерява само да обезглави корумпираното украинско правителство и прави всичко възможно да избегне цивилни жертви, си казвам, че не собственикът на Кремъл е този, който е изгубил разума си.

Ако руски хакери блокират уебсайта на министерството на льо Мер, тогава не се учудвайте. С нашите 300 милиарда национален дълг, с нашата отслабена индустрия и селско стопанство, този отдел за несъстоятелност трябва да бъде по-скромен. Престъпно е да се желае икономически упадък на Русия.

Нека продължим да ядосваме руската мечка с нашите безумни санкции и ще докараме Хирошима до 20-та степен. Преди няколко дни Западът избра да ескалира конфликта и не споменава за преговори.

Напразно, защото нито Европа, нито САЩ имат възможност да започнат истински военен сблъсък с Русия, която ги води в областта на оръжията. И Путин ще извърви целия път, за да постигне целите си.

Вече 30 години Западът мами и унижава руснаците. Това време мина, отсега нататък разговорът между Москва и Европа ще се води от позиция на силата. Спечелването на Студената война за връщане към отправната точка тридесет години по-късно е очевидно най-големият политически провал от 1945 г. насам. Благодаря ти чичо Сам, благодарим ви европейски елити!

Французи, да напуснем НАТО. Не трябва да помагаме на САЩ в техните войни за господство.

Ние сме добре запознати с руснаците, имаме дълга обща история. Ние се ценим и уважаваме. Да, видяхме казаците по улиците на Париж, но и френската армия стигна и до Москва.

През 1942 г. е създадена група френски летци на изтребители, които да се бият рамо до рамо с руските пилоти: групата Нормандия - Неман. Това е единствената европейска група, която воюва срещу германците като част от Червената армия. Тя бързо се отличи в битка и спечели уважението на руските пилоти.

И досега руснаците носят цветя на гробовете на френските летци, загинали на руска земя. След края на войната руското командване позволи на многократно награждавани пилоти да се върнат във Франция със самолетите, на които са се биели.

Напомням също, че руснаците спечелиха войната. Хитлер остави 80 процента от армията си в руските степи. Без жертвата на руския народ съюзниците никога не биха могли да направят десант. Западът има къса памет.

И да видим днес, че Франция на Макрон гледа на руснаците като на врагове, е безкрайно тъжно. Бруно льо Мер кипи от омраза и вие с вълците, но не знае нищо за проблема, залоговете и рисковете от войната.

Да дразниш първата в света ядрена сила, като я накараш да гладува – ако идва от министерства на републиката – е доказателство не само за безкрайна глупост, но и за психически проблеми.


Гласувай:
41. vmir - "Да дразниш първата в света ядрена сила, като я накараш да гладува ... е доказателство не само за безкрайна глупост, но и за психически проблеми"
18.05.2022 08:39
Какъв цивилизационен връх в историята на човечеството!!!

Прочее, защо му е на някого да си заработва сам прехраната, след като може да се снабди с оръжие и с него да си присвоява закупеното от другите??? Мчи нали с оръжието се отбранява от лошите хора, които без всякакво съмнение са фашисти, нацисти и милитаристи и пречат на човека да живее свободно и щастливо както подобава на всеки, прозрял тази истина.
цитирай
2. dobrodan - Бай Коста, монетата и медалът винаги имат две лица.
18.05.2022 09:39
Пържолата и кюфтето имат само по едно.
Опорки или не, верни са.

Адриен Боке: Бях свидетел на преместването на трупове в Буча. Мисля, че г-н Макрон започва да осъзнава някои неща.

"Аз бях свидетел на трупове, които бяха преместени. Тоест, когато пристигнах, все още имаше трупове и труповете наистина бяха преместени за да - това е мое лично мнение - за да се създаде един вид купчина трупове на едно място... Обръщам се към френското правителство. Сигурен съм, че ще имам много проблеми, но това не е кой знае какво: как можете да обясните и да оправдаете, че един украински военен полк, който използва знаци на СС и на Третия райх, получава въоръжение, което Франция и Европа дават на Украйна. Уточнявам: Европа и Франция дават въоръжение и боеприпаси на украинците, нали така. Групировката “Азов”, как да кажа, е нормална военна групировка за Украйна, така че тя получава въоръжение и муниции…"

- Извинете, Адриен Боке, полемиката не беше за това. Руснаците казват, че това е постановка - лежащите труповете, а украинците казват: не това е резултатът от бомбардировките, които са убили…

- Аз бях свидетел на трупове, които бяха преместени. Тоест, когато пристигнах, все още имаше трупове и труповете наистина бяха преместени за да - това е мое лично мнение - за да се създаде един вид купчина трупове на едно място.

- За да продължим, трябва все пак да кажем, че “Монд” призна - все пак “Монд” беше по-скоро от едната страна, отколкото от другата, и призна, че е имало мъчения, във всеки случай осакатявания и т.н., точно това, което вие казахте…

- Държа дори да уточня, че някои видеозаписи бяха удостоверени от "Монд".

- Да.

- Това са видеозаписи, които притежавам и които взех от украински военни. Така че тези видеозаписи бяха удостоверени от “Монд” и е достатъчно всеки да прочете и да види, това което направи “Монд”. Това на практика е дума по дума свидетелството, което направих пред вас няколко дни по-късно. Така че за всички, които твърдят, че съм излъгал или че не са много сигурни, ги приканвам да видят тази статия в “Монд”, която излезе миналия петък в 8 часа и която потвърждава моето свидетелство и видеозаписите, за които говорих. Няма съвпадение.

- Наистина ние казахме преди това тук, в предаването, и аз самият, че престъпленията са и от двете страни.

- Точно така.
После искам да се върна на нещо друго, защото много се говори например за нашивките на батальона “Азов”, че това може би е нещо културно и т.н. Това ме накара да кипна. Затова ще ви покажа нещо.

- Покажете ни на камерата. Да, така се вижда.

- Ето, тук добре виждате - това е отличителният знак на “Азов”, нали, който повтаря батальона СС, който е тук, виждате N, всъщност обърнато. А тук е един от батальоните на Третия райх, който е кръг с нещо като вита стълба, което е повторено тук и което абсолютно не е било променено. Виждате. Показвам го, за да си дадат хората ясна сметка…

Ето какво показва бившият командос.

https://glasove.com/media/2022/05/17/110307/original.png?_=1652792665

Групировката “Азов”, как да кажа, е нормална военна групировка за Украйна, така че тя получава въоръжение и муниции…

- Тя е част от украинската армия…

- Именно. Така че как Франция и Европа могат да оправдаят, че въоръжение и боеприпаси се дават на една групировка, която възхвалява неонацисти?

...САЩ, Канада и Великобритания и други съюзници наистина помогнаха на украинците за командването и контрола на малки подразделения за оперативни маневри, неща, които днес те прилагат на практика. Те наистина преминаха от армията на Съветския съюз, много сурова, много строга, много йерархична към една по-западна по своя начин на мислене армия. Още веднъж, това не беше случайност, това беше работа на американците". Интересно. Значи американците са ги тренирали. Човек се пита защо, може би имат причини, но все пак е интересно, че говорителят на Пентагона казва: "ето, вече осем години ние обучаваме украинците", докато аз, доколкото знам, американците не са във война с Русия, или бъркам?

Изглежда, че за пореден път, бай Коста, ни вземат за боядисани врабчета.
цитирай
3. planinitenabulgaria - Много важнохнещо
18.05.2022 13:24
vmir написа:
Какъв цивилизационен връх в историята на човечеството!!!

Прочее, защо му е на някого да си заработва сам прехраната, след като може да се снабди с оръжие и с него да си присвоява закупеното от другите??? Мчи нали с оръжието се отбранява от лошите хора, които без всякакво съмнение са фашисти, нацисти и милитаристи и пречат на човека да живее свободно и щастливо както подобава на всеки, прозрял тази истина.

цитирай
4. planinitenabulgaria - Много важно нещо са оръжията, визирам Русия и КНДР.
18.05.2022 13:25
И в двете страни суверенът нЕщи масло, сака ракети...
цитирай
5. planinitenabulgaria - Към г/н Добродан:
18.05.2022 13:34
Появи се и нов проблем:
Във Финландия се крие един последовател на Гюлен, което означава враг на Ердоганага, а в Швеция има един кюрд, член на ПКК. И той е против Земния сокол /така се прпевежда на български името на Ердоган/. Докато не ги дадат тия двамата башбабаити на правосъдието на Турция, /говорим турско правосъдие, понимаем Елдоган/ тия две страни НАТО няма да видят. Нека ги тресне Путин както Украина, щом приемат хаирсузи в страните си.
Така рязаната карабина на Ердогана стана доста актуална. Тя на турски език се нарича сик. Още една карабина, тя нерязана, на Лудаш Курваш, съветник на Виктор Орбан пък се заподмятва срещу ЕС във връзка със санкциите срещу Путин.
цитирай
6. dobrodan - Извинявай, нищо не разбрах от цялата реч :).
18.05.2022 17:47
Швеция и Финландия ще си влязат в НАТО със или без някакви там врагове на Ердоган, който пък какво общо има с това?
цитирай
7. planinitenabulgaria - Какво общо има Ердоган с тези две страни?
18.05.2022 19:12
dobrodan написа:
Швеция и Финландия ще си влязат в НАТО със или без някакви там врагове на Ердоган, който пък какво общо има с това?


НЕ Е ДОВОЛЕН ОТ ТЯХ!
До такава степен, че не иска да разговаря с техни дипломати.
Още един откачен, както Путин, и той близо до нас. Преди няколко години една турска лира се разменяше в България за 1 лв. Сега за един лв. турците, които посещават роднините си в България дават 9 лири, което прави посощенията им невъзможни. А някога носеха от Турция и армагани за тях. Сегафне могат да си платят пътя.
Същата тази простащина изби би закупувянето на руски ракети С 400, сега разширението й е върху новите кандидати за НАТО.
цитирай
8. dobrodan - А някой...пита ли го?!
18.05.2022 21:45
Как така няма да ги пусне в НАТО?
Стига бе, това е много за смях?!
Бай Коста, как да го кажа... Между руснаци и турци разликата е само в езика, който говорят като основен. Някога и тая разлика не е съществувала, обаче наследената от него време БОЖЕСТВЕНА ИЗБРАНОСТ :):):):):) на Великия управляващ не е мръднала и на косъм.
Светът става все по-гадно място...
Добре, че остарях. Жалко за младите.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12708782
Постинги: 4648
Коментари: 10907
Гласове: 18548
Архив
Календар
«  Юли, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031