Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.04.2022 10:21 - КОМПЕТЕНТНОСТТА НА ЗАМ. ЕНЕРГИЙНИЯ МИНИСТЪР /ОТ ИТН!!!/ - ПОКАЗАТЕЛ ЗА НИВОТО НА РЪКОВОДСТВОТО НА ТОВА ВАЖНО МИНИСТЕРСТВО, ПОВЕРЕНО НА ПАРТИЯТА НА ТРИФОНОВ
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1429 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

КОМПЕТЕНТНОСТТА НА ЗАМ. ЕНЕРГИЙНИЯ МИНИСТЪР /ОТ ИТН!!!/ - ПОКАЗАТЕЛ ЗА НИВОТО НА РЪКОВОДСТВОТО  НА ТОВА ВАЖНО МИНИСТЕРСТВО, ПОВЕРЕНО НА ПАРТИЯТА НА ТРИФОНОВ

 

    Вчера появиха при Цветанка Ризова един образ бе душа, без живот, без излъчване, но подчертаха дебело - от ИТН.  Представиха го като зам. министър на енергетиката. Той започна да обяснява как да се намали цената на електрическата енергия. Като орудие действия за тази цел той посочи ПАВЕЦ „Чаира”, където скоро сред тригодишна профилактика на една от японските машини, тя взе...че гръмнА. И какво предложи този зам. министър:

  Когато има нужда от енергия да се вклюват машините на ПАВЕЦ-а – останалите здрави /б. м. непрофилактирани/ три машини по 200 мвт. - за по осем часа през деня, когато има нужда от енергия в генераторен режим, а вечерта, когато се черпи малко енергия те да работят 8 ч. в режим на акумулиране на енергията, като помпи, които връщат водата обратно в язовира. Точно това върши ПАВЕЦ „Белмекен”, в която има  пет машини по 80 мвт, а две от тях, имат възможност да работят в режим на акумулиране на енергията. Тази необходимост е от компетенцията на националния системен оператор.

   Сега за некомпетентността на зам. министъра:

   Високопланинският язовир Белмекен, находящ се на 700 м. по вертикала над двата ПАВЕЦ-а има капацитет от около 140 млн. куб. м. вода. Поради неремонтирана стена може би откакто е построен, той може да бъде пълнен до половината от обема си, но има и още нещо – тази вода трябва да постъпи в язовира от високопланинските водохващания на Рила, а водата в тях варира в зависимост от природните условия.

   Ако машините на ПАВЕЦ „Чаира”, останалите три здрави по 200 мвт. работят около 8  часа, те ще прокарат през турбините си към 35-40 млн. куб. м. вода. Бентът, наричан така, по същество микроязовир за отработената енергийно вода, която след това се връща обратно в язовира е към 2 млн. куб. м. вода. Къде, г/н зам министър ще държите останалите, почти 35 млн. куб. м. вода?

    След като не е наясно с тази даденост, защо зам. минисърът говори с такова самочувствие, като кокошка, газена от петел, подобно на една друга министърка, на правосъдието, която ми е така противна, че не знам от коя партия е, но по делата й личи, че не е подченена на Кирчо, а е офицерка за специални поръчки на пРезидента. Казаното от зам. министъра не прави смисъл. Кой го турна на този пост?

   Друг въпрос обаче възниква. Такива ли са възможностите на ИТН да управляват толкова важно за страната министрество и такива ли са възможностте на останалите министри, посочих още една като него, чиято дейност май е да работи като сваляч на Гешев от поста му на гавен прокурор., а не като министър на правосъдието.

   Изводът е един – пълен провал на въздусите под налягане на Радев. А това означава и нови избори, на които ще изгреят звездите на Копейкин и Янев...





Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12188152
Постинги: 4545
Коментари: 10754
Гласове: 18321
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031