Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.03.2022 09:49 - АВТОР НЕЗНАКОМыЙ....
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1619 Коментари: 4 Гласове:
5

Последна промяна: 10.03.2022 09:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  
   Във ФБ попаднах на многократно препращана статия, поради което вероятно авторът й липсва. Тя е интересна обаче, прочетох я с внимание и я копирам и аз в блога си.

   

    Не обичам да пиша дълги постове като този но чашата преля. Чета разни коментари и слушам изказвания от близки и познати за нахлуването в Украйна и не мога да повярвам какъв голям процент от българите подкрепят путин и русия. Това се дължи главно на три причини изброени по-долу. Много хора попадат и в трите категории и няма да променят мнението си дори ако путин разстреля майка им пред тях. Това се нарича култ към личността и е предизвикана според Имануел Кант от интелектуална незрялост, а според Ерих Фром от садо-мазохизъм.
      1.
Тотална дезинформация и поляризация бълвана постоянно от Internet Research Agency (Агенство интернет-исследований) и Secondary Infektion (и двете разработки на ГРУ) Това е сложна тема и дълга за обяснение но се свежда до нещо много просто - източникът на информация. Ако четеш мемета, гледаш YouTube и главния ти източник на информация е мафиотската преса в БГ, Фейсбук/ТикТок/Инстаграм и случайни уеб страници, ти си лъган(а) и подвеждан(а) постоянно и то най-вероятно от Кремъл. Това се отнася за Украйна, за вътрешната и външна политика на Америка и Европа, за ваксини, джендъри, Сорос, чипиране и т.н. Русия понеже няма никаквамека силав света, се опитва да разруши порядките и водещите общества които имат. И реално постигнаха големиуспехис тази информационна война. Поляризацията в Америка и Европа достигна колосални размери и хората вярват на какви ли не безумия вече. Върха на айсберга са двата линка отдолу - https://en.m.wikipedia.org/wiki/Internet_Research_Agency https://secondaryinfektion.org/
    2.
Непознаване на историята и политиката на русия и путин Русия е селяндурска държава. Държава предимно на селяни, пияници и проститутки която ако нямаше природни ресурси нямаше да съществува. Това е резултат от историческото подтискане и изтребление на аристокрацията, интелигенцията и свободомислещите хора там. Русия няма икономика извън природни ресурси и оръжие - кога за последен път сте си купили нещо измислено или произведено в Русия? Кога сте ползвали руска технология? Руска кола? Някой от вас да е на Яндекс случайно? Или пък да ползва AYYA T1 смартфон? Осъзнавате ли колко сте зле да подкрепяте държава която с нищо не допринася за напредъка на цивилизацията и модерния свят като цяло? Дори точно обратното - постоянно го уронва и се опитва да го разруши! Путин е подмолен КГБ кадър наложил се на власт понеже тази държава никога не е имала градивни лидери с визия. С едно единствено изключение и тя е била германка (Екатерина Велика). Путин е диктатор който прави каквото си поиска, убива който си поиска и приема безумни закони каквито си поиска. Ако това ви харесва по-някакъв начин на някои от вас - направо се откажете от названието човек и личност, и ходете да живеете в обор някъде (или Русия).
     3.
Когнитивен дисонанс България по време на комунизма беше тотално икономически поробена и разграбена от русия, а след това от бивши комунистически кадри създадени от русия. Икономически ние бяхме толкова зле че Европа изля милиарди за да ни извади от калта (за съжаление по-голямата част бяха откраднати от същите тези ДС кадри). В момента сигурно 2/3 от трудоспособното население в БЪлгария работи за, или прави бизнес със, Европейски или Американски компании. Но това не пречи на Бай Ганьо да плюе против Европа и Америка докато им взема парите. Особено докато го прави на Фейсбук (американска платформа) на iPhone си (американска компания). Сега някой тарикат ще каже че ползва Samsung която е Корейска компания. Да де ама тези смартфони без Android (американска операционна система нямаше да ги има.) И да продължава да плюе докато кара европейска или американска кола. Само че Бай Ганьо не разбира че без тях щеше да си е на село още, да оре нивката, да прави зимнина и да кара жигули. А същевременно колко от вас искате да ви се плаща в рубли? Или да живеете в Русия? Или да пращате децата си да учат там? Те това се нарича когнитивен дисонанс или по народен българскихрани куче да те лае”. И е признак на простотията, простащината и дребнавия селски манталитет на българския народ описана толкова добре от много наши поети и писатели. Само че на прасето си му е добре в кочината и защо да иска да си промени мисленето?




Гласувай:
5



1. krumbelosvet - .
10.03.2022 09:58
Каква смелост у Балканджи Коста. Да застане на страната на страдащите САЩ срещу агресивна Рус. Хвала.
цитирай
2. get - До 1. krumbelosvet - Бе дедо Крумчо, докога ще се правиш на камилско птиче заривайки главата си в пясъка на руската пропаганда?
10.03.2022 10:57
krumbelosvet написа:

Каква смелост у Балканджи Коста. Да застане на страната на страдащите САЩ срещу агресивна Рус. Хвала.


- Ами като не вярваш на "западната" вземе прочети "източната" ... на Некрасов, Херцен, Лермонтов, Пушкин, Чернишевски ... а от съвременните, на Евтушенко, Буковски, Сахаров и др. непокорни по дух спрямо тиранията руснаци - "пропаганда" ?
цитирай
3. vladtepes - За Русия
10.03.2022 16:42
Русия е имала велики царе Иван Грозни и Борис Годунов. Първият провежда великата административна реформа опричнина, която ограничава произвола на аристокрацията и я поставя под строгия контрол на царя както и образцовата операция срещу организираните престъпни групи и сепаратистите в Новгород, при която са опечени живи дори децата на замесените в контрабанда и укриване на данъци търговци. Изобщо Русия се нуждае от цар батюшка - пълновластен самодържец.
цитирай
4. vladtepes - Още за Русия
10.03.2022 16:45
Русия има своите съвременни постижения - примерно създава уникални шасита за ракетни установки както и граждански техни варианти като КамАЗ Арктика, които са способни да газят преспи и кал до главините на колелата и нямат никаква нужда от пътища.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12251467
Постинги: 4561
Коментари: 10790
Гласове: 18364
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930