Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.11.2021 17:17 - ОТ БЪЛГАРСКА СТРАНА ВИНОВНИЦИТЕ.....
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3966 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

ОТ БЪЛГАРСКА СТРАНА ВИНОВНИЦИТЕ ЗА ИЗГОРЕЛИТЕ В АВТОБУСА МАКЕДОНСКИ ПЪТНИЦИ СА ЯСНИ !

 

   Истината за този казус още дълго ще се подмята, ще се обяснява с лъжи. Но някои факти обаче вече са известни:

-       Автобусът се е нанизал на мантинелата, която е подобна на тази на бул. Цариградско
шосе в София когато той по мост преминава над колелото на бул. Г М Димитров. При отколоняването в дясно към колелото над него срещу водача остава мантинелата, която пази да не падне някой автомобил от моста. Защо автобусът внезапно завива в дясно обясни един от лекуваните в Пирогов – вероятно е гръмнала предна дясна гума.

   Защо обаче при нанизването на автобуса в мантинелата, при което тя се забива в багажното му отделение под пътниците възниква избухва пожар, според нашите следователи не е ясно. Нямало туби с бензин, има се предвид метални туби. Само че бензинът се превозва и в пластмасови туби, които при пожар изгарят без следа. Такива има по магазините на ЕС, които освен много здрави, са и красиви. От пластмаса  вече се правят и резервоарите на автомобилите и на големите камиони. Само на Балканите и в Русия се произвеждат още метални туби. При пробив на една пластмасова туба ще възникне искра и пожарът е незаобиколим фактор - понятие, с което се запроституирва в посредно време в политическото пространство. От искра се възпламенява и горивната смес в бензиновите автомобили. Не се споменава от следователите имало ли е останки от газови котлони, които са метални и при които запалването на пропанбутана става също от искра. Един от екипите на линейктие разказа, че е горял огън по цялото протежение на мантинелата, отнесена от автобуса. Какво ли ще да се е разляло и горяло?

   Аз обаче се досещам -  някое лошо детенце е чакало автобуса да се удари в мантинелата и да излее под него няколко туби с бензин. Такива лоши детенца в детските градини правят и друго – поакват гащичките на добрите деца, злепоставяйки ги по този начин пред майките им когато ги къпят...

   Другото нещо, което се оказва е, че магистралата ни не е магистрала и скоростите по нея, които са разрешени водят облигатно до катастрофи. Аз също съм пътувал доста пъти по тази магистрала и сега се радвам, че сме останили живи, защото тя била животозастрашаваща. Освен това и оградата с мантинелата била изпълнена по изискванията от 2003 г. и не била актуализирана според последните такива.

   Вината на нашата страна изкристализира по един и същи начин в изказване на две наши дами, офицери за специални поръчки към щаба на Радев. Първата бе Шулева, която ясно каза, че вината е в изнесените чували с пачки от магистралата. Втората офицерка за специални поръчки, Комитова, каза, че вината е в изнесените чували с пачки от магистралата. Някак много от един и същи център ми се чини тяхната поръчка що да говорят по телевизията.

   Но пък на всички честни хора с прогресивни възгледи става ясно – вината за изгорялите пътници е на България. Май и македонската страна стига до този извод, защото те след тези изказвания на двете наши офицерки на Радев след като на два пъти отрекоха превозната фирма да има лиценз за такава дейност, сега отново твърдят, че тя е имала лиценз до 2022 г. Ама като отидоха нашите следователи да вземат от тях документацията, този лиценз не им бе предоставен, от наша страна щяли да го искат допълнително.

   Накъде се завъртат нещата?

   Офицерите за специални поръчки на Радев ще изкарат виновна нашата страна, като отговорността ще се стовари върху Борисов. А отговорността пред страната ще е наистина много голяма – по 75000 евро на загинал пътник, заплащане на щетите от пожара по материалната техника, пропуснати ползи на фирмата и др. разноски – лечение, траспорт, работа на различни служби и специалисти. Щабът на на Радев обаче, ще има полза от едно такова заключение, доста скъпо за страната ни и без да сме виновни, който ще излезе с някякво такова изявление:

   Отговорността и за този пожар носи предишното правителство и лично Бойко Борисов. Да изчегъртаме всичко, което е останало от него!

   И още нещо става ясно – къде са отивали чувалите с пачките, отнесени от магистралата, видно от една снимка на Борисов, където той спи по корем, а от двете му страни са разхвърляни пачки, както и от разкритието на един министър, акащ в 19 тоалетни, къде била банката на Борисов. В Дубай...

 





Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12269577
Постинги: 4565
Коментари: 10794
Гласове: 18368
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930