Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.11.2021 22:22 - ПРОСТАЩИНАТА ПРЕГАЗИ СЪВРЕМЕННИТЕ НИ БУДИТЕЛИ....
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1194 Коментари: 2 Гласове:
7

Последна промяна: 01.11.2021 23:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

               ПРОСТАЩИНАТА  ПРЕГАЗИ  СЪВРЕМЕННИТЕ НИ  БУДИТЕЛИ....

 

    Днес бяхме на Билянцскиякия манастир Свети Архангел Михаил, построен в планината Гребен, днес наречена Завалска, в едно кътче от рая. Църквата му е повъзстановена със средства ва Община Брезник, а също и оградата. Това, което видяхме в църквата обаче е нещо много велико. Прави впечатление и една икона извън църквата, направена от мозайка с камъчета с различен цвят.  Тя изобразява едновременно Света Богородица и патронът на манастира, Свети Архангел Михаил. Била е твърдина на българската вяра, но за съжаление днес забравена, непосещавана, непозната. А има отличен път за джипове до самия манистир. Ние ще дойдем пак, по възможност с помощници, а аз с инструментите си, с които почиствам оброците по планините – клонорез, трион и лозарска ножица. Специално отбелязвам, че не само аз сторвам това, но не съм се засичал по едно и също време с друг като мен, оправил се към същия оброк и със същата цел. Оправено и след това запуснато, това красиво място на манасира Свети Архангел Михаил над село Билянци, Брезнишко, има много тъжно излъчване.

   Днес е денят на будителите и се замислих доколко безпомощни са те днес да се справят с простотията, за която бе положена основата след 9. 09. 1944 г. На нея простащината избуя и днес дава обилни плодове. С унищожена ценностна система, откъснати от Майката-природа и труда, прогонените от родните си места хора създадоха едно сгрешено поколение от което почти нищо не става. Родителите им имаха умения от миналото, благодарение на които бяха изградени язовири, ж. п. пътища и мостове, импозантни каменни сгради като Съдебнната палата и др. но след тях умеещи да свършат нещо подобно вече няма. Дойде времето на боклуците, през лятото насядали по старите бетонни колони на ограничителите на тротоарите, търсещи далаварета, през зимата – прекарващи времето си МОЛ-овете, където биват наричани безделниците.

   За да се превърнат тези хора в боклуци, които да бъдат употребени от политическите сили, ползващи се с подкрепата им, бяха положени доста усилия. Двадесет и пет години шоуменът Слави Трифонов подготвяше тази нова класа,  боклуците, които президентът Радев сега вкарва в употреба. Срещу заплащане от олигарсите те се писаха протестники и переменники и свалиха работещото правитество на страната, като сториха това по две направлуния. Първото бе като тормозеха с месеци хората по улиците, а вторият бе с формирането на боклуците в различни партии, първа от които бе ИТН /орудием действия президента/, с цел рамиване на вота, водещ до тупик при изборите и промяна на управляващата класа. За целта боклуците бяха възвеличавани до там, че се помислиха за политическа сила, която поиска еднолично властта. Така на времето Доктора реши да прави еднолично банка, но знаем какво му се случи. Успяха на втория път.

   Освен боклуците на ИТН, има още доста като тях, за сега само какавиди, но ако се наложи, политическите сили ще ги изхвърчат от пашкулите им за формиране на ново политическо ПРЕЗИДЕНТОВО/ОЛИГАРХОВО войнство.  Тези електоратники са основата на Радев, върху която той иска да получи още един мандат. С тяхната помощ Радев разцепи нацията, противопостави институциите, като целите му са ясни:

   Терорът долу, съюз със ОНД!

   Резултатите от президентските избори са ясни – простащината надвишава по брой културните хора и яхнал простащината, Радев ще спечели изборите.

   Освен Слави Трифонов за това статукво помогнаха и хибридните офицери, които майсторски подведоха, бих казал и нормални хора. Имам предвид една световно известна певица, която работи за Радев, една блогърка със запазена ценностна система пък стана антиваксерка.

   Пред тези наши современники, отровени от това, което се върши с тях и което те не могат да разберат, никаква деятельност на съвременнтите ни будители не върви. Те вече са поели по един път, връщане от който няма. Може ли някой будител да превърне Радев или Трифонов в непростаци? Мисля, такъв няма. Това важи и за другите простаци, които са изпуснати. Давам пример с подивяло плодно дърво, да реши някой да му прави корона, за да започне да ражда. В случая с хората е още по-лошо, защото те, свикнали с простащината, припознали я като своя жизнена среда, не признават нищо друго. Всеки човек, оказал се в контакт с тях, ако е интелигентен ги дразни, гаче ли чадър в гъзъ им разтваря. Простащината иска около нея простаци, да ги управлява простакисимус. Това ще доведе до новия мандат на Радев, който ще досъсипе сраната ни, яхнал простащината в нея. Един по-интелигентен има той за конкурент, но простащината го нЕщи.

   Имам критика и към будителите ни,които наистина са такива, но не вземат позиция. Така те оставят простащината да се ориентира къде е истината, за да се промени, но простаците не могат да строят това сами. Само една дама в блога има позиция, заявява я и я отстоява. Точно обратното сторват тези, които доразпръскват фалшивите новини, спускани от хибридните офицери, които не са глупави или гурутата им.

   И накрая за двете големи лъжи:

   Спомян си една баба преди години, която се възмущаваше, че била излъгана. Цитирам по памет:

-       Лъжи, лъжи, но лъжата с тоя цар бе най- голяма от всичките до сега.

  Напомням, че царо бе турнат за министър-председател от Виктор Примаков, бивш шеф на КГБ и министър-председател на СССР.

  Сега същата лъжа. Хибридните офицери разпространяват версията, че Радев е завършил в САЩ школа за разузнавачи и за това американциге го искали за президент. Това е толкова вярно, колкото твърдението на царо, че ще оправи България за 800 дни. Радев бе турнат от Леонид Решетников от ФСБ, новото име на КГБ. 

   Не съм срещал статия на будител по темите, които засегнах, която да подучи хората да различават лъжата от истините. Затова простаците ще изберат ръководители на будителите. След две седмици. И ще върнат едно време, за което припомням от песента в линка...

    







Гласувай:
8



1. shveik5 - " суверена "
02.11.2021 08:11
"Естествената тъпота винаги ще бие изкуствения интелект....!"
цитирай
2. dobrodan - Не е сигурно дали сегашният президент ще бъде преизбран.
02.11.2021 10:01
Рядко чувам одобрение от хората с които съм говорил.
Изборите наближават :) и ще видим.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12291599
Постинги: 4567
Коментари: 10794
Гласове: 18370
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930