Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.09.2021 14:56 - Ако наистина Русия се обръща с лице на Изток, то тя определено загърбва Москва „Трети Рим“. А Рим е на Запад
Автор: hadzapi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1421 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Boyan Chukov, 15.09.2021
Трагичната смърт на министъра на МЧС на Русия Евгени Зиничев изведе на дневен ред отново въпроса за приемник на Владимир Путин. Руските либерали изпадат във все по-тежко униние.
Вътрешнополитическата обстановка за съидейниците на Медведев и Чубайс е подтискаща. Народът е готов да ги линчува, ако не е Владимир Путин, зад чийто гръб все още не са на силно течение. Руските либерали от 90-те в момента имат само една „икона“- Владимир Путин. И тя им гарантира оцеляване докато е в Кремъл. Транзитът на властта може временно да се отложи, но категорично предстои в обозримо бъдеще.
Илюзия е, че Владимир Путин ще стои в своя кабинет вечно.
Атмосферата в бившата Руска империя и настояща Руска федерация става все по-строго консервативно-патриотична, твърди Александър Дугин.
И е прав. Духът, който броди по руските земи е социалистически и облечен в сталински кител. Шансът начело на Русия да застане някой либерал подобен на Медведев е нищожен. Но нищожни са и шансовете за успешна „цветна революция“ инициирана от колективния Запад.
Руснаците пуснаха пароструйката и тя омете „иностранные агенты“.
Лукашенко започна да пристъпва леко по пътя на Съюзната държава. Батька се успокои, че системният либерал Медведев няма шанс да се завърне в Кремъл. Това за него е фатално.
След Владимир Путин няма да има кой парниково да отглежда руските либерали. Всяко връщане назад към времената на Елцин е фатално за Русия. Руската федерация ще се разпадне подобно на СССР.
Владимир Путин свърши това, за което бе избран. Спря разпада на страната и суверенизира отново Русия с помоща на възраждането на военния потенциал.
Не е случайно, че Путин и Шойгу са постоянно заедно. Че ходят по Сибир и по православните манастири. Не е случайно, че Сергей Шойгу е будист (някои твърдят, че е кръстен православен), който построи прекрасна православна църква в двора на военното министерство.
Русия все по-ясно се обръща на Изток. Години наред се повтаря изказването: „Във всеки руснак се крие татарин“. Днес все по-ясно се налага в Русия: „Във всеки татарин се крие руснак“.
Русия е пред екзистенциална дилема, която се превръща в национална драма! Дали да тръгне по пътя Москва „Трети Рим“, геополитическа, идеологическа, религиозна и политическа концепция от XIV век? Или да поеме в посока третата „Златната орда“. Думата „орда“ е имала в Русия значение на „войска“.
Реално първата „Златна орда“ е на Чингис хан. Втората „Златна орда“ е на Сталин и общността на бившите социалистически страни.

Тези дни ще се състои заседание на ШОС. Предстои приемане на Иран в организацията. С влизането на персите в ШОС, реално в една общност се обединяват всички народи от първата „Златна орда“ на Чингис хан.
Личността на Александър Невски в последно време става все по-популярна в Русия. Все по-задълбочено се говори за неговия живот и дело. На фасадата на главния храм на ВС на РФ е скулптурното изабражение на светия благоверен княз Александър Невски. Неговите отношения със „Златната орда“ за по-грамотните са известни.
Най-яростните фенове на евроатлантическия геополитически полюс изпитват патологична омраза към княз Александър Невски (у нас включително и към катедралата „Александър Невски“ в София, все искат да я преименоват), който е едно от най-ярките лица на евразийския геополитически полюс.
  Ако наистина Русия се обръща с лице на Изток, то тя определено загърбва Москва „Трети Рим“. А Рим е на Запад.
Ако Русия действително се обръща към нова геополитическа доктрина в лицето на „Златната орда“, то тогава България ще придобие особено значение за Кремъл.
Ще утихнат дитирамбите за „православното и славянско братство“, което сърбите безмилостно унищожиха заедно с наследниците на Коминтерна.
Ще излезе на преден план фактът, че по време на етногенезиса на Московското царство през XVI век ролята българския фактор не е за пренебрегване.

И руската геостратегия на Балканите ще размести своите акценти. Александър Вучич като перфектен двуличник в най-скоро време ще помогне на руснаците да излязат от своя дългогодишен махмурлук наречен „Сербы-русские на Балканах".

 



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hadzapi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3785954
Постинги: 2350
Коментари: 744
Гласове: 1915
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Битката за ресурси - как и защо бе съсипан Дамаск
2. АБК готви нова атака над „Моята библиотека“
3. Епохални открития, направени случайно
4. Грешките и капаните на съвременния сатанизъм - религия, сатанизъм, митология, шаманство, християнство, езотерика, култове, философия, лява и дясна страна, среден път
5. Улуру, чакры земли, тора шаста, гластенбери, озеро титикака, гора кайлас, гора синай, энергия, мобильный центр активации эпохи, эзотерика,
6. Космос, астрономия, НАСА, открытие, фотоснимки, Учёные, белый город, обитель бога, телескоп хабл,
7. мир, Учёные, свят, суперкомпьютер, теория хаоса, исследование мировой экономики, транснациональные корпорации, владение мировых доходов,
8. празници, маски, сравнение, значение, традиции, история, кукери, будизъм, езикознание, кукерство, зороастризъм, колобърство, песоглавци
9. хроники, история, древност, летописи, балхара, древнобългарските държави, волско-камска българия, исторически извори
10. Китайската стена - не са я строили китайците, а друг?
11. Най-страшните места на Русия