Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.09.2021 22:07 - Блог. бг - моята гледна точка
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 601 Коментари: 3 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

МОЩНА ВЪЛНА ОТ ВЕЛИКОПРЕСЕЛНИЦИ И ТЪРСЕЩИ ДА КУПЯТ ИМОТИ В СОФИЯ СЕ ОТПРАВЯ КЪМ СТОЛИЦАТА

 

    В историята на света има един период между ІV и VІІ век, наричан Великото преселение на народите. В този период хан Аспарух основава на днешните ни земи Бълтарската държава.

   Новото Велико преселение в нашата страна започна след окупирането ни от СССР и налагането у нас на тяхната командно-административна система - процес, осъществяван чрез службите им по сигурността. Това велико преселение преминава вече през няколко етапа. Сега сме в нов кръг, доста бурен, подклаждан от несигурността в света и в частност от несигурността в нашата страна, когато простащината в страната ни, предвождана от простакисимуса й Радев има вероятност да поеме управлението на страната. Ако това се случи ще бъдат изгубени спеставянията на хората, икономиката ще премине в режим на свободно падане, а всичко това ще бъде представяно от президента ни като победа на народа. Макар и не много образован, народът усеща на къде се устремява страната ни се замисля първосигнално върху последствията от евентуалното ни бъдещо управление от тези простаци, които Радев обедини в партии и вкара в паламента. Решението на хората е всеки да се спасява сам. Една от  възможностите за спасение на спесяванията е в „инвестирането” им в жилище, което не е точно така. Това е спасяване на спестяването от евентуална инфлация, каквато веднаж бе осъществена след 1989 г. и спестяванията на хората бяха ограбени от днешните олигарси, но в никакъв случай не е инвестиция, то дори е антиинвестиция. В нормалните страни ако хората имат спестени парти ги инвестират като акции, от които ще печелят по нещо от новопостроен завод или нещо друго. Така те инвестират в икономиката, създават се работни места. При нас става обратното, парите се „заключват”. Ще дам пример с една дама с два апартамента в Банско, два в Софшя, единият от които огромен и сега ще придобие още два в село до Бургас, почти на морето, където се строят блоци като тези в Банско.  Жена на трънчанин с баща партизанин, с две застаряващи деца, които знаят само едно – като станат от масата, да не е останало нищо за ядене на нея.

    И какво се получава като резултат от такова антиинвестиране?

   Като влезеш в Германия,в Австрия, или летиш над Дания, във всяко село или малък град работи някакъв цех или нещо по-дребно. В България се произвежда твърде малко, а антиинвестирането в недвижимости изчерпва вътрешният ресурс на страната, като вместо произведен продукт има печалби за строители, слънчогледари, житари, хазартаджии, шоумени, политмафиоти и др. които с дейността си не само не помагат за икономиката на страната, а я съсипват финансово. Дано някому да е направило впечатление какви коли карат житарите.  Ако някой не е съгласен с мен, да напише в коментар към  постинга ми с приложени мотиви какво са допринесли за икономиката на страната и поминъка на хората олигарси като Слави или Черепа. Аз казвам, те имат антипринос – единият опростачва хората, другият лъже надяващите се да спечелят без да се трудят.

 

   Първият етап на нашето Велико преселение бе след отнемането на собствеността на хората, по същество техният поминък чрез въвеждането на съветската командно-административна система на колективное хозяйство. Останали без поминъка си, въпреки административните ограничения, хората започнаха да напускат родните си места и да се местят в градовете, където можеше да се намери работа в заводите. Част от имотите на хората, които колективизаторите нямаше как да вземат, жилищата им, останаха тяхна собственост. Изоставяйки ги да се разрушат, същите тези хора трябваше да си направят нови жилища по градовете – чиста съсипия за самите хора и за идиотите, които ги прогониха от бащините им огнища. До този преломен момент населението в страната ни бе почти равномерно разпределено по територията й, като населени бяха дори най-невероятни места, с крайно тежки природни условия. Цитирам няколко такива – Лескова махала, Софийско, Побиен камък, Кюстендилско, с. Свирачи, Ивайловградско, където врабчето както хвърчи пада и умира от жега. Да включа и Източни Родопи, част от които са полупустиня. Там са се родили хората, свикнали са с тези условия на живот, там е собствеността им, поминъкът им. Те щяха да си живеят там и да го няма последвалото Велико вътрешно преселение у нас, което съсипа страната икономически и я изроди духовно.

   Естесвено е да има миграция, но за хора, имащи някакви особени дарби. Посочвам полиглотът писател и поет Емил поп Димитров от с. Груинци, Босилеградско. За неговите интереси селото е било тясно. Той учи литература и докато завърши висшето си образование ИЗУЧАВА ПОЧТИ ВСИЧКИ ЕВРОПЕЙСКИ ЕЗИЦИ. И още нещо – 6 години е войник на фронта по време на размирните 1912/1918 г.

   Прогонването на хората от родните им места промени ценностната система на хората. Не сред природата, където от труда им зависеше техния живот, което ги правеше свободни хора, а натикани в панели, те родиха децата си, което доведе до ужасяващи изкривявания в мисленето на това поколение. Не според Божия закон, а според „науките” и „историята” на идиотите, оформяли по приказ учебната програма, в главите на децата бяха вкарани грешни команди, а родителите им, дошли от село, необразовани, не бяха на висота да помогнат на децата си да разграничават истините от лъжите.

    Това объркано поколение, без ценностна система днес порастна, дори има и внуци, още по-объркани от тях. На времето имаше един девиз, „Води ни партио!”. Сега девизите ги измислят простаците, достигнали до висок пост. Вместо духовни хора, каквито сме били българите, поколението от панелите се превърна в безличности, търсещи авантата, печалбата без труд, напр. от лотарията, от престъпността, търговията, проституцията. Производни на това поколения са днещните ни първенци, според мен антихора като Радев, Трифонов, Йорданов, Манолова и др, явяващи сеи пример и фюрери на обърканите днес хора. На основата на простащината, тези объркани хора под бяха обединени в партии с цел изборен преврат. Днес три от тези партии са в парламента и докато те са там, манипулирани от президента, както и докато президентът е на власт, оправия в страната ни няма да има. Хората го виждат това, но нищо не могат да направят, защото с новите просташки партии изборите по същество вече са безсмислени. Ще управлява еднолично президентът и няма да има ново правителство докато не го преизберат за такъв. Това е сценарият, в който за сценарист е набеден скапаният от болести Слави, дилафът на Радев.   Резултататът от тази подмяна го казах – всеки сам спасява  спестяванията си, защото ще му ги откраднат пак, както по времето на Беров.

    Освен преселението на хората от село у градо, друга пречка за развитието на страната ни са лошите инвестиции на тези, които по времето на Беров и Жан Виденов чрез хиперинфлацията окрадоха спестяванията на хората и дадените им кредити от банките и така финикийските знаци преминаха у тях. Като вредители за развитието на страната считам и престъпниците, които най-леко изпират пари чрез строителство или шоупрограми и „концерти” като тези на Слави в продължение на 25 години. Предполагам, че вдъховена от тези шедьоври е и днешната председателка на парламента, явяваща се дилаф на Слави, той пък – дилаф на мутрите и президента,  на част от които изпра парите чрез шоуто си. Все нещо трябва да е получил за това, си мисля.

   Вместо в производсвени цехчета, по-големи цехове или нещо друго, парите които по време на банковия грабеж открадна мафията се връщат и „инвестират” в строежи на МОЛ-ове, на бизнесблоци, на фитнеси, мутробароци и други простотии. Сега се строи един небостъргач на Цариградско шосе, към 40 етажен, по-грозен не можеше да се проектира. Това здание няма да има приложение въобще, но много милиони ще отидат за него, вместо да се инвестиратт в някой цех с модерно оборудване и да се разкрият работни места.

  Преди 15-20 години се „инвестираше” в строителство, в което се включиха много хора с част от необходимата сума за придобиване на жилище, при това излишно им, останалата част идваше от кредит. Това „инвестиране” в строителство доведе до втори банков грабеж след този с хиперинфлацията и съсипване на много градове, от които посочвам само един, Банско.

   Социално-икономическия живот обаче така се развиваше, че почти всички средства отиваха за градовете. В София се „произвежда” най-голяма част от БВП. Липсата на работни места в малките населени места и ужасяващата битова престъпност принуди малкото хора, останали там да се преместят по градовете, изоставяйки или продавайки на безценица имотите си. Хора, цигани, престъпници, безработни, не търсещи  работа, а социални помощи, клошари и всякакви подобни се отправиха предимно към София. Това засили нуждата от ново строителство и раздвижи пазара на недвижима собственост, чиито цени имаха една посока – нагоре.

    Нов импулс се добави към стремежа на хората да се преместват непременно в София, ако в някой друг голям град не е по-удобно, което привнася несигурност в стрната ни и опастност от нова хиперинфлация, да я нарека трети банков грабеж. В момента всеки, който има пари иска да си купи с тях жилище, гараж, вилно място, каквато и да е недвижимост и то в регион, който се счита за перспективен. Каква е картината за София сега:

   Тук се строи като за световно. Строи се за богатите хора, които предпочитат скъпи къщи в затворен и охраняван квартал, вече не в луксозни блоци с термоизолации, гаражи и охрана. Други търсят апартаменти в разните блоци, които се строят, но такива почти няма. Те са разпродадени на зелено, останали са само апартаменнти, които имат някакъв недостатък – към шумна улица, изглед само на север, залепени до мотора на асансьора. За снобовете се предлагат апартаменти в небостъргачи, които сега се в процес на строителство. Заплащането е извършено предварително.

   Изразходването на парите на хората в държавата ни с такава цел е абсолютно неразумно, описах какво правят хората при подобен казус в непросташките страни. А как изглеждат нивите, градините, ливадите и природата на тези страни! Като контрапункт насочвам вниманието на излитащите от летище София към квартала Христо Ботев, по поляните около него или на пътувашите между ж. п. гарите Захарна фабрика и Горна Баня.

   Особено луксозно е строителството около София, но не в местата, които вече са презастроени като Бояна, Банкя и др, а по Витошката яка. Там има мутробароци за милиони, но и пръкващи се нови затворени квартали с точно определен брой къщи в тях, ама какви къщи! До тези мутробароци на невероятни места се строят блоци, подобни на панелните, но монолитни – с модерни технологии, но въпреки това – тъпи.   Всичко е продадено.

   През този ад премина Банско, където хората инвестираха в по няколко жилища, инвестираха и нещастници от руската мафия. Сега инвестициите им са затубили 66% от стойността си. Застроено бе и прекрасното село Гела, където стърчат мутробароци за милиони, обитавани само от хората, които ги пазят и подържат. Говорил съм с такива хора. Те са доволни, че имат някакъв доход от тази дейност, а шефът на двореца идвал веднаж на  две-три години за по ден-два.  Е га ти инвестицията. В Гела данъците са ниски, но на тия в Банско им спукват една част на организъма от свръхвисоките данъци в този град.

   Процесът, който следваме е пагубен за държавата. Той е наследство от окупацията ни от СССР в продължение на 45 години, която доведе доведе до Великото преселение на хората в страната, до унищожаването на ценностната им система, превърна ги в неверници не само спрямо Бог но и към всичко. Разбирам ги. Ако Радев, Трифонов, Йорданов, Манолова и др. кажат нещо, напр, че работят за народа, че са честни или независими, дали нЕкой от това поколение ще им повЕрва? Аз считам тези хора за производни на простащината - жизнената среда, в която те са отраснали, на която те са плод и също не им вярвам.

   Голяма придобивка за София бе нейното метро, но то предостави възможност тя да расте и расте, да приема нови и нови хора, желаещи да  се заселят тук. Заселването е най-простата работа . Имаш пари, купуваш си жилище, заебаваш всичко на село или в малкия град и се местиш у София. Ама после? Трябва да се работи, да има човек поминък, средства за семейство, за отглеждане на деца. Без деца страната отива в небитието, като етноса ни ще бъде заменен с цигански и с такъв на преселници у нас. Такава една обстановка в София ще допринесе за замърсяването на града, за щъкане по улиците й на престъпници, предрешини напр. като строители, жрици ще предлагат платена любов. Какво ще правят толкова хора в София, те са вече над 3 млн. Доста от тях притежават имот и в други населени места. Двойноградови, с поминък в малкия град и жилище според възможностите им в София. А какво ще стане с останалата част от страната ни, цитирам обезлюдяващата се от български етнос Северозападна България, където останаха само цигани. Какво ще стане с плодородните и изоставени наши региони по Северна България, така плодородни, че наричани Златията, Златен рог и др. Те се превръщат в ничия земя. Природата обаче не търпи празно място.

   Ще цитирам една страна със столица, където живее повече от половината от населението й, Гърция, с огромния си външен дълг. По този път се отправя и Турция, по който поемат почти всичките й работници по Европа и света. При връщането си в Турция те се заселват в Истанбул, ако са с двойно грпажсанство се заселват в Кържали или Ченоочене. В други страни - те пък хиперпросташки, имат по два три уредени градове, напр. Москва и Петербург, а цялата останала част на страната е на ниво под това, което наричаме кочина.

   Ние също сме поели на гърба нафалшив кон, посочих и причината – съветската окупация. Неприемането на програма за борба срещу тази тенденция, която ще съсипе страната ни е ускоряване на пътя ни към тази катастрофа. Вместо това, виждаме опит за извличане на политческа полза от разединителя на хората в страната ни, Радев. Гръцките древни философи са  разаделяли обществото на три класи – философи, които трябва да поучават, войници, които трябва да пазят държавата и селяни, които трябва да хранят хората в държавата. Простакисумусът Радев с цел противопоставяне на хората в страната дели обществото ни на две класи – сити и гладни. Ситите са тези, кооито работят, произвеждат, раждат деца. Гладните са тези, които не работят и не търсят работа, а социални помощи -  неговите талибани. Да не ползвам силната дума боклуци и да ги сравнявам с него. Талибаните си,  благосарение на които той осъществи изборния преврат в страната и пое властта, великонародовъстнаците, той обедини в партии-идиоти, днес в парламента.

   На фона на част от проблемите пред страната, които маркирах, ако той бъде преизбран за президент, на България майката й е  .....  !

  





Гласувай:
3



1. vencivaleri1951 - Коста,
04.09.2021 23:27
В центъра едва ли са ти дали инвестиционното направление. Туризъм да, спциалист по дамските щения да, но икономиката брат е далеко от теб.
Строителството е структурообразуващ характер. Хайде помисли колко производства са спомагателни за един строителен комбинат например. Завод за:
-инертни материали
-за метали
-за транспортни средства
-за строителна механизация
-дървообрабвотващ
-рафинерия
-електроцентрала
-кабелно производство
-ВИК профили
-тухли, керемиди, замазки, облицовки....
Това е грубо и на примависта
Финанси
Строителството върти около 20% от финансовия поток-кредити-краткосрочни и дългосрочни на предприятият в бранша. Около 15% от кредитния портфейл на физическите лица. Жилщният сектор вкарва около 50% от общинските приходи
Пряко в строителството са заети около 7-8% от трудовия ресурс и косвено още толкова
Колкото до урбанизацията, тя не е проблем само на България. Шампион в това направление са САЩ. И това е така , защото те първи и в много сериозни темпове и мащаби механизираха селското си стопанство, автоматизираха производства, изчерпиха предметния ресурс /най-вече в добивния сектор/ на редица места и обезлюдиха по този начин цели райони.
Не е нужно обаче да ходим толкова далеко. Гърция какво преставлява на прастика-три , четри града и останалото дребни селища пръснати по островите. Там стъпиха англичаните. А пък за последните да ти разказвам ли за "мъртвите градове" образували се покрай мини и заводи? Ами приключването им със земеделието-не произвеждат грам земеделски култури. Всичко внасят и сега имат проблем с транспорта заради липсата на шофьори-БРЕХЗИТ
цитирай
2. stefan6004 - За инвестициите в акции в България
05.09.2021 08:41
Проблем с инвестициите в акции е Българска фондова борса и по-скоро бившият и шеф Стоян Мавродиев. Веднага след като влезнахме в ЕС доста хора инвестираха там, защото имаше добра възвращаемост (аз лично примерно спечелих от акции в Девин, минералната вода). Но Мавродиев оака без извинение всико, като се почне с листване на "кухи" фирми, подаване на конфиденцианла информация на приятели, двойни стандарти, изндудване на брокери и др. Той е човек на Бойко Борисов, с откраднатите пари си купи голяма къща в Халкидики на морето. Има много статии за далаверите му в Капитал.
Младежта в момента инвестира в криптовалути (биткоин и др), защото там поне няма кой да ги ограби - чиста спекулация си е, няма продукт, но това, дали ще спечелиш, не зависи от някой друг. А тоа е лошо, защото продуктът е виртуален. Но като няма читави хора които да следят борсата (в КФН), така ще е, строителство и бетон.
Дано следващото правителство направи нещо по въпроса и сложи читаво ръководство на КФН, защото в момента е толкова лесно да инвестираш някой лев през телефона си даже, има и хора с пари, които не искат да закопават свиако с бетон, но ги е страх, че няма ред в борсата и ще си изгубят парите.
цитирай
3. planinitenabulgaria - Вероятно сте прав, ще се запиша в ускорени икономически курсове на Центъра.
05.09.2021 19:50
vencivaleri1951 написа:
В центъра едва ли са ти дали инвестиционното направление. Туризъм да, спциалист по дамските щения да, но икономиката брат е далеко от теб.
Строителството е структурообразуващ характер. Хайде помисли колко производства са спомагателни за един строителен комбинат например. Завод за:
-инертни материали
-за метали
-за транспортни средства
-за строителна механизация
-дървообрабвотващ
-рафинерия
-електроцентрала
-кабелно производство
-ВИК профили
-тухли, керемиди, замазки, облицовки....
Това е грубо и на примависта
Финанси
Строителството върти около 20% от финансовия поток-кредити-краткосрочни и дългосрочни на предприятият в бранша. Около 15% от кредитния портфейл на физическите лица. Жилщният сектор вкарва около 50% от общинските приходи
Пряко в строителството са заети около 7-8% от трудовия ресурс и косвено още толкова
Колкото до урбанизацията, тя не е проблем само на България. Шампион в това направление са САЩ. И това е така , защото те първи и в много сериозни темпове и мащаби механизираха селското си стопанство, автоматизираха производства, изчерпиха предметния ресурс /най-вече в добивния сектор/ на редица места и обезлюдиха по този начин цели райони.
Не е нужно обаче да ходим толкова далеко. Гърция какво преставлява на прастика-три , четри града и останалото дребни селища пръснати по островите. Там стъпиха англичаните. А пък за последните да ти разказвам ли за "мъртвите градове" образували се покрай мини и заводи? Ами приключването им със земеделието-не произвеждат грам земеделски култури. Всичко внасят и сега имат проблем с транспорта заради липсата на шофьори-БРЕХЗИТ


Ние сме в база на Центъра "ТРАНСПЕНИСМАХИАС" на Халкидики в залив между три бряга - Неа Плагиа, Неа Паралия и Неа Парантиа. Възложих на секретарката ни кирия Климактерикос Гинекас да ме запише и като изкарам курсовете, ще Ви отговоря.
Благодаря за коментара Ви!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12283255
Постинги: 4566
Коментари: 10794
Гласове: 18370
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930