Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.07.2021 08:00 - РАЗМИСЛИ НА 14000 КМ. ОТ СТРАНАТА МИ
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 599 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 11.07.2021 04:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                                                                       Седемдесет години Венцивалери!

БЪЛГАРИЯ  ИЗБРА  СВОЯ  ПЪТ ПРЕДИ  ИЗБОРИТЕ НА 11. 04. 2021....

 

   Мислех, че  през последните години от живота ми, в които навлизам, ще живея заобиколен с културни хора. Цял живот живях сред опростачени, борих със съзнателно с насажданата простащина, на много опростачени помогнах да прогледнат. Специално отбелязвам, че не всички опростачени са агресивни, злобни. Някои не са, те просто са жертва на опростачватели като Радев, Трифонов, Манолова и др. Такива хора се мъчат – едни да се отърват от простащината си, други поне да се съобразяват с нея при деянията си.

   Необратимо върви обаче процес, обратен на този, който бих желал и считам полезен за страната. Нещо повече, този процес не върви само в страната ни, а в още много дуги. Резултатът от изборите в неделя ще увенчае победата на простаците в България така, както куполът увенчава от далеч катедралата под него. Ще имаме нов обществен строй, метастаза на този след 1944 г – ПростакизЪма. Веднаж установил се в страната ни, излизане от него няма да има,защото генът ни е доста отслабен в резултат на 45 годишната съветска окупация на страната ни, която унищожи ценностната ни система.      

    Опитахме да се възстановим след 1989 г, но видно от изявите на опростачените - невъзможността им да мислят, това, че са неверници, че нямат ценностна система и национално чувство, те вярват на юроди, лъстци и гурутата им, поради което ново възстановяване няма да бъде възможно. Това ще е краят на странатани , ако тя не отхвърлим най-вредното лице от този сектор, Румен Радев, главният виновник за всичките ни злини от около 5 години насам.  Хора, израстнали сред простащината, от които посочих трима, припознали простащината за своя жизнена среда и поминък, няма как да станат непростаци. Ще дам пример за агресивна простащина:

   Ако човек е второ качество, имам предвид един от най-простите хора на България, президентът ни, той ще гледа подчинените му, напр. тия в служебния му кабинет да са трето качество. За да изпъква той сред тях като волско мъдо. Подчинениете му ще си назначат служители и заместници четвървто фкачество. Девизът на такъв кабинет ще бъде: Винаги трето качество! И в него ще влезат хора, чието  място не е там, а напр. за един до бъчвата с червено вино, за друг направо от телевзията ще кажат: Не ме е страх от министъра на културата, а от културата на министъра. Нагла простачка, не различаваща фалос от дигитус ще започне проверки в области, където специалисти са работели години и ще ги направи на мат и маскаръ. Защото такава е повелята на съставителя на кабинета - преди изборите да покаже, че недоправените му министри са кадърни да  управлват страната. Истината обаче е, че всички в служебното правителство да производни на простотията и ще бъдат употребени като скъпа дамска дишаща превръзка в играта на ппрезидента и после изхвърлени, където им е мястото.

  

   В момента съм в Америка. Преди да отлетя имах разговор с една дама, музикантка, с която се познавам от десетки години. Тя постеипенно се промени, като сега има претенции, че е интелектничка и демократ. Случайно се срещнахме, а аз се зарадвах, защото я мислех за мислещо същество, сх интереси не само в професията си - тесните специалисти възприемам като откровени идиоти. Когато имаше Град на истината, тя, тогава мома, спеше по палатките пред Партийния дом. След това стана демократ, подкрепница и химнословница на Христо Иванов, добил популярност с прозвището си Пинокио. В изборите за кмет на София тази дама участваше в подготовката на изборите под девиза:

    Долу Фандъчката, искаме промяната - Мая Манолова!

    Сега е станала активница към някаква партия с №10, доколкото си спомням България – Труд – Разум. Защото вече – пак мома, но вече над 60 – се убедила, че виновник за всичките ни беди е Европа, която ни граби, лъже, дава фалшиви ваксини и т. н. Отделянето на България от ЕС, от НАТО и неприемането на поканата ни за влизане в еврозоната сега е нейната комплексна цель жизни.

  Слушах я, защото уважавам жените и защото съм интелигентен, макар да е нескромно сам да казвам това за себе си. Усещайки по излъчването й, че е изперкала я попитах:   

   Като напуснем ЕС към коя държава или блок да се присъединм, защото сме малка държава и ще ни завладее някоя чужда. Тя отговори може би за 0,001 сек след въпроса ми с тон, нетърпящ възражение:

-       Към която и държава или блок да се присъединим или към

никоя, ще бъдем много по-добре отколкото към ЕС. Това трябва веднага след изборите да го свърши новото правителство.

   Напомних й за изказването на Нинова,  че най-важното в страната е свършено - свален от поста си е Бойко Борисов, макар да няма подходящ заместник и възможности да се състави кабинет. Същият сценарий сега и с излизането ни от ЕС  ли се подготвя? Тя каза, че вече сме ги разбрали какви са от ЕС, разкрили са осраните си задници по време на Ковида, когато са правили всичко, за да се спасят те, а нас да лъжат, крадат и пробутват фалшиви  ваксини. Едно нищо /ЕС!/начело с палячото Урсула фон дер Лайен и останаите еврогеьове, които приели Истанбулската конвенция, това било сега ЕС. Попитах я и какво ще  стане с милиардите евра, плучени от нас по кохезионни и други програми като инфраструктура, селско стопанство и др, как ще ги връщаме. Отговорът бе:

-       Това не е важно, важното е веднага да са освободим от

тях, после ще мислим. Ограбиха ни, нищо няма да им върнем!

  Тази дама отваря блога  ми понякога, но вече с променен поглед към него. Някога ме хвалеше, сега ме заплашва с проникване като за наказание във всичките ми телесни отверстия.

    Аз също имам променено мнение за нея:

    Ако някога тя със сигурност е имала едно заболяване, характерно за момите, сравнявано с производно на млякото, сега може би е станало годно за сравняване с един по-сериозен млечен продукт.

   Не ми пука, че прекъсвам връзката с нея, името й запазвам в тайна. Не може нормален човек да бъде против връзката на България с Европа, защото сме в Европа. Опростачвателите й вместо където трябва, май-са ползвали дамския душ за промивка на мозъка й. На 60 и да си така невоъбразшмо тъп!!!

   В Америка за съжаление нашите сънародници също са объркани. Причината е, че не „слизат” от социлноте мрежи. Така те са станали в голяма степен жертва на хибридната война, която се водии срещу такива като тях, объркването на които започва още от напускането на Родината им. Аз добре разирам, че българите в Америка, които имат пари са интелигентни. По-интелигентните, ако отворят постинга ми и прочетат сцената „Кухня на вещицата” от трагедията Фауст, така ще разберат какво искам да кажа. Други, живеещи в Америка са умни поради друга причина, напр. че живеят в Лос Анжелес. Тъпите живеят в България, по Европа и др. страни. При спор с тях човек трябва да се съобразява с този факт, ако не живее в Л. А.

    Има обаче и още нещо – на българите тук им е дошло до гуша от простащини по адрес на ГЕРБ и това е една от причините да гласуват така, че да го няма повече в нета.

 

 Всичките тук ще фгласуват за младите и интелигентни кандидатдепутати на ДБ, към които присъстват изключителни личности като Стефан Тафров и д/р Симидчиев. За Мая Манолова и Слави не искат и да чуят, но също и за ГЕРБ, които окрали България.Колко кражби им разкри само за дни служебното правителство. Няма българин в Америка да не знае за кюлчетата на Борисов, откраднати в рамките на деня.

    Пропагандата, коато се води чрез социалните мрежи е свършила своето - ГЕРБ няма никакви шансове. Този резултат е възможен само на основата на опростачването на хората, които вече да стигнли до там,че не могат да мислят, а вместо това отварят телефоните си, в които пише:

    ГЕРБ ограби държавата, по 9 млрд. на ден са крали. Искаме некрадци.

   Същото е положението с българите по Европа. Тролове, курвове и проститути по цял сен пишат срещу ГЕРБ. За да се промени това там искат млади, непознати до сега честни и образовани политици, като Манолова, Трифонов, Нинова и др, а не тези, които окрадоха България /б. м. ГЕРБ/. Няма човек, който да не знае колко кюлчета злато краде Борисов само за един ден, народът ги видя.

   По тази река с два различни бряга - единит с опростаченитЕ и другият с малкото останали Хора до сега, плувах по средата. Към брега с идитотите няма да се доближа, на другия бряг няма да се чувством уютно, сигурно. Идва времето, когато тия от отсрещния бряг ще им видят сметката на останалите културни хора в страната. Моето време е минало да се боря, късно е. Да се бориш с примат ще загубиш, той ще те размаже. Да се бориш с примат по интелигетнен начин, не става, той не чете, не може и да мисли. Затова си има гуро.

   Това положение ще доведе страната до разруха и дистанциране от нея на досегашите й приятели. Коя страна би искала да има дела с друга, в която управляват  непредвидими идиоти? Та ние вече пречим на европейците, давам пример с присъединяването на Македония към ЕС. Простащината, зад която се крие агентът на Коминтерна, Шкмембе войвода е позиция на Путин, против разширяването на ЕС на Балканите. Ако ни изгонят от ЕС и НАТО, грози ни съдбата на Крим. Кой в Европа ще има доверие в делата ни, след като президентът ни е човек на Путин? Ще ни търпят ли още в ЕС или ще ни изгонят със задълженията  да върнем парите по фондовете, които са ни дали. Англия връща 39 млрд. лири.

   Това, което би могъл да стори Радев ако спечели изборите – сега в съюз с един друг предател на България, Слави - и после президентските, би означавало възможността да постъпи със страната ни както някога Нерон с Рим. Дано да се досетят Слави  или Решетников да му подарят свирка, да си подсвирква докато гори запалената  от Радев България. Подобно на Нерон, комуто майка му Агрипина бе подарила такава свирка да я ползва докато  Рим гори.

 

   Радостта ми тук е внучката ни, която има доста добри качества, дано да ги реализира.  След посещение на къщата в Л. А, в която е починал Сергей Рахманинов, бях доста възбуден, а предстоеше да я водя на плуване при индивидуален учител за 45 мин. Гледах я, снимах я. Жилава и пъргава, спортна, слаба. На стол срещу нея трябваше да прекарам към 50 мин. С напредване на възрастта си ставам все по-емоционален. Сега съм превъзбуден поради факта, че в последните ми години ще ме дразнят високомерни простаци, работещи кърмчии на държавата, дрънчащи като празни лейки. И която ще ни докарат до нивото на Крим, Беларус, Приднестровието и др. държави-иидиоти, които държат на нокти света.Лошото е, че точно такива руководники иска опростачваният ни планомерно народ. Аз се различавам доста, защото съм съм в някаква минимална степен творец, което ми помага да имам цел в живота, да търся красотата навсякъде в него, да творя в дадените ми твърде скромни от Господа рамки. Няма да се чувствам обаче свободен човек. И най-страшното е какво ще оставят простаците, които сега ще поемат управленено на страната след себи си. Цитирам Вазов:

 

                       Стресни се племе закъсняло!

                       Живейш ли, мреш ли, ти не знаеш!

                       След теб потомство иде цяло –

                        Какво ли ще му завещаеш?

 

                       

  Развълнуван от злото, което ни носи Радев и което ще се стовари след дни върху нас – победата на простащината, а също от посещението на къщата, в която е починал Рахманинов, от новата обстановка около мен, от умелото плуване на внучката ни, в съзнанието ми нахлу музиката на Четвъртата симфония на Брамс. С вътрешния си слух, макар и недоразвит „прослушах” за времето, определено за плуването на внучката ни цялата сшмфония. Изживях емоциите, амплитудите, чувах отделните групи инструменти, солиращите инструменти, между които един трийгълник в третата част.”Просушах и 8-те тона на темата на Пасакалията и няковко вариации, между които последната. Не на урок по плуване, аз бях на концерт.

    Такива недоразумения ще ни управляват, вещи в игрите.  Законно, както извършиха изборния ппреврат с помощта на трите партии: ИТН, ДБ и Мутри вън. Културен човек, на когото идиоти да дават насоки за развитие, не знам да има някой доволен от такова статукво.

 

    Веднаж допуснато сред хората в страната им да се настани злото, отърване няма. Злото се мултиплицира, хората се израждат, някой колкото повече прилича на изрод, толкова повече народът го уважава. Намери се и при нас такъв, президентът ни, но ако не бяха Трифонов, Манолова, Христо Иванов и другите като тях, които изградиха основата - партиите-идиоти, върху която той стъпи, България щеше да си остане една просперираща европейска страна. А ние с тези, дето гще ги изберем сме за никъде. А може би и за някъде – ОНД и Беларус, страната с най-щастливите хора на земята...

   Това мисля, че ще бъде нашият избор. И в България, и в Европа и в Америка – изборът на опростачените за нашите нови кърмчии. На неразумните и юродите, които ще поставят начело на сттраната човек – Румен Радев, който ще я съсипе. Защото са до толкова опростачени, че не знаят какво вършат...

   Ще приложа един музикален линк. Който успее да разбере музиката му, ще разбере и постинга ми.

                                   image


                                 image

                                                Чашка след чашка не врЕди,
                                                стига да мойш я нарЕди,
                                                най-врЕди, най-врЕди,
                                                чашката прaзна да сЕди... 


image



                          image








Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12310316
Постинги: 4577
Коментари: 10805
Гласове: 18386
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930