Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.07.2021 16:18 - „НИКОЙ НЕ СИ Е ОТИШЪЛ ОТ ТОЗИ СВЯТ ПРЕДИ ДА СИ ПЛАТИ ЗА СТОРЕНОТО!”
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 285 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 04.07.2021 16:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

„НИКОЙ НЕ СИ Е ОТИШЪЛ ОТ ТОЗИ СВЯТ ПРЕДИ ДА СИ ПЛАТИ ЗА СТОРЕНОТО!”

 

   Мисля, че това е цитат от Билията, но не съм убеден. Ще дам три примера за края на живота на хора, сторли зло на определени лица или в особено големи размери.

 

     Трагедията на Вектор Юго, "Царят се забавлява", която е либрето на операта на Верди „Риголето” е типичен прпимер. Риголето, който трябва да забавлява и разсмива херцога в двореца, нанася много обиди на жертвите на този развратен и подъл човек. Но си плаща. Хелцогът изнасилва дъщеря му, а по-късно, преоблечена като офицер за да избяга на безопасно място тя е и убита. Риголето узнава това, когато разсъблича убития офицер за да го идентефицира. Жестока трагедия, заслужено наказание на професионалния подигравач на хората и химнословник на херцога-престъпник.

 

   Още един ппимер ще дам:

   Царо, разбалотен от Примаков дойде в България на вълната на надеждите на хората, че ще стори нещо добро за страната, за която неговият достоен баща загуби здравето и живота си.  Това бе едно гигантска измама, чрез която той по същество допринесе с „управлението” си за укрепване на задкулисието в страната. Цената бе много висока обаче за него – в задкулисни спорове с руски олигарси за закупуване на мобилна мрежа в Москва, синът му престоронаследник бе убит в инсценирана катастрофа. Нещо подобно се случи с нашия певец Пешо Мъката, има запознати с казуса.

 

   И  последен пример, най-пресен, с един от подкрепниките на президента ни, Светослав Трифонов. За президента ни, то се знае – той бе разработен от Решетников. В тая игра от 30 години играе Слави, който вместо нещо полезно за страната – завод с работни места, производство – опростачи цяло поколение. Това поколение сега той ползва като електорат, подведен като този на Царо някога целево да помогне на Радев да промени стратегически курс на страната ни. Не знам как ще стане това, защото всичките българи работят по Европа, а не в ОНД, натискът по тази линя може да доведе до безпрецендентен хаос и противопостаняне. Никаква разлика на последните избори няма от подмяната на вота преди години с Царо. Може и да няма промяна на стратегически курс на България, но укрепванае на олагирхията след изборите е сигурно.

   Но и Слави ще си плати. Рядко го виждам, но ми изглежда в края на живота си, който бавно и мъчително напуска с големи болки в точния смисъл на думата. Според мен  организмът му се руши от множествена склероза, докарала го до състоянието да няма сили да говори. Тази болест руши нервите и мускулите, много е страшна. Виждам и други болести при него, само една ще спомена от тях – Слави ще се разпадне от остеопороза. Както върви, ако все още може да ходи или както стои, опорният му апарат ще се разпадне. Таки ми изглежда той. Макар да го заподмятват в публичното пространтство като некакво страхотно машкарче, според мен той отива към смъртта си. И ще извърви този път много мъчително. Не като Риголето, за дни, а с много, много болки. Защото и стореното от него зло над страната е много голямо -  опростачването на подрастващите пре първия етап от дейността му, а по време на втория - подмяната на вота, осигурила с гласовете на чалгарите му изборния преврат на президента,  който води страната до хаос, разруха и противопоставяне между хората.





Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12311509
Постинги: 4577
Коментари: 10805
Гласове: 18386
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930