Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.06.2021 21:57 - ЛЯТНАТА ПОЧИВКА СЛЕД КОВИДА МОЖЕ ДА ПОМОГНЕ НА ИКОНОМИКАТА НА СТРАНАТА НИ!
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2401 Коментари: 2 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

ЛЯТНАТА ПОЧИВКА СЛЕД КОВИДА МОЖЕ ДА ПОМОГНЕ НА ИКОНОМИКАТА НА СТРАНАТА НИ!

 

   Две години имахме много шибано лято за снобовете, които посещават предимно Черноморието ни, но също така гръцките и турски плажове. Пътуването в чужбина бе много трудно и рисково, не си заслужаваше да се осъществява. Опасявам се, че това лято те ще си наваксат „пропуснатите ползи”. Аз не одобрявам и двата начина на почивка защото считам, че така финансите на страната ни се насочват към хора, които не заслужават това или към чужди страни. За да има просперитет страната ни, трябва да си харчим парите тук – да почиваме тук, да купуваме българското. 

    На нашето Чероморие почиващите оставят парите си при тези, които ограбиха на времето банките, после бетонираха този наш бисер, но като да им не стигна това престъпление и още се опитват да разширяват империята си. Въвеждам таг, подпорната стена-хотел на Алепу. Мисля, че почивката на море при тези хора е недостойна за самите почиващи, а за някой от главните действащи лица въвеждам само един таг – Георги Велков. Чиито брат „обърна” външния ни дълг от долари в евро и тези строежи станаха възможни.

    Отивайки в чужбина на море, най-често в Гърция и Турция, почиващите българи оставят парите си в чужди страни, като подпомагат тяхната икономика, а не нашата. Може да се отиде веднаж или повече пъти в някой чужда страна на почивка, но с някаква творческа цел, напр. упознаване на останките от гръцкото културно наседство в отнетите от нея територии и придадени от англичаните на Турция, или в Гърция, за да бъде упознат някой неин исторически регион. Да отидеш на почивка в едни регион с единствената цел да лежиш като морски клон на плажа и вечерта да си на таверна не прави смисъл. Нещо повече, обидно е за самата личност. Дори всяка година да ходиш на различни хлажове, напр. една на Неа Паралия, втората на Неа Икиндиа и третата  - на Неа Парантиа, пак е тъпотевина...

   Ковидът удари зле нашите предприемчиви българи, с пари по европейски програми или с кредити построили къщи за гости в места с природни красоти или сред антични останки, които те осигуряват с храни собствено ппоизвоство. Това е опит на хората да подобрят проминъка си, като

тежкият труд предимно като животновъди допълнят с още един по-лек и по-доходен, но отбелязвам – рисков. Рисков, защото почиващите са снобове, и ще дам пример:

   Ако предложа на един сноб почивка в най-красивото село на Балкана, Репляна, или в някое красиво село в Родопа като Безводно, Орцево или някъде около Бенковски, той ще се обиди или ще счете, че го иронизирам. Такива места за почивка в България има вече много, по всички планини, някои от тях – луксозни. Цитирам хотелите в с. Ягнево и с. Балабан, където място за почивка не може да се намери.  Първото село е сред забележителни антични останки от траките, второто е сред природна красота, която няма аналог, в изворната област на великата река Въча.

   Хората, построили тези къщи за почивка са взели кредити, които трябва да изплащат, но за целта те трябва да имат гости. Защо с почивката си да не подпомогнем тези наши сънародници, а да нагушваме анадолците, мързеливите и  тъпи гърци или тези, които ни окрадоха спестяванията и построиха с тях хотелите си по Черноморието?  Не можеш да задължиш някого къде да почива, това го може амо Путин, защото иска русняците да почиват на Крим и да не харчат валута в Турция, където е най-евтино. Не мога да си представя по-голямо нахалство от неговото. Поради това той върти номера с разрешенията за напускане на Голямата страна от най-щастивите хора на света, запроституирвайки се с Ковида.

  И при нас има къщи за гости, които не са посещаване. Давам пример със сарая в с. Чала, собственост на балдъзата на Карадайъ. Тази балдъза освен сарая там има такъв и при язовира над х. Орфей, както и още един недовъшен квартал там, съсобственост с Манол Велев, но и още един квартал, завършен, също съсобственост с Манол Велев в с. Чала срещу сарая. Някои биха обвинили Карадйъ за това, но по закон той не е в никакви родствени връзки с балдъзата си, кадъна на кмета на с. Борино.

   Лятото идва, този  път разсърдено, но някак ще се включим в него. България е прекрасна, почивайте тук, помогнете на сънародниците ни, защото вирусът им нанесе големи беди, една от които е задлъжняването им към банките. Това не важи за Георги Велков и за балдъзата на Карадайъ, но те са друга категаория хора – новата номенкратура, най-висшият продукт на демократическия реализъм.

    / Б. м. те стават за всички постове. Научих, че Карадайъ е поканен за завеждащ  Катедра „Сценична реч” в НАТФИЗ, но Доганът му не давал да оглави катедрата, оти повече ставал за политик/.

  

  





Гласувай:
6



1. dobrodan - Сарказъм от най-чиста проба
26.06.2021 22:46
полъхва елегантно от повечето постинги.
Би било прекрасно да се оцени от повече читатели.
Много добре!
цитирай
2. planinitenabulgaria - Един пропоец, вече клошар, днес си е недопил и аз съм му крив. Такива нерви съм му
26.06.2021 23:59
образувал, че кило плодова 60 градусова да изпие, няма да му се отпуснат.
Друго една ме заплашва с проникване /като за наказание!!!/ във всичките ми телесни отверстия, оти съм натовски цървул.
Обещавам:
1.На клошарите повече няма да образувам нерви!
2.Преставам да съм натовски цървул, за да спася от охлузвания, фисури и експлоадирване телесните си отверстия.
3. Ако нямате какво да кажете към постингите ми, кажете го някъде другаде.
И един поздрав от мен за очакванията Ви:
https://www.youtube/watch?v=Lb3bma3d92k
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12283240
Постинги: 4566
Коментари: 10794
Гласове: 18370
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930