Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.01.2021 17:58 - ДА ПОДКРЕПИМ СЪБЛОГЪРКАТА НИ РАДОСТИНАЛАССА , ДА КАЖЕМ НЕ НА КОВИДВАКСИНИТЕ!!!
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2026 Коментари: 12 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
            ОТКАЗВАМ ДА МЕ ВАКСИНИРАТ СРЕЩУ ВИРУСА НА КОВИДА !!!

    Имам връзки в ДКЦ-тата и си бях уредил да ме ваксинират. Но...стана така, че прочетох статията на г/жа Радостиналасса и се абортирах от намерението си, брактисах от тези мераци и близките ми. Добавям и още едни аргумент, на Радев. Той казва, че не ковида е опасен за страната, опасните са Бойко и Гешев. Аз на него му имам доверие, защото той единствен бе против африканската чума по свинете, против птичия грип и всякакави зарази, изпреварвайки здравните власти, оказвайки им насоки за действия.
   Народът не иска да се ваксинира, това е факт, нека подкперим г/жа Радостина като разширим кръга на антиваксерите и включим в него още хората, жените, туристите. 
   Да се присъединим към призива на г/жа Радостина, като кажем:
   - Не на ваксините!!!
   
     Прилагам част от вопъла й към народа да я последва: 


13:39 - 
Проблемът е ясен – българите не искат да се ваксинират

автор: radostinalassa категория: Новини   
прочетен: 62 коментари: 2 гласове: 

Само 15 – 20% от имащите право през първата фаза пожелаха имунизиране срещу COVID-19 30 Ян. 2021   автор ДИЯН БОЖИДАРОВ 11 713       Фейсбук/ВМА В първата фаза медици ваксинираха медици - без масов ентусиазъм.

„Честването” на месеца от старта на ваксинирането срещу COVID-19 бе наситено и страстно у нас. С темпото България се оказа последна в Европа, а италианското издание „Политико” изчисли, че ще постигнем колективен имунитет от 70% през 2040 г. Полетяха обвинения за неподготвеност на здравните власти, лошо планиране, недостиг на ваксини. Но каквито критики да има към тях (със сигурност доста са основателните), коренът на проблема е друг - (не)желанието на населението. Не може да ваксинираш неискащи хора. А това не отваря просто нови проблеми, ами бездна. Вайкаме се как да ускорим темпото, но няма бегачи. Чудим се защо държавата не се справя, а то няма с кого да се справя. И основното обяснение не са чиповете на Бил Гейтс или споровете около „Спутник” - „Пфайзер” – „Астра Зенека”. Тия актуалности вълнуват и другите народи. Обяснението е давано многократно -  2-3% от българите се имунизират срещу грип всяка година, срещу 40% средно за Западна Европа. Просто българите ни няма на този терен.

 Числата са ясни

 Ваксинирането у нас стартира официално на 27 декември. Според разработения по-рано имунизационен план първата фаза включи лекари, фармацевти, стоматолози, специалисти по здравни грижи и помощен персонал. Общо – 243 000 души. Точно месец по-късно, на 27 януари, в лекарските кабинети влязоха първите учители, тоест започна втората фаза. Според данните – 29 000 души бяха ваксинирани към този момент. Никой не е върнат, РЗИ изпълнява стриктно списъците. А от 243 000 души 29 000 са максиимум 15% - и то при силно доброжелателни вариации със стойностите. Главният държавен инспектор Ангел Кунчев пък коментира пред „Сега”: „Мисля, че някъде към 20 ще излезе процентът. В София имаме още медицински работници да обхванем, не сме приключили с големите университетски центрове. Но да, вероятно е точно изчислението ви, може би средно около 20%”.  Тече втората фаза, трудно вече може да се сметне 15 или 20 е процентът при първата. Но няма нужда, нещата са кристално ясни – ваксинирани са максимум една пета от медиците, защото толкова са пожелали.

24% желаещи учители отчете пред БНТ министърът на образованието Красимир Вълчев в момента. Числата, по медийни публикации, не са големи и в старческите домове (112 000 души общо във втората фаза). А това са все хора на първа линия. Колко ли ще искат останалите? А колко в многолюдните гета, неуловими при задължителното ваксиниране (последната пета фаза)? Разбира се, има българи, които желаят да се имунизират, но не им е дошъл редът, или пък са от липсващото в плана „простолюдие”. Но предвид целия минал и сегашен опит, би било доста смело да се предположи, че делът име по-различен. 

 

В резултат – „преизпълнение”

 

Не друго, а именно липсата на желаещи обяснява защо на самия старт на втората фаза здравният министър Костадин Ангелов анонсира началото на четвъртата за края на февруари. Явно списъците с желаещите не са го изплашили, защото само за месец ще бъдат ваксинирани едновременно втората и третата фаза (ВиК, общински служби и т.н.) Четвъртият етап ще е предизвикателство (хора над 65 г. и по-млади с хронични заболявания – 1.8 млн.). Но с нея вече ще се занимават личните лекари. Отделно Ангелов покани и 80 000 души изборна администрация, които трябва да бъдат ваксинирани с две дози до 4 април. Няма чутовна смелост в „преизпълнението” на плана. При липсата на желаещи етапите текат бързо, от 80 000 ще се явят в пъти по-малко. Всичко това означава, че и на „простолюдието” бързо ще му дойде редът.

 

Честно и нечестно

 

В момента управляващите бягат от честното обяснение защо малко ваксини са сложени. Тяхната цел е да внушават, че всичко е добре, а ако лъсне нежеланието на хората, базисно ще стане ясно, че нищо не е добре. Затова те с удоволствие влизат в спор, който ще спечелят – за т.нар. недостиг на ваксини. Истината е, че при липсата на мераклии заявените доставки са достатъчно. Ако нещо се обърка, ще е поради общоевропейския хаос. Отделно от това почти всички повдигани до момента критики имат лесен отговор: Защо сходната като население Дания е напред в класациите? – Ами защото датчаните искат да се ваксинират; Защо сме последни в Европа? – Защото винаги сме последни при доброволно ваксиниране;  Аз искам, роптае някой, ама не мога да се вредя  – Нормално, във всяка държава ваксинирането тече на етапи. Но най-лошото е, че този изместен фокус скрива същината. А тя е, че и 7 млн. ваксини да бъдат доставени наведнъж, в употреба ще влязат драстично по-малко. Незабелязвайки тези очевадност приличаме на човек, който се тюхка кога 20-те му пръста по тялото ще станат 70.

Всичко това не значи, че хората, които не желаят да си слагат ваксини, са виновни. Така са преценили. Но значи, че ваксинирането като процес у нас засега не изглежда като спринт в тунел, а в пещера – тя свършва много преди 70-те процента. От там пък следва, че е възможно в един момент спринтиращите държави  да погледнат с недобро око на пътувания от и за България. Значи още, че бодряшките изявления на Ангелов за достигане на колективен имунитет след дъжд от ваксини са прах в очите.
В интерес на истината,

 

лостовете за въздействие са кът.

 

Задължително ваксиниране е немислимо. Информационна кампания би била със спорен принос (всичко, което хората може да узнаят, вече го узнаха през лудата година; за другото и науката се чуди). По-достъпно записване чрез интернет е добра идея, но пак с минимален ефект – по телефона, както сега, не е трудно. Така или иначе управляващите (независимо кои след 4 април) не могат да стоят със скръстени ръце. Трябва да го измислят.  А искрено загрижените за ваксинирането критици следва да им напомнят, че полезни биха били единствено тия решения, които изхождат от предпоставката, че желаещите българи са опасно малко. И сантиметър няма да мръднем напред, ако цялото общество не проумее диагнозата.

Съмнително е, че ще се случи всичко това. Най-вероятно мъчително ще си играем на ваксиниране със заплахи, томболи (би било в тон с традицията), а отговорността ще се прехвърля между въздигащи и падащи управници. И така, докато вирусът (дай Боже!) постепенно изчезне. Дето се вика, и простите хора, и най-умните разчитат да изчезне сам, защото другото е...- в сферата на нецензурното.
Сега

    Илияна Кирилова Към момента обработката на всеки желаещ трае 20 и повече минути. През тях лекарят пита пациента за алергии, проследява убоденото място и т.н. Тази симпатична мудност не е проблем - няма хора на опашка.

 





Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. radostinalassa - Защо ми е тази ваксина?
31.01.2021 18:17
В момента карам Ковид за четвърти път. Вярно е , че винаги съм имала обоняние, но липсата му едва ли е задължителна.
цитирай
2. dobrodan - Направете си кръвен тест за антитела.
31.01.2021 18:22
Молете се да имате.
Ако нямате, ваксинирайте се.
Така следва да постъпят всички с поне малко мозък в главата.
Не правете от живота си политика. Политиката ще остане, а Вие може да сте заминал за там, откъдето никой не се е върнал.
цитирай
3. ka4ak - НЕ СИ РАЗБРАЛ......
31.01.2021 19:01
29.11.2020 12:29 - 1. radostinalassa - А ББ е честно , умно..РАДОСТИНА,ГОВОРЯ ЗА ОТКРОВЕНИ САБОТЬОРИ НА БЪЛГАРИЯ!!!
radostinalassa написа:
римлянче?

ПОТЪПКВАЩИ ВСИЧКО БЪЛГАРСКО И РОДНО!НЕ СЛУЧАЙНО СА С МАЛКИ БУКВИ,ЗАЩОТО,ЧАКАЛНЯТА ИМ ПОКАЗВА,ЧЕ БЕЗКРАЙНИЯ ПРЕХОД,МОЖЕ ДА ИМА КРАЙ!!!ЦЕЛЕНАСОЧЕНОТО ОЧЕРНЯНЕ Е СТАР ПОХВАТ!СПОМНИ СИ,ТАТАРЧЕВ ПРИБРА ЛУКАНОВ....И АХ ТАЗИ ГАДНА ДЕМОКРАЦИЯ.......А КАТО ГО СВИТНАХА,НИ ОБЕЗКОСТИХА ОТ КИНТИТЕ НИ.....ТА СЕГА,ГЕЧЕВ,ВМЕСТО ДА ТЪРКА НАРА В ПАНДЕЛА,ПО РИМСКОТО ПРАВО,РЪСИ МЪГЛА......

Постинг: 3. zax - Нии сме тъпи бели мишки 25.11 23:13 ПАК ТАФЯ,НО ГЬОН СУРАТ,МИ Е В ПОВЕЧЕ!ЗАБРАНЕН СЪМ,ЗАРАДИ ПРЕстъпник радев и сие?КЕФЯТ СЕ ЧЕ МРЕМ????
Автор на постинга: ka4ak
цитирай
4. morskipesni - Предалагам кравофилите да си набодете г/зовете масово.
31.01.2021 19:43
После ще ви познаваме по третото око и двата чифта уши.
цитирай
5. radostinalassa - Лукав си като римляните
31.01.2021 20:24
Скоро ще ти гласувам по същество.
цитирай
6. vmir - Считам, че приносът на Радостиналасса е подценен.
01.02.2021 06:18
Защото има много желязна логика във вярата, че ако всяка година се ваксинира срещу Ковид 19, това създава риск след 100 години да се разболее от грип, от който не би се разболяла без ваксините.
цитирай
7. planinitenabulgaria - Аз две бутилки с Луникоф да изпия и пак ми се разбира мисълта.
06.02.2021 21:22
morskipesni написа:
После ще ви познаваме по третото око и двата чифта уши.


А Вие хем не носите на пиЕне, хем се опитвате да ръзсъждавате. Sie, lieber Dichter nichts verstanden haben. Grusse von Varna.
цитирай
8. planinitenabulgaria - И ГРУшникът Радев мисли като нея.
06.02.2021 21:24
анонимен написа:
Защото има много желязна логика във вярата, че ако всяка година се ваксинира срещу Ковид 19, това създава риск след 100 години да се разболее от грип, от който не би се разболяла без ваксините.


Чакам насоките, които той ще даде да се пише за векторната ваксина Спутник.
цитирай
9. planinitenabulgaria - Ако бяхте останала в СССР, сега Русия,
06.02.2021 21:26
radostinalassa написа:
В момента карам Ковид за четвърти път. Вярно е , че винаги съм имала обоняние, но липсата му едва ли е задължителна.


щяха да Ви ваксинипат със Спугтик V и никакви проблеми нямаше да имате. Тия и с ваксините се окакаха...
цитирай
10. planinitenabulgaria - Ще Ви посветя постинг още тази вечер, намислих го,
06.02.2021 21:27
radostinalassa написа:
Скоро ще ти гласувам по същество.


предложение да посетите един много приказен регион от Балкана.
цитирай
11. radostinalassa - След колко дни ми пускаш коментара?
06.02.2021 22:12
Да не падна в дерето?
цитирай
12. radostinalassa - Какво доживяхме, ...
06.02.2021 22:13
Ковидко да ми дава акъл за ваксините и Ковида.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12186085
Постинги: 4545
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031