Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.01.2021 12:59 - Новинки
Автор: injir Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1193 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
          Новата година започва с нов календар. На стената засиява нова страница. С изображения на пейзажи - зимни, пролетни, летни и есенни ; с букети цветя - кокичета, лалета, гербери, невени, астри, ароматни рози и теменужки ; с мили муцунки на домашни любимци - кученца и котенца ; с моделки - облечени и полуоблечени ; с манекени - с яки бицепси, разбира се, от които на женската половина от човечеството й прималява от усещането за полетели пеперуди в стомаха.
           Пързалят се новите дати. Поставя се началото на ново пътешествие. Какви ли изненади ще има? Всеки се надява да са само добри. Например. Какво иска тази любима съпруга, а ? Само обикновено ново палто. А какво иска тази любима любовница, а ?  О !Само обикновено кожено палто. Любимите деца пак ще пропищят за нови играчки. Принцовете - за нов строител ,, лего,,  , за футболна топка , за пластмасово автомобилче. Принцесите - за нови кукли. Юношите пък сигурно щяха да се притръшкат за автомобил не от пластмаса, а девойките щяха да пощуряват по нова мода, защото всичко в гардероба им внезапно е остаряло. И пак ще се започне голямото пазаруване. Психотерапия за измъченото човечество. Измъчено от коледни и следколедни празници.
           Пътешествието продължава в детските градини, после - в училищата. Където малките палавници се превръщат в големи палавници. Затова от време на време привикват родителите на среща. Там могат да получат дърпане на ушите, задето са пропуснали да разговарят с децата си. Просто да поговорят, за да разберат как живеят питомците им извън дома и дали не залитат по някои кривини. Светът е пълен с пързалки и може да те изпързаля както си иска. Затова трябва очите ти да са на четири и ушите ти винаги да са нащрек. Сложна е родителската професия. Никъде не се преподава. Научава се в ход. От сполуките и несполуките. Всеки се надява злото да го отмине, а ако е дошло - да е ей толкова мъничко. Да не се усети, да не се види, да не се чуе и да не се размирише. Че стане ли последното, злото се превръща в планина, която трудно отместваш. Затова хората плюят в пазвите си, тичат понякога при врачки и баячки, а те, доволни от проявения интерес към тях, скубят вярващите като за последно и им отнемат и последния петак. Зер, днес им вярват, а утре може би - не. Според конюнктурата.
           А на работното място? Как ще върви в службата? По старому или по новому. По старому - скука.  По новому - нови завоевания на личния и обществения фронт. Нов флирт. Нова закачка. Нова любов. Ново изобретение. Ново достижение. Нов продукт. Нов модел. Нова песен. Нови джинси. Нова рокля. Нова дреха. Ново бижу. Нова година. Нов късмет. Новинки.


Тагове:   новинки,


Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: injir
Категория: Лични дневници
Прочетен: 998373
Постинги: 323
Коментари: 2080
Гласове: 18500
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031