Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.12.2020 21:50 - ТРЪМП ИЗГУБИ ИЗБОРИТЕ, ТРЪМПИЗъМА ОСТАВА...
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 360 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 20.12.2020 21:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

ТРЪМП ИЗГУБИ ИЗБОРИТЕ ЗА ПРЕЗИДЕНТ, НО ТРЪМПИЗъМА /Б. М. ОПРОСТАЧВАНЕТО/, РАЗДЕЛЕНИЕТО И ПРОТИВОПОСТАВЯНЕТО МЕЖДУ ХОРАТА И КЛАСИТЕ, НАСАДЕНИ ОТ НЕГО, ОСТАВАТ...

 

   Най-големият популист и необразованик, рафиниран продукт на н. в. Пазара, падна от сцената, но насаденната от него простащина в американското общество, противопоставянето между отделните класи и хората едва ли ще бъде преодоляно скоро или въобще. Защото веднаж допусната простащината да управлява, тя се множи и срещу нея „бронебойни патрони няма открити”. Няма да дам пример за войнстваща простащина от нашата страна, която присъства в живота ни от 4 години. Това, че почти всички американци са въоръжени и има вероятност дори да започнат да се стрелят поради противопоставянето си, е най-малката беда. Наследството, което остави  Тръмп за Америка – няма да го разгледам и във външен план – е ужасно. Той държи на нокти не само хората в Америка, за които такива ужасни избори никога не е имало, но и Републиканската партия. Държи ги и сега, след като загуби изборите, в които Америка се опълчи срещу популизма и посредствеността. Той сега набляга на друго, най-важното събитие за Америка и света, които са два скачени съда. Колкото и невероятно да звучи, това важно събитие са  повторните изборите за членове на Сената на САЩ от Джорджия, където поради равния брой гласове за Републиканската и Демократичната партия, те ще се проведат отново на 5. 01. 21 г. Ако тези избори спечелят демократите - в момента в сената има 50 републиканци и 48 демократи – демократите ще получат предимство, защото при такова съотношение в Сената участва и вицепрезидентката, в случая демократка. Вицепрезидентката е интелигентна жена за разлика от една друга вецепризидентка, която наподобява по външност свинята Пиги ито едно куклено шоу, но с тази разлика, че не може да пее и танцува. Ако изборите в Джорджия придоставят двете вакантни места на демократите, те получата при това съотношение предимство в Сената и Байдън  ще може наистина да управлява страната. Ако изборите спечелят републиканците, те ще могат да спират решенията на президента, както бе при Обама.

   Ще въведа едно поясннение:

   Американците имат парламент - това наименование не е точно - който се състои от долна и горна инстанция. По-ниската инстанция е Конгресът. Решенията на президента трябва да бъдат одобрени от Конгреса, където преобладаващо доминират демократите. След това те трябва да бъдат одобрени от Сената, висшата инстанция. В Америка сенаторите са особено тачени, бих казал както тези политици в Русия, которые увидели Ленина. Когато се говори за някоя личност от политиката в Америка, винаги се изтъква ако е бил сенатор -  къде и колко време, уточнени до дни, ако му се налага да се раздели със Сената за да заеме друг още по-висок пост.

   Решенията на президента в САЩ по същество се утвърждават от Сената. Ако Сенатът стори глупост, има Върховен съд, притежаващ силата да отменни някакво решение. В него съдиите са демократи и републиканци, като Тръмп така направи, че съдиите републиканци сега са шест, а демократите - три. Постовете на върховните съдии са пожизнени. Последната тръмпистка, на мен ми прилича на недоправена, е на около 40 години, което означава, че американците ще я търпят вероятно още толкова. Така подреди американците Тръмп, несъобразявайки се с волята на починалата тази година върховна съдийка, една от най-известните в САЩ.

   По време на президентските избори се гласува едновременно за президент и за сенатори, които са точно определен брой за всеки щат. Това са две отделни листи. В страните примати президентските избори могат да се комбинират с друг избор,  напр. с желанието на някой чалгаджия с връзки в задкулисието да насрочи референдум, на който да се изгласуват по даден казус опростачеите от него. Една друга особеност на изборите в Америка искам да посоча – всеки щат има определен брой електори, които са общо 538 броя. Не милионите гласували, а броя на електорите определя победата на кандидата в президентските избори. Лошото за демократите е, че за определен брой жители на един щат електорите са много повече, отколкото за друг, давам пример с Флорида. Поради това Флорида е много важен щат по време на изборите, не е само той. Така се получава различна тежест на гласовете в различните щати, напр. в един щат от 10 млн. души и в друг от 2 млн. са определени еднакъв брой електори. Това е сторено преди стотина години и не се променя. Поради тази причина републиканците понякога печелят изборите, макар гласувалите за тях да са с милиони по-малко. Последният пример бе Тръмп, дошъл на поста с руска хакерска намеса.

  

    Какъв казус в резултат на изборната им система се появи сега в Америка, която има избран президент демократ.

   Щат Джорджия е почти 100% негров, но чрез избора за сенатори в този щат негърите от щата на практика ще решат бъдещето на Америка. Това е все едно бъдещето на България да се реши напр. от българските граждани в квартал Столипиново или пък  от златния пръст на Товарищ сидероВ. За България – иди-дойди! Но решението на казусите в Америка засягат целия свят.

   Защо казвам, че в Джорджия се решава  бъдещето на Америка. Защото ако на сенатските избори двата поста се спечелят от републиканците, те стават мнозинство в Сената и придобиват инструмет да спират решенията на президента след като бъдат гласувани в Конгреса. Спорът за решенията на Сената по закон може да преминат във Върховния съд, където казах, че съотнощеието е 6:3 за републиканците. Така дейността на президента може да се окаже блокирана и Америка вместо да решава въпросите на страната си ще навлезе в спорове, противоречия и простотии и ще загуби не само във вътрешен, но и във външен план. Такава спирачка на делата на държавата я има и при други страни със социален статус примати или маймуни с ракети,  където парламентът им се труди, измисля закони, предлага решения, но там президентът ако е простак или дилаф на чужда страна в своята, налага вето, смърди по медиите и вреди на страната, разделяйки и противопоставяки хората, позори държавата си пред света.

   Безспорно, много от сенаторите републиканци са тръмписти, защото и те като него играят с руската мафия. Твърди се, че руската мафия има в Щатите окол 4 трилиона долара, а само тези на Путин са около 400 милиарда. Да се борави с пари по тези сметки, да се „въртят” те, това е свръхдоходоносен бизнес.  Влиянието на Тръмп в Америка остава, ако в Сената доминират републиканците, напомням и за резултата 6:3 във Върховния им съд. Затова са наплашени американците, затова са но нокти, защото така Тръм остава, но не като президент, а като задкулисник.

   Друга опастност има за Републиканската партия, в която бяха култивирани много тръмписти, борещи се за неговата линия в партията, която не се споделя от по-интелигентните републиканци. Това заплашва партията с разцепление и Тръмп много умело играе на този кон.

    А Тръмчо, той владее и комунистически „парчета”.  Сега събира пари от привържениците си да да финансира следващата си кандидатура за изборите през 2024 г., когато Путин вече ще е решил дали да се кандидатира още веднаж за президент на Русия. А балъците американски, дето пиха белина, защото Тръмп така им препоръча срещу ковида, сега му превеждат пари, които вероятно ще достигнат милиард. Тези пари според мен ще са лично за бизнесмена Тръмп. В момента той дължи около 250 млн. долара данъциь а срещу него има заведени около 50 дела от изиграни от него бизнесмени. Много пари му трябват...

   И още едно негово комунистическо „парче”- той освобождава затворници. Ама не тези, които нямат кеш, а най-богатите. Това го е прихванал вероятно от една наша президентска двойка, вицето от която направи с пари от тях два палата в Батак, единият за него, другият за любовницата му, с подземна връзка между тях. Тръмп, като прост човек, не ползва милиардите си да създаде работни места, а строи хотели по света, цитирам тези в Измир. Хотелите му в Турция са една от причините да не ги трЕсне във връзка с ракетите С 400, оставяйки това за Байдън.

   Америка отново е на нокти. Хората просто не вярваха, че на настоящите избори Тръмп няма да ги изиграе както на предишните, където залтният пръст се оказа намесата на руските хакери в атаката срещу Хилари Клинтън и в изборите във Флорида. Този път просто това не межеше да се случи. Желанието на американците да го махнат от ежедневието си ги мобилизира, те излязоха да гласуват и го изходиха от властта. Трудно, не мина без сцепвания, разкъсвания и лолки. Тръмп осъществи натиск върху определени щати, като оспори изборите и каза, че изборите са нечестни в щатите, където резултатите са за Байдън, там имало нечестност. Боклуците, които го подкрепят по улиците, а той над тях фърка с хеликоптеро да ги подкрепнува, крещят същото.  Съдът обаче реши, че няма основанние за такова твърдение. Той натисна и електорите, които решават  кого да подкпрепят за президент, защото те имат силата дори да променят вота на електората в съответния щат. Такъв не се намери, но американците много се страхуваха и от такъв ход. И как би могъл да се намери. Та американците съ въоръжени, смее ли някой да промени вота им. Да не казвам, какво ще се лучи след това с изменника и подкрепящите ги. Сега на ход са протестите на боклуците, които твърдят, че изборите се нечестни, а целта е да се окаже натиск върху негърите в Джорджия да гласуват на изборите за сенатори на 5. 01. за събизнесмените на Тръмп, играещи с руската мафия.

     Ако това се случи, ще бъде много лошо за Америка, която ще затъне в просташки правни спорове без да може да взема навременни и разумни решения, а тази нестабилност в Америка веднага ще премине в целия свят. Благодарение на тръмпизЪма, днес по-популярен по света стана популизЪма.      

     Тръмписти за жалост има и у нас. Изявите им външно са като на тези на американските протестники, яхнати от ултралевите и ултрадесните платени агенти, лозунгите обаче на нащите са малко различни. Те освен, че не правят смисъл и не са възможни и като процедура, давам примери:

 

   Доле главния проурор,

   доле правителството,

   горе машинното гласуване,

   свободата е в теб,

   мутри – вън!

 

   Да прибавя и аз един лозунг, вече доста поостарял, който съм носел на плакат по време на манифистации:

   Да живвее международното положение!

   Светът ще свърши, простотията – не! Посочвам и мотив за тази моя мисъл - боклуците, разфъргващи яйца по софийските улици, които аз наричмам фатмакочерепови. Още щъкат, снощи затвориха за кратко Орлов мост. За да ги чуят. Или пък да споменат тяхна майка?

    Не мога да преценя...

                     image



                    image



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12289764
Постинги: 4567
Коментари: 10794
Гласове: 18370
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930