Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.11.2020 10:45 - ПО-НАГЪЛ ПОЛИТИЧЕСКИ РЕКЕТ.....
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1157 Коментари: 6 Гласове:
7

Последна промяна: 19.11.2020 10:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

ПО-НАГЪЛ ПОЛИТИЧЕСКИ РЕКЕТ СПРЯМО ЕС ОТ ДЪРЖАВНИЦИ-ПРИМАТИ, НАЧЕЛО НА ДЪРЖАВИ -НЕПРИМАТИ, НЕ СЪМ ВИЖДАЛ...

 

   Доживях да видя върхът на простащината, върлуваща по целия свят. Простащина в Щатите по времето на Тръмп, прстащина в доста европейски държави, протичаща по начин, специфичен за всяка от тях - в Западна Европа – по един начин, в бившите соцстрани, носещи рождените петна на комунизЪма – по друг. Протичането на това заболяване в различни страни вече съм описвал. Почти във всички страни управляващите толерират простотията на електората си, виждайки в нея инструмента, с който да го манипулират и яхват. Франция само не върви по този път. Тя не следва и пътя на всички средиземноморски държави - да бъде мафиотска страна като тях, взирам Италия,  а се бори срещу мафията и не я допуска във властта. Освен срещу нея Макрон се опитва да се бори и срещу простотията, подклаждана и финансирана от Кремъл, организирана във Франция от простачката Льо Пен. Жълтожилетниците с вандалщините си подобно на нашите яйцехвърлящи жълтопаветници няма да успеят да съборят правителствата.

   Когато простащината на държавниците избие в наглост и безрамие, бедите, произтичащи за много хора са големи. Визирам ветото на Полша и Унгария върху финансовата рамка на ЕС за борбата със справяне с коронавируса и възстановяване на страните, в размер на около два трильона евра, която засяга здравето и икономиките на всички страни в ЕС. Така тези две просташки правителства по същество блокират пътната карта за опазването на хората от ЕС от коронавируса и възстановяване на нормалния живот в тях.

   Първо за Унгария, начело с етничечския циганин Орбан,  пудел на Путин. Нашият президент пък е троянски кон на Путин в ЕС. Напомням за визитата на Орбан в Сърбия, където той заяви, че не Сърбия се нуждае от ЕС, а ЕС се нуждае от нея, но не каза в прав текст, защото ЕК иска да я ограби. Орбан бе изпратен от Путин в Сърбия за да говори против ЕС. Някой да не осъзнава този факт?

    За да се задържи на власт Орбан направи доста промени в съдебната система, която стана зависима от него и така върна страната си в някакав степен в посока на тоталитарното време. Срещу тези съдебни реформи ЕС смята да въздейства чрез разглеждане на размера на помощите за всяка от тях. Отговърът на Орбан бе:

-       Като ще ни давате пари по тоз начиин, пари няма да има

за нито една от вас. Премахнете това изискване!

Отговор, на който Путин би казал:

-       Брависимо, Товарищ!

   Унгарците не са съгласни с политиката на Орбан,протестират, но нищо не могат да направят.

 

    В Полша става обратното по отнощение на одобрението на поляците към това, което сторва правителството им. Причината е тоталното опростачване на поляците. Там Путин няма думата, защото  поляците мразят генно руснаците. В Полша протича процес на пълзящо реставрирне на тоталитаризма, което се подкрепя от хората - пиянищата, преобладаващата част от мъжете там. В Полша прокараха същите съдебни реформи както тези в Унгария. По поведение те се държат като политически рекетьори, напомням за искането им Германия да им даде към 400 млрд. евро компенсации, че ги нападнала.  Те удобно забравха, че ги нападна и СССР и че Сталин изби 20000 техни офицери в Катин. Полша благодарение на програмите и помощите от ЕС стана развита икономически държава, но простащината, пълзяща от управлението на страната им надолу ето до къде ги доведе – до позицията на рекетьори на ЕС, които по същество блокират борбата срещу коронавируса и възстановяването на всички останали държави в ЕС ако не се изпълни искането им, същото като това на Унгария. До тогава - ЕС заложник на рекетьорите Унгария и Полша!!!

    Имат ли морал тези хора. Така просташки към тези, които издигнаха страната им постъпи само анадолският манаф Ердоган.

  Поведението на тези две държави е като мехлем да душата на идиотите, които химнословят патроиотизЪма им и разпада на ЕС. Нещо подобно, но не така фрапантно е и блокирането по същество на кандидатурта на Македоия за ЕС, прикрито като отлагане във времето с цел преговори А какви преговори може да има след като и ние и макенците сме с твърди изисквания, не подлежащи на промяна?!?!

   Простащина, която става все по-нагла и се превръща в политика на много държави, залива света. Дадох два примера...





Гласувай:
8



1. morskipesni - В ЕС няма НИКЪДЕ, НИКАКВА българста стока.
19.11.2020 10:51
За какво ни е? Къде е ПАЗАРЪТ НИ? Всъщност- Гяуристан изнася масово САМО подготвени, опитни, ерудирани СПЕЦИАЛИСТИ, тоест- НАРОДА си.
цитирай
2. ok3223 - МНООГО ВЯРНО
19.11.2020 13:37
СИ ГО НАПИСАЛ БРАТКО. ПРОГОНИХА ОТ ВСЯКЪДИ СТАРИТЕ ВЪЛЦИ - КОЛОНИЗАТОРИ ОТ ЕС-О.
И ТЕ КОЛОНИЗИРАТ ПОД ФОРМАТА НА РАЗНИ СЪЮЗИ ВЕЧЕ, СТРАНИ КАТО БГ И ПОДОБНИТЕ..."БРАТСКИ НАРОДИ".
ЗАДУШАВАЙКИ ТЯХНАТА ИКОНОМИКА С ПОЗНАТИТЕ СТАРИ ХВАТКИ И ИЗПОЛЗВАЙКИ ГИ КАТО ИЗТОЧНИКА НА ЕВТИНА РАБОТНА РЪКА И ГАРАНТИРАН ПАЗАР ЗА НЕКАЧЕСТВЕНИ СТОКИ.
цитирай
3. morskipesni - Поредното фалшифициране на фактите е пълен ход.
19.11.2020 15:01
Добре, помислете КЪДЕ може да има БеГето изобщо някакъв стоков пазар? И нека някой не ме разсмива с мокри фантазии, моля.
цитирай
4. planinitenabulgaria - Wieder
19.11.2020 17:51
morskipesni написа:
За какво ни е? Къде е ПАЗАРЪТ НИ? Всъщност- Гяуристан изнася масово САМО подготвени, опитни, ерудирани СПЕЦИАЛИСТИ, тоест- НАРОДА си.


Arschlochsauspuff...
цитирай
5. planinitenabulgaria - Ich ziehe vor
19.11.2020 17:52
morskipesni написа:
За какво ни е? Къде е ПАЗАРЪТ НИ? Всъщност- Гяуристан изнася масово САМО подготвени, опитни, ерудирани СПЕЦИАЛИСТИ, тоест- НАРОДА си.


Lunikof...
Да живее международното положение!
цитирай
6. get - До г-н Иванов, ако е такава фамилията на вас подписващият се planinitenabulgaria - Вероятно за вас - а и за "опозиционерите"(ви) ... ?
19.11.2020 20:25
planinitenabulgaria написа:
morskipesni написа:
За какво ни е? Къде е ПАЗАРЪТ НИ? Всъщност- Гяуристан изнася масово САМО подготвени, опитни, ерудирани СПЕЦИАЛИСТИ, тоест- НАРОДА си.


Lunikof...
Да живее международното положение!


... плещещи нелепици - ще полезно да прочетете дори само един, от авторите писали по въпроса?
Казва се Милован Джилас?
Станал известен с книгите си - в първата от които "Новата класа" обяснява?
"... новата политическа класа, заместваща отсъстващата средна класа в социалистическото общество. Е изнамерила нещо непостижимо за марксовата политическа икономия. Вместо да се развива по схемата „стока-пари-стока“ (или „пари-стока-пари“), тя се обогатява по схемата „политика-пари-политика“ (или „пари-политика-пари“). Така политиката става еквивалент на стоката и същевременно си запазва „тънката разлика“. Щом те свалят от номенклатурния пост, губиш привилегиите."
- Какво обяснява, Джилас в другата „Разговори със Сталин“, книга? За състоянието на междудържавните и установили се към 1948 и следващи години, търговско-икономически отношение между СССР и страните негови сателити:

Тези страни по прежному бяха под ФАКТИЧЕСКА ОКУПАЦИЯ, а ТЕХНИТЕ БОГАТСТВА по различни начини бяха изтисквани от ..."(тук пропускам - начините и формите за "изцеждане" на националните богатства - като продължавам с ВТОРОТО И ПО СЪЩЕСТВЕНО - Какви са "търговските отношения" СССР и сателите, в частност България?
Търговията с тези страни се водеше не така, както тя се води в останалият свят, а на основата на особени договорености, в съответсвие с които Съветското правителство ЗАКУПАВАШЕ СТОКИТЕ(им) ПО ЗАНИЖЕНИ ... а им ПРОДАВАШЕ(своите) ПО ЗАВИШЕНИТЕ СВЕТОВНИ ЦЕНИ".

П.П.
Ако "другарчетата" не ми вярват - да взема да им посоча и страницата на книгата, с цитираното
И да им припомня, че едно друго КАТО ТЯХ ЧЕРВЕНО НЕГОДЯЙЧЕ - СИ БЕ ВЪОБРАЗИЛО ... ЗА РАВНОПОСТАВЕНОСТ между СССР и НРБългария ... Вероятно знаят какво МУ се случи на другарят Тр.Костостов Джунев :((?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12186648
Постинги: 4545
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031