Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.11.2020 20:11 - АРМЕНИЯ – ЗЛОЩАСТНА СТРАНА ЗАРАДИ СЪСЕДИТЕ СИ ИДИОТИ
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 416 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 15.11.2020 20:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

АРМЕНИЯ – ЗЛОЩАСТНА СТРАНА ЗАРАДИ СЪСЕДИТЕ СИ ИДИОТИ - ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО ОТ СЕВЕР И ОТ НЕООСМАНЛИИТЕ ОТ ЮГ......

 

   Въведение:

   Случващото се с арменците в откъснатите от Родината си анклави дълбоко ме развълнува по две причини. Първата е, че това се е случило и с нас, но не така жестоко. Втората е, че идиотите, които случват това на Армения – това зло е заложено преди векове, а в миналия век е мултиплицирано от Сталин  с новото административно делене на  Империята на злото - са същите, които са го сторили и на нас – Руската и Османската империи. Злото, заложено от тях по света се е преврънало от метастази в ракови заболяване, което само смъртта на цели нации лекува. Прилагам едно стихотворение, което ни прави съпричастни с трагедията на арменците. Те бягат от родината си заради геноцида, който |Тур;ия извършва над тях. Дано Путин и Ердогана да го прочетат...

 

АРМЕНЦИ 

Пейо Яворов

Изгнаници клети, отломка нищожна
от винаги храбър народ мъченик,
дечица на майка робиня тревожна
и жертви на подвиг чутовно велик -
далеч от родина, в край чужди събрани,
изпити и бледни, в порутен бордей,
те пият, а тънат сърцата им в рани,
и пеят, тъй както през сълзи се пей.

Те пият... В пиянство щат лесно забрави
предишни неволи и днешни беди,
в кипящото вино щат спомен удави,
заспа ще дух болен в разбити гърди;
глава ще натегне, от нея тогава
изчезна ще майчин страдалчески лик
и няма да чуват, в пияна забрава,
за помощ синовна всегдашния клик.

Кат гонено стадо от някой звяр гладен,
разпръснати ей ги навсякъде веч -
тиранин беснеещ, кръвник безпощаден,
върху им издигна за всякога меч;
оставили в кърви нещастна родина,
оставили в пламък и бащин си кът,
немили-недраги в далека чужбина,
един - в механата! - открит им е път.

Те пеят... И дива е тяхната песен,
че рани разяждат ранени сърца,
че злоба ги дави в кипежа си бесен
и сълзи изстисква на бледни лица...
Че злъчка препълня сърца угнетени,
че огън в главите разсъдък суши,
че молния свети в очи накървени,
че мъст, мъст кръвнишка жадуват души. 

А зимната буря им сякаш приглася,
бучи и завива страхотно в нощта
и вихром подема, издига, разнася
бунтовната песен широко в света.
И все по-зловещо небето тъмнее,
и все по се мръщи студената нощ,
и все по-горещо дружината пее,
и буря приглася с нечувана мощ...

Те пият и пеят... Отломка нищожна
от винаги храбър народ мъченик,
дечица на майка робиня тревожна
и жертви на подвиг чутовно велик -
далеч от родина, и боси, и голи,
в край чужди събрани, в порутен бордей,
те пият - пиянство забравя неволи,
и пеят, тъй както през сълзи се пей.

 

   Армения е била голяма християнска държава в миналото. В резултат на борбите на Турция и Русия за завладяване на чужди страни и територии в региона на Кавказ, Армения губи 90% от територията си. От пръситте на двете й ръце, днес е останал само един. Заради други идиоти, колониалните страни Англия и Франция, Унгария губи 70% от територията си. Макар твърде далеч от тези две страни, окастрили Унгария, заради интересите им територии с целокупното българско население са отнети и от нас и придадени към други държави до степен, днес България отвсякъде да граничи със самата себе си.

   Турция, за да имат трайно присъствие на арменските територии, които бяха завладяни от нея по време на Османската империя извърши геноцид над арменците. Постановката бе ужасяващо подла. Щяли да преселват арменците на юг, отправяйки ги по път без храна и вода, където те да измрат. Голяма цаст от  тези хора са починали по време на пътуването, другата част турците са избили подобно на  зловеща проработка при избиването на полските офицери от руснаците в Катин, имащи по-късно претенции, че през ВСВ са освободили Полша. Турците са същите убийци, избили подло 1,5 млн арменци от всички възрасти, между тях и бебета. Този геноцид не е призат от всички държави, защото някои все още политпростиуират с този факт в интерес на Турция. Избиването по този подъл и мъченически начин на арменците е светата истина. Арменците като отмъщение за този геноцид организираха ударни бригади слещу турците по света. В момента във връзка със сраженията в Планинския Карабах се чупят и палят турски ресторанти и други заведения в Лос Анжелес, защото нападението на Азербайджан над арменските анклави там бе подкадено от Ердогана, вторият трън в очени на света. Преди него е Путин, след него е Ким Чен Ун.

   От север от страна на Империята на злото, сега трансформирана като Руската империя – същата работа. Арменците са избивани и от тях както волжките българи в Рязан по времето на Иван Грозни. За да освободи територията около р. Волга и да се разсели там руснаци, по негова заповед са избити между 400000 и 700000 волжки българи. Те са били християни, каквито са по-късно завладените от Русия арменци, но това не е спряло убийците християни. Дано този факт го узнаят журналиста Георги Атанасов, Блекпредатора от блога и други като тях.

     Турците направо избиват арменците, руснаците действат по друг начин, с азиатска хитрост.  По времето на Сталин се извършва депортиране на хора от една държава в друга или по ненаселени места, целта на които е да изчезнат от картата на СССР някои етноси, напр. живущите по топлите места, които са били преселени в Сибир. Сезирам се върху татарите, които са мюсюлманизирани българи, на които е променен и езика. Не свикнали с тези студове, хората са измряли. Други етноси са били преселени в държави в Империята на злото от Сталин, където живеят съвсем различни от тях хора и конфликтите са неизбежни, напр. смесване на християни и мюсюлмани. Там са били заселвани и руснаци като разведчици, които да контролират процесите по приказ от Кремъл.

   Друг идиотски начин за предизвикване на конфликти между етносите са преместването на границите и въвеждане на ново административно разделяне на Империята на злото. Така се заформят автономни области, но подчинени на Кремъл, даващи му основание да се намесва в делата на тези държави в империята от друга позиция, прививикан от шефа на автономната република във връзка с някакав проблем. Такива бяха „областите” Приднестровие, Осетия, Абхазия, които се превърнаха в държави идиоти, каквито ги желае да бъдат Путин. При Крим по-брутален казус няма на света. Негов сторонник, поддержник подкрепник и гимнословник  е нашият президент.

   Какво се случи с територията на на Армения, която бе в пределите на СССР:

   Сталин така прекрои картата на империята си, че част от територията на Армения премина към Азеблайджан, оставяйки в нея анклави с арменци, най-големият от които е Планинскиият Карабах. Тези анклави нямат никаква връзка с територията на Армения. Така по същество това са бъдещи точки за конфликти, необходими на Сталин да се намесва при решаването им. Има по света такива анклави, цитирам „държавата” Лесото в ЮАР,  Португалия е такава, анклав е и Калининград, трън в очите на Европа, цитирах три държави-идиоти, трън в обита на света в днешната Руска империя.

   Така оформени като анклави в чужда държава, арменските територии са обречени - те остават в преходно положение, което ще доведе до края им все някога. Положението в Азербайджан с тези анклави в него бе точно такова, в него катализатор сипа Ердоган. Изключено е той да не се е намесил и с военна сила,  със снабдяване с военни съоръжения. В Азербайджан хората са мюсюлмани, той има там влияние. Намесва се и в други страни, та чак в Либия. Съвсем наскоро Байдън ще го постави където му е мястото  при манафите в Анадола, сред електората му със забрадките, в положенние, в което е сега иранския върховен главнокомандващ.

   В резултаат на войната между малката Армения и все по-богатата и силна държава Азербайджан, Армения загуби шанса да има присъствие на територии, които бяха загубени за нея поради административтото деление на Империята на злото, осъществено от Сталин. Напомням, че на основата на това деление Русия откъсна два региона от Грузия - Северна Осетия и Абхазия, която е на стратегическо място, красива страна, богата на залежи въглеводороди. На това основание през 2008 г. Путин се намеси и нападна Грузия, която искаше обратно към страната териториите си.

    Нямайки избор, защото губеха войната, арменците се оказаха в състояние да молят за помощ тези, които откъснаха техните територии от държаната им и ги придадоха към други държави. Путин ще осигурява реда в остатъка от анклавите, заченати в грях от Империята на злото, за тази тяхна дейност  ще плаща Армения. Това ще е ден до пладне, Армения ще загуби и остатъка от посления се анклав в Азербайджан. Ние също плащахме години хслед 9. 09. 44 г. на окупаторите ни, да въдворят тук съветската система,  която разруши основата на страната ни - селото, като го колхолизира /и алкохолизира/ и изби или интернира интелигенцията ни, давайки път на простащината в страната, довела днес на най-високата ни инстанция – президентщината ни, с высокопоставлеником наподобяващия ми на цирей с гной сегашен президент.  От който освен разделяне и противопоставяне на хората в страната и простащини, като тези, които вършат боклуците му по улиците на София, нищо друго не може да се очаква. И по-лошо – насажданата от него омраза и противопоставяне на хората няма да престане, когато той бъде изхвърлен на политическото бунище, защото тя ще поникне и ще даде отровни плодове. Като тези, които са продължение на делата на гения на злото, Сталин, макар него отдавна да го няма от 70 години. Именно Сталин и наследника му Путин са в основата и на това зло - отнемането на територии на Армения и предаването им на друга държава, което води до неизбежен конфликт...

   Добре, че в миналото сме се оказали добри хора и сме приели част от тези нещастници в страната си, останалите са се ппръснали по света. Яворов е написал за тях едно от прекрасните си стихотворения.

    Идиотите – великите сили – отнеха от България половината ни територия ведно с населението в нея, като я придоха към съседните ни страни. Действащите в Кавказ идиоти -  Турция и Русия, отнеха от Армения 90% от територията й. Така затриха една стара християнска култура, на чиято територия се заселиха манафи и пропойци.

   Простащината води успешна битка срещу културата навсякъде по света, лошите хора срещу добрите, това се случва и в Америка, където се заформя нещо много страшно.  Но каквото става и ще става там засяга не само Америка, а целият свят. А малките държави, те са гамбитни пешки на големите. Така постъпиха Турция и Русия в партията си за Армения.

  И нещо в заключение:

  Няма лоши народи, има народи с ръководители идиоти...





Гласувай:
3



1. rosiela - Коста,
15.11.2020 20:35
НАПЪЛНО СИ ПРАВ. НО ВСИЧКО СЕ МЕНИ И ЖЕСТОКОСТТА СЕ ВРЪЩА ПО ВСЕЛЕНСКИ ПЪТ, ПРИЯТЕЛЮ.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12149609
Постинги: 4532
Коментари: 10746
Гласове: 18291
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031