Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.10.2020 10:23 - ДВЕ СТАТИИ НА Г/ЖА МИЛЕНА ФУЧЕДЖИЕВА
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 946 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 10.10.2020 10:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
   Във връзка с протестите на задкулисието в България и Резолюцията на ЕП, срамна преди всичко за самия ЕП, се появиха две статии на г/жа Милена Фучеджиева. Помествам ги в блога си без кометар, за да се запознаят с тях и други Хора, но също и с ннадежда да ги прочетат и се замислят върху тях блогъри от типа на наподобяващи два запрегнати в тежка каруца вола като литературника Блекпредатор и поета ОК3223, решени да изтеглят каруцата до най-светлите върхове на българската култура.

                  image


Първата статия: 

Милена Фучеджиева: Ковчези, бесилки, черепи - отвратена съм от това, което виждам

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8885096 www.24chasa.bg

Tweet

Сподели

06.08.2020 17:52; Милена Фучеджиева, писателка 111360;

Милена Фучеджиева

Ковчези, бесилки, черепи, светла, чиста, градивна енергия на ново начало. Знам едно със сигурност, научила съм го от една песен на Руши Виденлиев, "Всичко се връща".

Този вид енергия е бумеранг и няма абсолютно нищо общо с протестите от 2013 г.. Сценарият отговаря на аурата и прякорите на сценаристите. Навремето се подигравах с възстановките на картината на Делакроа, с балерините и пианистите по паветата, сега съм просто отвратена от това, което виждам. Желанието на някои хора да видят Бойко Борисов мъртъв е плашещо не защото подобни неща не са се случвали в историята, а защото те смятат, че са по-интелигентната и културна част от българския народ. И че това им дава правото да искат смъртта на политик с много недостатъци, но който не само по никакъв начин не е довел страната до национална катастрофа, а е точно обратното. Това е истински плашещо. Никога не съм имала заблуди за хората наоколо, но поведението на българския интелектуален елит в момента удивително напомня на времената около Народния съд.

Провокаторите са пуснати навсякъде, и използват най-елементарни похвати за всяване на смут и разкол. Изисква се изключителна бдителност и способност за критическо мислене.

Гладуващите по кръстовищата са психически лабилни хора, използвани по брутален начин от организаторите на тази Демониада. Някой може и да умре, Борисов може и да подаде оставка. Този, който ще умре, ще е умрял за изключително глупава кауза. Няма да е Ботев, нито Левски.

Твърде много хора са си продали душата на Дявола в името на детронирането на мафията. Когато новата мафия дойде на власт под една или друга форма, тя ще се разположи в държавата в много по-зловещ вариант от сегашния. И всеки, който я е обслужвал ще изпита насладата на временния триумф, ще получи някакви дивиденти, а после го чакат грозни и тъжни дни. Но това е проблем на разбиращите динамиката на процесите в дълбочина, само дотолкова, че ни се налага да дишаме един и същ въздух с носещите ковчези и издигащи бесилки и да гледаме едно отблъскващо шоу. Въздухът ни свързва, и все пак всякаква дистанция от всичко това не е достатъчна.

Благодаря на нормалните хора в България, които гледат случващото се в потрес, че ги има и не са малко. Всички нормални хора в момента, които не са се зарадвали на бесилките и ковчезите, са класифицирани като "гербаджии", независимо дали имат нещо общо с ГЕРБ или не. Глупаците, боравещи с толкова семпла система на лични възприятия не си дават сметка, че по този начин нормализират ГЕРБ и му помагат така, както самият ГЕРБ не е способен да го направи. Нека да е така. Огледалото предлага само образа, който ти сам си сътворил, независимо кой ще бъде свален или качен на трона на социалната справедливост.

Новият ви гуру казва #бъдетесмели, а аз ви пожелавам #бъдетеумни, защото "смелостта", която той ви пожелава би работила за него, докато умът ви работи само за вас.

Втората статия:

Пловдивски | Наши в мрежата | Анализи | Интервюта | Анкети | Анимация Карикатура | Лични |

Милена Фучеджиева: Брюксел не може да сваля правителства вместо гражданите, би било диктатура

https://www.24plovdiv.bg/mnenia/article/9089333 www.24chasa.bg

Tweet

Сподели

06.10.2020 16:39; Милена Фучеджиева

Милена Фучеджиева

На Радан Кънев му забранили да изразява обратно мнение в залата. От България не можаха да му забранят, но от Европа успяха. Не разбирам защо не напуска ЕНП, това би било достойно поведение. Чужда оставка е много по-лесно да се иска явно. Много неща станаха явни.

С Елена Йончева двамата постигнаха мерзостта в Европа да се говори за "македонско малцинство" в България, както искаха някога Съветите.

Тук цари някакво, за мен поне, неразбираемо разочарование от събитията. Неразбираемо е, защото трябва да си не само наивен, но и да не си се отървал или от наследствени или от лични комунистически нагласи, за да очакваш този път от Големия европейски брат да нареди на правителството на уж (явно в твоите представи е "уж", не в моите) суверенна държава да се саморазпусне, защото има рехави протести. Такова нещо и по времето на СССР не се е случвало. Европейският парламент не може да издига и сваля правителства вместо гражданите на конкретните държави. Това вече би било комунизъм и диктатура.

Не иронизирам, разсъждавам логично. ЕП не може да наложи нищо на Полша и Унгария, при положение, че в Унгария има много по-реална медийна и всякаква диктатура от тук, а в Полша са против абортите, което е просто потрес, както и срещу ЛГБТ по начин по който тук това не се случва. И не са им спряли еврофинансирането. Но спряха еврофондовете за правителството на Орешарски.

Както и да е. Разбирам чувството за интелектуално превъзходство на страстно желаещите да видят коалиция между Слави Трифонов, БСП и ДБ, но явно ще трябва да почакат до пролетта, докато ние, "полу-интелигентните" и "остаряващите лошо" си мълчим с вече добре възпитано отвращение ,наблюдавайки този кичозен спектакъл. И тази коалиция няма да им избяга. Нито пък коалицията с "негодния субект" за коалиция. Нито пък с презаредения американски Цветанов, който излъчва само позитивни съобщения - "консенсус" и "хоризонти".

Видя се как работи Европа, нещата са оставени да се развиват с демократичните лостове с които трябва да се справяме със собствената си крадливост, партизанщина, завист, злоба, алчност и всичко, което съставлява всеобщата корупционна картина. И ако успеете да овладеете поне малко злобата, отрицанието и негативизмът си, бихте помогнали на обществото в пъти повече, отколкото ако ей сега ни "наредят отгоре" да има избори.

"Делото по спасяването на давещите се е в ръцета на самите давещи се!". 





Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. kaliban3 - ФУЧЕДЖИЕВА е известна комунист...
11.10.2020 21:21
ФУЧЕДЖИЕВА е известна комунистическа щерка. Още по-известна е с пребиваването си в САЩ.
цитирай
2. planinitenabulgaria - "По делата им ще ги познаете", казва Исус.
11.10.2020 22:38
kaliban3 написа:
ФУЧЕДЖИЕВА е известна комунистическа щерка. Още по-известна е с пребиваването си в САЩ.


Като баща й е бил комунист, което всеки знае, това не озачава, че и тя е комунист. Да отнесем същите съджеия върху човеко на Радев в КС, Атанас Семов. Като е учил по чужбина, както Радев в Америка, защо е против правителството и срещу прокуратулата, която подбра Черепа и доста други, които Радев иска да отърве от отговорност и казва къде боклуците му да си изхвърлят яйцата?
Мисля, че в случая допускате грешка от типа "Основно заблужденние", бъркате гьот с амджик....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12285177
Постинги: 4566
Коментари: 10794
Гласове: 18370
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930