Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.07.2020 18:06 - РАЗТРЕВОЖЕН ОТ ДЕЛАТА НА ОПРОСТАЧЕНИТЕ, ИЗЛИЗАМ В ПРОДЪЛЖИТЕЛЕН БЛОГОВ ОТПУСК...
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1724 Коментари: 12 Гласове:
12

Последна промяна: 26.07.2020 18:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

ЕДНО ЛЯТО, СЪВСЕМ РАЗЛИЧНО ОТ ПРЕДИШНИТЕ...

 

  Времето тази година  не е каквото трябва през това годишно време, заплашва ни и вирус, опасен за хора на моята възраст. Със самолет не е за пътуване, нито пък в близка страна до нас да се отиде с кола. Аз ходя по Сърбия, но сега не смея. Най-посещаваната от българите страна през лятото – Гърция, също не е препоръчително да се посещава. Гърците пострадаха от коронавируса и затова сега изискват тест на влизащите в страната им за наличие на вируса - показател, по който вървим нагоре.

   За първи път от много години Големите ми пътувания по планините на България вмествам между задълженията ми, в значителна степен съобразени с коронавируса. Част от пътуванията ми по планините сам сега се опитвам да вмествам при пътуванията ни с автомобил, но програмата ми да посетя, опиша и покажа в снимки най-красивите и обезлюдени региони на страната ни върви много трудно. Извърших само едно пътуване, остават ми още две и ще ги направя, дори да са през м. октомври, когато денят е къс и времето не ми достига.   

    Преди дни се върнахме от пътуване по Родопа из някогашната Тъмрашка република, като включихме към него и архитектурни резервати от Гоцеделчевско. Те са от двете страни на р. Места. Сега заминаваме за региона с изворите на р. Арда. Малко съм притеснен от това предстоящо пътуване, защото този регион след разселването на мечките тук от развъдниците Карамуш и Тъмраш се превърна в мечкарник. Да се преминава без пътека през горите вече е много опасно. Сега там непосредствено до селата Долна и Горна Арда обитават румъските черни мечки, които пропъдиха местните по-дреби наши кафяви мечки. Среща с тях е нежелана. Има разлика дали мечката е в зоологическата градина или те гледа насреща от гората, защото от теб нищо не зависи. Ще нося нарязан хляб и други неща, но дано да не ни среща мечка. В предаването на на Гала „На кафе” показаха едни такива туристи, при които дойде мечка. Това бе млада, според мен 3 годишна румънска женска мечка, която имаше желание да й дадат храна. В този напрегнат момент никой не се сети да й предложи нещо за ядене, но групата се държа точно както трябва. Един от тях дори бе засел с телефона си тази среща. Ще опиша този регион, защото той е един от най-дивните в страната ни. Ще посетим и местността Черешките, а също и с. Чепинци, където твърдят, че е построена най-голямата джамия в България, която още не съм виждал. По-грамадно нещо от това в Мадан и Сърница не мога да си представя. И то се в помашки, а не в турски населени места. Трябва да има нещо.

 

   УжасЕн съм от случващото се в София, от където президентът и Черепът от Дубай атакуват правителството и стабилността в страната. Признавам, да стоя в София сега за мен е отвратително. Просташките лозунгите на президента ни не носят посланията, които той слизайки сред народа заподмятва пред боклуците  /б. м. заблудените, опростачените, платените протестнники с пари от Черепа, от Цв. Василев и от руското посолство/. Лозунгите му са преднамерено просташки и не правят смисъл, защо целта му е с простащината в тях  да увлече след себе си простаците като него с една последваща цел да промени стратегическата линия на страната и да я върне като сателит около ОНД. Простащината му в случая се явява параван на дадения му от Кремъл приказ что он должен сделать.

   За съжаление опростачването на хората, което се води от такива като него, а също и от опростачватели с гросмайсторска сила като Трифонов, Кеворкян и от внедрени с такава цел в социалните мрежи – ще посоча най-непочтеният такъв според мен, блогъра Блекпредатор. Това се непочтени хора, не притежаващи съвест и ценностна система, което ги прави пригодни да работят против страната си, в случая като раздухвачи на североизточния вятър, идващ от Москва. Те не се срамуват от хората, нито от самите себе си. Хора на ХХІІ век?   Като тях обаче са хиляди. Заблудата на хората посредством фалшивите новини, изработвани в разните центрове от офицери хибергибридики се подема от тукашните им сътрудници и нещата стигнаха до там, че хората не могат да преценят кое е истината и кое е преднамерена, измислена в тематично специализиран кибергибриден център лъжа. Съмнението обаче, че зад приказките на политиците се крият съвсем различни техни намерения са обхванали всички. Тези неща се подсилват и от влиянието в страната ни на партии като ДПС, която е връзката ни с руската мафия, от агресивни групировки от типа на путиновите Нощни вълци, като приматите от т. н. Сдружение Боец, хулиганните от футболните агитки и др. Така в страната ни върви едно пълзящо опростачване, което навлезе дори сред хората на изкуството. Не казвам интелектуалците, защото за мен те са една много специална категория хора, които притежават три съставки, ще ги посоча след малко. А хората на изкуството благодарение на професията си остават извън процесите около тях, не ги разбират и биват ползвани за нечисти цели. Защо точно хората на изкуството биват ползваниза това е ясно, те са популярни личости и когато един идиот флиртува с тях по телевизията или по друг начин, той се опитва да каже а простаците като него:

-       Ето, и аз съм като тях, и те /хората на изкуството/ мислят

като мен.

   Написаното от хора на изкуството в профила им също се чете, защото те са популярни. Ще цитирам един много четен във ФБ, професор Венци Киндалов. Той преодоля тежко мозъчно заболяване, но излезе от него още по-напутинизиран. При следваето му някога в Голямата страна яко са го разработили?

   Нещата са много сериозни, защото опростачването засегна и хора/та/ на изкуството, които специализирани да работят с тях разработчики ползват за нечисти цели. Напише ли известен човек на изкуството някакав глупост, веднага следящи изявите в профила му изключително неприятни личности от типа на Явор Слагачков, който го дава интеректуалец,  започват да го химнословят. А хората на изкуството са доста четени, на тях бившите служители на ДС разчитат да промеят курса на страната, нещо което правят в момента Радев и Черепа. Много увжавам хората на изкуството, а такива имаме по цял свят. Някои познавам още от деца, но няма да ги назова. Ако отворят постинга ми, ще се открият сами в него...

   Мисля, че творците, между които слагам и част от хората на изкуството, трябва да притежават три неоспорими качества – талант, интелект и разум. Ако хората на изкуството са утвърдени по света артисти, музиканти, художници и др. заради таланта си, това не значи, че те притежават и останалите две качества. А между тях има и такива, които не притежват нито едно от двете. Претенциите обаче на някои от тях са така големи, че те се изфейсбукват с постове, които са срам за тях. Облигатно тези постове се накоментирват обилно от раздухващите североизточния вятър, идващ от Москва. Накоментираното върху изфеъсбукването им понякога се явява допълване, понякога се внася странична /руските агенти ползват понятието побочная/ тема. Аз никога няма да влеза в спор с тези хора, защото това ще бъде последният ми разговор с тях - аз ги уважавам като/!!!/ артисти и търся досег с изкуството им. Съжалявам ги, че освен изявата си като такива, много от тях не виждат и не могат да разберат какво става у нас и по света, какви процеси текат, къде е тяхното място в този процес, който сега се вихри в страната ни и платени наши идиоти с власт стремят България към идиотите като тях по света. По улиците сега е пърно с боклуци. На първо място сред тях е паразитната част от общестото ни, безработни и не търсещи работа или някяква изява в живота. Те  живеят на издръжка на родителите си, докато може, стоят по заведенията и по колоните, ограничаващи тротоарите, с цигара, бира или кафе. Някои ги наричат пазарни боклуци, но мисля че по-точното определение за тях е пълни боклуци, от тоито нищо не става. За жалост този процес вече го има и сред другите етноси - помаците, които са наша кръв и дори сред турците, където мързеливите са за срам на родителите и дядовците си. Имам доста таива примери, ще стигна до тях.

     Боклуците скандират : Балумба Радев, Манолова и Трифонов!, Мутри вън!, Мафията вън! - лозунги, които правят смисъл колкото един вече не ползващ се лозунг: Да живее международното положение! Тези хора не разбират какво става, кой ги манипулира, с каква цел, те се интересуват за днес, да си получат 50-те лв, а утре какво ще стане, това е много далеч. Когато стане утре, ще видим. Така отговаря Улицата.  Ако попитат якой уличник: И като свалите правителството какво ще стане после?, следва приготвен от проработчиците им /Отровното трио?/ отговор: Първо да го свалим, после ще мислим.

   Sancta simplicitas!

   Тези хора нито ме ядосват, ито им обръщам виимание, но те са показател какво поколение расте в страната б. м. откровени боклуци!!!/ от които нищо не става, защото не могат и не искат да работят, дори не могат и да се възпроизведат. Защо да късат с този хубав според тях живот на безделници, който водят, да си усложняват живота със семейство, да гледат деца. Така са постъпвали простаците от предишното поколение, родителите им. Сега младите хора са умни. Пред тях няма бъдеще, ще изпапат каквото остане от родителите им като наследство, после ще измислят нещо друго.

   Отклоявам се за момент от темата, за да поясня мастото на хазарта в живота на тези млади хора. Те търкат картончета, не печелят, вземат бързи кредити, с които си купуват още картончета, пак не си получава - да спечелят без да се трудят, крадат от родителите си, напр. на майка си златните обици, дават ги в Заложна къща за да върнат бързия кредит, защото там бият. Как тези, навикнали с хазарта боклуци няма да искат да се върне в България Черепа, начело на партия и да управлява заедно с Радев и други като тях – Цветан Василев, финансов министър, Манолова, министър на културата и Трифонов – министър на образованието. Аз има готов кабинет.

   Макар и не интелектник, без научна титла и без талант, аз съм доста взискателен към хората на изкуството. Стана така, че животът ми мина сред тях и мисля, че тези, които ме познават, ме уважават. Аз обаче  някои от тях уважавам все по-малко. Ще дам примери за хора, които ме разочароваха и чиито виждания за това, което става в Бълтгария приемам с много голяма тревога. Казвам го директно, доста от тях са засегати в някаква степен от процеса на опростачване, който съзнателно държавите примати провеждат планово, докато в богатите държави част от хората сами се опростачват.Ако хората на изкуството допускат да ги опростачват примати като Трифонов, Радев, Блескпредатора, поета ОК3223 и др. до степен да не могат да различават фалшивите новини и лъжите на определени наши държавници, зад които те скриват намереннията си, пръв по подлост сред които е Радев, това е тревожен сигнал. Той означава, че на интелектуалното ниво под тях опрастачването вече е смачкало като валяк тези, които Ленин нарича масите.

   Ще дам някорко примера с такива хора. Започвам с пример от близкото минало:

  Когато в България дойде Царо, е всички знаеха каква точно е проработката. А тя бе съвсем проста – царо бе разработен от генерала от КГБ Примаков, по едно време и министър председател. Той бе параванът, зад който се скриха юпитата, които ограиха България. Най-наглият грабеж бе на външния дълг, който братът на Милен Велчев превърна в бетон по край Черото море.

   За да се прикрие тази разработка успешно в кабинета му и в парламента бяха вмъкнати хора на изкуството, понятие си нямащи за целта на въвличането им там – да бъдат  ползвани за параван. За съжаление има хора на изкуството, които и до днес не могат да осъзнаят как ги употрелиха и после изхвърлиха, като станаха ненужни след преструктурирането на политичското пространство от Догана. И пишат във ФБ, после отново и отново...

 

   Друг плимер:

   Една изключителна личност в изкуството, живяла през целия си съзнателен живот на Запад, известна по света, се е изфейсбуквала с пост, в който тя се явява гимнословник на Иван Костов. Иван Костов е хитър джуревец, който избираше да се явява тук и там с известни хора на изкуството за да покаже, че и той прилича на тях, а не на проработциците му, оперативцчиците на ДС, които го турнаха да извърши приватизацията, с която държавата бе ограбена.

   Тези дни във ФБ на тази наша забележителна личност от сферата на изкуството се появи забележилна глупост, повторение на пророчески според нея постиннг от ...2015 година.

 

   И още едни пример, последен:

   Забележителе наш артист, син нна Творец, на работа в Европа като професор, концентиращ с успех по света, яко се изфейсбуква в профила си. По някакъм начи се е докопал до сметките на Гешев в швейцарска банка и се ужасил от сумите му там, които той цитира, а също и трансферите на пари от и към Гешев от банката. Четейки това, аз оставам с убеждеие, че Гешев нноси каскет, за да крие под него пачките с евра или кюлчетата злато, които му дават. И сигурно е така, защого според Радев в изпълнителната власт и в прокуратурата има мафии, което озачава, че честните бизнесмени като Черепа, Цв. Василев и др. са в чужбина, а някои в затвора, където попадат на хора.

   А да се появи пост във ФБ на този човек на изкуствто за Инициатевниа комитет, турнал Радев за президент, начело с генерала от ФСБ Решетников, с членовете му Венци Стефанов, Ламбо и Нинова?

   Въпръсът, който си задавам аз е:

   Как ще отида аз на негов конмерт или рецитал, като се изфейсбуквал по ози гаден начин, толкова ли му е акълът?

   Към тези три примера ще посоча и други, които се изявяват като пацифисти, не се интересуват от това, което протича в страната ни каквото и да е то. Пацифистите у нас по време на ВСВ са имали марш:

  

          Нек се бият, нек се трепат, нека мрат,

          знам, че краят им ще е печален,

          аз съм неутрален.

 

       Ама като дойде Деветото неутралните го отпратиха в Белене или по затворите, защото им вмениха вина – не подкрепят властта на народа...

   На тези три – не ги наричам нещастника – давам за пример последното гостуване на Вайсенберг в България. Той се изказа в смисъл, че с изкуството си има за цел да накара хората да мислят, да ги промени. Това важи за мен напълно, като този процес за мен запона от 1973 г, когато бе първото му гостуване в България. Този човек за мен е образец на Триединството, присъщо на истинския творец – талант, висок интелект и просветлен разум. Притежаващи само на една съставка от това триедниство биха си позволили да се изфесбукват на стената си, да ги виждат всичките, последстията от което няма да бъдат в полза на изкуството им.

 

    Излизам в блогов отпуск угрижен поради неспособността дори на по-образованите хора да осъзнаят каква опастност е адвиснала над страната ни. Насоките от гурутата на тази простащина са в едно направление.

    Ръдев казва, не претавайте,

    Черепът казва, бъдете смели...

  И на тоя фон постове на объркани хора. А хората с влияние в обществото трябва да са отговорни към делата си, защото сам себе си глупавият сбърква, мнозина умният обърква.

   Послеслов:
   Постингътхми е доста труден за четене и разбиране, такъв е и клипът, който прилагам към него. 







Гласувай:
12



1. petgrig - Точно така!
26.07.2020 18:21
Разумните хора се усетиха накъде тръгна протестът и се отдръпнаха. Няма да се случи плана на Решетников и този път.
цитирай
2. fun1001 - :-))))
26.07.2020 20:39
Бравоо, коста!! многоо хубооо, си ги наредил..
хубаво лято, ти желая..въпреки всичката, режисирана "резиденщина"..
и, откровена симплисита, наоколо..(
тежко е, зная, затова, и аз..дерзая )
поздрави, и бъди здрав, и смел..
цитирай
3. krumbelosvet - Уважаеми г-не планинар,
26.07.2020 21:50
Не вярвам, че вярвате каквото пишете извън темата планини.
Значи, ББ МОЖЕ в прав текст да каже, че народът му е лош матрял, че "аз съм прост и вие сте прости", може да перка Плевнелиев по главата, и това НЕ Е опростачване. Гешев може да се лигави по ТВ, да се прави на шут, като същевременно сочи на подчинените си кои са лошите, и това не е опростачване. И кой знай защо слагате Трифонов в един кюп с Радев, като той е бил винаги антикомунист като вас.
И пишете дълго-дълго, като човек комуто липсва ДЪЛБОЧИНА на анализа.
цитирай
4. vesever - Привет, Коста! Да е хубаво лятото ...
27.07.2020 10:38
Привет, Коста!
Да е хубаво лятото ти с Планините, иска ми се наесен да се включим и ние в някое прекрасно пътуване.

Поздрави!
цитирай
5. morskipesni - Де да можех и аз..
27.07.2020 14:05
Короната напролет ми изгълта 3 седмици принудително. А бай фашист иска Arbeit.. айде, хубава отпуска на зелено!
цитирай
6. batogo - !!!:))) Отново перфектен анализ на развиващата се у нас пандемия на КОМУНИЗОСТТА, режисирана от Кремъл с посредничество на пРезидента, приятелю!
30.07.2020 13:05
Дай Боже Истините и аргументите, изложени от Вас да хвърлят поне малко светлина в заспалото съзнание на заблудените и зомбираните от пУтинската марионетка-пРезидент кРадев и антуража му!
Тук е мястото да добавя и моят аперитив за озверелите представители на КОМУНИЗОСТТА и за подлъганите от тях овчедушни наивници, които ще бъдат употребени за поредната мерзост, замислена от кремълските хибридчици и техните продажни слуги-рубладжии в Родината ни.
Ще бъда кратък и ясен! Ако, ПАЗИ БОЖЕ, путинската марионетка Гумен Гадев, наричан за по-кратко пРезидент, успее по някакъв начин да мобилизира неосъзнатите наивници и агресивните примитиви да го овластят посредством служебно правителство, тогава всички онези, смятащи го за отговорен политик, милеещ за България ще имат възможността да осъзнаят, ако им е в потенциала да осъзнават въобще, каква фатална грешка са направили, след като са подарили Отечеството си на руско-българската олигархична мафия и нейните агресивни, бездуховни метастази, разпръснати из цялата страна!!! :-)))
С цялото ми уважение към заблудените, защото пред тях стои възможността да се осъзнаят и да се оттеглят от това незаконно и не-хуманно безумие, режисирано от агентурния апарат на КГБ и бившата ДС, превърнали се понастоящем в нагла и алчна олигархична мафия!
цитирай
7. planinitenabulgaria - От септември нататък - става.
03.08.2020 18:45
vesever написа:
Привет, Коста!
Да е хубаво лятото ти с Планините, иска ми се наесен да се включим и ние в някое прекрасно пътуване.

Поздрави!


Аз имам проблем - навсякъде където решат да ме поведат съм бил. При други ппоблемът е доста различен - накъдето и да ги поведат, това за тях ще бъде един непознат, красив свят.
Поздрави
цитирай
8. planinitenabulgaria - Човекът поумнява ако ходи по планини или слуша музика,
03.08.2020 18:48
krumbelosvet написа:
Не вярвам, че вярвате каквото пишете извън темата планини.
Значи, ББ МОЖЕ в прав текст да каже, че народът му е лош матрял, че "аз съм прост и вие сте прости", може да перка Плевнелиев по главата, и това НЕ Е опростачване. Гешев може да се лигави по ТВ, да се прави на шут, като същевременно сочи на подчинените си кои са лошите, и това не е опростачване. И кой знай защо слагате Трифонов в един кюп с Радев, като той е бил винаги антикомунист като вас.
И пишете дълго-дълго, като човек комуто липсва ДЪЛБОЧИНА на анализа.


а жената - от извънбрачните връзки. Залагам, че нито по планините сте ходил поне веднаж, а музика сте слушал още по рядко....
Понял?
цитирай
9. planinitenabulgaria - Ще отговоря на ителигентня Ви коментар с цял постинг,
03.08.2020 18:49
batogo написа:
Дай Боже Истините и аргументите, изложени от Вас да хвърлят поне малко светлина в заспалото съзнание на заблудените и зомбираните от пУтинската марионетка-пРезидент кРадев и антуража му!
Тук е мястото да добавя и моят аперитив за озверелите представители на КОМУНИЗОСТТА и за подлъганите от тях овчедушни наивници, които ще бъдат употребени за поредната мерзост, замислена от кремълските хибридчици и техните продажни слуги-рубладжии в Родината ни.
Ще бъда кратък и ясен! Ако, ПАЗИ БОЖЕ, путинската марионетка Гумен Гадев, наричан за по-кратко пРезидент, успее по някакъв начин да мобилизира неосъзнатите наивници и агресивните примитиви да го овластят посредством служебно правителство, тогава всички онези, смятащи го за отговорен политик, милеещ за България ще имат възможността да осъзнаят, ако им е в потенциала да осъзнават въобще, каква фатална грешка са направили, след като са подарили Отечеството си на руско-българската олигархична мафия и нейните агресивни, бездуховни метастази, разпръснати из цялата страна!!! :-)))
С цялото ми уважение към заблудените, защото пред тях стои възможността да се осъзнаят и да се оттеглят от това незаконно и не-хуманно безумие, режисирано от агентурния апарат на КГБ и бившата ДС, превърнали се понастоящем в нагла и алчна олигархична мафия!


сега се прибирам от голямо пътуване и срещи с много хора. И хиляди прекрасни снимки от България.
цитирай
10. planinitenabulgaria - Ich glaube, Genosse Borissof hat
03.08.2020 18:54
morskipesni написа:
Короната напролет ми изгълта 3 седмици принудително. А бай фашист иска Arbeit.. айде, хубава отпуска на зелено!


unsere Arschloch zerspaltet. Seine Laster kann aber nicht Genossin Manolova schrecken, потому что в ее пизду пропала бы конница Чапаева.
цитирай
11. planinitenabulgaria - Аз предложих прогарама ва протестниките:
03.08.2020 19:01
fun1001 написа:
Бравоо, коста!! многоо хубооо, си ги наредил..
хубаво лято, ти желая..въпреки всичката, режисирана "резиденщина"..
и, откровена симплисита, наоколо..(
тежко е, зная, затова, и аз..дерзая )
поздрави, и бъди здрав, и смел..


1. Радев президент до 2036 г.,
2. Черепът - министър-ппедседател,
3. Цв. Василев - министър на финансите,
4. Мая Манолова . министър на културата и наблюдаваща Кметсво София,
5. Слави |Трифонов - министър на образованието.
6. Другите миистри - Бабикян, Минеков, Хаджигенов, Ангел Банев, Десислава Иванчева, Гумен Речев, а също и двама блогъри, най-първите - библогърката Радостина/Цав и Блекпредатора.
Понеже съм изключително скромен, не се ппредлагам сам,чакам да ме поканят в кабинета като министър на културата без порфейл. Много ставам за такъв.
цитирай
12. planinitenabulgaria - Вижте Коментар № 11.
03.08.2020 19:10
petgrig написа:
Разумните хора се усетиха накъде тръгна протестът и се отдръпнаха. Няма да се случи плана на Решетников и този път.


Да се убедите, че имам разумно предложение.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12183713
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031