Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.06.2020 10:40 - ЕДИН РАЗМИСЛЯЩ ПОСТИНГ НА Г/Н ГЕНЧЕВ....
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3760 Коментари: 4 Гласове:
9

Последна промяна: 22.06.2020 10:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


  
В блога си помествам и чужди постинги на хора, схванали духа на времето,
излъчващи послания към заблудените да се огледат около себе си, да се вразумят, да се откажат от магиите и вълшебните заклинания, да тръгнат по пътя на естественото човешко употребление. Ако сторят това, те ще са нормални хора, спокойни, уверени по целия участък на земния си път.  

     Изключително ценя този постинг на г/н Славимир Генчев, който копирам в блога си. В него г/н Генчев точно и тревожно отразява случващото се не само в Америка, но и по целия свят. Според мен то е резултат от опростачването на хората, протичащо в две направления – автономно, в страните с висок стандарт на живота и организирано, което се води от страните-примати по всички възможни начини, на първо място от които социалните мрежи. Простащината е хранителната среда за кърмчиите на тези държави, тя им е необходима. Макар и кратък като текст постингът е много силен, бих го нарекъл постинг-притча. Идиотите някога и идиотите сега се различават малко – един ненормальник, вероятно ултраляв, го премазала статуята, в съборването на която той участвал. Освен да пие, какво ли друго той може да прави? Преди години друг ненормальник, едва ли съзнаващ, че и той е бил ултраляв и вероятно и той пропоец, го премазала греда, която той.... откраднал.

   Това са единични случаи. Постъпките обаче на идиотите на високи постове са опасни не само за тях. Преди милиони години, слезли от дърветата, приматите заподмятвали сопи срещу тези, които били слезли на земята преди тях и поради това изпреварили ги в културното си развитие. По инерция мисленето на потомците на същите тези примати до днес не се е променило и е останало като в чипа на предците им. В резултат на техническата революция обаче те сега заподмятват не сопи, а ракети срещу изпреварилите ги в културното си развитие, които никога не могат да достигнат. Някога – маймуни със сопи, днес – с ракети, но пак маймуни по изяви...

   Към този размислящ постинг, написан от интелигентен, мислещ човек, има адекватен коментар, който хвърля допълнително светлина по елементи от постинга с разбиране същността на проблема и посочвайки корена на злото, според мен надигащата се простащина по света, която става много силна и опасна. Този коментар е така написан, че просто трябва да върви с постинга - те са органично свързани. Копирам и него.

   А написаното тук е мой коментар към постинга на г/н Генчев, който помествам в блога си за да се запознаят с него и други Хора.

 

19.06 17:05 - Червено и черно

автор: slavimirgenchev1953 категория: Политика   
прочетен: 308 коментари: 8 гласове: 12

image 

По време на неотдавнашните расово-левичарски (или левичарско-расови) изстъпления в САЩ някакъв доста деен и буен, да не кажа див, афроамериканец другар (или другар афроамериканец) бил премазан от статуята, която той и друзьята му прекатурили, защото тя олицетворявала робството, премахнато от самите бели не как да е, а с цената на кръвопролитна гражданска война.

Този случай ми напомни една подобна история, разиграла се по българските земи преди малко повече от сто години, в днешното крайморско курортно селище Царево. Селището е ново, то възниква след погрома на България в Междусъюзническата война (1913). Турците отново си възвръщат освободените доскоро ( и за кратко, уви) български (или поне дотогава гъсто населени предимно с българи) територии.

Както е известно, тогава хиляди бежанци с челядта си и с каквото най-ценно и скъпо сколасат да вземат при паническото си бягство се отправят към майка България.

Няма да навлизам в излишни подробности, само ще кажа, че с къртовски труд на гола поляна и при най-неблагоприятни условия коравите българи успяват да въздигнат ново селище, а скоро след бедните си колиби започват да изграждат с общи усилия, средства и материали училище и, разбира се, църква.

Построяването на църквата по ред причини се забавило и още по време на изграждането ѝ дошъл, уви, 9 септември. Не кой да е, а оня от 1944 г., с който започва неизбежното и последователно съсипване на България по съветски образец.

Новите властници, които изпълнявали доброволно и с пълно съзнание кремълските директиви, както и в цялата поробена от българските и съветските комунисти страна, решили да използват материалите за изграждане на църквата за построяване на .... ТКЗС. Мързеливците от народо, които се точели да стават (или вече били станали) партийни секретари, директори, звеноводи и вс(н)якакви началници, с радост се нахвърлили връз събраните строителни материали, които селяните сами били доставили и платили от джоба си, всеки според кесията си.

При една такава присвоителска „операция“ тежка греда смъртоносно затиснала и премазала двама от червените мераклии, та уплашените камунисте половин година не посмяли да припарят до строежа...

Та ето какво ми припомни смъртта на афроамериканеца (назовавам ги със специално създадената от мен за тях дума америкюнци) в САЩ.

Защото „който копае гроб другиму, сам пада в него“, нали?

  

batogo - !!!:))) Закона за причините и последствията е неизбежен, Славе и примитивите ще го изпитат в цялата му неизбежност!!
20.06 11:15

Точно това бездуховно сходство и сродство на примитивите по манталитет, навици и начин на живот, ги превръща в безумна, неблагодарна, разрушителна сила, която препятства нормалното развитие на човечеството, като става удобна маша в ръцете на алчните и жестоки тъмни сили в борбата им за власт и контрол.
Примитивното съзнание, водено единствено от инстинкта си за оцеляване, иска и очаква да получава, без да дава!!
Това извратено съзнание иска да получава даром и да ползва незаслужени права и привилегии, без да зачита законите, Духовните принципи и правата на другите.
Примитивите по цял свят искат да пиянстват, да се дрогират, да бездействат, да крадат, насилват, убиват, ограбват и тормозят безогледно всички около себе си, а след това обществото и държавата да ги защитават, защото глупостта и арогантността им са безгранични и не им позволяват да осъзнаят абсурдите на исканията си.
Статистическите данни от твоята извадка и аморалния, безскрупулен вандализъм, случващ се в момента в Щатите и в други развити страни по света недвусмислено доказват къде са корените на злото.
Според мен е дошло време, обществата да приложат Вселенския Принцип за причините и последствията с цялата му безкомпромисност, за да изпита всеки върху себе си това, което е причинявал на другите, защото това е единствения път към осъзнаването и одухотворяването, които водят към мир и хармония.

 

 





Гласувай:
9



1. morskipesni - Точно и на място- публикацията и комантара.
22.06.2020 10:58
Дали обаче новата, "демократична" БГ-МАФИЯ ще падне в гроба, който копае за сънародниците си вече 30 години- и закопа доста, но повечето изгони в странство?
цитирай
2. slavimirgenchev1953 - Бате Коста, благодаря ти от сърце.
22.06.2020 11:22
Дебилиатът е не само многоброен, но успя да се съедини по маркистко-ленински благодарение на глобализацията, срещу която по маймунски скачаше първоначално. Според Макс Вебер въпреки че дебилите пропойци са повече от хората с демократично мислене, те не могат да излъчат еднно мнозинство, ето защо никога не печелят избори.
Сега обаче, на основата на глобализацията и заради търпимостта на десните демократични сили, успяха да постигнат някакви привидни, ефимерни предимства.
Но това е временно - ще се осерат, както обикновено, и ще бъдат маргинализирани успешно, за да си ближат раните и да правят вуду магии из горите тилилейски.
цитирай
3. planinitenabulgaria - Всичките Ви доклади и статии, които изнесохте
22.06.2020 13:34
slavimirgenchev1953 написа:
Дебилиатът е не само многоброен, но успя да се съедини по маркистко-ленински благодарение на глобализацията, срещу която по маймунски скачаше първоначално. Според Макс Вебер въпреки че дебилите пропойци са повече от хората с демократично мислене, те не могат да излъчат еднно мнозинство, ето защо никога не печелят избори.
Сега обаче, на основата на глобализацията и заради търпимостта на десните демократични сили, успяха да постигнат някакви привидни, ефимерни предимства.
Но това е временно - ще се осерат, както обикновено, и ще бъдат маргинализирани успешно, за да си ближат раните и да правят вуду магии из горите тилилейски.


пред нас са на високо ниво. Като запознал се с част от тях, и аз казвам:
Благодаря от сърце!
цитирай
4. planinitenabulgaria - Двуниковой Товарищ морскиепесенкИ!
22.06.2020 13:41
morskipesni написа:
Дали обаче новата, "демократична" БГ-МАФИЯ ще падне в гроба, който копае за сънародниците си вече 30 години- и закопа доста, но повечето изгони в странство?


Аз съм уникално изключителен и същевременно феноменално балансиран, защото не пия Луникоф. Пожелавам Ви много-много бутилки с тази - най-ценната на света - течност.
Горячими маркспутинскими приветами! Но внимавайте, защото:
Тоз който падне пиян от стола, ще го изключим от комсомола!
И още нещо - където не разбирате, не коментирайте. Ако питам Луникофа ли е по-добър или самогона, тогава коментирайте.
Понял?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12149609
Постинги: 4532
Коментари: 10746
Гласове: 18291
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031