Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.01.2019 12:43 - АМЕРИКАНСКИ РАЗМИСЛИ 2019 - 3
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3665 Коментари: 4 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

ЯПОНЦИТЕ  ИЗТЛАСКВАТ  ГЕРМАНЦИТЕ  ОТ  АМЕРИКАНСКИЯ        

               ПАЗАР  КАКТО  КУКУВИЧЕТО  ПИЛЕНЦАТА

                      ОТ  ГНЕЗДОТО  НА РОДИТЕЛИТЕ ИМ

 

   Борбата за световно владичество върви според сценария на една древнонемска легенда. В нея нибелунгът Алберих /гадното джудже!/открадна с измама от пазителките му – дъщерите на реката Рейн златото, пазено от тях на дъното на реката, от което може да се изкове пръстен с вълшебна сила. Който го притежава АКО СЕ ОТКАЖЕ ОТ ЛЮБОВТА, ще владее света. Нибелунгите - братята Алберих и Миме изковаха пръстена, който стана притеЖание на гадното джудже Алберих. Благодарение на неговата сила гадното джудже Алберих стана владетел на света. Желанията на други идиоти те да владеят сквета доведе до борба да му го отнемат, стигна се до война, разрушения, пожар. По време на пожара пръстенът се стопи, а дъждът отнесе златото му обратно в Рейн, където то си беше преди да бъде откраднато от гадното джудже, нибелунгът Алберих. На фона на разрушенията на сътвореното от хората заради борбата на идиотите да притежават пръстена, даващ им силата да владеят света, прозвучава арията на Брунхилде. Тя пее, че всичко на този свят е преходно, вечна е само любововта. Запознатите с творчеството на Вагнер, автор на тетралогията Пръстенът на нибелунгите, чиито сюжет ползвах като фон на пистинга ми, който ще напиша знаят, че той не е само оперен композитор, а нещо много повече като личност, той се явява дори пророк. Либретото на оперите му е по древнонемски легенди, които той издирва и пише музиката към оперите си по либрето, написано от него. На по-запознатите с Вагнер е познат още едиин факт – той е единственият композитор, който критикува творбите на Моцарт, а своите опери – той пише само опери!!! – счита за по-добри от тези на Моцарт.

 

   Борбата за притежаване на нещо, носещо силата на този пръстен от новите кандидатвладетели на света сега не се води с военни средства, а чрез добиване на икономическо и военно превъзходство на една или едни  от тях над другите. В тази конкуренция могат да участват държавите с модерни технологии - основата на тяхната икономическа мощ, даваща им възможност да задоволят нуждите на хората си и предоставяйки им възмогноски те да се образоват съобразно навлизащите нови технологии в живота, за да ги прилагат в бита си, да се развиват в културно отношение, а държавата да заделя и средства за модерни въоръжения, с които да възпира агресията на държавите-примати. Този път към придобиване на златото, от което да бъде изкован от тях вълшебният пръстен, чрез силата на който да владеят света ако се откажат от любовта изглежда най-реалистичен. За разлика от тези държави, държавите-примати  с обществен строй Маймуни с ракети, залагат само на един основен показател - въоръженията, с които да унищожат напредващите в икономически аспект. Хората в тези държави като бит, като възможности да се образоват, да са в крак с бързо променящият се свят - това за тях не представлява нтерес. Парите за тази цел че считат за разумно да лъдат вложени за производство на нова ракета, за хакерски атаки, с които да пречат на дейността в културните държави и други простотии, родени в болния им мозък. Причината – те друго нищо не могат, защото качеството на човешкия потенциал в държавите с обществен строй Маймуни с ракети е много лошо, а по поведение и полтика на ръководителите им, които те неотменно избират действията им наподобяват тези на маймуните, слезли от дърветата на земята и така превърнали се в примати. Каквито си оствата до днес. Характерно за приматите е агресивността им – първото нещо след слизането от земята е награбването на тояги, в последтвие заменени с ракети, за да се пазят от немаймуни /б. м. културните хора/. Тези ракети с нищо не могат да помогнат на маймуните, които ги притежават, поради което следват проекти на другими способами на ползването им срещу немаймуните – гарантирано взаиимно унищожение, взривяване на въоръженията им върху собствената им територия, които щяли да причинят поне 200 годишна ядрена зима и така докато трае зимата да унижожат враговете си. Още маймунови опции има – щели да пробият земната кора на държавите с немаймуни и с лавата при изриването да ги изгорят живи.  Горките немаймуни - от тук ще започне вечният огън, в който те ще горят за греховете си към маймуните…..

    Не се замислям, след като съм запознат с тези теории на съвременните нибелунги тези, които се взривяват с цел да причинят пакости на другите откъде черпят вдъхновение за този свой акт на безумство. Мисля, от маймуните с ракети, ще спомена и техният учител на тия маймунджулуци през годините 1962/63, Тонарищ андропоВ. Според мен въоръжаването на страните с обществен строй Маймуни с ракети не прави смисъл и може би първата от тях, която ще поеме по различен път, ще бъде КНДР. Защото този избран от страните-примати път да откраднат златото за изковаване на пръстен, даващ им сила да владееят света до никъде няма да ги доведе, но ще причини гибел на човещките им ресурси по доста мъчителен начин, като първо ще ги превърне в изроди. А първата точка - отказът от любовта – тя е факт. Не можеш да обичаш и да заплашваш немаймуните с ядрена зима и други простотии. Посятата омраза обаче от тези маймуни има рецидиви в много страни по света, поочвам Сирия, комунизирана от Хрущо още през 1962 г. Кристална изява от този тип на ммймуните с ракетиа е свалянето на иноднезийския пътнически самолет с около 200 холандски младежи на борда му, на още около 50 холандски девойки и още 40 души персонал и други пътници. Вместо признание и разкяние последва хакерска атака, целяща унищожаване на архивите в компютъра в Холандия, където те се съхраняват. Но маймуните пропускат едни факт – че немаймуните са много по-умни от тях и им гледат сеира…

 

    А сега за борбата между Япония и Гемрания за пазарите на Америка:

    Германците отстъпват от позициите си все повече. Япония е доста по-голяма по население, но по качество на човешкия материал май-са преди германците. Давам пример с ликвидиране последствията от аварията в ядрената централа в гр. Фукушима. От цяла Япония млади японци отидоха да се борят с предотвратяване на ядреното изтичане, пренебрегвайки факта, че те ще умрат. Имаше срещи с тези млади, заразени от радиоактивността хора, които раотеха с лопати или машини без да имаг желание да се отстранят от това опасно място. За тях не живътът им, а благополучието на страната им бе най-важната задача. Съвсем различно е отношението на японците към работата, която вършат. Спомням си предавене за един подвредил се транзисторен радиоприемник, върнат в гаранционния срок. Установено било, че една работничка поради невнимание е поставила транзистор с лошо качество поради проявена небрежност. Била е бойкотирана от цлия колектив, проблемът завърщва с женско сепуко – тя не могла да понесе този срам, с пропуска в работата си да злепостави фирмата.  Това съпричастие на хората предимно към държавата им и на второ място към самите тях, изключителната им работоспособност, и други качества са причина те да са ведущите във прилаганеето на новите технологии във всички области. Давам пример с преобразувателите на постоянния ток на влаковите мотриси на метрото ни в променлив в широк диапазон, пораждащ въртящо поле, което прави мотрисите изключително икономини. Допълвам, че те са и рекуперативни. А за това, колко работят японците привеждам като пример един техен министър-председател, който умря на пработното си място от преумора.

    Япония щеше да  още по-напред ако не бе ВСВ, която отне изцяло нейната работна база, Китай, но и сега тази опция частично същуствува. Друга беля за Япония бе руската империя в миналото, която й отне остров Сахалин, а след ВСВ Сталин окупира Курилските острови. Голяма разлика в развитието на този край би имало ако споменатие острови бяха към тази културна държава, а не към такава с обществен строй Маймуни с ракети, които могат само две неща – ако има там полезни изкопаеми да ги добият и продадат и да набутат островите с ракети, насочени срещу тези, които завиждат на страната с най-щастливите хора на света.

    Не така стои въпросът с Германия. Има си и причана за това извън Германия, това е унизяването й през ВСВ, защато тя бе най-великата евпорейска държава, която щеше да постави на мястото боклуците на Евпора - англичаните и да въведе ед в цяла Европа, като неутрализира вируса в СССР, брадатата спирохета на Маркс, нацръкана в Русия хората да се избиват едни други. С помощтта на Америка и на колониите на Англия, Гермния бе почедена, унизена, и до сега й се вменява, че е виновна за новия световен ред, отнети й бяха територии, разрушена беше, а за добрите в тази война бяха обявени Англия и СССР, по същество виновните за нея. Едните да пазазят паразитизма си над света, а другите – чрез измяна и подлост да разширят зоната на комунизма в Европа дори въпу Германия. От тук пъвият удар за Германия, но тя се възстанови, стана икономически най-могъщата държава на Европа, дори получи прякорът Локомотивът на континента. Премина си зенита обаче Германия и причината за това е промяната на психиката на германциите, които се научиха да са мениджъри, а работниците им да са чужди граждани, на първо място работливите турци. До преди две-три години тия пениси минаваха, но днес нещата се променят не в полза на Германия. Първият проблем е липсата на раждаемост, германците не се възпризвеждат. Вторият проблем е недостатъчно образованото поколение след отиващото си, които преживя войната, възраждането на Германия, което носеше духа на традициите немски – католици, еванелски християни- най-добрите хора на Германия. Евангелските хрисияни бяха образовани библийски и културно, познаваха музикатаа на Бах, учението на Мартин Лутер, историята си, плановете на Хитлер да превърне Германия в мрежа от магистрали с малки населени места покрай тях, равномерно разпределени из цялата страна, всичките германци, откъснати според несправедливине договори след ПСВ да живеят в една държава. Нека някой сравни принципите на СССР и Англия в политиката им, за да прецени кои бяха виновни за ВСВ.

   Пикът немски премина, за голямо мое съжаление, защото съм германофил. Не е възможно една страна да си набавя работници, специалисти и друг перснал от чужди страни и да разчита предимно на тях. Малко останаха традиционните германски производства, недостижими като качество, напр. прецизните инструменти и машини, оптиката им. Светът обаче днес търси електроника, автомобили, организационна техника, кибернетизирани домакивски уреди. В Америка иизцяло кибернетизирани са и сексуалните играчки, които вече могат да бъдат ползвани само от хора и жени с изключително високо ниво на компютърни познания. В областта на компютрите не само Япония, но и други страни като Южна Корея и др. изпревариха Германия.

   Има промени и в мисленато на германцие, ще дам един пример:

   Преди около 25 години японците внесоха по някакаво споразумение автомобили Хонда в Германия. По технически показатели те бяха равни на автомобилите с висок клас Мерцедес, но цената им бе 4 пъти по-ниска. Почти нито един автомобил Хонда тогава не се продаде. Германците си купуваха от своите автомобили, защото това е тяхно родно производство, това са работни места. Днес положението е съвсем различно – прекрасните и много по-евтини японски автомобили се търкалят по Германия от гастарбайтерите, които стават все повече и вече приготвят дори храната на германите. Станал турчина рано, направил закуски, разнася ги по бекераите, немците още спят. Като се събудят, ще напълнят биербаусите си. Неофициално в Германия работят около 7000000 турски работници, от тях около 2000000 са германски граждани. Родените в Германия турски деца също получават статут на немски граждани. Това важи и за родените в Америка руски граждани, поради което руската мафия отива да ражда там. Питам се защо при тези възможности не родят в Русия, Северна Кория, Сирия или другаде, а избират САЩ? Нуждата от още работници подтикна немците да сторят голяма глупост – вкараха в страната човешки материал, който ако бъде наречен боклуци, ще бъде комплимент за него. Това са авантюристи, които нямат никакво намерение да работят, а да получават социални помощи и ще търсят условия да се занимават с престъпност както арабите на територята на България. Те дърпат Германия назад, ефектът от приемането им в страната е много лощ, а те са над милион.

   На фона на това вътрешно положение дойде и политпроституирането по казуси от страна на Германия. Тяхно изражение бе построявнето на газопровода Северен поток. С това Германия се опита да се измъкне от общия проблем на Европа, по същество отегляйки се от натиска върху Русия срещу агресията й към отделни държави и аншлусите към територии в Грузия, Украйна и другаде. Като това да не стигна, Германия иска и втори успореден газопровод, нещо абсолютно недопустиво към останалите страни членки на ЕС. Колкото и глупав да е Тръмп, който все пак решава да направи по нещо, за разлика от нашия президент, който реагиира само на подръпване на конците му от Кремъл, в случая той е прав и е вероятно да наложи ембарго на Герамания в някой сектор, а най-печеливщия сектор на Германия от износа й към Америка са автомобилите. Сега Германия сторва друга глупост, обръща гръб на периферните в ЕС държави и макар съюз между две държави, членки на един съюз да не павии смисъл, точно това прави Германия по отношение на Франция. Това е отговор на политиката на мекерето на Путин в Унгария и на неговите подставени лица в Полша, Румъния, България, Чехия, Словакия, които работят срещу ЕС по приказ от Кремъл.

    Напомням и за още един скнадал на немците – фирмата Фолксваен бе направила софтуер към дизеловите си автомобили. Когато те минават на преглед резултатите от анализа на отработените газове да бъдат манипулируемими. То вдействие е срамно, то донесе загуби на фирмата Фолсваген от 15 млрд. долара. Добре е, че Фолксваген запази все пак пазара си в Америка, след като пусна прекрасни като външност автомобили, но само с бензинови двигатели, а предстои и пускането на електрически.

    Така не може, мои приятели германци. Задава се и още нещо, още по-страшно над страната Ви, опростачването на недообразованите хора от нета чрез фалшивите новини, дезинформацията и пропаганддата -  тихата война, която Путин води и срещу Вас. Тази война завърши с пълна пода на Путин в Италия. Простащните на путиновите кибергибридни офицери, изработвани в централите му няма да минават, ако Вие сте образовании, ако спазвате тредициите си ако посещавате сбирките на евангелските християни, където се изнасят проповеди с вмъкнати в тях теми от най-важните събитя на деня. Така беше и по времето на ГДР. Срамно е за германцита, да се попадат на опрстачване от страна със социален строй Маймуни с ракети. Предадоха са испанците в някакав степен, италрианците напълно, в значителна степен унгарци, астрийци. За други опростачването само бе подготвило почвата си, в скоро време тотално ще се опрастачат Португалия и Испания. Това май ще е краят на ЕС. При Вас опростачването не се извършва декретно, то протча благодарание на отхождането на стратото поколение, което имаше имунна система срещу това ново зло - ценностната система, придобита от предишните поколения и съхранена от него. Опростачването на младите терманци е резултат на промяната или пълната загуба на ценностната система на германеца и подмяната й с пазарното мислене. Това пазарно мислене днес е причината в самата Германия да се купуват чужди стоки, защото така е гюнстих, макар това да водии до загуба на местни работни места и напълване страната с китайски боклуци. Опростачването е причина да не могат дори германските ръководтели да правят реални изводи за тенденците в промените по света, да се ориентират предвидливо. Съжалявам, че новото поколение германци не прилича на старото, което добре познавам.

   И още едни факт – Меркел и поколението си отива, идват нови. Без да назовавам имена между тях има простачета като това, дето стана канцлер на една тяхна съседна страна…

   Резултатите на международните пазари днес са огледало на случващото се в страни като Германия. Германия бива оттласкавна постепенно от пазара в Щатите от страни като  Япония, Южна Корея и други, които изпревариха технологично немските производители. Една от причините е, че на Германия липсва ресурс в самата нея от хора, подобно на Путин за работници в Сибир, които да работят в заводите и тя е принудена да продава технологиите си на други страни или да изнася производстата си от Германия. Има такава тенденция, вече се произвеждат немски стоки в чужди страни, но и тук конкуренцията ее голяма.

     Тези процеси обаче не са ясни на повечето германцци, които искат и искат. Едни от най-искащите са германсите пилоти. Вредата, която те нанесоха на немските авиолини е непоправима, Луфтханза не е това, което беше. Несигурността на полетите им, защото пилотите спукаха фирмата от стачки, доведе до отлив на пътниците към турските авиолинии, които превозват огромен рой пътници. Поради това те и построиха най-голямото легище на света, готово е 99%. В опит да се наложат на този пазар турците разрешават пътникът да вози със себе си един куфар от 8 кг. и два по 23, плюс лаптоп и ръчна чанта. Ако куфарите са малко по-тежки, те нищо не азват. Обслужването в самолетите им е на ниво, храната която предлагат е само тяхна, произведена в Турция.

     Чао, Луфтганза, но тя тяма да е първата. Германия достигна точката, от която тръгва назад. Ако в историята си имаше страни, които към това се стремяха, защого ги беше страх от Германия, сега тя самата сторва това. За голямо мое съжаление.







Гласувай:
9



1. codetroina - мдамм...ноо..
24.01.2019 14:50
първоо, ще ..потъне ВАЩ..
а на бас...
цитирай
2. germantiger - ...
24.01.2019 18:04
Наблюдавам подобни процеси от поне десетилетие, бих могъл да добавя още и още премного.

Германия впрочем отдавна умря и тук не става дума за "първата" й смърт през 1945 г., има още няколко след това.

ВЕЛИКОЛЕПЕН В СМИСЪЛ НА ПРАВДИВ И ИСТИНЕН ТВОЙ ПОСТИНГ И ЗАКЛЮЧЕНИЯ!

ОПРОСТАЧВАНЕТО СЕ СЛУЧВА И С МОИ БЛИЗКИ ПОЗНАТИ, КОЕТО МЕ ХВЪРКЛЯ В ПОТРЕС, ВЕРОЯТНО НА НЕГО СЕ ПОДДАВАМЕ И НИЕ САМИТЕ!
цитирай
3. germantiger - +
24.01.2019 18:11
Не забравяй и друго или нямаш наблюдение върху него

ОПРОСТАЧВАНЕТО НА ЯПОНЦИТЕ, КОЕТО СЪЩО УСПЕШНО ВЪРВИ ДЕСЕТИЛЕТИЯ НАРЕД

ОПРОСТАЧВАНЕТО ВЪОБЩЕ НА ПРОСТИТЕ КИТАЙЦИ, КОИТО ДОРИ НЯМАТ НУЖДА ОТ ТАКОВА ЗАЩОТО СА ТОВА

впрочем това е женското начало - япония, китай, южна корея - това е женско начало и то никога не може да лидира така както белия западен човек преди

но това са огромни теми...

ПС
изтока не може да роди Омир, Шекспир, Гьоте, Бах, Беетовен, Вагнер, изтока няма Александър Велики, Гай Юлий Цезар, Фридрих Велики итн и за това причините са фундаментални
цитирай
4. planinitenabulgaria - Благодаря на коментиралите постинга ми!
25.01.2019 11:58
От тази серия ще има още един за ЕС, където нещата също не вървят поради опростачването, нетово пазпръсквано от Кремъл. После ще се върна на темата за красивите и непознати места на България.
Ако някой не знае старонемската легенда в основата на четирите опери на Вагнер, добре е да я прочете.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12189531
Постинги: 4545
Коментари: 10754
Гласове: 18322
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031