Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.01.2019 05:28 - ОТНОВО ЗА ГРАБИТЕЛИТЕ НА СОФИЯНЦИ, КОИТО СТАВАТ ВСЕ ПО-НАГЛИ
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1959 Коментари: 6 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

       МАФИЯТА  СОФИЙСКА  ВОДА – ПО-НАГЛА  ДОРИ  ОТ

                 „ ГРАЖДАНСКИТЕ”  /ЗА/СТРАХОВАТЕЛИ

 

    Въведение:

    Постингът е доста сложен. Бих искал потърпевшите от грабежа върху тях да са наясно с меха низмите на ограбването им, за да могат мотивирано да се противопоставят на унижението, в което са поставени, да знаят и кои са унизителиге им.

     Четивото направих поучително за всичи ограбвани от най-безскрупулната мафия в България след прехода, кято продължава и днес, в условията на разгърнатото му строителство.

    Чиито край така и не се вижда…

     Който стигне до края на постинга ми, препоръчвам му внимателно да прочете последните ми /ме/ две изречения. Може да се окажат пророчески.

 

   Малко са незапознатите с дейността на /за/страхователите по времето на началния преход, сега пренахме в неговото зряло стоителство - от къде те спечелиха парите си, даде ли им ги някой, комуто те бяха бушоните в този сладък „бизнес”, а истинските му стопани бяха задкулисниците, с какви методи /за/страхователите принуждаваха хората да застраховат колите си, магазините си. На едни застрахователите предлагаха меда си – ако блъснеш някой, не ти, а застрахователят ти ще отговаря, на други – жилото си. В резултат на „ужилване” поради незастраховане на правилното място /не при този, а при оня /за/страховател/, имаше запалени и откраднати коли, магазини.  Голяма част от тези /за/страхователи остават на „пазара” на /за/страхователния бизнес и днес, сменили вълчите си кожи с агнешки, сменили и „чадъриге си”, разпънати над тях.  Съешването на техния бизнес с разпъването на чадър над него от всички власти, включително независимата съдебна власт - визирам ВАС с последното си решение, изглеждащо поръчково, защото налива масло в страхователския огън за още по-големи печалби - доведоха до днешния им нов мултиплициран грабеж. Един застрахователен възел, заплел се твърде далеч от нас, в Кипър, бе началото на пълзящия днес процес, водещ до безскрупулното огралане та хората. Въпреки огромните печалби на /за/страхователите, вероятно в съюз с тези, които им осигуряват чадъра, печелбите им ще стават все по-големи, а парите, насочвани от институциите на държавата от джобовете на хората към тях – страхователите - ще заплащат задължителнно собствениците на автомобили от всички категории. Вместо за инфрастуктура, ще гушим /за/страхователите, което не е наш избор – застраховката ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ  е задължителна, такъв е Законът. Промениха се и възпроятията на накои силовии ведомства, понятие ПТП придобли нов смисъл – ПТПрестъплениие. За най-голямо пътно транспортно престъплрение се смчита да нямаш задължителната ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ,  по-страшно, отколкото за сгазиш някого на пешеходна пътека.

    Ако името на всичко това е различно от ОРГАНИЗИРАНА ПЕСТЪПНОСТ, а се ползва някакво друго, напр. задължителна застраховка Гражданска отговорност, то ще е така наглАсено, за да служи като параван на действителното състояние на настоящия грабеж на хората, а перспективите да наппави някое правинтелство нещо добро за хората в страната си – все по-нищожни.

 

 

 

    А сега за по-страшната мафия от тая на /за/страхователите, Софийска вода – АД, един мафиотски възел, заплел се от близо, посочвам точно от къде: МРРБ, МОСВ, КЕВР.  Маафията на /за/страхователите е захарче в сравнение с тая, рабогеща по надеждно от ракета на Путин още от времето на одобрилия концесията за Софийса вода – Валяка /Бакърджиев/ и от Усмихчо, както тогава нтаричаха кмета на София, Софиянски.

 

    Малко предистория:

    София си имаше служба Водоснабдяване и канализация /В и К/, която подържаше изправността на водооподаващите съоръжения. Към тях по линията на СД Благоустройството се строяха нови, които след получаваането на АКТ 16  преминаваха към В и К. По това време бяха построени втората Пречиствателна станция за питейна вода под Бистрица, Пречиствателната станция за канална вода до манастира „Свети Мина”, множество помпени станции, които изкачваха водата в резервояри над високии населени места, за да не нараства налягането по тръбите недопустимо, а също и т. н. резервна връзка между Новата и Старата пречиствателна станция за питейна вода, като се планираше да отпадне когато стане излишна Страта пречиствателна станция. Водоппововодната тръба Ф 100 см. преди Старата пречиствателна има отклонение, което е предвидено да водоподаде към кв. Искър и Кремиковския регион.

     По онова време Управлението на В и К се намираше на ул. Алабин.  Днес в тази сграда има кантори на мастити адвокати, наричани фигури. Пояснявам, че „фигури” са наричани адвокатите с влияние върху съдиите или такива, които обгрижват правно мафията.

    Водата за София постъпва предимно от яз. Искър, но вода във водоснабдителната мрежа постъпва и от яз. Бели Искър, много малка част от Витоша, а също и от местни водоизточници, цитирам Помпената станция във Волуяк. По селата около София също имаше местни водоизточници, цитирам Кътина и Локорско, водоснабдени от извиращите наблизо реки.

   На много места по София имаше бази за подържане на водоснабдителнте и канални мрежи, но също и изпълняващи административна роля. В тях съответни служби издаваха разрешителни за присъединяване на обекти и къщи към водоснабдителната и канална мрежа. В тези бази имаше персонал, днес забравен изцяло, но много важен  – инспектори В и К – които следяха има ли някъде скрито ползване на вода, която не се заплаща в цялото си количество, краде ли се вода от хора или от ромове по гетата. Благодарение на тези инспектори всеки заплащаше консумацията на вода според личното си измервателно средство, водомера. При сигнал от живущи в кооперацията за повреда по мрежата, за промяната й, идваше инспектор и изготвяше Констативен протокол. За онова време заплатата на тогавшния директор инженер Петков бе около 1500 лв, на зам. директора комбинатор Цигарски около 1200 лв. и на главния директор Бабачков около 1000 лв. Главният инженер, в момента не си спомням името му бе инженер, завършил в Германия, изключително културен човек. От този екип само зам. главният не заслужаваше поста си, имаше излъчване на турнат с допълнителна задача, не се досещам каква може да е била тя. За заслуги в бранша от Община Владая му подариха парцел, където той вдигна къща. След разтурването на В и К пък направи фирма за ремонт и строителство на В и К съоръжения с техника, която купи от В и К. На каква стойност, с какви пари, друг трябва да провери. Самоо той от ръководството на  някогашното В и К се превърна в бизвесмен, главният директор запокитиха като шеф на язовир „Искър”.

    По това време се извърши и още едно стоителство, за което вече споменах - резервната връзка между двете пречиствателни станции с пари от СД Благоустройство, на стойност около 5000000 лв. За 1982 годита, тази на успението на Л. Брежнев, 5000000 лв. бяха много пари. Те дойдоха от данъците на софиянци, постъпили в СД Благоустройство.

    Парите за службата В и К идваха от продадената на хората вода. Тогавашното ръководство правеше едно шиканерене с баланса на водата – чакаше да се издадат смитките за колиичеството продадена вода и тогава даваше на отговорните фактори баланса на водоподавенето за месеца – влязла в мрежата вода към потребителите и начисленото на потребителите количесто потребена вода. Разликата между тези две количестна определя един много важен показател, наричан ЗАГУБИ НА ВОДА, който тогава бе в границите 30-35 %. Количеството вода, което се подаваше тогава бе под 10 куб. м. в. /сек, сега е повече. В и К” играеше с количествата вода, попадена за пречистване, като и тази, подадена към водопотребителите. Тогава нямаше тачни измервателни уреди за водатата в много големи количества.

    Системата В и К разбира се, че можеше да се променя, да се усъвършенства, но мафията по времето на Валяка, който отговаряше /!?!?!?!?!/ по линията на парламента за водата и тогавшния кмет Усмихчо /Софиянски/ решиха, че България не може да се грижи за водоподаването на София сама и трябва да се даде на концесия. А концесионерите мрат за взимат на концесия това, което тече и което не може да не се продаде, като бензина и водата. Този бизнес се оказва сравнимо сладък хкакто бизнеса с боклука, в повечето държави в контингента на мафията и модерния сега бизнес на /за/страхователите.

    Понеже България не може да си достави вода до потребителите, проведе се конкурс за даване на В и К на концесия. Най-добри условия предложи германска фирма. Искампда отбележа, че загубите на вода в Германия са най-ниски в Европа, под 5%. Антлийска фирма обаче, вероятно предсатавила някакави мотиви на комисията, може би комисиионни и то не в рубли или севернокорейски вони, спечели кънкурса. И си е.. майката…

    Кога се ползва този израз? Когато едни ерген, красив, имащ искаща го мома за съпруг не желае да се ожени, да си има деца, а иска да стои при майка си, която готви хубаво и го гледа. Този казус се према като абсурден, безсмислен, - вместо да създаде семейство, да заплодии булката си да гледат деца, става нещо неочаквано, побъркмащо, ненормално -  он си е.. майката. От което нищо правещо смисъл не произлиза, ълната продстащина. Точно тава се случи на софиянци с тази концесия, според мен завършек на междунородна мафиотска проработка. Тази противонародна проработка ни попадна в система за източване на средствата на някогашната служба В и К, които вместо да остават тук и да отиват за нови мрежи и за ремонт на старите, чрез заплатите на концесионерите потъваха в чужда страни, банки или офшорки, но ми се струва, че с част от тези пари концесионерите се отчитат на правилното място, за да имат ситурен чадър над тах. И са го имали, имат го и сега, което показва решението на КЕВР за поредното повишение на цената на водата и новата Наредба, която трабва да смени Наредба №4 от 2004 г. на МРРБ, една наредба, по-позорна за нас от Ньойския договор.

    Първият биринджия на концесионерите бе едно англичанско пиянище, Клеър Стърлинг. Със заплата от около 65000 лв. месеечно за дейността му като директор, с още толкова, че е в чужда страна, а също осигуряване заплащането на обучениеето на децата му, оти той е в чужда страна, осигуряване на почвивка на семейството пак защото пиянещето е в чужда страна и още една такава заплата за представителни нужди, ето един поденичен камък на софийските потребители на вода, който продажниците на водата залагат да виси над главите на софиянци с тежест 200000 лв. на месец. Почти по толкова вземат и заместника му и главия му счетоводител. В началото нямаше борд на директорите, но след тоова се появи и такъв, от 10 бордовака съсх заплати по 20000 лв. меесец и един техен началник  със заплата 50000 лв./месец. Тези суми ще включа в баланса на водните мафиотии след малко. Ето принципа на източването на новата служба В и К, която стана „Софийска вода” АД. Интересно, как така тази система на източване я знам само аз, как така нейни подкрепници се явяват трите институции, които посочих, но сега ще посоча още две – омбудсманката-приматица и прокуратурата, за които ще се позава на техни проверки по мой сигнал.

     Източвателски по същество бяха и всички реформи на мафията Софийска вода, които те нправиха и съсипаха голяма част от построеното от хората преди тях, особено по селата. По селата те ликвидираха местните водоизточници, предоставящи на селяните питейна вода на минимални цени, с която те поливаха градините си. Вкараха им язовирска вода, която те не могат да заплащат и така ликвидраха поминъка на много хоора, предоставящи зеленцуци по пазарите на София.

    Чрез подставени лица в МРРБ - тогава министър беше Гагузов, - мафията Софийска вода прокара лобистка към тях Наредба №4 от 2004 г. благодарение на която премахнаха инспекторите В и К, правейки ги иизлишни, защото поставиха водомери за общо потребление, превърнали се в символ на грабежа на концесионерите. Задачите на инспекторите те вмениха на домоуправителите, които хабер от понятие си нямат от водоснабдяване. Но вината е тяхна , не наша, отговарят мафиотите при сигнал за искана проверка на определен обект от Софийска вода, имате ваши си, българска Наредба №4 за това.

    С премахванеето на инспекторите още едно доста голяма перо за тях мина за разрпределение на заплати между башконцесионерите.

    Друга реформа във В и К беше ликвидирането на базите за поддръжка. Така при нобходимост се наема вътшна фиирма, която поправя водопповода, отпушва канала, строи нов и се плаща за работата й.  Принципът е мафиотски, старият В и К да си има персонал за отстраняване на повредите бе по-добър. ще дам пример:

   Повреди се водоппровод на нашата улица, дойде багер и бригада, разкриха повредата, но не я поправят през целия ден. Клечат над дупката на бира, бучат като попикани оси. Попитах ги защо не оправят повредата, единят от тях каза:

-         Искат всичко да е за тях, на нас да платят само нафтата. Без вода

ще стоите докато не се разберем с тия от Софийска вода!

  Коментарии към разговора са излишни, мафиотска работа. Затова

плащанията за коректните абонати на Софийска вода стават все по-непосилни.  Една сметка ще направя:

   От влизане на концесията в сила до сега цената за кубичен

метър вода нарстна 10 пъти. Причините са няколко, като първата е мафиотското стопанисване на съоръженията, при повреда на които яко се плаща и то след като се разбЕрат поръчителят и остранителят на повредата, защато не може всичкото да е за едните. Ако тези, които отстраняваха повредите бяха от същата фирма щеше да е много по-евтино, нямаше да има мафиотски договорки.

   Втора причина е животът на концесионерите, вероятно по

луксозен от този на Дженовезе или Тото Риньо преди да ги окошарят. Първият изп. директор на концесията, Клеър Стърлинг живееше в хотел Радисън. Разходите му се заплащаха от фирмата. Сутрин, докато не се е напоркал пак са му носели документи да ги разписва.

    Вторият изп. директор, Грег Адемано – същата разточителност.

Никакъв контрол обаче над работата им, вместо това лобистка Наредба №4, незабелязване от страна на МОСВ, че загубите на вода при даване водата на концесия бяха 30-35% а след отдаването й нарстнаха на 65-70. Всичкият ресурс – парите от сметките на хората - отиваше за заплати на хората, както установи една проверка на Сметната палата и англичаните за де не млезат в затвора продадоха концесията на французи. Те пък си назначаваха из директори от разни етноси, включително и един унгарец, една бъргарска приматица на работа в Париж, а после турната начело на консеция за вода в Грузия. Водни проститутки на изпращане, за разлика от жриците, които са на повикване. Стана още по-лошо, но ще наппавя една сметка за да имат хората как се изръшва изгочване от концесионерите на хората, на Общината и на държавата от тях. Шефъ на КИЕВР, с излъчване на дете-идиотче, явно не знае как се прави баланс на водата, да гледа!

  На първите трима ако им усредня заплатите на по 200000 лв. на

месец, това става 7,2 млн. лв. на година само за тези три източвателя.  Нека бордът на директорите да се състои от 10 души с по 20000 лв. месечни заплати, и 50000 за биринджията им, сметката набъбва с още 1,25 млн. лв. Това е ох.фииално, сметките правя по днанни, които извадиха на времето борците против концесионеите, партия ВМОРО.  Тези данни те бяха изложили като мотиви хората да подкрепят подписката им за отмяна на концесията. Това е видимата част на айсберга, но към нея трябва да се добави и предролагаемата сума от мафиотски договореноси като тези, които споменах за улицата, на която живея, но те са едно нищо в сравнение със средставата за строеж на нови водопроводи по улиците на София..

    Какви са приходите на Софийска вода.

Нека приемем, че следногодишно те подават по 10 кум. вода/сек,

това е тяхната стока. От нея докато стигне до купувачите им, губят 70% от нея. Остават 3 куб. м. в./сек, което при осреднена цена 1,5 лв/куб. м, което означава парична равностойност на около 8 млн. лв./ средно на месец. Прстота сметка показва, че тези пари няма да стигант само за запплати на управниците /б. м. мафиятя/  и те ще зареват за нови по-високи сметки за водата като вдовици за фалос. На ход са чадърите – МРРБ, която узакони приматизацията на обслужването на водопотребителите, които остави да се оправят сами. Тук ще добавя ии още нещо – МРРБ с тази просташка и лобистка Наредба №4 вдигна цената на потребителите с още 20% начислена им „законно” вода общо потребление. Която те не са потребили, а няма и кой да оправи, защото парите за някогашните индспектори отиват за нагушване на бирниджиите-концеионери със запрати по 200000 лв/месец и повече след всяко повишаване цената на водата.

   Сега на ход е третият чадър над мафията Софийска вода, КЕВР,

начело с доцент по електроника. Той не е подбран случайно, по начина по който не бяха подбрани Лора Караджова и Ивелина Василева, които облигатно трябваше да са или приматички или сантасимплисаснички. Сегашният шеф на КЕВР поради вероятните си заболявания от остеопороза, паркинсон и склероза има излъчване на дете-идиотче с интелект на хомо сапинес, но това съвсем не е така. Понеже съм много възпитан няма да кажа, че това е един откровен гьонсурат, турнат да изпълнява поръчки на задкулсиитето.  И какво се получи. Вдигна той цената на водата с 20%, а от МРРБ вдиигат тази цена с още /до/ 20% според Наредба №4, но ако е повече общото потребление, то пак се начисляма, като отговорността е на /!?!?!?!/ домоуправителя.

   Потърпевшите, на които са свалени три кожи от това преднамерено

Безумие са софиянци, но само тези, които плащат консумацята си за вода. Защото има и такива, които не пащат – голяма част хот магазините, сменили наемателите си, чели квартали кано Факултуто, към който се подава 8 000 000 млн куб. м. вода годишно по два водоппровода от резервоара над тях, а в квартала има само двама регистрирани абонати – полицейския и медецинсия пункт. По новите цени това са дотации за кв. Факултуте в размер на около 1, 8 млн. лв./месец. Само там, но такива квартали /б. м. гета/ има още доста. На тях водните мафиоти не начисляват водау а през лятото там консумацията на вода там нараства за стуУдене на бира, а през зимата – за да не замръзват чешмите. Защо обаче от КЕВР вместо да повишанат непрестанно цената на водата – този път подметнтия им пенис, на който те се ловнаха е бизнес плана на Софийска вода, където ще паднат нови яки източвания – не поискат от Софийска вода да стигне процента на загубите на вода когато поеха концесията. Загубите тогава бяха окол 30 %, сега са два пъти повече. Ако работят като хората, загубите ще намалеят, ще имат пари, ама не. Трябва да назначат пак инспектори, а парите по това перо отдавна отидоха за нагушване на най-първите концесионери. А какво се получава: Едни афиоти законно източват дружеството с по 8 млн. лева за заплрати, съсипват национналния ресурс - водата, чията цена до потребителите нарастна 10 пъти. А парите все им не стигат и искат още и още, предоставяни им от КЕВР, МРРБ, МОСВ и другите подкрепници.

 

    Не стига това, но тези идиоти съсипаха и местните водозточници, даващи над 10 млн куб. м вода годишно на селяните от Кътина, Локорско, Чепинци, Волуяк и др. села, с които те поливаха градините си. Така те съсипаха и бизнеса им, защото не могат да плащат тази цена на водата.. По царско време общините сами са си сторили водохващанията, те работеха безпогрешно. Водните концесионери /б. м.мафиотите/ ги затвориха, те бяха разграбени за скраб, трудът на хората по селата и средствата им - зяносани

   Към чадърите ва тези източвачи на софиянци, на общината и

държавата поставям и прокуратурата. Дадох им обоснован доклад за да извършат проверка. Възложиха предварителната проверка на едно симпатично момче, което понятие от водоснабдяване си няма. Работи момчето, обажда ми се, разбрах, че нищо няма да направи, но дали всичките са толкова компетнети по водата като него или специално го избраха, не мога да преценя. Прокрорка някаква направила заключение, абсолютно погрешно според мен. Дадох им информация, че въпреки този трабеж Общината им отпуснала 5 млн. лв. дотации. Прокуророката пише в доклада си, че такова нещо нямало, а аз имам писмо с този факт от Общината. Това нейно заключение, потвърждаващо, че всичко в Софийска вода е правилно считам за продължение на линията на МРРБ, МОСВ и на КЕВР.

   На същото мнение е и омбудсманът, когото сезирах. Интеректността на тази омбудсманка ми е ясно, но не ми е ясно защо тя не сяда на масали с останалите баби от с. Берсин, а се появява със санктасимплицисницата си по мезите и тук и там, не ми е ясно.

   На няколко пъти сезирам по тези неща председателя на КЕВР, но той не ми отговаря. И правилно, няма какво да каже. Те там специалист до специалист, не могат да напправят един прост баланс, който направих аз, но може и да го правят. Но е възможно и да им не дават, защото ще засегнат мафията, а тя пък може и да се „отчита” и „отчетите” да пресъхнат. Мисля, че не този, омуто се отмита мафията Софийска вода е важен, по-важни са софиянци, Общината и държавата, които са олект на източване. Май само аз мисля така-

   Данните, които изнесох са ммного-много малък прооцент от това,

което бих изнесъл пред КЕВР или някое от ведомствата, които споменах, но изглеежда тези данни не им изнасят. Отговорът защо е така е прост - защото раковото образувание  Софийска вода има според мен има яки метастази в МРРБ на първо място, в МОСВ на второ, в КЕВР на трето. И вероятно такива, които са посредници между тези ведомства и Софийска вода. Няма да назоваавам Ивелина Василева, бивша минидстръка на МОСВ, сега отговорца в парламента по водата /!?!?!?!/

 

    Тези неуредици – посочих „гражданските” /за/страхователи и водните мафиоти-източвачи ще срутят правителството на ГЕРБ ако БСП/ДПС запроституира с тях. Защото са трън в очите на хората и ако БСП/ДПС/СИДЕРОВ/ обещае на избирателите да извади този трън, те ще спечелят както местните избори, така и евроизборите.

image 

 
Гласувай:
91. bdenkov - 1
14.01.2019 06:25
Facebook профил Maikl Thompson Понеже не съм чул добри мнения за дизеловите коли по форумите. Също така не съм срещал да се оплакваш от твойте коли например, че са те оставили насред екскурзия, и че не ще да пали. Дали 5.0 нафта на 100 км. не говори за много добри шофьорски умения по - тез байри.
цитирай
2. planinitenabulgaria - Имам специално отношение към теехниката - разбирам я, пазя я, не я насилвам.
14.01.2019 19:10
bdenkov написа:
Facebook профил Maikl Thompson Понеже не съм чул добри мнения за дизеловите коли по форумите. Също така не съм срещал да се оплакваш от твойте коли например, че са те оставили насред екскурзия, и че не ще да пали. Дали 5.0 нафта на 100 км. не говори за много добри шофьорски умения по - тез байри.


Всчките ми инструменти, с които работя са в отлично състояние. Някога карах Шкоди и си бях направил нещо като сервиз за този тип автомобили, като от 4 автомобила Шкода 100 С направих един с мотор на Шкода 120. Поставих му и по-високи пружинии и стана като джип. Стъпи ли на здраво място, може да се качи навсякъде.
После карах Ситроен Ксантия, един много здрав автомобил, от метал, не от прастмаса. Това ми спаси живота когато ме удалихана магистралата. Приведох го в отлично състояне, на разходът на гориво обаче бе голям, 7-7,5 л. на 100 км. За 10 г. не ми направи пикаква непприятност, но го подържах много грижливо. Много пъти на бензиностнации и на годишни прегледи ми прадлагаха по 4000 лв. за него, а също и в Сърбия. 2000 евро.
Сега карам Пежо 307 СВ, дизел, който е изключително икономичен. Засякох го при пътуването ни в Гърция, за 1000 км. зареди 38 л. Ако се катери по планини разходът е по-голям, защото тежи към 1, 5 т. Постепенно и него го ппивееждам м вного добро състояние.
Дизеловиият мотор има предимства пред бензиновия, а техонлогиите са стигнали до там, че при новите автомобили не се познава дизелови ли са или бензинови. Същото важи и за вредните газове, те се дължат на шашмите на производителите на гориво, а също и на повредета на филтъра-катализатор. При мен асрухъг е чист и бял.
цитирай
3. planinitenabulgaria - Този постинг направих за софиянци, обект на грабежа на източвателите от
14.01.2019 19:20
"Софийска вода" АД, които според мен представляват мафия, покривана от три наши институции. Съжалямам, че статии като тази, по същество образователни, не представляват интерес за тези, които биваг ограбвани. Същите номера с източването се правят и от концесионелите на тока, чиито схеми също ще осветля.
Но май написаното от мен по тези жизнено важни въпроси не вълнува вече отчаялите се хора, че нещата ще тръгнат към нещо добро...
Спомням си едни, който трябвало да се изкажи и казал следното:
- Че ще ни бесите разбрахме, но не разбрахме ние ли да си носим въжетата или ще ги дават от Профкомитета.
цитирай
4. bdenkov - 3
15.01.2019 13:49
Facebook профил на Grigor Lilov
13 януари в 11:55 ч. ·

MONEY, MONEY, MONEY...

Ново „Бугати Широн” (1500 к.с.) със стойност около 5 млн. от миналата година шари по родните улици и пътища.
То е собственост на Ваньо Алексиев, шеф и собственик на една от най-големите спедиторски фирми у нас
Освен тази кола през изминалата година са регистрирани един нов “Ролс Ройс” и и едно ново "Ламборгини", 5 нови „Астън Мартин”, 7 нови „Ферарита”, 2 „МакЛарън”, 11 нови „Бентли”... Покупките на чисто нови сврлъхлуксозни автомобили се оценяват годишно на около 20 млн. долара.
А общо по пътищата ни се движат
*** 53 "Ролс-Ройс"-а,
*** 57 "Ламборгини".
*** 26 "Астън Мартин"
*** 84 „Ферари”
*** 194 „Бентли”
цитирай
5. bdenkov - 5
15.01.2019 16:28
Вярно ли, е че Шкода 100 МВ - 100 малки бели или Шкода 120 GLS - корекомската заради задно разположеният двигател с въздушно охлаждане след няколко часа шофиране или возене главата почва да бучи. И трябва да излезеш за половин или един час извън автомобила, заради дис комфорта. Мога ли да Ви помоля ако желаете, обичати и имате възможност, като технически грамотно лице да направите сравнения между Соц модели МПС- леки и товарни. Благодаря Ви. Извинявам се.
цитирай
6. vladtepes - Шкода 105/120
16.01.2019 11:13
Задното разположение на двигателя намалява шума в салона включително на шофьорското място. Шкода 105/120 има доста прилични продажби във Финландия, Гърция и дори Великобритания и Нова Зеландия, за времето си е бил приличен автомобил.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 10183639
Постинги: 4101
Коментари: 10043
Гласове: 17311
Архив
Календар
«  Февруари, 2023  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728