Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.10.2018 16:17 - ДВЕ ОТ ВЪЗМОЖНИТЕ ОПЦИИ ПРЕД СЪРБИЯ
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2267 Коментари: 1 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

АКО  СЪРБИЯ  НЕ  СЕ  ОСВОБОДИ  ОТ

                         СМЪРТНАТА  ХВАТКА  НА ПУТИН,

                                                         КОЛАПСЪТ Й  Е  НЕИЗБЕЖЕН!

 

     Този постинг ще е доста труден и за четене и за разбиране, ако някой реши да се запознае с него. Аз съм любител-балканист, но имам задълбочени познания в областта на Балканите, поради коeто постингът ми ще бъде интересен за специалистите балканисти, защото ще попаднат на информация, каквато те не притежават. Другите няма да го разберат, но за да получат малко обща балканска култура запознаването с него е препоръчително.

    Сега се завръщам от пътуване по Източни Родопи, където в резултат на непосредствения ми контакт с нашите турци и тези с двойно гражданство имам подробна иинформация за това, което става в Турция и за отражението му в отношенията – предимно в икономическите връзки - между страните ни. Съжалявам, че американският посланик се среща с Догана по тези въпроси, а не с мен - аз мога да му бъда по-полезен. Вече има промени у нас след утвърждаването на Ердоган за президнет – липса на финансиране от турците с двойно гражданство в развитието на окръг Кърджали, което от години беше възходящо. Причината е ясна – президентът на турците, когото те си избраха е непредвидим, страда гигантизъм, необразован е подобно на нашия и не може да му се има доверие – обстоятелство, което срина доверието и във валутата на Турция. Някога турците при посещението им в България за 1000 лири получаваха 1000 лв, сега – 260. Посочвам два града в този регион, Кърджали и Черноочане и две села, Джелепско и Звездел. Подемът в тях стана възможен благодарение на парите на нашите турци, сега с двойно гражданство, които постъпват в страната ни и така помагат на икономиката ни. За съжаление процесите в Турция, единствен виновник за които е Ердоган, поставят край на този златен за Кърджалийски окръг период. Приходната част на бюджета ни покрай тези събития също намалява. Добре, че нашият президент няма тази власт като техният, иначе поразиите у нас, които той има потенциал да причини с умственонемощието си и податливостта си към манипулиране, щяха да са още по-разрушителни .

 

     По същия начин, задълбочено пиша и за музиката. Макар с друга професия, по пък просветен любител музикант, постингите ми на тема музика са предназначени за професионалните музиканти.

     Край на въведението ми.

 

     Започвам с описание на три от популярните разновидности на мафиятата по света, две от които са характерни за Балканите. Веднага уточнявам, че този тип мафии са резулта на перестройката на мафиите в определени страни, бивши членки на соцлагера, в които неотхвърленият тотално социалистически обществен строй остава жив в умовете и сърцата на опростачените от него. Неговите метастази се разсеяха и в организмите на соцдържави, не членували в соцлагера, но в които хората са опростачени в достатъчно висока степен за да не осъзнават този пагубен за тях процес, в резулта на който поемат курс към капсулиране. Капсулирането е политически процес, при който идиоти до степен на невъзможност да осъществяват каквито и да било контакти с нормалните хора по света се затварят към него, плашейки го с ракети, електромагнитни бомби, а също с  ядрени с цинкови или кобалтови заряди, военно космически сили. Водачите популисти в тези страни вещо манипулиират по-умственонемощните от тях, обещавайки им неизпълними светли перспекиви и нови хоризонти. Ще посоча и един извънбалкански субект, продукт на разработка на Центъра, извършена още преди разпада на соцлагера, циганинът Виктор Орбан. Той основа най-новата разновидност на полтическа мафия, единствена за сега в света, дефинирана като националпопулистическая. Това понятие не прави смисъл, но то вече се заподмятва в политическото пространство и служи като лакмус за отношението на управниците на няколко държави, който дава вярна преценка за работата им - на собствените си държави ли служат те или на интересите на някоя чужда. По делата ще ги познаете.

     Голямата лъжа, в която ни принуди да живеем Голямата страна почти половин век още е жива. Сега у нас тя се ползва като оръжие срещу ЕС от ниновА, радеВ,   валерИ симеоноВ, който създаде отечествен фронт за спасяване на България, волеН сидероВ и каракачанъТ, които саздадоха патриотична партия като тази на Жириновски, а попиващите словото им -  необразованите, продажните гласове, гаровите и селски пиянища, неработещите и нетърсещи работа – електоратът им, бол. Това са напопулизираните от тези държавници наши сънародници, още по-точно е да кажа продуктът им - опростачените от тях. Но не само в тях е вината, допусналите да бъдат опростачени също са си виновни.  С гласовете на този електорат днес страната ни се управлява от хора, чиито дела не са в интерес на държавата им, а на една чужда държава, целяща хаос в страната, който да се пренася в ЕС.

 

      Словото на управляващите – посочих 5 бройки от тях - няма как да достигне до интелегинтните българи, то е предназначено за електората им, който прецизирах в предното изречение, а целта на изявите на популистите е наактивирването на тези умственонемощни техни подкрепники и поддержнии при различните казуси – местни избори, парламентарни избори, подмяна на истината за делата на държавите-примати, като с лъжи истини се обясняват….

     Сега кратко описание на трите мафиотски методии на държавно управление, имащи пряко и косвено отношение към Балканите:

 

     Най-нискостоящият мафиотски строй в една държава допуска твърде широк кръг от хора в нея да се изявяват като мафиоти. Това е изврашченье /ползвам съветски термин/ на демокрацията, ползваща се за параван от престъпниците от всякакъв ранг. Мафиотите имат и алиби за това, което правят, обяснявайки, че

      ВСИЧКО, КОЕТО НЕ Е ЗАБРАНЕНО Е РАЗРЕШЕНО. Това означава, че не те, други са виновните, за гдето те престъпничат.

      Поради това мафиотизЪмът в една такава държава бива  припознат от част от опростачените в нея като техен поминък. Всеки в страната може да стане мафиот ако се внедри по някакъв начин в тази мрежа – автомафиоти, сутеньори, крадци, мулета, рекетьори, охранители на бизнесмени, списъкът е дълъг.   Някои от тях пострадват по определени начини – закопчават ги полицаи ако не се отчитат, конкуренти ги пребиват или гръмват, има и други начини. Без всякакво съмнение причината за този обществен строй, от който страдат не свързаните с престъпността е срастването на държавата с престъпността в нея на всички нива. Подчертавам, НА ВСИЧКИ НИВА. Обяснението на хората, изправени пред изкуствени прегради с цел да бъдат те ограбвани при решавенето на проблема им се прецизира само в едно изречение:

-         Няма начин и тоя „бизнес” да не е разработен!

    Това обяснение на хората показва разбирането им, че в държавата има мафиотизъм на всички нива, че с каквото и да се заемат, ще ги ограбват специализирани в съответното ведомството - в Общианата, в КАТ, защото навсякъде са се внедрили мафиоти. Една поетеса, обидена от това ограбване, която се премести чак в Нова Зеландия бе написала в едно свое стихотворение: „100% измама на всички нива!”  Подчертавам две от най-споменаваните по този повод институции, полицията и съда. Ще дам и два приимера на срастването на мафии с държавата както ездача с коня, за да се стигне до небожието творение кентавър:

   Най-наглата мафия в страната ни, Софийска вода, така е срастнала престъпността си с КЕВР, МОСВ и МРРБ, че може да издържи на всякакави катаклизма,  включително и удар върху нея с ракета на Путин. Като видя някой представител на тези подкрепники на водната мафия да говори по телевизията, било то разпадащия се от остеопороза шеф на КЕВР, в опит да се покаже като разлизгана жена на 14 години, на министъра на МОСВ, който изглежда като не кръв, а гной да циркулира в организъма му и отвратительницата Крумова от МРРБ, която е с тестостерон, по-висок отхтози на мъжете, аз разбирам, че тези са мафиотите, осигуряващи грабежа на софиянци от този октопод, но също и на общината и на държавата, за да вземат те заплати по 200000 лв. на месец и парите за инвестиции в канали и водоппроводи да отиват за заплати за тях. Същите тези пари потъват в чужбина, вместо да постъпват в банките ни и да сие дават креедити за строеж на цехове, малки заводи, които да разкриват рааботни места.  Може да си помисли някой, че отвратительниките биват мотивирани за да имат такава позиция, но затова има главен прокурор. Защо главният прокурор не се самосезира как така пенсиите на хората са по 200 лв. а на ограбниците им концесионери по над 200000 лв, след като допускат загуби на водата 70%, което го няма в нито една държава на света. За един гражданин като мен това е пример за срастване на престъпността с държавата на всички нива, в случая с един комитет-менте и две корумпирани министерства, осигуряващи чадър над мафията Софийска вода.

   Втори такъв пример давам с кметьовете на Своге. Турнаха един мафиот, Емил Иванов от ДПС, който остави мафиотско наследство след като го махнаха. Изборите след него спечели човек от ГЕРБ – същата работа. Мафията бе основана, той бе чуждо тяло в нея, тя си искаше Емо - човекът, свързан с руската мафия. На следващите избори мафиотите мотивираха циганите от квартал Тунел №8, от Зли дол и от страната и Емо се върна на бял кон като кмет от ДПС. Съсобствеността му с руската мафия на бензиностнацията на Лукойл не пострада докато бе подменен с чуждото тяло, което мафията отхвърли. Веднаж създадена, мафията се премахва трудно, а в страни с прохождаща демокрация и хора с увредена от съветскиите порядки на живот ценностна система или напълно унищожена такава задача е непосилна. Защото няма Хора, които с делата си да дават примери, оранизЪма на страната не приема Такива и ги изхвърля. Търсят се само опростачени. След 1989 г. колкото повече някой приличаше на иизрод, толкова повече го уважаваха. Днес изискванията се промениха - колкото по-опростачен е някой, толкоз повече го уважават и му вЕрват.

 

    По-високият като ранг мафиотски строй в една държава е този, при който в нея има малко, но големи мафиоти, които играят само с горните етажи на властта. Поради това корупцията в държави с такова управление е характерна само за определени лица на много високи постове в нея. Така беше някога в България, когато мафията ни беше нашето политбюро. За конкурентите имаше много строги наказания, включително и изключване от партията-държава. За мафии на по-ниските етажи при този тип мафиотизъм не може да става и дума, полицията прибира потенциалните мафиоти веднага.  При такава държавна мафиотска уредба в нея  остава прикрита за хората в нея, които в много малка или в никаква степен не знаят за престъпноостта в резултат на този тип мафиотизъм, който цари в държавата им и от който те страдат – ограбването им идва не от битовите грабежи, характереен за нас, а от обществения строй, който е мафиотски. На тази тема прокурорите в страната не продумват и дума.

    Един пример:

    Бившите на УДБА, СЮК и партийни секретари вземат пенсии по 1000 евро, докато хората вземат такива по 120-180 евро. Това е несправедливо, затова хората с високите доходи са против демократизирането на Сърбия, а причината това да не се променя е мафията начело на страната, състояща се от техни хора и командвана изотзад от един човек, няма да то назовавам. Ше кажа само, че се пише националист като Жириновски и тримата най-първи в Сърбия – министър-председателката, председателката на Скупщината и президента са назначени от него. Пример за мафиотизъм от втора категория.   

       Някои в тази схема също пострадват, давам пример с отстрелването на сръбския министър-председател Джиндич.  Вероятно не е сторил това, което е обещал преди на архимафиотите за да го турнат на този пост. Но пък Йоца Амстердама си е жив и здрав и вероятно отново изнася „суровини” за холандския пазар. Характерно за този тип мафиотизъм е, че той е свързан с големите престъпници от другите страни. Ако това не бе така, отдавна сръбското правителство да ни е предало банкера ни, окрал собствената ни банка и пребиваваш в Сърбия. Тук има и още едни фактор, нашето праветелство не предприема никакви мерки да стане тази екстрадация възможна. Явно, отчел се е банкерът ни където трябва.

    Нашата мафия като мощ не може да се мери със сръбската, която е в братска дружба с руската – най-могъщата на света – и има хипермафиоти по света на всякъде, от САЩ до ЮАР и във всички сектори, та дори ии в спорта. Един сръбски спортен мафиот провали Иван Славков. Това са хора с влияние, които ако се наложи са готови лично да поемат управлението на Сърбия както Путин стори това през 90-те с приказа на Юрий Дроздов до Елцин.

    За да има демокрация в една такава страна трбява това корумпирано поколение да си отиде, но аз не виждам такава възможвост. Срокът за това в Библията е 40 години, но този срок е определен преди 2000 годиини, сега е различно…

 

    Най-високостоящият мафиотски строй е олигархическият. При него мафията премахва всички междинни звена и директно управлява страната. Всички богатства на страната са собственост на олигарсите, които си избират бащица. Властта в олигархическите държави се крепи на насилието, а хората в тази държава по същество нямат права, те са превърнати в съвременни роби. Молчать и не разсуждать е девизът на управляващите в държавите с такъв мафиотски обществен строй. Хората в такива държави са обречени на погибел, а също и държавите им, защото те не могат да осъществяват нормални връзки с останалия свят и се стига да най-страшния момент, който се нарича капсулиране. Нахалството на бащиците на тези страни е без граници, посочвам заплахата на Путин, изказана чрез полковниика му от ФСБ Гундяеев, предреешен като руски патриарх,  руската православна църква да се самоотлъчи от Вселенската патриаршия ако не се иизпълнят определени политически условия. Путин е устремил към капсулиране страната си по всички възможни линии, което ще върви все по-успешно с намаляване на вноса на ресурси от нея от другите държави. Защото тона е единственото, което Русия може да предложи…

  

    Давам пример за държави, чито обществен строй доста наподобява на тези, които описах. Към най-ниската мафиотска система поставям България, към по-висшата – Сърбия, а към най-висшата – Русия.

   Макар и оси към различни геополотически сили или пък независими /от които нищо не зависи/, тези държави се подкрепят и връзките между тях, разбира се нерегламентирааните, са много крепки. Давам отново пример с банкера ни, който си окраде банката и сега е в Сърбия. Не е възможно той да стои там, ако нашето правителство постави сериозно въпроса с екстрадиранеето  му, защото Сърбия е изправена пред избор, който зависи и от нас, но наште държавници не предприемат нищо. Това е знак на признак, че мафията има влияние върху действията на правителствата в стрната, където тя има метастази. Пребиваването на банкера ни там е уйдурма и тя е била планирана още с обира на банката, в който освен него има и други обирвачи на капитала й, а вероятно и поръчка отвън за срутването й подобно на банка Амброзиани, окрадена от италианската мафия преди години по същия сценарий. Мотивите – те са ясни - да се дестабилизира сраната ни, а чрез нея ЕС и демоокрацията по света.

 

    Сега конкретно за Сърбия. Разделям това понятие на две – управлението на страната, което е комунистическо и сърбите, които са като нас и дори ни превъзхождат по един много важен показател – тъй като там нямаше отнемане на собствеността, голяма част от хората запазиха ценностната си система и уменията си да работят със семята и животните. Запазването на собствеността спаси Сърбия и от миграцията, която засегна нашата страна. Това е единственото, което крепи Сърбия в този момент, защото хората могат да си произвеждат храна и така оцелеят в тази все по-обедняваща страна, ще поясня защо. И още нещо подчертавам – кръвосмесването между сърби и българи е така голямо, че да твърдят сърбите, че са чиста порода е направо смешно. Това е линия на комунистическите управниците на Сърбия, целяща протиивопооставяне на държавте на Балканите и претенции за отнемане на още наши територии - Шопската, както те казват, включваща София и Турлашката, включваща Белоградчишко и цялата Западна Стара планина, както и част от западната страна на Искърския пролом. Защото шопите и турлаците били сърби. Ще подчертая, че Сърбия има стратегия, която те следват и тя е да отщипват територии от чужди страни. Ние обаче нямаме никаква стратегия, а глупавите стратегии, които дъържавниците ни заподмятват понякога са пълна простащина. Една от тях е да се построи магистрала от София до морето, за да можели софиянци за 4 часа да достигат до морето. По-голяма простащина от тази не съм чувал, а да се заподмятва тази простащина като стратегия за развитие на страната – да се строят магистрали с такава цел - е простащина на квадрат. Освен магиистрали имаме и пътна мрежа в стрната, голяма част от която е в лошо състояние, но в обезселващите се региони няма кой дори да направи проект за отпускане на средства от ЕФРР към ЕС.

    Какво е икономическото положениие на Сърбия?

    Отгворът е един за всеки, посетил страната – много тежко. Причината е разпадането на Югославия, за което вината е на Сърбия. Настроените шовинистично сърби се считаха за богопомазани, а всичките други страни в този съюз, който не правеше смисъл от самото му основане – длъжни да работят за тях. Промишлеността на Югославия, на основата на стари енергоемки технологии се срути, а тази промишленост бе много разнообразна. Те прозвеждаха много неща, включитлон камиони, коли, много видове трактори, електроуреди, оръжия. Наслояваните с години противоречия между Сърбия и останалите държави станаха причина за Юговойната, в резултат на която Югославия се раздели на отделни държави. По някакви вътрешни договори въоръженията от отделните държави бяха предислоцирани преди да започне тази войната в Сърбия, благодарение на които сърбите нападаха желаещите да се откъснат от Югославия страни в опит да ги задържат или да ооткъснат територии от тях, които да присъединят към Сърбия по подобие на Русия с региони на Украйна.  Така те обявиха хърватската територия Славония за част от Сърбия, но не се получи – Хърватия се сдоби на черния пазар с оръжи и отмете сърбите от страната си. А ведно с тях и циганите, които се бяха преселели от Сърбия там да влачат яма – настаняване в чужди жилища, присвояване на чужди имоти. Тези цигани бяха прогонени от Славония след въвзръщането й от Хърватия и се преместиха в Белград, където се върнаха с претенциите за пострадали от юговойната и кандидати за социални помощи.

    Зверствата на паравоенните сръбски организации се изразяваха в геноцид спрямо държавите, не съгласни повече да бъдат ограбвани от Сърбия и се стигна до жестокости, подобни на тези от Катинската гора през ВСВ. Паравоенните сърби, разбира се със съгласието на Милошевич избиха в Босна хиляди млади момчета между 12 и 15 години и ги заровиха в масовии гробове. Поради опасения да не бъдат разкрити тези престъпления те преместиха после труповете в изоставени мини, но престъплението не остана скрито. Поолитиката, която Милошевич провеждаше спрямо държавите, несъгласнии да останат в СФРЮ бе на геноцид, а европейските страни се оказаха неспосообни да се справят с това - настанениите за да предотвратяват такива убийства подразделения на страни от НАТО бяха неефективни. Сараево бе в смъртна хватка, обкръжено от всякъде от снайперисти, оръдия и танкове. Улиците с най-много убити от сръбските снайперисти босненци бляха нарекли алеи на снайперистите. Отбелязвам, че жителите на Босна се самоопределят като бошняци, идин мултиетнос, съставен от ислямизирани сърби, но също хървати, словенци, турци и всякакви смески между тях. В Сараево е имало блъгарски семейства, сега преселили се в САЩ. Говорих с един такъв преселник от Босна. Характерното за тях е че всичките мразят сърбите и считат за свой спасител, за това че са живи, Америка. Ако Америка не се намеси тогава и не премахна смъртната хватка от Сараево, сърбите щяха да ги избият, те точно такава линия провеждаха. Докато американците ги треснаха. Разделянето на Босна и Херцеговина на две части, в които бе допуснато за има сръбски анклав, за което виновни са американците бе голяма грешка. В опит да се коригира до някъде тази грешка територията на Сръбска Босна е неподходяща за пълноценна държава, тя наподобяна на едно прищипано от херния черво в средата и е крайно неподходящщо място за жиивене. Босненски сърби в опит да оцелеят се преселват в Сърбия и в нашите Западни покрайнини, като вършат най-тежката работа. Това е шансът им за парче хляба, в Сръбска Босна и това няма – кой каквото си произведе, но за да се произведе нещо трябва кеш, напр. за нафта , а кеш вяма от къде дойде. Босна и Хергеговина днес е една изкуствена държава, която ще се разпадне както Югославия, ще се оформи обаче една мюсюлманска сериозна държава в центъра на Европа, Босна на бошняците. Говорил съм със сърби от тази част, преселели се в Западните покрайнини в каква ужасяваща бедност живеят. Ще отбележа обаче по-нататък, този анклав на Сърбия е една от причините за връзките на Сърбия с Путин, който ако условията разрешат, ще го набучи с ракетни силози с ракети срещу ЕС.

   Вторият голям конфликт, който преживя остатъчна СФРР бе този с косовските албанци. Той бе неизбежен, защото албанците поради своята работоспособност и многото деца превзеха региона Косово. Тяхната стратегия, „Со курец ке ви победим успя!” Албанциите бяха над 90%, работеха от сутрин до вечер, плодовете на труда им преминаваха в Сърбия, а сърбите, оостаннали там стояха по цял де по кафаните, паркирали пред тях скъпиите си коли. Тази експлоатация от богопомазаните сърби над работливите косовски албанци не можеше да продължи вечно. При това в Косово само един компакнет район със сърби бе останал в Косово, гр. Косовска Митровица. Ако сърбите бяха по-справедливи спрямо албанците, нямаше да се стигна до този конфликт. На всичкото отгоре Милошевич отне и автоономията на Косово,  това направи конфиктът неизбежен. Албанците подгониха сърбите от Косово, считайки ги за техни грабители, последва посещение на Милошевич там с произнасяне на неговата историческа просташка националистическая реч и конфликът започна. Милошевич изпрати там войски, войницине товареха на влакове косоварите и ги изпращаха в Македония. А тези косовари бяха около 1,5-2 млн. души, колкото е цялата Македония. Европа наблюдава, не прави нищо, пак американците предотвратиха този вече не геноцид, а масово преселване на хора от родните иим места, от имотите им. Треснаха те войниците на Млошевич, разрушиха ж. п. гарите и мостовете и преселението секна. Последва оттегляне на войските на Милошевиич от Косово, връщане на албанците по домовете им, в които вече се бяха самонастанили цигани. Така се създаде една нова държава на Балканите, за сега наричано Косово, но с обща граниица с Албания и с население колкото Албания. Не след дълго време ге ще бъдат една държава. По същество Сърбия загуби своята територия, която те наричат Косова, вината си е тяхна. Косовари пък са благодарни на Америка, която помогна на хората да се завърнат по домовети си, докато сърбите изобжо не ги брояха за хора.

     Последва отделяне на Черна гора от съюза си със Сърбия, след като сръбските комунисти съвместно с такива като тях - от ФСБ, не успяха да убият Джуканович. Сега наред е Македония, пред

която има много проблеми да направи своя избор – предотвраняване на полотиката, водеща до капсулиране на страната и набучване на територията й на ракети на Путин или нормални връзки със съседите си, възможности за икономически връзки и работа в ЕС.

     Разочароваан съм от контактите с македонците, които съм осъествявал по плажовете на Гърция или в Лоос Анжелес. Те ни считат за врагове, а сърбите и Русия за приятели. Това е резултат от сръбската пропаганда още от края на ПСВ до сега. Сръбките комуниисти са им ообяснявали през целия им живот истините с лъжи, просто толково бързо македонците не могат да започнат да мислят ноормално, свободно. Обратният път към нормалността за македонците няма да е лесен, комунизмът ги е опросатчил яко, което ги прави зависими от популистите. В Италия популистите победиха на изборите, какво остава за македонците да им обещаят неизпълними некща и те да повярват в тях.

    В последните годиини Сърбия го закъсва икономически и това ще продължи до колапса й, който би довел до промени в политическата й система. За сега Сърбия остава омунистическа страна към втория тип мафиотски държави. В нея най-важният човек е Шешел, който по същество назначава председатееля на Скупщината, министър-председатееля и президента. За съжаления и тримата тези нямат добро иизлъчване – миниистър-председателката е от типа высокотестостеронная, президентът- высокоестрогегенный, а председаталката на Скупщината – ахормональная. Специализираните лекари, заниимаващи се с жлези с вътрешна секреция ще ме разберат.

     Въпросът, който поставям е:

     Какви стоки днес може да произвежда Сърбия?

     Отговорът е: Само хранителни стоки, за които отбелязвам, че са по-качествени от тези на ЕС, защото те са абсолютно екологични. Хораата гледат животни и необходимост от минерални торове няма. Градините и нивите не достигат да приемат толкова много тор. Които са били в Сърбия знааят какъв е вкуса на хляба им, на месото, на зеленчуците, на млякото и млечните проиизведения. Истински са. Причината да се проиизвежда тези стоки и благодарение на които сърбите оцеляват е неотнемането на имотите им, в резулта на което те опазиха уменията си да работят със земта, с животните, съхраниха и ченностната нси система в тези региони. Какъв обмен на стоки обаче може да стане с производството на тези стоки в Сърбия. Може ли примерно Пирот да продаде жито на Ниш и да закупи жито от Ниш? Такава търговия не правии смисъл, та дори и отправянето на храни от селата към големите градове на Сърбия – Белград, Ниш и Нови Сад не правии смисъл. Преобладаващата част от тази продукция таази продукция трябва да напусне Сърбия и да се реализира навън, като се получи съотметната валута. С нея ще се закупят лекарства, суровини като нефт и газ. При сегашното статукво събите нямат кеш да си купят нафта за тракторите, да отидат на лекар. Пробелемът е комплексен, той обхваща всички нива на страната. Положението на хората там е много тежко, те са изключиелно бедни. Гавра с тези хора бе една реч на Вучич, насочена към ЕС, колко добро било положенито на хората в страната му и че то се подобрявало непрестанно.  Не съм учуден, но знам кой е авторът на тази реч. Тя бе произнесена по повод желанието на ЕС да интегрира още страни от Западните Балкани в ЕС. На други не им е ясно, но моите подозрения за текста на речта на Вучич е, че тя е изминала пътя от Путин до Жиринивски, после до Шешел и от него до Вучич. с приказ да я прочете. Относно положението на Сърбия изказаното в речта му не е истина. От Международната банка бе изнесена ивформация, че брутният продукт на човек от България е 24000 долара, а на човек от Сърбия – 14000 долара.

    Проблемиите на Сърбия не се състоят само в комунистическото управление на страната, конците на което дърпа Шешел, но и в мисленето на много хора, в главата на които е набивано че така трябва да бъъде, че иначе не може, че Европа е против Сърбия, а неин приятел е Путин и че Сърбия трябва да подръжа връзки само с приятелите си -  Русия и арабите. За тях вргове на Сърбия сме ние, но така също и Европа, а най-вече Америка, която се намеси в Юговойната и предотрати геноцида над босненците и интернирането на албанците от Косово. Голям проблем вътре в самата Сърбия е висящото стакукво на големи ообласти, в които живеят хора, в доста от тях с население, враждебно към сърбите, а други – мислещи по различен начин. Враждебни към сърбите са тези от областта Санджак, които считат себе си за бошняци и заедно с тези в Черна гора искаат присъединяване към Босна. Тези от унгарските тееритории, придадени към Сърбия след ПСВ пък искат присъединяване към Европа, но Европа им се дърпа, та и самата Унгария, защото там са предимно цигани. За разлика от друтиге цигани по Европа ообаче, тези работят по нивите и градините си, откъдето идва поминъка им, а не от престъпнсот, както при нашите цигани.

   Западните покрайнини не носят напрежение на Сърбия, защото ние не си ги искаме, макар Сърбия да държи тези територии незаконно от деня на разпада на Тойното ралство – Словения, Хърватия, Сърбия. Сърбите ограбват природните им ресурси, нашите сънародници от 180000 през 1919 г. там днес са остналии само около 12-15000.

   На юг от Вранье  има голяма напрежение между албанците и сърбите, като населените места само с албанци стават все повеече. В Прешево, Буяновац, Медвежа, няма нито един сърбин с изключение на кмета и шефа на полицията. Тези хора иска присъединяване към Косово, по същество те вече само се водят към Сърбия.

    На този фон възниква въпросът какви са доходите на Сърбия, каакво постъпва в бюджета на страната, какво може да се направи с този обем постъпления? Отговорът е, нищо! В Русия и да се изнесе нещо, Путин няма пари да го плати. Същото важи и за арабите, които вече не добиват и нефт. Да се изнеесе нещо в ЕС, няма как, защото те не са в него. Единственото нещо, което е интересно за ЕС са храните на Сърбия, но в ЕС има свръхпроизводство. И беднотията тръгва из цялата страна. Разбира се, тя не засяга бившата номенклатура с по 1000 евро пенсии, които споменах. Добре живеят само сърбите, работили в чужбина, днес пенсионери към страната, където са работили. Пенсиите на мъжа и жената, рабитили по чужбина са общо около 1400 евро, което за Сърбия е нещо много. Сърбия нама пари да си купи газ, пооради коеетоо гората се сече все повече, загуби каменовъглената си мина, която остана в Косово и в която рабетеха 12000 души. Вече изпразни и язовиирите си за добив на ел.енергия, което загрози страната. Сърбите имат един лаф, просто няма вече от къде. Не само икономиката, цяла Сърбия по всичкии линии навлиза в режим на свободно падане. Ама ако падне, падат и комуниистите и ето основата на връзката с Путин, тяхната последна надежда – да дойде той с войски в страната и да я пази от последващия й разпад, който няма как да не се случи. Като се надигнат албанците от Прешево, руските войски ще ги усмиряват, ако се надигнат помаците от Санджак, пак руските войски ще са на ход. Каква ще бъде цената за това ообаче? Отговоорът е съвсем прост – военни бази и ракетни поолщадки на територията на Сърбия с ракети на Путин срещу ЕС, но ако може такива да бъдат монтирани и в Сръбска Босна, анклавът, подобен на Калиининград между Хърватия  Босна на мюсюлманите. Путин и сега има в Сърбия бази, за една в Ниш съм сигурен, но съм чувал, че се строи и друга на запад от Белград около етноселото Гуча.

    В предвид на отношението на Сърбия със съседнитее страни, от всиките, от които тя е отщипала територии или поради исторически причини я ненавиждат, какво би могла да се случи с нея. Нещо много уникално, нов вид капсулииране, при което не тя ще се капсулира отвътре, а съсеедите й ще я капсулират отвън за наказание за политиката, което е провеждала до сега и за продажността си, да предостави територииятаа си за воеенен пладарм на Путин, от където неговите стари ракети със среден обсег на действие да бъдат базирани. А той да пази Сърбия от актуализирани варианти на последващи юговойни.

    Заради товаа си стратегичесто място и заигравене с Путин сръбските политици имат доста по-голяма тежест на политическата маса за преговори напр. отколкото нас. Нека Бойко изкаже мнение по някакъв казъс, после по същия мнение да изкаже високоестрогенника Вучич. Я го дослуша някой Бойко, но на Вучич ще ообърнат внимание на всяко изречение. Защото в Европа се опасяват безумната политика на Шешел да не доведе до покана на руските войски да се настанят там, като срещу базите си в страната те ще имат задължението да преборват вътрешните или външните врагове на сегашното комвунистическо управление на страната, което срещу договори с Русия ще я напрпави по същество държава от ОНД.

    Сърбия не е стандартна държава, ето един пример. Народ да ограби държавата, того можааме само ние, нигде другадее по света такова нещо няма, казват сърбите. Сега има възможност от още един шедьовър, да ги капсулират съседите им. И още една смешка: Да е чул някой за отпразнуване на почедата на бойкота на избори? Това го могат пак само сръбските комунисти, независимо Сърбия ли им носи тази радост или страна със сръбски комунисти в нея.

    Щ завърша това си писание с мение за кпсулрането на държавите. Това е нещо ужасно за хората в тях, които в пълния смисъл на думата са обречени на погибел. Давам пример с изказвания в Америка, че Тръмп трябва да удари с ядрени оръжия КНДР за да се реши веднаж и завинаги този въпрос. Относно живеещите там 25 млн. северокорейци изказваето е, че в резулта на капсулирането те са деформирани умствено, изродени физически поради глада и че акоо загинат, когаго радиацията намалее, терииторията им ще я населят южнокорейците. Така гледаат американците на хоратаа в страна, била дълги години смоокапсулирала се. Такаава ще е и съъдбата на Сърбия, ако съседите й я капсулират и докаарат така до същото състояние. Руски спецчасти по разкапсулирване няма.

     Това бъдеще или отваряне към съсеедите си, към Европа, това ще предопредели оставанеето на Сърбия на географската карта. Вторият вариант изисква отказ от чуждите територии, които те са отщипали от съседите си, нормализиране на отношенията с тези страни, отваряне на границите за свободно придвижване на хора ии капитали.

    Ще допуснат ли пропутинските комунисти в Сърбия, бетонните глави и промитите мозъци това естествено развите, предстои да видим. Аз съм имал много срещи със сърби, прогнозите ми са мрачни. Светът е много динамичен, изоставане от динамичното му развитие не може да бъде наваксано. Логично – капсулирала се една държава, хората й се изродили, разкапсулира се държавата и хората стават нормални.

   Тази игра на сръбските комунисти, да влезат във военен съюз с Путин и да набучи той територията им с ракети срещу държавите непримати е причина за тежестта на политическата маса на сръбските лидери и опасенията на Евроопа за бъдещето им. Защото ако това между Русия и Сърбия се случи, то сравнението за бурето с барут, на което Европа оприличава Балканите, вече е захарче в сравнение с това, което Балканите ще се превърнат. Защо в света надделяват лошите хора, а тяхната сила са опростачените от тях.

    Путиин правилно заложи на хибридната война, жертвите на която при нея не са убити, а опростачени люде по целия свят.

 

   

   





Гласувай:
6



1. vmir - Вярно:
05.10.2018 21:33
"Путиин правилно заложи на хибридната война, жертвите на която при нея не са убити, а опростачени люде по целия свят"

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12180486
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031