Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.12.2017 20:54 - МАФИЯТА "СОФИЙСКА ВОДА" АД ЩЕ ПРЕДИЗВИКА ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ У НАС
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 785 Коментари: 2 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

                  КАКТО  СИ  Я  ПОДКАРАЛ, БАТЬ  БОКО,

       ПО ВРЕМЕТО, ДОКАТО  СИ  ПРЕДСЕДАТЕЛ  НА  ЕС,

                     У  НАС  ОТНОВО  ЩЕ  ИМА   ИЗБОРИ

 

      Времето, през което ще бъдем председатели на ЕС е златният шанс на Путин да покаже влиянието си пред културния свят над нашата страна, да я омаскари, да продължи да сее раздори в ЕС, ползвайки неговите колони в страната ни – това е стратегическата задача на последния император в света, желаещ да обгради империята си с нестабилни, раздиращи се от вътрешни противоречия и бедни държави, докарани до този хал от него/вите хора в тях/ каквито страни са Белорусия, Молдова и държавите идиоти – Приднестровието, Северна Осетия, Абхазия, ДНР, ЛНР и др. Така заобиколена от тизи приматски комплекс последната империя в света, Руската, ще изглежда процъфтяваща.

     Не можейки да противопостави нищо градивно срещу притежаващите високи технологии държави, Путин заложи върху усилията да бъдат те унищожени със свръхмощните му хипероръжия. Този арсенал обаче трябва да бъде изработен по съвременни технологии, от които Русия е изостанала поне с век, те трябва да бъдат управлявани от свръхмощни компютри, които Русия отново няма. При това положение на Путин се налага да закупува от високотехнологичните държави техника…. с която да ги избие. Аз си мисля, че напредналите в културно и технологично отношение  държави векове пред Русия няма да му разрешат да си набави тези високотехнологични производства, наричани в соцлагера стоки  с двойно предназначение. Така Русия е обречена от последния си император, бащицата Путин, да остане извън обществото на нормалните държави, без технологи на бъдещето, с увреден от вековната диктатура човешки потенциал, прехранваща народа си единствено от добива и продажба на природни си ресурси. Тези страни някога наричахме колониални, трети свят, днес те не влизат и в класацията за четвърти страни. Руската империя е пред разпад, който е неминуем, тя остана последната в света. В по-разширения й вариант Рейгън я нарече някога Империя на злото. Хората на Путин обаче в България се опитват да ни прикачат отново към нея и моментът да бъдат усилията им най-гръмогласти идва, това ще бъде времето на председателството ни на ЕС.

    Трябва да призная обаче някои успехи на Путин, с които той изненада неочаквано разполагащите с високи информационни технологии развити страни, благодарение на преустроените от него и модернизирани служби на андроповото КГБ. Тези актуализирани да работят при съвременните отношения между държавите служби вероломно атакауваха културните държави, ползвайки техните технологични достижения. Така започна хибридната война на приматите срещу културните държави - ход, срещу който те не бяха подготвени. Открит бе и фронт срещу участниците в социалните мрежи с най-съвременни оръжия - фалшиви /кухи/ профили и ДОТ-ове, които чрез публикуване на фалшиви новини, дезинформация и пропаганда деформират общественото мнение.  Успехите за Путин не закъсняха – брекзита, изборите в САЩ, България, Молдова, Каталуня, отвори се фронта на популизма, измислен от Жириновски, който засегна Франция, Австрия, Италия и др. страни. От тях смо Франция се отърси от тази зараза. Измисленни бяха нови метастази от популистите, от които ние имаме две такива партии в управляващата колициия, имащи като фундамент патриотизЪма и национализЪма. Едната от тях си е турнала такова име, че по нахалност няма равно на себи си, НационаленФСБ, другата пък играе на фалшив кон, ВМОРО - едно понятие, което отдавна не прави смисъл. Маркспутинщини…

     Искам да подчертая, че понятието популизъм означава демагогия, по същество обаче популистиите се явяват опростачватели на електората, а резутатите от изборите дамат точния брой на опростачения електорат. За голяма част от този електорат – според един комунистически професор-мента 80% - това върви, защото повечето от тях са четивно неграмотни - каквото прочетат го не разбират, други  не разбират смисъла на това, което им се подмята от медиите и нетовете, друга част е функционално неграмотна, четвърта част принадлежи към т. н. продажен вот. В едно стихотворение този продажен електорат бе описан така:

    Лято, избори, сефте, бюлетина, ром кюфте.

    Незнанието е сила, която Путин най-добре от всички в света ползва за свои цели. Разбира се това ще е до време, а и времето не работи за Путин – предлагането на енергийни суровини като начин на препитание няма бъдеще.  Развитието в този сектор ще е доста по-различно от това, което го устройва, примерът го дават кралете от Саудитска арабия – всичките спечелени пари от нефта отиват за мозъци и технологии, а не за свръххипероръжия, които държавитее примати никога няма да посмеят да използват.

   Посял раздори в такива държави като САЩ, Англия, Франция и др, сега на прицела на Путин застава България - хем балканска държава, една невралгична точка за Европа, от която той сее раздори чрез комунистическа Сърбия, хем България ще е отговорна за това, което става в ЕС по време на нейното председатеелство, което може да бъде манипулирано от Путин без никакви трудноски. Например така:

    В управлението на страната ни Путин има много свои хора, които  му дават възможност да изиграва когато се наложи някоя от заложениите му карти у нас – „Генерал Раадев”, Волен Сидеров”, „Каракачанов”, „Валери Симеонов”, един на „върха,, други със сериозно присъствие в правителството. Това са дълбоко спящите му подкорови пъпки, а пусналите вече мощни филизи негови пъпки са другите му колони у нас, партийните кърмчии на БСП/ДПС, те пък с доста голямо присъствие в парламента. Нещата са докарани до там, че благодарение на Путин всичко у нас виси на косъм и е много страшно: Страната ни може да бъде принудена да излезе от ЕС, да се наложи да им връщаме милиарди както брекситните пиянища, възможен и още по-страшен сценарий, ето такъв:

    Мждусъюзническата война се води да бъде разпокъсана и унижощена България чрез подялба на територията й от съседните държави, тези мераци след век остават. Но играчите сега са други – Русия и Турция, а части от нас ще отхапят Гърция, Сърбия, изкуствената държава Македония, Румъния – не, като стратегическата зона – Чермоморието - ще си поделят Русия и Турция.

    Това е най-черният сценарий, който може да замени председателството ни на ЕС ако бать Боко продължава по сегашния начин. В момента под него му напъхват лост с кодово наименование „Мафията Софийска вода/, с който ще го повдигнат от земята като Антей, който черпи сили от нея и така откъснат от управлението на страната с помощта на хората, на които е дошло до гуша да бъдат ограбвани от тази мафия, пуснала метастази във всички сфери на власста ни, пораждаща корупция и недоволство на хората не само към нея, но ии към цялата власт и управление на страната поради безграничната й наглост. БСП вече яхна този процес и вдигната на вълната му повежда събитията към свалянето на Бойко от политическата сцена въобще, защото ограбваните вече години и озлобени от наглостта на чуждестранните водни мафиоти хора след продаването им на водата ни от Валяка и Усмихчо ще тръгнат след БСП. А Корнелия Нинова сочи виновника за водния грабеж – не мафиотските метастази на мафията Софийска вода в КЕВР, пред чиято централа те протестират, а петстотин метра по-нагоре, насочва протестиращите хора тя, където са са истинските виновници за грабежа според нея, МС. Махнете ги, призовава тя, за да престане този грабеж с водата!!! И ето нов електорат срещу бать Боко - недоволните от грабежа на „Софийска вода” на хората, на Общината и на държавата. Ще дам и конкретни цифри.

     Грабежът с водата е наистина ужасен, нагъл, безочлив, дестабилизиращ за страната, той поражда дори омраза в душите на хората към французите, щом от техния, вече многоетнически етнос, защото и те се изрдиха като англичаните могат да се пръкнат такива отратителни ограбници. Този грабеж гнети все повече софиянци, жепви на наглия грабеж на френските мафиоти, съешили се с нашите, осогуряващи им чадър. Концесионерите са абсолютни монополисти, поради което те се трансформираха в мафия, която достигна висота, непосилна за нито една друга мафия в България, дори и енергийната. Цените на водата бяха повищени 10 пъти след концесионирането, загубите на водата нарастнаха от 30% на 70. Но най-фрапиращи са заплатите на концесионерите, за които софиянци плащат с цена нвърху водата. Главният изпълнителен директор взема заплата около 225000 лв. месечно, заместникът му и главният му счетоводител – по около 215000 лв, към тях има борд на дирекорите от 10 души с по 50000 лв. на месец плюс един директор на този борд, за който не се изнесоха данни при събирането на подписи за изгонването на концесионериите от България от ВМОРО. Заплатата му в никакъв случай не е под 100000 лв. на месец, а средната пенсия в България е 300 лв, което е равнозначно че този френски кретиен взема възнаграждение колкото 333 пенсионери, които тези идиоти ограбват по линията на водата.    

    Ще покажа с цифри само за заплатите на тези френски ограбници  колко заплащат годишно софиянци със сметките си за вода:

1. За главния изп. директор, французин -                   2 700 000 лв.

2. За заместника и счентоводителя му, също французи         -                       

                                                                                         5 160 000 лв.

3. За бордоваците французи обшо -                              7 200 000 лв.

Общата сума, с която годишно се ограбват софиянци  става

                                                                                         15 060 000 лв.

 

    Ако не бе дадена водата на концесия заплатата на гл. изп. директор инж. Петко Петков бе 1500 лв. на месец, а на заместника му Цигарски към 1200. Годищно за управленски апарат отиваше сумата 32 400 лв. Разликата между тази сума и сборната горе, 15 060 000 трябва да я вижда някой от ръководството на страната, в противен случай се пораждат съмнения за организиран грабеж над софиянци, напр. че тези суми постъпват за определени лица от институции на страната, оосигуряващи чадъра на грабежа, а парите за концесионерите вместо да отидат за строеж на нови тръби и канали се крадат и отиват по разните островни офшорки.

    Въпросът, ако тези 15 млн. лв. за водните крадци отиваха за водопповоди и канали нямаше ли де е по-изгодно за софиянци, за Общината и за страната, защо никой висш държавник не си го задава? При това има и отежняващи обстоятелства - услугата, която предлага Софийска вода е с по-ниско качество от някогашната, губи се два пъти повече вода, цената е 10 пъти по-висока. Защо нито едно правителство не се намесва, дорина напронтив, появява заместник-министърки, бушони на министгрите си, да ззпорсотитуирват по казуса, ще изтъкна две елитни такива.

    Кои са съмнителните инстанции, които подържат този грабеж?

    На първо мвясто е МРРБ, което по времето на Гагузов изработи една поръчкова Наредба №4 от 2004 г. Тази Наредба освободи „Софийска вода” да има персонал от контролъори за кражби на водата, освен това чрез т. н. Общо потребление осигури свръхцена на водата над сметките на хората с 20%. Не променящите тази Наредба са за затвора.

   Втората инстанция, осигуряваща чадър над крадците е МОСВ. Те така и не забелязват, че 70% от национолният ни ресурс, водата от Рила се губи, освен това те са в топла връзка със „Софийска вода”. Тази топла връзка се възпроизвежда, давам за пример бившата министърка на МОСВ, абсолютна неинтелигентница, без всякакво съмнение къртица на Софийска вода в повереното й министерство, сега е турната в парламзанта като шеф на комисия, „отговаряща” за водите на България. Едва ли поради неинтелигентността си тя би била полезна и като чисгачка, но кой я въздига по върховете, имам подозрения, нека някой познае от три пъти. Според мен тя сега е къртица на водната мафия в парламента. Хич не е случайна тази работа.

   Третата инстанция е КЕВР, където начело е турнат абсолютно неподходящ за целта директор, доцент по електроника, който има вероятност като го явят по гелевизията по време на прпедавеното да се разпадне от остеопороза, но има излъчване още на страдащ от склероза, паркинсон и функционална неграмотност. Защото той не изявява себе си, той е кукла на конци, бушон на мафията за водата.  Затова той не вижда, че загубите на вода са 70%, не вижда, че вода в циганските квартали се черпи денонощно и целогодишно, давам пример с кв. Факултето, където годишно се консумерат между 8 и 15 млн куб. м. вода, която не се заплаща. Но пък вдига и вдига цената на водатана хората, които плащат сметките си за вода. Ако цената на водата е 1 лв. за куб . м. на софиянци по тази линия заради недовиждането на директора на КеВР  натежават сметките им за вода с поне 10 млн. лв. Но този квартал не е единстгвеният. КЕВР освобождава Софийска вода от задължения да събира пари за водата в тези квартали, както МРРБ ги освобождава от задължанието да имат персонал от техници за прекъсване на нередовните абонати и контролъри. Към тези милиони левове напомням за още към 15 млн. за заплати на иректорите. Исля, че грабежът над софиянци от ограбниците /б. м. мафията Софийска вода/ ее станал вече непоносим.

    И ще един момент има. Сицилианската мафия възникна по време на строежа на Палермо, защото при сртоителсто се краде най-много, след това се утвърди като световна. Сега от Софийска вода искат пари да строят, защото ще ги окрадат по разработени схеми. По такива схеми един министър-мафиот на времето окраде външния дълг на България чрез фокуса долар-евро.  Със сигурност кражбата на парите за бизнеспрограмата на крадците ще се случи, защото те са освободени от одит и проверки. Ако  проверки има, ще покажат, че всичките пари за водата отиват за запати на няколко французина и пари за инвеститции не остават, затова някой прави чадър срещу осъществяването им.

    Сезирах омбудсманката по този въпрос, тя каза, че всичко е наред. Аз и не очаквах друг отговор, защото тя е абослолютна неинтелитетнтица. Дай й да приказва, но това е най.-слабата й страна, защото и това не може. Ако я слуша културен човек, той ще си изключи телевизора. Сезирах главния прокурор, който разпореди проверка. При проверката го преметнаха – проверяващата прокурорка написа в доклада до него, че от Общината не били дали помощи на Софийска вода в размер на 5000000 лв., а аз имам писмо от Общината, че са дадени. Имам копие от отговора на проверяващата прокурорка, който е общ и не прави смисъл, всичко го изкалва законно. Законно е може би и цената на водата да се вдигне 10 пъти, да се допусат загуби на вода 70%, да вземат директорите на ограбниците ни по над 200000 лв. заплати. Поставям оценка двойка на покурорската проверка.

    Чест му прави на главния прокурор, че той даде КЕВР на Административния съд за повишаването на цената с 18% по време на временното правителство, но явно него от водната мафия не го броят за нищо, защото не само не върнаха цената на водата, но се гласят и да я повишат още.

 

     И така стигам до министър председателя на страната:

 

     Уважаееми Господин Борисов!

     Като Ваш подкрепник и винаги гласувал за ГЕРБ Ви питам:

1.     Не Ви ли е неудобно, Вие като директор на държавата да вземате заплата към 5000 лв, а директорчетата французчета, които ни крадат,  но също кръдат Общината и дръжавата, да вземат по над 200000 лв? Причината за това каква е: Че те имат 40 пъти по-висока отговорност от Вас или пък са 40 пъти по-умни от Вас ?

 

2.     Защо от Вашите МОСВ, МРРБ, КЕВР, който се води независим, а също и от Сметната палата, Вие не изискате тези хора да бъдат проверени. Резултатите от проверката хората ще бъдат: Изгонени от страната или осъдени, но защо Вие не предппиемате нищо? За да не се изкагете нито веднаж до сега по тези проблеми, трябва да има нещо…

 

3.     Не се ли чувствате задължен като най-пръв в държавта да защите ог грабежа на тези французчета тази държавата, Общината и хората?

 

4.     Не разбирате ли, че недоволството на тези лъгани и лъгани хора прераства в озлобление, този процес се яхва от ДПС/БСП и че ще Ви свалят от управлението на страната във важен за България момент, председателството ни на ЕС. Хората са прави да протестират, защото те виждат, че грабежа над тях не престава и се мултиплицира, искат защита, а Вие до сега една дума за този грабеж не сте споменали. Защо, г/н Борисов? Не разбирате ли, че тези ограбници български ако не бъдат изтонени от страната ни, недоволството на хората ще доведе до катастрофални последици – излизането ни от ЕС и НАТО, връщането ни в ОНД?

 

5.     Сезирам Ви и върху още един факт, г/н Борисов, който разшифровам политически:

     По телевизията вместо министритее на МОСВ и на МРРБ, явиха две потенциални къртици на Софийска вода в МОСВ и МРРБ. Едната  /МОСВ/ заяви, че трябва да се повиши цената на водата в София, защото трябвали пари за инвестиции. Това било необходимо, защото хората се премествали да живеят в София.Тя обаче нищо не каза за загубите на вода, които са 70%, за консумиращите и незаплащащи вода, за космическите заплати на директорите на Софийска вода.

    В същото време къртица на Софийска вода в МРРБ пък се изцепи, че цената на водата грябва да се повиши с таксат „Солидарност”, зщото обищините по селата нямали пари. Изавленията на тези ве войнички на мафията Софийска вода съвсем не са простачески, както би трябвало да ги приеме публиката, а са плод на разработка на мафията Софийска вода, затова те съдържат фалшиви новини, дезинформация и пропаганда. Изцеепването на тези две войнички на мафията, криенето на министрите зад тях е  показателно, че Софийска вода е свързана по непочтен начин с тези две министерства. Тези техни нерегламентирани връзки и контакти са причината, Софийска вода да е по-силна от Парламента, правителството, съда, „независимите” инстации като КЕВР и др, да не им пука дори от главния прокурор.

   

     И последният ми въпрос:

     Ако не решите този казус с водата, г/н Борисов, няма ли за Ви е неудобно да останете директор на държавата, след като за всички хора е очевидно, че една непочтена организация е по-силна от самия Вас, видно дори от разликите в заплататите Ви. Техният директор с 220000 на месец, Вие с 5000. Трябва да направите нещо и то веднага, защото нещата отиват съвсем на зле…

     Ще станете жертва на на президентса, на БСП/ДПС, на дълбоко спящите пъпки в правителството, а на една всесилна мафия, която едва има човек, който да не навижда. Освен тия, дето мразят корупцията, ако ни участват в нея.

     18. 12. 2017 г.

     Лос Анжелес.

     /Б. м./ Няма да търся протекции за това мое настояване към Вас от дъщеря Ви, с която в момента сме почти съседи, очаквам самосезирване от Ваша страна по казуса. Важно е…

     Прилагам Ви една сламка с информация по този въпрос от времето преди концесията, та до сега. Заглавието й би трябвало да бъде:

„ЕДНА ТРАГЕДИЯ, КОЯТО ПОВЕЧЕ НЕ БИВА ДА СЕ ДОПУСКА!”

 

 

 

         „СОФИЙСКА ВОДА” АД – РАКОВО ОБРАЗУВАНИЕ

         ЗА СОФИАНЦИ, ЗА ОБЩИНАТА И ЗА ДЪРЖАВАТА

 

    Въведение:

    Преди около година и половина от „Софийска вода” АД с подкрепата на мекеретата си по високите етажи на властта – някакъв си инж. Иван Иванов, с отвратително излъчване и на министърката на МОСВ - и тя като него, че и повече, не успяха да пробият с циничната си, нагла и подла проработката за повишаване на цената на водата – въвеждане на лимит от 5 куб. м. вода на месец на човек, а останалото потребено количество вода да се заплаща на седморно по-висока цена. Тази проработка, която те заподмятаха в медиите тогава носеше кодовото наименование „регулирано потребление на питейната вода”. Брагодарение на протестите на хората, кастрираният от към възможности да вземе каквото и да било разумно решение по въпроса и функционално неграмотен, доцент  Иван Иванов, защитил кандидатска дисертация в областта на слабите токове, но турнат да утвърждава цените на водата, запази мълчание. Възможно е тази уйдурма изобщо да не достигнаа до него, защото тя щеше да наактивира функционалната му неграмотност и да удовлетвори ограбниците на софиянци. За да удовлетвори обаче циничната и подла проработката на чуждестранните водни играчи, които ни ограбват като колония от миналия век, той одобри повишаване цената на водата с около 4% при следните предпоставки:

 

1.     „Софийска вода” АД има показател „Загуби на вода” над 70%, показател който няма нито една държава в света. Това означава, че от 14-те  куб. м. вода/сек, която се подава на София чуждите коцесионери разхищават около 10 куб. м. от този наш ценен природен ресурс. Да пропуснеш този факт и да не изискаш от водните ни ограбници да подобрят работата си и така да получават повече пари от продадената вода, вместо да им одобряваш по-висока цена, това е постъпка или на ненормален или на къртица на Софийска вода в КЕВР.

 

2.     „Софийска вода” АД не начислява сметки за консумирана вода напр. в квартал Факултето, където годишно по два водопровода от резервоара над този квартал им подава 8000000 куб. м. вода, през лятото ползвана за стУдене на бира, а през зимата тече за да не замръзват чешмите. Това важи за още доста други квартали със софиянци, които не плащат вода, напр. кв. Филииповци с около 5000000 куб. в. годишно. Има още такива квартали със столичани, доцентът ги знае кои са, но от прокуратурата го не търсят за обяснение.

 

3.     КЕВР е определило цена на входящата за пречистване вода в станциите на Софийска вода 0,05 лв./куб. м, което поощрява ограбниците ни да разхищават природния ни ресурс. И това ли не знае председателят на КЕВР или е ортак в уйдурмата КЕВР-Софийска вода - МОСВ – МРРБ -един страхотен тандем, който повиши цената на водата 14 пъти откакто с нея запроституираха чужди концесионери, преди англичани, сега французи.

 

4.     Ако няма информация какви са заплатите на концесионерите, сега ще му ги кажа на доцента. Вероятно той не знае и за одита на Софийска вода, извършен при царуването на Грег /Ендемано/, последният от английските ограбници /пардон, концесионери/, които след одита препродадоха „водата” на французки ограбниц. Одитът показа, че почти всичките пари за продадената на потребителите вода са отивали за заплати и нищо за инвестиции в мрежата. А заплатите на тримата най-първи докато траеше кампанията за референдум и изгонването им от България бяха изложени в подлеза на метрото при спирка Сердика. Главният изпълнителен директор е получавал  заплата /вероятно по договора, одобрен от Валяка /Евгений Бакйрджиев/и сключен със Софиянски, отнесен спрямо цените на водата тогава/ 69000 лв. на месец, още толкова му се е давала за разходи на семейството му, което живее далече от него, в чужда страна, за образованието на децата му, за почивки по света и още веднаж по толково пък му се е давала като командировъчни, защото е в чужда страна и за представителни. Фирмата е заплащала и разходите за жилището му в България. Това прави заплата на този ограбник български 207000 лв. на месец, която му плащат софиянци, Общината и държавата. Същото важи и за заместника и за главния му счетоводител, но при тях  базата е 67000 х 3 = 201000 лв. на месец. Сега положението с французите е още по тежко, защото те имат борд на директорите само от французи, за които се твърди че са десетина и че запатите им са между 20 и 50000 лв. месечно, което е финансова тежест за ползващите и заплращащи вода още около 350000 лв. на месец. Това финансово бреме за водните ограбници носят софиянци, подкрепяни активно от КЕВР, МОСВ и МРРБ, но имат и пасивни подкрепници, които не се сезират върху грабежа им, напр. омбудсмана български.

 

5.     И още един факт:

   Идвайки в България под предлог, че ще подадат на селата чиста язовирска вода, те ликвидираха местните водоизточници, които доставяха годишно към 10000000 куб. м. вода на селяните от Локорско, Чепинци, Кътина, Кремиковци, Волуяк и др. за градинине им на минимална цена. Така трудът на общините за изграждането на тези водоизточници бе унищожен, а станциите и водопроводите – ограбени. Селяните сега нямат вода за поливане, защото не могат да я платят, но те бяха излъгани много подло, ето как:

   Пречистена по нови технологии вода щяли да докарват на селяните концесионерите, а стана точно обратното. При ремонта на Пречиствателна станция Панчарево бяха премахнати вибрационните помпи, които предизвикваха утаяване на водата и така загубите на вода в резултат на пречистването бяха около 4%. Въведена сега отново е технологията, заради която на селяните безплатната вода бе отнета като недобра, а сега им се подава същата, но вече на висока цена, която диктуват ограбниците. От които останаха разрушенията над селата и спомена за водата, с която градините на хората процъвтяваха. Ако си председател на КЕВР или отговарящ за околната среда да не отчиташ този факт или да го допуснеш, вероятностите да се стигне до такова рещение са две: то е взето от дете-идиотче на неподходящо за него място, като това решение е подкрепено от функционално неграмотна министърка, тази на МОСВ, неподходяща за мястото, на което е турната. Защото тя трябва пда опазва природната среда и ресурстите, а тя не знае, че Софийска вода АД съсипва 70% от този ресурс. Председателят пък на КЕВР лъже, че съсипията била само 48%, което датвърждава мнението, че и двамата са ткорумпирани и работят за грабежа на софиянци, общината и държавата.

 

   И при това положение сега  Софийска вода заподмятва пред доцента по слабите токове, Иван Иванов, шеф на КЕВР, по същество острие на Соф. вода в КЕВР нова „бизнеспрограма”, целяща узаконяване на ново повишавене на цената на водата, което ще остане задължително и за постоянното правителство, което ще дойде след изборите. Моментът за нанасянето на удара върху софиянци, Общината и държавата е избран много точно, в междувластието. При това решението да се вземе от председаател на КЕВР, комуто е трудно да различи топло от студено и светло от тъмно, но пък се води независими, каквото той каже, това.  Това наистина е така, защото той не може да прецени, че по този начин парите отново няма да отиват за инвестиции в канали и водоопповоди, а ще напускат страната и ще потъват в чужди банкови сметки. А за нас ще останат високите смети и разрухата по подобие на старите местни водоизточиници, давали годишно 10000000 куб. вода на селяните да поливат градините си.

    И още нещо има за да изберат ограбниците този момент – сега на власт отново са царистите, според мен подвластни на задкулисието в страната, същите, които през 2004 г. пробутаха в МРРБ една клиентилистка Наредба №4, която развърза ръцета за грабежа на концесонерите и ги освободи от отговорност за абонатите им, като въведе водомери за общо потребление. Затова концесионерите бързат, времето им изтича до изборите, когато ще има ново правителство. На тях им трябва приемане на бизнесизмамата /пардон, бизнеспрограмата/ им сега, за да я заложат като задължение за няколко години напред, както стана с реакторите за АЕЦ, които изплатихме наскороо. Така ограбниците ограбват хората и казват, това не става по наша вина, а по ваша, такива са цените на водата според вашияг КЕВР, така работим според вашата Наредба №4. Една Наредба, която ограби от тогава до сега софиянзи с повече от милиард лева за непотребена вода и за незащитимо висока цена на водата, пари, които вместо да отидат за инвестиции в мрежата концесионерите отмъкнаха от страната по чужди банки или офшорки. Кой бди над тях и разрешава този грабеж над софиянци, над общината и държавата?

За да съществува този грабеж от концесонирите над нас, те имат три патерици, на които се опират. Първата е КЕВР, в ролята на тяхна маша. Втората е МОСВ, чиято министърка като интелект е срам не само за правителството на г/н Борисов но и на всички нас. Тя се явява тяхна подкрепница в рушенето, а не опазването на природната среда – губи се 70% от тай-ценния ни пророден ресурс водата, тя не забелязва? Забелязва и още как, но е непочтена и е къртица на водните ни ограбници. Третата патерица идва от МРРБ, където по времето на Гагаузов бе изработена една Наредба №4 от 2004 г. която сне отговорността от водните ни ограбници от клиентите им и освен тоова им разреши да ни начисляват още 20% неконсумирана от нас вода към сметките ни, а ако ни начисляват над 20% да ни уведомяват. Чудя се, мининсърката на МРРБ, станала известна като Лили Винетката, защо не актуализира тази Наредба?  Трябва да има нещо и какво е това нещо е ясно на всеки образован човек.

   В следваща част на доклада ми ще се спра по-подробно на още страни от дейността на ограбниците на софиянци, на Общината и на държавата, конквистадорите  на „Софийска вода” АД, сега французи. Ще изложа нещо в аванс обаче.

   Не ги ли е срам водните ни ограбници, след като:

   Съсипват 70% от стоката /б. м. водата/ докато я докаарат до клиентите, а при вземането на концесията загубите бяха 36%,

   Повишиха цената на водата 14 пъти откакто ни яхнаха,

   Не събират пари за вода от десетки квартали на София, на първо място Факултето с подадена му вода 8000000 куб. м. на година,

  Заплатите, които вземат само тримата директори и бордоваците са около 10000000 /пиша с думи, десет милиона лв. на година/,

   Опрастачват всички наши инстанции, зад които прикриват далаверите си, на първо място КЕВР, но също така МОСВ, МРРБ, Омбудсмана и др.

   Разрушиха местните водоизточници по реките от Мала планина и от подпочвените води,

   Щипнаха наскоро от Общината 5000000 лв. помощи за ремонти от нашите данъци, след като ни ограбват с тези високи цени на водата,

   След като внедряват технологии за пречистване на водата на ниво 3000 години преди маймуните, за което вината е на МОСВ.

    И сега последният пенис, който заподмятаха в публичното пространство, бизнес план. Целта е повишаване цената на водата, а от тази цена зависи и ръста на заплатите им.

    Кой в България ще защити българите от тези ограбници, които се отнасят с нас както някога колониалистите в Алжир и другите колонии на Франция по Африка и Близкия Изток?

  

    След това Въведение         сега  по същество:

    Всички помним как бе продадена „водата” – дясната ръка на Иван Костов, Валякът, продаде В и К на английски концесионери, най-първият от които бе Клеар Стърлинг.  Мотиви – общинската фирма В и К не може да достави водата, идваща гравитачно предимно от Рила и от местните водоизточници до потребителите, трябва концесионери да извършват това. Общинската фирма имаше по това време много добра база – изградени бяха две пречиствателни станции, също и много резервоари на територията на София, към тях имаше и много помпени станции за изравняване на денивелациите, за да се водоснабдяват гравитачно разрастващите се квартали, да не зависи това от ремонта на помпите или от електрозахранването. Имаше и допълнителни водоизточници, които се наричаха местни – такива бяха тези по реките от Мала планина към София, преминаващи през селата Кътина, Локорско, Кремиковци и др. имаше доста помпени станции за изпомпване на подпочвени води,  най-голямата бе в кв. Волуяк, където има много подпочвена вода, други имаше на околовръстното шосе при разклонението за Локорско. Заради огромните количества подпочвени води във Волуяк бе посторена и ОЦ Люлин. Водните кули на много места по София и около София са останки от тези местни водоизточници. Които концесионерите бастисаха. По линията на отдел Багоустройство към Общината за 5000000 лв. бе изградена връзка между двете пречиствателни станции на София. При необходимост по тази връзка гравитачно можеше да се подава до 5 куб. м. вода/сек. от Новата към Старата пречиствателна станция. Този водопродод бе изоставен и ограбен след като дойдоха концесионерите, една от площадките му обаче се ползва - тя е отредена за кофите за боклук на в. з. Косанин дол.

   Напомням за базата на В и К за ремонтни дейности по цетъра на София на улицата, някога с име Любо Карталев-Сърбино и за десетките по-малки бази за подръжка на водопроводната мрежа във всеки квартал на София. Водоснабдяванто на София работеше добре, а също и поддръжката на каналите. И още нещо – тогава питейната вода беше четиринадесет пъти по-евтина от сега. Тези бази бяха лииквидирани, като техниката бе разпродадена на шефове на разтурената фирма В и К, които направиха частни фирми да изпълняват същата дейност – ремонт на водопроводите – но по новите правила на концесионерите – като участват в конкурс за определената дейност. Далечният прицел – има ли конкурс, има и комисия, а има ли комисия има и комисионни…

   Местните водоизточници, строени по времето на н. в. Цар Борис ІІІ от съотвентите общини с помощта на тогавашните строителни войски бяха съзнателно изведени от експлоатация, за да бъдела вкарана на селяните чиста язовирска вода. Мотивите – водата от реките се пречиства по стари технологии – чрез утаяване, не е добра за пиене. По този начин водата за градините на селяните бе отнета, защото те не могат да заплащат водата по сегашните цени на водните ни обирници. Измамата цъфна съвсем след ремонта на Пречиствателна станция Панчарево, където вибрационните помпи бяха изведени от експлоатация, водата се утаява свободно и разходите на вода в резултат на пречистването й по този начин нарастнаха многократно, съответно се усели натиска върху КЕВР за повишаване цената на водата.  На селяните бе отнета водата, която не се била пречиствала добре, сега им се подава вода очистена по същата технология – 3000 години преди маймуните по проект, одобрен от стоящата най-ниско на интелектуалната стълбица на министрите, министърка Василева от МОСВ. Така ако преди селяните почти не плащаха за вода, сега не могат да платят за нея, защото е над лев за куб. м. След изоставянето на съоръженията те бяха ограбени за скрап и разрушени. В едно водно съоръжение има много голямо количество метали и за да се извадят те от него то трябва да се разруши тотално, да се копае с техника, да се режат и товарят тежките метални късове също с техника. Трудът на хората от Кътина, където тече планинска чиста река, от Локорско, от Кремиковци, бе поруган, вложените от тях средства бяха превърнати в пари от предаден за отпадъци скрап. Да задавам ли въпроса къде отидоха медта и желязото от Помпените станции и кой ги разби и ограби. Това се знае, но истинският виновник за тази разруха на съоръженията, давали живот на хората по селата, Софийска вода АД, водният ни ограбник, никой не назовава.

   Има още един важен момент от тази концесия, който е за проверка от прокуратурата. Твърди се, че Валякът изиграл Иван Костов с тази концесия, станал богат за цял живот, а Иван Костов останал в страни от играта и че този скандал е причина за изгонване на министрите му от него, от които е оставил само външната си министрърка. И че сключилите концесията са станали богати за цял живот.

   Какво стана обаче след отдаването на водата на концесия?

   Цените на водата започнаха да растат, защото нуждата от пари за заплати на концесионерите станаха огромни. По времето когато се събираха подписи за референдум се изнесоха данни за заплатите на концесионерите които тогава са били:

  - на главния изпълниителен директор, мисля, че тогава беше англичанина Грег, основна месечна заплата 69000 лв. плюс още толкова командировъчни плюс още толкова представителни и за разходи в чуждата страна, което прави 207000 лв. на месец. Почивките на семеството му, образованието на децата му и др. – всичко за сметка на Софийска вода, така е бил одобрен договора от Валяка с обем 3000 страници, а сключването му е било от Софиянски. На заместника и на главния му счетоводител съответно заплатите са били 3 х 67000 лв. или 201000 лв. на месец По-малко са били парите за бордоваците директори, между тях тогава е имало и българи, днес всичките бордоваци са французи. Още доста англичани са били в борда на директорите, като за тях месечната заплата се твърди, че е към 50000 лв. Само за тези хубавци колко пари трябва да изплащат, за да се набере фонда им за заплати. Всичките пари от постъпленията на водата отиват за заплати на концесионерите е резултатът от проверката при един от редките одити, когато Грег си замиина за Англия. След това англичаните препродадоха концесията на французи, за които трябваше допълнителни пари за заплати, защото те не даваха нефранцузи да участват в борда. Преди да посоча виновните за това отправям критика към г/жа Фандъкова, която е интелигентна жена и не може да не знае тези факти, но СОС отпусна 5 милиона лева от нашите данъци на концесионерите да разширяват водопроводната мрежата. Веднаж, те повишиха 14 пъти цената на водата откакто взеха водата на концесия, втори път – от нашите данъци щипват още 5000000 лв. Не сме идиоти, уважанеми господа, а някои от нас имат много информация за това раково образувание не само за региона на София, но и за цялата страна.

   Какво стана с цената на водата?

   Тя расте и расте,  ще разгледам „заслугата” на председателите на КЕВР за този грабеж на хората, като достигна до най-големия нещастник, сегашния доцент Иван Иванов, с интелект на невменяемо дете-идиотче.

    Най-податлив към задоволяване на исканията за нови по-високи цени на водата бе директорът на ДКЕВР проф. Чучулов. Едва ли от Централни гробища, където е турнат сега, от него може да се вземе информация за далаверите на водните играчи от неговото време -  притискан ли е бил с пари, кои са главните играчи. Семерджиев го притиснаха за закупено луксозно жилище на морето и го уволниха. Но и той не е даден на прокуратурата. За да се отърве държавата от пряка отговорност, ДКЕВР доби статут на КЕВР. За газа и тока няма как, там бият яко през пръстите, затова пък да се „работи” с водните играчи няма никакви проблеми. Ако другите шефове на ДКЕВР бяха преднамерено гадни като ръкововодители, новопредставеният ни за тъкъв е преднамерено подъл в действията си. От две години имаме към него от Етажната ни  собсвеност депозирано писмо за ограбването ни от Софийска вода по линията на Наредба №4 на МРРБ от 2004 г., той не ни отговаря. Един директор с чест трябваще да отговори, но този води друга игра – да го помислим за дете-идиотче, което не вдява и да не се занимаваме с него. И затова не ни отговаря. Това, че има остеопороза, склероза и паркинсон го прави удобен за манипулиране – човек го съжалява за това, а той ползва това съжаление на хората да ни крадат водните ограбници, криейки се зад негови кухи разпоредби, неразследвани от прокуратурата.

    Посочвам основата, подготвена още от 2004 г. за кражби на хората – това е Наредба №4 от времето на Гагаузов, която по тълкуването на Соф. вода ги освобождава от задължението да следят кой абонат е редовен и кой не, защото начисляват на хората сметките по общ водомер. По този начин те надвишават с 20% цената на водата, определена веднаж от слугите на водните ограбници, нещастниците от КЕВР, но ето че доцентът Иван Иванов май не знае за това и никъде не спомемвана този факт – количеството неконсумирана от хората вода в рамките до 20%  се начисляваа на редовните абонати, но това не е предел, защото в създадената да се запроституирва с нея Наредба е казано, че ако водата по общия водомер е над 20% тя пак се начислява, но хората се уведомяват. Изключва се намеса на Соф. вода, от центровете дават инструкции: Съберете си от Етажната солственост и съ управете…Три хиляди години преди маймуните не е било възможно да има такава Наредба и тя да остава в сила 13 години. Срам за България, срам за Лили Винетката, рай за крадците ни, това е последствието от тази Наредба на цариста Гагаузов.

   Вторият престъпен пачин за определянее на цената на водата е съобразен с това, как да се покрият огромните загуби, които според някои достигат до 80% от общото количество, спред други – 70%. Това е фирмена тайна, която не е известна и на председателя на КЕВР, защото да се излъже един некомпетентник, специаилст по тока, не е проблем. При това склеротик, паркинсонджия и остеопорозник. Изглежда точно такъв трябва на организираните водни престъпници. Но този нещастник се изтъпани пред телевизията и усмихнат каза, че загубите на Соф. вода били 48%.  Чудя се, защо прокуратурата не му повдигна обвинение за фалшива новина. Общото количество вода, което се подава към София е около 14 куб. м./сек. средногодищно, което означаа, че около 10 куб. м. вода/сек. се губят. Къде се губят?

  1. От незаконните абонати, които Соф. вода не търси на база Наредба №4,

   2. От неплатената вода в цели райони на София, напр. 8000000 куб. м. вода по два водопрода годишно потъват в кв. Факултето. Там вода заплащат само полицейският участък и медицинският пункт. Дано доцентът да го научи от мен. През лятото с стази вода се стУди бира, през зимата тече за да не замръзнат чешмите. Аз, който съм запознат подробно във връзка с работата ми с делата на Соф. вода от 1979 до 2007 г. считам, че данните им са неверни и загубите на нода не са 48% а над 70. Лъжат с обема на получената вода, защото тя не може да се измерва точно.

   3. Още от 2 до 5000000 куб. м. вода изтича в кв. Филиповци. Само там да е. Дано да може да си спомни намиращия се пред разпад от остеопорозата си председател на Комитета на кого вдига цените на водата, за да се компенсират тези 70% загуби. А ако има той някаква ценностна система, давам му пример с инспектора Жавер. Когато не можа да арестува Жан Валжан поради морални подбуди, но не можа да си прости, че не изпълнява дълга си, как постъпи той. Само че този доцент предполагам не е прочел и една книга, защото моралът му е като на приматите.

   4. Голямо количество вода изтича и по водопроводите, за които Соф. вода няма пари да ги поправи, защото парите отива за заплатите на трима директори и десетина бордоваци.

   5. И още нещо. КЕВР е определиил цена на водата, която се подава непречистена на водните играчи по 5 стотинки за кубик, с което директно ги освобождава от грижата да стопанисват водата без да я пилеят. Само враг на страната може да допусне таково нещо – това е действие против страната, облагодетелсвуващо тези, които я ограбват. Ако има закони, наказващи адекватно за причиинените щети на хората, тоя трябва както в Иран да го обесят за кръста на строителен кран в центъра на София. Но понеже такива закони нямаме, трябва да го премахнат веднага от КЕВР. Не само вреден, той е опасен за софиянци, за Общината, за страната.

   И към /без/действията му като се прибави Наредба №4, която по същество снема отговорността на Соф. вода от работата им с клиените, които тя подканва да се съберат и да се управят, изводът е ужасяващ за състоянето на държавата. Как е възможно в една нормална дължава да съществува подобно нещо?

  Едно отклонение:

  Аз нямам нищо против да плащам скъпа вода, но парите да остават в България, до отиват за строеж и ремонт на водопроводната мрежа. Не съм съгласен тези пари да потъват в чужди страни, в чужди банки, което източва кръвта на страната. Това е престъпъление, но за да съществува то толкоз години остава подозрението, че то има тук подкрепници, мотивирани с част от парите на тримата силни със заплати над 200000 лв. на месец. Може и да не са само за тях.

Наглостта на тези концесионери е безгранична - да вземаш по над 200000 на месец, ограбвайки хората, Общината и държавата, да съсипваш 70% от този наш ценен природен ресурс, водата, да искаш още и още пари и един склеротик да подкрепя това искане на ограбниците на народа му – това е казус, към който се чудя защо не се самосезира прокуратурата. Напомням, че заплатата на инж. Петко Петков, последният директор на В и К преди концесията бе 1500 лв. цената на водаата 14 пъти по-ниска и В и К работеше по добре от тези комплексни ограбници на софиянци, на общината, на държавата.

  А сега за виновниците за този грабеж над хората, Общината и държавата от водните мафиоти:

  Основата е един документ от времето на Царо с министър тогава на МРРБ Гагузов. Докуменът се нарича Наредба №4 на МРРБ от 14. 09. 2004 г. Това е поръчкова /платена?/ Наредба, такива ги наричаме клиентелистки, развързваща ръцете за грабеж на водните ни ограбници, които от МРРБ поради натиск или срещу заплащане тогава са съставили. Написаното в нея е витиевато и решението така ли е или не може да се реши само от съда. На базата на този витиеват докуменнт, на интелектуално ниво маймуни с влажни носове,  концесионерите ограбват хората, а КЕВР запроституирва с него при спорове. Преди години писах писмо до министърка Павлова за този документ, отговор не последва. Дано ако това мое писание за ограбването на хората стигне до нея тя да се засрами, ако има капка почтеност в нея. Тя може да е тургана на позиция министър, но това не означава, че интелигентна и почтена. Нейната позиция спрямо този документ, ползван за източване на милиарди левове до сега от софиянци, от общината ии от държавата и превеждането им чужди банкови сметки или офшорки води до влошаване на състоянието на водопроводната мрежа както и липсата на строителство на канали. Не е важно като стане една дама  министърка хората да виждат с колко килограма се е поправила,  а да разбират, че нещо е направено за тях, какво е свършено от този висок пост. Като явят министърката по телевизията хората очакват да чуят нещо от нея, което прави смисъл. Аз не съм чул тя да е говорела за грабежа на водните играчи над хората, Общината и държавата ни, че причината за този грабеж е наредбата на МРРБ, не е споменавала и дума да се актуализира тази Наредба, за да има тя съдържание, приличащо на съставено от нормални хора, а не отново от маймуни с влажни носове. След като я сезирах с докрад като този, тя вместо отговор запази компетентно мълчание, което е обидно.

   Втората виновна е министърката на МОСВ, най-нискостоящата като интелект в правителството на г/н Борисов.Тя е една от виновните да падне правителството му, защото е недопустмо толкова необразовани хора, при това непочтени той да не изхвърли с ритници от кабината си. Още един не съвсем интелигентен министър имаше г/н Борисов, този на транспорта, но той е честен човек и хората го уважават. Каквото можеше, човекът го направи. А и ресорът му бе много тежък, окраденият влак.  Да си мининстърка на околната среда и да допускаш да я рушат идиоти, които съсипват 70% от водата, този ценен природен ресурс и да излизаш с иницаитиви, че трябва да се въведе лимит на водата по 5 куб. м. на месец на човек и останалата да се заплаща в седморен размер, да предупреждаваш водните мафиоти за сигнали срещу тях – това е дъното на непочтеността. Тази министърка бе срам не само за правителството на г/н Борисов, но и за страната. Такива като  нея предизвикаха криза на доверието в Бойко Боорисов и правителството му падна. Да турнеш за миниистърка такава, която е на ителектуално ниво предпримат и прилича на восъчмните фигури от експонатник, да не може да говори - това е причина достатъчна да настрои хората срещу целия кабинет. Цената за този срам за България с тази министърка плати г/н Борисов. А парите на софиянци на Общината и на страната вместо за инвестиране във водопроводната и канална мрежа потъват и сега в…банките на Франция. Едва ли това става без подкрепа на тукашни подкрепници на концесионерите, едва ли това става без мотивирането им от водните играчи. Мотивите предполагам не са в севернокорейски вони, а в нещо по-оцветено, напр. в зелено.

    По–голямо нахалство от това на концесионерите, при загуби на вода 70%, което означава, че съсипват стоката, която държавата им дава, да прехвърлят чрез подставени лица /КЕВР/ сметките на незаплащащите абонати на редовните, да ги пази подставено лице /МОСВ/ от отговорност, че съсипват природната среда, да имат поръчани от тях документи, /Наредба №4/ разрешаващ им да проституират с начисляването на неконсумирана вода на редовните абонати, да ограбват не само софиянци, но и Общината - давам пример с отпуснатите им 500000 лв. за ремонти на водопповодната мрежа – сума която не стига за заплатите само на три броя концесионери, това е срам за България. Хората изказаха мнението си за концесионерите преди 3-4 години - премахването им от България. Не се получи, разкараха се англичанинете, дойдоха французи. Водата продължи да поскъпва, заплатите на концесионерите да растат, парите за инвестиции все не стигат. Аз задавам  въпрос: Ако заплатите на първите трима не се изплащаха, а имаше трима директори българи със заплати по 2-3000 лв от оставащите в България към 10000000 лв. годишно колко водопрповоди можеха да се изградят, колко канали?

    Водните концесионери, които според моите възгледи за живота са организирани престъпници са тези, които настроиха хората против правителството на г/н Борисов, против ГЕРБ и са един от главните виновници, заради които правителството падна и ще имаме пресрочни избори.  Ако не се вземат мерки срещу тях, тя ще съборят и следващото правителство, а и други организации, като напр. на омбудсманката, която не защитава хората от тези ограбници. Най-подходящият въпрос към нея е:

    Ако не вършите нищо срещу тези наши ограбници, какво друго вършите? Ако тя не се възпротиви на водната мафия както на арбитражните съдилища, които са захарче в сравнение с водните ограбници, тя ще изхвърчи от този пост под натиска на хората, които тя до този момент не защитава. Защо, г/жо омбидсманка? Грабежът е троен, не го ли осъзнавате?

   Въпрос защо този грабеж продължава и защо не се намесва прокуратурата, която да извърши проверка също виси.

   Ще завърша с още някои от делата на водните ни ограбници:

   Когато те дойдоха разпуснаха всички служби като инкасо, подържане и др. и заработиха с външни фирми. Съвсем естествено е, че да спечелиш конкурс за обществена поръчка, нещо трябва да се даде. А парите от ремонти и ново строителство са на много големи стойности. Слушал съм как се оплакват поправящи водопроводите, пример давам с едни работници, сменящи пробита тръба на нашата улица. Спряха да работят, вода нямаме. Питаме работниците, те отговориха почти така: На нас искат да платят само за нафтата, всичкото да е за тях. Няма да работиим докато не се разберем!

   Намирисва на изнудване и на тези нива. Без съмнение това изнудване или притискане с пари го има и на по-високите етажи – в Комитета, в разните министерства. Защото грабежът над хората продължава, а желанието на ограбващите ни е да ни ограбват още повече. Не им стигат запрлатите от по над 200000 лв. на месец, може би цената водата за тях по 5 стотинки на кубик им се струва много, може би показателят „Загуби”, достигнал 70 %, който е огледалато на справянето на ограбващите ни с работата им е нисък и ще искат по-висок, може би цената на водата, която стана 14 пъти по-висока от цената когато те дойдоха им се струва малка.

   Говорим за ограбване по линията на мобиилните оператори по линията на топлофикацията, по линията на ЧЕЗ. Всичките тези са захарчета в сравнение с организираните водни престъпници. Никой друг грабеж в страната не е толкова нагъл колкото техния, при това никоя институция не се възпротивява, което означава нещо мого лошо - корупция във високите етажи на властта. Аз изтъкнах няколко подозрителни инстанции и личности. С този документ ще сезирам когото счета за нужно. Добре е повече софиянци да знаят, че водните престъпници ни грабят и че те имат подкрепници в този процес. Трябва да има нещо, щом този грабеж продължава толкова дълго и става все по-нагъл. Туй нещо трябва да го разследва прокуратурата. Този мой доклад може да стане изходна точка за започване на проверка, къде и как да се извърши тя.

   Съмнявам се обаче. Както се съмнявам, че и новата проработка с поетапното повишаване на цената на водата ще мине. И грабежът над нас, над Общината и държавата ще се мултиплицира, а състоянието на водната инфраструктура още повече ще се влоши…

   Моментът е точно избран от водната мафия, по закон казусът със заподмятането на поредния им пенис, наречен Бизнес план – старият бе Регулирано водопотребление -  трябва да се реши от КЕВР. По закон обаче няма предвиден казус ако шефът на КЕВР е функционално неграмотен, неспособен да различи топло от студено и пред разпад от остеопороза, на всичкото отгоре и безсрамник, трябва ли решението на такъв директор да се приема и на основата на това решение грабежът по линията на водата /повтарям/ над софиянци, над общината и над държавата да стане още по-жесток?

   На този кон са заложили този път картата си водните ни ограбници -  такъв директор им трябва, с когото успешно да “работят”. Грехът ще е за тези, които го търпят на този пост, от който той може да стори на хората беля, за която те ще заплатят после милиарди.

    Въпросът, който аз поставям е следният:

    Ще започне ли най-после прокуратурата проверка на цялостната дейност на „Софийска вода” АД, за да бъде спрян грабежа над софиянци, над общината и на държавата?

 

               Инж. Коста Иванов…………………

                  

  

 

 
Гласувай:
3
01. sande - Поздрави, Коста !
19.12.2017 09:21
" Цените на водата започнаха да растат, защото нуждата от пари за заплати на концесионерите станаха огромни. По времето когато се събираха подписи за референдум се изнесоха данни за заплатите на концесионерите които тогава са били:

- на главния изпълниителен директор, мисля, че тогава беше англичанина Грег, основна месечна заплата 69000 лв. плюс още толкова командировъчни плюс още толкова представителни и за разходи в чуждата страна, което прави 207000 лв. на месец. Почивките на семеството му, образованието на децата му и др. – всичко за сметка на Софийска вода, така е бил одобрен договора от Валяка с обем 3000 страници, а сключването му е било от Софиянски. На заместника и на главния му счетоводител съответно заплатите са били 3 х 67000 лв. или 201000 лв. на месец По-малко са били парите за бордоваците директори, между тях тогава е имало и българи, днес всичките бордоваци са французи. Още доста англичани са били в борда на директорите, като за тях месечната заплата се твърди, че е към 50000 лв. Само за тези хубавци колко пари трябва да изплащат, за да се набере фонда им за заплати. Всичките пари от постъпленията на водата отиват за заплати на концесионерите е резултатът от проверката при един от редките одити, когато Грег си замиина за Англия. След това англичаните препродадоха концесията на французи, за които трябваше допълнителни пари за заплати, защото те не даваха нефранцузи да участват в борда. Преди да посоча виновните за това отправям критика към г/жа Фандъкова, която е интелигентна жена и не може да не знае тези факти, но СОС отпусна 5 милиона лева от нашите данъци на концесионерите да разширяват водопроводната мрежата. Веднаж, те повишиха 14 пъти цената на водата откакто взеха водата на концесия, втори път – от нашите данъци щипват още 5000000 лв. Не сме идиоти, уважанеми господа, а някои от нас имат много информация за това раково образувание не само за региона на София, но и за цялата страна.

Какво стана с цената на водата?"

***

Като всичко .
цитирай
2. planinitenabulgaria - На г/н Санде:
19.12.2017 18:22
Бензиновии крадци имаме, париите за бензина отиват за мафията а не за строеж на пътища, енергийна мафия имаме, питам кои добиха право да построят ВЕИ, водна мафия имаме, най-нагла от всичките, която изнася парите за инвестиции в мрежата в офшорки и вероятно се "отчита" на тези, които им образуват чадър над тях, за тезии безрамниции софиянци плащат по 15000000 лв. на година, по тях се равняват останалите В и К дружества, които също искат да крадат.
Интересно защо никой не вижда това, освен аз, а може би още няколко души?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 7907297
Постинги: 3353
Коментари: 8856
Гласове: 15850
Архив
Календар
«  Март, 2021  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031