Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.12.2017 06:31 - POSTING SERIOSO
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1844 Коментари: 8 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

                                                 POSTING  SERIOSO

        Предупреждение към този, който реши да отвори постинга ми:
         Той е предназначен за много тесен кръг хора, навлезли в дебрите на балканските проблеми, наричани балканисти. Имаме всякакви такива, дори арабисти, но пък балканисти в управлението на страната ни нямаме.Имаме смо един набеен за такъв, мяза на рекламата на фирмата Мишелин за гумите им.
   Постингът може да бъде и полезно четиво за тези, които се интересуват от Балканите, както и за тези, които ги подценяват - това е много голяма грешка. Познаването на Балканите, на проблемите им и на прпичините за тези проблеми са важна предпоставка за добрите ни отношения тук, на този т. н. чувствителен за Европа регион.
   Ще добавя, че той е изключително красив и ако нямаше вмешателството на т. н. велики сили тук, той щеше да конкурира Швейцария. А сега - по същество:

 

               БЕЗУСЛОВНА  ПОДКРЕПА  ОТ  НАША  СТРАНА 

               ЗА  ПРИЕМАНЕТО  НА  СЪРБИЯ  В  ЕС  БИ  БИЛО  ПОЛИТИЧЕСКО  КЪСОГЛЕДСТВО  И  ПРЕДАТЕЛСТВО  СПРЯМО               

          СЪНАРОДНИЦИТЕ  НИ  ОТ ЗАПАДНИТЕ  ПОКРАЙННИ!!!

 

       Преди да напиша този постинг искам да се разгранича. В него не отправям критика към сърбите, които са като нас, а голяма част от тях са и посръбчени етнически българи. Това е резултат от войната между Австрия и Турция. При отблъскването на османските войски от Виена и Кандия към 1680 г. военните действия между анадолските манафи, имащи за цел да завладеят Австрия и Италия се преместват на изток и навлизат в територията на днешна Сърбия и части от Западна България, ще опиша в постинга кои.  Приматите са отблъснати от люлката на културна Европа и тук оставени, приведени в режим на автоматичен сикиджансикиш, защото империята им вече се разпада и те повече не представляват опастност за културния свят на Европа. Набутали са ги австрийците от където са излезли. Благодарение на тази война Сърбия е освободена от османското иго. Как не продължиха още малко австрийците, да навлезат и в България! Вместо това, те подлъгаха хората от Чипровци, че идват да ги освобождават, чипровчани се вдигнаха на въстание, защото очакваха подкрепа от тях и настана трагедията, в историята записана като Чипровското въстание против турското робство. Понятието робство не отговаря на истината, става въпрос за иго, това е точният термин и той принадлежи на Дядо Вазов. Жестокосите обаче на турските войници се виждат от костите на чипровчани в църквата. Не е било важна за манафите да ги убият, а да ги потрошат с тояги, да се мъчат колкото може  повече въстанниците.

   България се намира под турско иго по това време, а българите по време на османската инвазия са живеели на територия, доста по-голяма от тази, която днес е България. Имало е българи по долината на р. Морава, по долината на р. Нишава, по долината на р. Тимок. На запад от линията на прекратяването на военните действия всичките тези български региони остават извън Бълтария и така преминават в пределите на освободената от турците Сърбия. Оказани там, тези хора се сърбизират и макар етнически българи, те започват да се самоопределят като сърби. Още 200 години българите остават в пределите на Османската империя.  За доказателство към твърдението ми, че определям сърбите в разни територии на Сърбия като етнически българи привеждам пример с жителите на Сурдулица, които като ги погледнеш веднага разбираш, че са българи. Български са и имената на населените места там, напр. Загъжене, Топли дол, като нашите са и каменните кръстове по оброците им. По скатовете на планината Бясна кобила, които след Освобождението са били придадени към Сърбия съгласно Берлинсия договор сега живеят частично посръбчени българи. Отдалечеността на тези хора в планината е попречила на по-сериозната им сърбизация. Същото важи и за долината на р. Тимок при гр. Кално. Езикът на тези „сърби” нагоре в планината е развален български. Някога те са извършвали своите икономически сношения със сънародниците си от Чупрене и Стакевци, ползвайки напълно запазения римски път, пресичащ Балкана през Светиниколската седловина. Извън темата казвам, че на скала към вр. Хайдушки камък си направих селфито, което е на ника ми.  Етнически българи са „сърбите” чак до устието на р. Тимок в Дунава. Тези хора с нищо не са виновни за това, в коя държава живеят днес, това са исторически обстоятелства, независещи от нашата малка страна, разглеждана по-късно като инструмент в отношенията между т. н. велики сили /б. м. идиотите, кото разделят света за да противопоставят държавите като ги и така да ги владеят/.

    Сърбия е била малка държава, при турското нашествие нейният център е в Косово. В резултат на политиката обаче, която тя води, Сърбия непрекъснато отщипва от съседните държави територии и ги обявява за сръбски, а населението в тях посръбчва, ще стигна до събитията в Босна и юговойната. Тази експанзия е най-силна на север, където Сърбия завладява чужди територии и разселва в тях сърби, на които се дават по 300 дка гори и земи за работа срещу задължението да останат да живеят там. Това е заселническа императорска нагла политика, която и днес провежда Русия.Заради нея има проблеми с руснаците днес в Балтийските държави, в Украйна, по Северен Кавказ и други места. Ако не познаваме тази наглост някой идиот, като този дето анексира Крим, може да пожелае да анексира Варна, Банско и др. наши градове или територии, като прати там войски и проведе свободни избори, като нашите след Деветото някого и сегашните в Крим. Да напомня за „мирния договор” между СССР и Финландия. С него биват откъснати територии от страната и присъединени от СССР. Ако някой посети Финландия и после тези анексирани от СССР територии сигурно ще усети някаква разлика в положението на хората, как изглежда жизнената им среда от двете страни на границата.

    Тази политика на Сърбия е разработена още в средата на ХVІІІ век и представлява тяхна политическа доктрина. Тя се провежда от Сърбия до днес, подобно на завевателната политика на Русия. Доста общи неща има между Руесия и Сърбия, ще посоча по-нататък какви са и как те днес биват ползвани от Путин, за да държи Сърбия в смъртна хватка – изолирана от всички свои съседи, противопоставяща им се, в приятеллски отношения само с руските комунисти, с бази на Путин на територията на страната си, където той държи ракети, насочени  в мирна закана срещу враговете му. Прилагам и един таг, град Ниш. Специалистите па тази тема и дипломатите ще ме разберат.

     Благодарение на тази политика останалите български територии след /около/ 1680 г. и българско население в тях те обявяват за сръбски крайни. Това понятие се ползва до днес, на български - покрайнини. След 200 години България ще е сволодна от турците, но това население и територии са изгубени вече за нея. Заради мераците на държави примати, дошли някога от Анадола, по късно заради англичаните и в най-новата ни история заради руснаците. Обратен ход тези събития нямат. Българският етнос там е останал, смесил се е с други, но тези територии вече не са България.

       Завоевателните амбиции на сръбските биринджии -така не правилно да кажа, по-точно е да ги нарека присъединителни - се насочват определено на север, където има вакум, а когато може и на други места. В плановете на сръбските управници влиза да сърбизират Хърватия, както и части от страни, които могат да нападнат когато условията разрешават и да отщипят територии и от тях. В резултат на такава разработка пробутана им от англичаните, сърбите ни нападат след Освобождението, когато още сме млада държава, почти без армия. Целта на това нападение е да се присъединят към Сърбия територии от България до София, която те водят за сръбски регион с наименование Шопско, а също и целият Западен Балкан с център Белоградчик, като този регион те наричат Турлашко.  Резултатие са съкрушителни за Сърбия в тази война, спасяват ги англичаните, които ги накараха да я започнат срещу нас с предупреждението, че ако българите не престанат военните действия срещу разбитата сръбска войски и не отстъпят до границите /б. м. които сърбите нарушиха/  ще считат че сме обявили война на тях. А тогава Англия владее половината свят. Аз винаги съм казвал, Англия в миналото е виновна за войните и неразбирателството на Балканите. Нейните любимци тук са Турция и Сърбия, а след ВСВ виновникът за неразбориите на полуострована ни е СССР, сега Русия. Никаква разлика няма между доктрините им спрямо Балканите, а СССР и Русия – те си приличат като две капки вода. Путиновата полотика е продължение на Сталиновата, но аткуализирана. При Сталин не е имало избори, при Путин има, като той преди това сменя конституцията и после вкарва в затвора опонентите си. Въвеждам таг, Навальный, осъден за кражба на дървесина и недопуснат да се кандидатира за ппезидент.

    Друг повод да се разшири Сърбия е Белрлинският договор, съгласно който ог България е орязана голяма площ и придадена към съседните държави. Причината  - България е станала фактор на Балканите, което не е в интерес на Англия. Аз казах, приятели на Англия тук са Турция и Сърбия, но се изразих негочно, Англия няма приятели, има интереси. Чрез тези две изостанали и манипюлируеми страни Англия, може да провежда тук политиката си на разделяй и владей, да плаши и да се намесва, което тя провежда неотклонно до сгромолясването на колониалния й архипелаг. Ще допълня, че сега Путин е приятел с Турция и Сърбия, което е връх на полотическата проституция. Такова тежко наследство оставиха турците за Сърбия, сега турците и сърбите играят в секстройка, където Путин ги обединява с любовта си към тях.

   Друг повод да отщипе още територии от съседите си Сърбия са мирните договори след ПСВ. Чрез тези договори Унгария губи 70% от територията си, която се придава предимно към Румъния и Сърбия. Днес границата на Сърбия с Унгария не минава при Земун, както е била, а е много по-на север. Придадената територия от Унгария към Сърбия се превръща в автономна, Воеводина, с административен Център гр. Нови сад. Ще се върна на тази област.

   Нерешени остават амбициите на Сърбия да присъедини към държавата си Македония, по същество, българска територия, която получава статут на държава, наричана Ябълката на раздора. И за тази мръсотия идеята идва от Англия, по-точно от интересите й на Балканите, през коита преминава пътят със стоките, окрадени от нея от колониите й. Добрите в двете световни войни. Точно за това е основана тази държава - да има на Балканите спорове, в тях да се намесват великите сили да решават тези спорове така, както изискват интересите им на Балканите. Заради тази независима държава Македония и до днес мръсотиите на сръбските биринджии спрямо нас не престават. Те имат голямо влияние в нея, защото дълго време там на власт са били сръбските комунисти, хората са следени и преследвани от УДБА, на децата мозъците са промивани започвайки от детската градина. Тази сръбска политика спрямо Македония доведе до лошите отношенния Македония-България, тя бе подклаждана и от Москва, която желаеше и тогава и сега раздори на Балканите и покана от някой идиот като Башар Асад да се намеси, та да направи тук втора Сирия и да набучи и тук ракети в мирна закана към враговете на страната с най-щастливите хора на света. Разработката на Центъра за т. н. македонско население в България, стимулирането на македонските учени да пишат срещу България, да спекулират с историята ни, да си приписват маниакални заслуги, каквито нямат, напр. че катедралата Св. Стефан във Виена била копирана от тях - всичко това са измислици на Белград-Москва, сега ги наричаме фалшиви новини, дезионформация и пропагадна.  Тези враждебни действия спрямо нас не спират и сега, след като  подписахме с Македония договор за сътрудничество. Те са подкрепени и от нашите комунисти в граничните с Македония региони, а също и централно от БСП.  Един македонски вихсенман написа македонска народна песен, в която призовава Путин да отиде да ги крутоли от НАТО и ЕС, а Путин му отговаря, че ще отиде, защото те са славяни, дали на Русия четмо, писмо и църква. Нова антибългарска провокация като тази с новината на Путин, че Червената армия спасила българските евреи.

   Стигнах до ПСВ, по-точно до мирните й договори, от които за нас бе приготвен Ньойския. Той положиха основите на неразбирателството не само на Балканите, но и в Европа. Заради отмяната на тези несправедливи договори възникна и ВСВ, която не се предвиждаше да стане световна, но англичаните я направиха такава за да се спасят. Продадоха половината свят, останалаият обрекоха на приматизация, в която се вкараха сами.

    Аз имам книгата с Ньойския договор, която бе издадена. Каква обида за България, какво насилие над хората, тогава почти всичките селяни. Искат да дадем на Сърбия като контрибуции не помня колко хиляди магарета, ощо повече коне, милиони овце, храни, злато, въглища, дърва… Има и преместване на границата, която хората после наричат Наказателна, като към Тройното кралство – Сърбия, Хърватия и Словения – придават наша територия с площ около 5000 кв. км, предимно планинска, ведно с българите, около 180000 души по онова време. Обръщам внимание на обстоятелството, че тези територии са придадени на трите страни, а не на Сърбия.

    Писал съм вече, сега само ще напомня, че приината да се откъснат тези планински територии от България има своя замисъл и той е по този начин те да се обезбългарият. Защото откъсването на тези територии от България прекъсва връзката на планинците със селяните от полето, а за да достигат до Сърбия трябва да преминават през проходи, високи към 2000 м. Просто, обрича откъснатите от страната им българи на смърт в снежни капани.

    Втората световна война, докато бе европейска трябваше да разреши проблемите на Европа, но англичаните, за да се спасят от поражение и да спасят колониите си и да продължават да ограбват света, превърнаха в световна. Така тя завърши с победа на световната мафия и това също даде предостави много придобивки на Сърбия. В изкуствената държава Югославия, Сърбия бе привилегирована, останалите държави бях тор на нейната нива. С диктатурата на Тито и неговата мощна УДБА, която остана и след смъртта, му разпадът на тази глупост, наречена Югославия, родена в болните мозъци на държавниците, победители във войната, се запази до 1989 г. Разпадът й започна, защото държавата прерастна в империя, начело на която бяха сърбите, останалите държави не можеха повече да понасят това. Давам пример с Косово:

   Там към 90% от жителите бяха албанци, които работят от сутрин до вечер, 10% бяха сърби, дебелаци и богаташи, които по цял ден бяха на джиповете си и по кафаните. Те обаче имаха властта в Косово и прибираха богатството на тази автономна република. Косоварите не издържаха на това и започнаха протестите. Знаем какво стана – Милошевич натовари на влака 2000000 албанци и ги стовари в Македония, така проблемът с разпада на Югославия той превърна в балкански, в европейски. И с помощта на НАТО автономната област Косово с отнет статут от Милошевич се превърна в самостоятелна, където повече властта на сърбите нямаше как да се осъществява. Това беляза краят на раазшряването на сръбската държава териториално, започна обратният марш и то много болезнено. Отнеха им земите, където е била някога сръбската държава, там останаха райони със сръбско население по статута на българското население в Западните покрайнини. Гоосрод започна да им връща злините, които те причиниха на съседите си, проституирайки с тая или оная велика сила, някога Англия, днес Русия.

   Демаршът в Босна, който бе предшестван от нечувани жестокости на сърбите допълва тази картина на изтласкването на завоеевателите на Балканите от чужди земи. В Босна /и Херцеговина/ живеят различни етноси, те определят себе си като бошняци. Голяма част от тези бошняци са сръбски помаци, но омразата между тях и сърбите на верска основа е голяма. Това разпали войната между тях, в  която сърбите извършваха жестокости, достойни за сравняване с ВСВ, като напр. избиването на младенците – това са помачета момчета между 12 и 15 години, които заравяхи в масови гробове по мините там, цитирам Жепа и Сребреница. После, когато взеха да отстъпват извадиха хилядите трупове на момчетата и ги преместиха в една гора за да прикрият престъпленията си, но ги изздадоха. Наново изкопаха телата им от земята,  по предмети и части от облеклото на момчетата помаците разпознаха синовете си. Такава жестокост на Балканите са извършвали само гърците по време на войната с Турция, избивайки турския етнос по селата, които са превземали и опожарявали всичко – това е и една от причинита Гърция да загуби войната -  а също и с плененните немси войници от ВСВ, които са били убивани по най-маченечиския начин, описан от снайперистите, които имат бинокли.  Намесата на НАТО предотврати изколването на всички помаци в Босна от сърбите и разкъса смъртната хватка на танковете и снайперистите край Сараево. От този бисер, Босна и Херцеговина, за сърбите остана т. н. Сръбска Босна, представляваща едно прищипано черво между територията на Босно и съдедните държави Хърватия и Унгария.

    Опитите на Сърбия да удържи част от територията на Хърватия, Източна и Западна Славония, също завършиха с неуспех. Това е земен рай с нефтени кладенци, сърбите искаха да им го отщипят. За да сплашат хърватите, сърбите разрушиха голяма част от курортите им подобно на станлалия символ на Босна каменен мост в с. Мостар, на който кемерът е бил художествено оформен. Този мост не е римски, строен е по турско време и има горна част подобна на прозорците на джамия. Европа си траеше по въпроса за Източна Славония, но хърватите си купиха от черния пазар оръжие и изметоха сърбите от нея. Заради жестокостите на сърбите там и знаейки какво ги очаква останалите сърби в Хърватия,, те изоставиха цялото си имущество и избягаха в Сърбия. Със сърбите избягаха и циганиите от Хърватя, но и тези от Босна, където не бяха много и тези от Косово, защото се самонастаниха в къщите на косоварите и щяха да ги изколят.

    Югославия се разпадна. Преди това се разпадна Тройноото кралство. Според мен вината е на сърбите, защото те водят шовинистична политика, поради която живущите заедно с тях ги намразиха. Ние не си поскахме при разпадана Тройното кралство Западните покрайнини, не си ги поискахме и след разпада на Югославия. Още Филип Димитров каза, че този въпрос е приключен, същото твърди и Бойко Борисов. Тази част от България незаконно е узурпирана от сърбите, заащото те не са правоприемник на Тройното кралство, те не са правоприемник и на Югославия, изкуствената държава, рожба на болни мозъци извън този регион, малко по на запад. Съгласно Ньйоския договор нашите западни покрайниини са дадени на три държави, ние обаче не водим с тях консултации как да си ги вземем, което е знак към Сърбия да ги държи, защото не се интересуваме от тях. За съжаление е така, причините са унизителНИ за нас и тук няма да ги описвам.

    И какво е наследството за Сърбия от придадените към нея територии от великите сили /б. м. идиотите, които искат неразбории между Балканските държави/:

    1. За известно време поради силната комунистическа партия на Черна гора и на страха пред УДБА, там се запази сръбския социализъм. Черногорци обаче се отръваха от него след неуспешния опит за атентат срещу Джуканович от заинтересованите да го няма на политическата сцена , сърбите и руснаците.

   2. Нашите Западни покрайнини ние въобще не си ги поискахме, че и не говорим за тях. Такъв нихилъзъм аз не знам по света.

  3. Унгарскте територии във Воеводина остават към Сърбия, причините са две. Там живеят предимно унгарски цигани, не много желани да станат отново унгарци. Тези цигани обаче работят земята и са съвсем различни от нашите. Втората ппичина е, че маркспутинеца Виктор Орбан е диригент на музиката, която пише Путин Владимил, по тази линия е и приятел със сръбските бирниджии в момента, за които се говори, че силната фигура е Шешел, а изпълнителното звено е Вучич.

 

 

     Какви проблеми днес остават на Сърбия, започвам с вътрешните:

1.     Те имат етнически проблем с албанците от Прешево, Буяновац,

Медвежа и др. които живеят в близост до Косово и искат присъединяване с албанците в Косово. По същество Сърбия няма никакав полза от тези хора, там няма и един сърбин. Сърбите се правят че не виждат този проблем, според други преговаряли с косоварите да присъединят този район, но мината Требча, където рабоотят 12000 души да премине от Косово към Сърбия. Това никога няма да стане.

2.      Голям проблем за сърбите е регионът Санджак, населен с

помаци. Те не само мразят сърбите, ако могат ще ги разкъсат заради зверствата им в Жепа и Сребреница, където сърбите извършиха геноцид.  Хората в Санджак се самоопределят като бошняци и искат присъединяване към Босна. Проблем е обаче, че половинаата Санджак е в Черна гора. Около Санджак тлее напрежение, което може да доведе до втора Босна.

3.     Воеводина не може да остане още дълга в разкрачено

Положение - хем близо до Европа, хем не към нея, а към изостанала във всяко отношение Сърбия. И тук няма да мине без усложнения в следващите години. Промяна там е неизбежна.

4.     В Западните покрайнини,с  които Сърбия няма нищо общо – тя

Ги анексира, положението й е най-спокойно, казах заради нашия нихилизъм. Нека някой друг посочи държава, която не се интересува от сънародниците си, останали в чужда страна.

 

     5. Положението в Македония все още е добро за Сърбия, която е разположила там своята тежка артилерия в управлението на страната и сред тези, които тябва да сеят омраза към България - набедените за учени на Македония, по същество сръбските мекерета в управлението на страната.

  

    6. В Сърбия има голямо разтваряне на ножицата по отношение на живота в Белград и във вътрешността на страната. Във вътрешността на страната хората не се различават от нас, а може би и ни преъзхождат като ценностна система, защото при тях не имало сталинска колективизация. За да живеят с такова сомочувствие в Белград мисля, причината са доходите от организиирана престъност, която за Сърбия е специфична. Там не всеки може да бъде мафиот, макар и съвсем дребен измамник, а само най-големите. Става въпрос за такива като Йоца Амстердама, към коите сега се присъедини и нашият банкер Цветан Василев. Хората понятие си нямат какво се прави по върховете, знаят само, че отстреляха Джинджч и се заговори за Земунската мафия.

 

    Друг голям проблем за Сърбия са техните предишни комунисти, служили в УДБА и върховете на СЮК. Те имат пенсии по 1000 евро. За срванение посочвам пенсиите на хората, живели на село, между 120 и 180 евро. Ако падне комумизма в Сърбия, падат и пенсиите им. Тези хора имат и обкръжение, което ги подкрепя. В Сърбия идеята за социализъм от времето на Тито е запазеена, част от хората са убедени, че ако Сърбия вземе странаата на Путин, хората пак ще имат високи заплати за да пазаруват на ниски цени в съседините им страни и др.предимства, пак за сърбите ще работят всички останали  държави в Югославия. Това ще стане колкото косоварите да върнат каменовъглената мина на сърбите.

    Следващ проблем, производен на този е голямата бедност в стрната, дължаща се на противопоставянето на Сърбия на Европа и на желението на тамошните комунисти за по-тесни връзки с Русия и арабите. Споменът за Тримата велики – Тито, Насъ и Беен Бела е жив.

   Бедността е очевидна с изключение на региона на Белград, подобно на Москва за Русия, най-скъпият град на света. Язовирите са източени за ел. енертия, сече се гората за дърва за горене, Сърбия нищо не може да изнесе. Тя няма пари и за здравеопазване, за култура. Сърбия разполага с екологични храни, но те не могат да се продат в Европа, а Путин не ги купува, защото пък той няма пари. За другите обяснявау че ги контрасанкционирал, но щом не купува нищо от Турция и Сърбия, означава, че Русия е пред фалит. Още по-страшна е бедността в Сръбска Босна, от нея хората се изселват където може.

   Този процес води до капсулиране на Сърбия, подобна на този на Русия и Северна Корея и ако така продължава бедността ще стане още по-страшна, а страната ще се окаже остров между срани от ЕС. За сега нещата вървят натам, има опити да се промени този ход, но хората нямат политически опит и биват заблуждавани отново и отново от управлявщите комунисти, които променят името на партията си, но нрава си не. Отбелязвам, че тези сръбски комунисти имат подкрепници в България, въвеждам таг: Желанието на царибродчани да се отърват от неподходящото име на града им.

    Като съседи на Сърбия и като роднини с тях, трябва да разрешим спхорните си въпроси, което ще блъде възможно ако Путин спре да се намесва в отношенията със стръните на Балканите. Сърбия трябва да ни върне Западните покрайнини, които държи незакоонно доброволно, ако пък не иска, трябва да блокиираме членството й в ЕС. Пак чрез нея и с помощта на Гърция, Сърбия пречи на членството на Македония за ЕС, запроституирвайки с името й. Сърбия пречи и на сътрудничеството на Балканите отново по заказ на Путин, прави маймунджулуци да се отклонят средствата за строежа на Коридор №8, който плаши сърбите с още по-голяма изолация. Тя и без този коридор тропа на вратата им. И още нещо. При всички срещи на наши държавници със сръбските, сръбските ги изпързалват, нащите все са неподготвени. Напомням за резила на Орешарски при откриването на паметника на Левски в Цариборд, комуто предложиха да избира между три езика – сръбски, български и шопски, набивайки му в тиквата проста, че в България има област Шопско, която е част от Сърбия, а столицата на Шопско е София. Той и хабер от понятие от това си няма, а е директор на държавата ни. Сега историята се повтори. В Русе Вучич с помощта на Ципурас изпързаляха Бойко във връзка с предложението към ЕС да се предпочете тъпата магистрала от Русе до Дедеагач. Винаги сръбските политици са били преди нашите, затова ако седнем на масата на Европа те по-биват чути от нас. Докога.

 

    Да разведря малко написното:

    Все пак имам надежда в един наш политик, това е популистът Каракачанов. Той заговори ли за нещо, става най-компетентният, не моеш му затвори устата. Причината обаче къде била:

   Съотношението между телесното тегло и мозъка на човека била в строга пропорция, така твърди един американски професор. Това навежда до подзаключение: От влизането си във властта, Каракачанов е прибавил 23,51  кг. и доприбавял още, което означава, че той става все по-умен. Ако „поумнее” още, може би пък той ще реши съседския ни спор, знаеш ли…

   

   

    




Гласувай:
10



1. sande - Сложен въпрос !
08.12.2017 09:22
БЕЗУСЛОВНА ПОДКРЕПА ОТ НАША СТРАНА

" ЗА ПРИЕМАНЕТО НА СЪРБИЯ В ЕС БИ БИЛО ПОЛИТИЧЕСКО КЪСОГЛЕДСТВО И ПРЕДАТЕЛСТВО СПРЯМО
"
СЪНАРОДНИЦИТЕ НИ ОТ ЗАПАДНИТЕ ПОКРАЙННИ!!! "

цитирай
2. vesever - Какво да кажем ние, с малкото мозък. ...
08.12.2017 11:25
Какво да кажем ние, с малкото мозък...:)
Съвсем наскоро разбрах, че значението на Балкан е Мед /Бал/ и Кръв/Кан/, ако не греша, от турски?
Един сърбин ми го преведе, и ми разказа за косовската битка, в която техен герой убил турския султан с хитрост. Не знам много за историята на Сърбия.
А учителят ми по история от гимназията, любимият ми г-н Жотев, казваше, че България е единствената държава, която от всички страни граничи със себе си...
цитирай
3. germantiger - ...
08.12.2017 12:31
За жалост сега нямам времето да прочета постинга ти, но утре със сигурност ще го изчета без са пропускам нищо.

Напълно съм съгласен с това което си маркирал:

ЗА ПРИЕМАНЕТО НА СЪРБИЯ В ЕС БИ БИЛО ПОЛИТИЧЕСКО КЪСОГЛЕДСТВО И ПРЕДАТЕЛСТВО СПРЯМО

защото сърбия е руски троянски кон в ес като българия и най-вече защото ние трябва буквално да издоим от сърбия колкото може повече за българското, тази държава трява да се гърчи и ние да вземем максимума за нас, абсолютно и безжалостно, защото сърбите са антибългарски лайна тарикатски
цитирай
4. planinitenabulgaria - Има един в правителството, специализиран по въпросите на Македония,
08.12.2017 17:50
sande написа:
БЕЗУСЛОВНА ПОДКРЕПА ОТ НАША СТРАНА

" ЗА ПРИЕМАНЕТО НА СЪРБИЯ В ЕС БИ БИЛО ПОЛИТИЧЕСКО КЪСОГЛЕДСТВО И ПРЕДАТЕЛСТВО СПРЯМО
"
СЪНАРОДНИЦИТЕ НИ ОТ ЗАПАДНИТЕ ПОКРАЙННИ!!! "



сега работи по отбраната на България. Мяза на рекламата на Мишелин за гумите им, но с всееки изминат ден още повече замязва, нищо чудно като визаж да надмине надутата гума и да стане рекламно лице на тази или дуга гумена фирма. Щом той може да се счита за компетентен по отношение между държавите на Балканите, какво оставаа до другите ни управници Затова и сърбите ни пързалят, пързалят, а нашите сънародници в Западните покрайнини от 180000 преди 98 години днес са само 12000.
На същия този министър предлагам да си купи последното издание на речника Шопско - български и Шопско - Сръбски, издаден от тяхната академия на науките. Не е зле и Орешарски да си купи такъв, предложиха му в Цариброд да говори с Ивица Дачич на шопски език, и той се съгласи. Sancta simplicitas...
цитирай
5. planinitenabulgaria - Едно правилно определение -
08.12.2017 17:54
vesever написа:
Какво да кажем ние, с малкото мозък...:)
Съвсем наскоро разбрах, че значението на Балкан е Мед /Бал/ и Кръв/Кан/, ако не греша, от турски?
Един сърбин ми го преведе, и ми разказа за косовската битка, в която техен герой убил турския султан с хитрост. Не знам много за историята на Сърбия.
А учителят ми по история от гимназията, любимият ми г-н Жотев, казваше, че България е единствената държава, която от всички страни граничи със себе си...


България граничи по суша отвсякъде със себе си. Аз сигурно съм единственият, който премина по новите граници като турист, но и по доста от старите с изключение на тази по Странджа. Запознат регионално със страната си, аз осъъзнавам какво престъпление е извършено от договарящите се страни в Ньой да затворят българското население да измре в планинските снежни капани, които съм описвал в блога си.
цитирай
6. planinitenabulgaria - Сходството между Сърбия и Русия е очевидно, но то е постигнато по различни начини.
08.12.2017 18:04
germantiger написа:
За жалост сега нямам времето да прочета постинга ти, но утре със сигурност ще го изчета без са пропускам нищо.

Напълно съм съгласен с това което си маркирал:

ЗА ПРИЕМАНЕТО НА СЪРБИЯ В ЕС БИ БИЛО ПОЛИТИЧЕСКО КЪСОГЛЕДСТВО И ПРЕДАТЕЛСТВО СПРЯМО

защото сърбия е руски троянски кон в ес като българия и най-вече защото ние трябва буквално да издоим от сърбия колкото може повече за българското, тази държава трява да се гърчи и ние да вземем максимума за нас, абсолютно и безжалостно, защото сърбите са антибългарски лайна тарикатски


Посоката, която следва Русия е 180 градуса срещу тази, която следват нормалните страни, като са се извивали наляво. На Сърбия също е на 180 градуса облатно на нормалната, но са се извивали надясно. И така по два пътя те днес следват обща посока. Посочил съм част от причините, да бъдат те днес нови потенциални Trojahorst на Русия в Европа. Те не се водят маркспутинци, а жириновци, последователи на националиста-патриот Жириновски, метастаза на Путин. Не казвам кои са двамата жириновци в нашето правителство и как по приказ от Путин щом пожелаят могат да катурнат правителството ни.
Сърбите са подобни нас, подчертавам, като ценностна система ни преъзхождат, защото при тях не е имало колективизация да се изпедепцат в кражбите. Твърдя, според мен е така, половината сърби са етнически българи. Напомням за българите помаци от Триград, Барутин и др. села какво направиха в Батаак, сащото го сториха и моделните башибозуци от Лесковац стрямо нашите сънародници в Пирот.
цитирай
7. germantiger - ...
09.12.2017 09:18
Аз презирам сърбите и мразя руснаците ИСТОРИЧЕСКИ, не човешки, и с това за мен въпроса приключва, впрочем презирам и част от българите - и това ще да е поради общата със сърбежите ценностна система у някои хора, току-що се замислих благодарение на твоя коментар.
цитирай
8. planinitenabulgaria - В момента пиша постинг за влиянието на сърбите в България.
09.12.2017 17:42
germantiger написа:
Аз презирам сърбите и мразя руснаците ИСТОРИЧЕСКИ, не човешки, и с това за мен въпроса приключва, впрочем презирам и част от българите - и това ще да е поради общата със сърбежите ценностна система у някои хора, току-що се замислих благодарение на твоя коментар.


В Цяла Западна България сърбите имат влияние чрез агресивната си простащина, която допада на душите на опростачените българи, това са плескавиците сръбски, чалгата им и пропагандата на комунистите от тази част на България, колко зле е у нас и как сръбското правителство се грижи за народа. Тази просташка политика на сърбите сплямо България е дала много лоши за нас резултати. Лично президнетът ни Генерал Радев и заместничката му Лияна Идийотова приеха сръбската чалгаджийка Драгана Миркович. Такъв неинтелигентен президентски екип е чожее би само на другите маркспутинци, Тръмп и Егор Додон....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12183826
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031