Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.08.2017 12:33 - БАНСКИ РАЗМИСЛИ
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2512 Коментари: 16 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

                      ЕДИН  РАЗГОВОР  С  РУСНАК  ЗА  РУСИЯ

 И  МЯСТОТО  Й  СРЕД ОСТАНАЛИТЕ  ДЪРЖАВИ  В  СВЕТА

 

    Имам приятел музикант, изключително интелигентна личност, чиято култура и излъчване респектират. С него се срещаме по концерти, където говорим за музиката, а когато се виждаме на гости говорим и за други неща. Сега ще се спра на две негови твърдения, според него неправилна преценка на Запада към Русия поради непознаване на процесите, които вървят там от почти 100 години и като последствие от това липсата на адекватна политическа стратегия към тази страна.

 

     Твърдение 1:

     Русия вече никога няма да се промени         , там нещата са изпуснати!

 

     Твърдение 2:

     Дори да махат Путин, когото и да сложат на негово място не само че нищо няма да се промени /в смисъл подобри/, но е възможно да стане и още по-лошо.

 

     Първо за пътя на моя приятел руснак до България:

     За живущите в Русия да се преместят от Русия някъде другаде  по света винаги е било цель жизни. Поради невъзможността това да се случи много руснаци са се премествали от Русия по републиките, където са имали известни привилегии и се надявали, че в тях ще има по-малко бандюги. Това е основната причина да се заселят доста руснаци по републиките, като предпочитани са били Балтийските, Украйна, по-слабо тези по Северен Кавказ. Пред рускиниите да напуснат СССР е било доста по-лесно – женят се някой дровосек от Коми, идват в България, вземат български паспорт. За тази цел рускини са идвалии по Черноморието, по разните ни курорти, само и само да се забодат с българин, да се оженят за него и да напуснат Голямата страна.

   С цел напускане на Русия и преместване в република – единствената тогава възможност -  бащата на моя познат, който е бил изключително ообразован човек се премества от Москва в  Киев. Там се залюбва с друга хиперинтелектална жена кто него, украинка, и се женят. Положението обаче в Москва и в Киев не било много различно, двамата замислят друг сценарий, да опитат да се преместят в България, където съществувала хипотетична възможност заради далечни роднини на мъжа в България, белогвардейци. След многократни идваниия тук по някакъв начин съпругът получава български паспорт, благодарение на това жена му също идва тук със съветския си паспорт. Слеед години пречинавайки през много трудности и тя получава българки паспорт. Съветскитее паспоорти си остават в тях, а с това и страхът да не доойде някой приказ – облатно в Голямата страна. Живеят тук постоянно, намират си работа, не се връщат в СССР, защото ще им отрежат пътя към България. Стават български граждани, но не се отписват от Голямата страна, не смеят и да попитат трябва ли да се направии нещо със съветските папорти. В България децата им с много трудности също получават български паспорти.

    Моят приятел музикант е надарен и с поетичен дар, това обаче, което ппави впечатление при него е изключителното му интелигентно излъчване и широката му обща култура, в основата на която са както руската, така и нашата и европейската. Страхотен е!

    А его какво казва той за Русия днес:

   При руснаците има съзнателно провеждан процес, започнал още преди 100 годинии, подобен на нашият когато са ни правили хлристияни или каквото е станало с помаците ни, когато турците са ги потурчвали. Тези промени за трите поколения, окакто са вкарани в главите на хората са влезли вече в чипа им и те влият на техния начин на изява, на живот, на мислене. Ако на един помак кажеш, че е християнин, но мюсюлманизиран, от обида той може да те убие. Ако на руснак кажеш, че Ленин, Сталин или Путин не са богове, може и да не те убият, но ще ти случат нещо лошо, ако кажеш обаче, че са глупаци, случилото се с теб ще е доста лошо. В резултат на пропагандата от сто годни насам тези неща са твърдо навлезли в чипа на руснаците. Ще дм два ппимера:

   Руснаци мафиоти в ресторант в Лос Анжелос си говорят, убеждавайки се едни други колко лошо живеят руснациите заради Америка. Дъщеря ми се обадила, че не това е причината, а олигарсите, които откраднаха природните богатства на Русия. Следва пълно мълчание за секунди, като един от мафиотите казва:

     - Така не трябва да се говори!

   Втори прпимер:

   Майката на моя приятел руснак цял живот казва, че е брежневистка. В дома им е емало до смърттаа й всякакви портрети на Брежнев, на един той има медал дори на вратовръзката си. Възможно е да е имал закачен медал и на най-интимното си място, но то няма как да се види на снимката. В стаята имаше и една икона на Исус Христос. При запознаване с други хора, жената винаги се предстаяла: Аз съм брежневистка….

    Това ние наричаме промиване ва мозъците, но в случая с Голямата странаа нещата са още по-напеднали, вкарани са погрешни комнадии в чипа на хората още преди 100 години без няколко месеца.

    Благодарение на тези качества на руснаците те са много лесни за манипулиране. Фалшивиите новиинни, прапагандата, дезионфформацията и платените /контра/протести са ги убедили, че те са най-щастливите хора на света, но лошите американци им завиждат и така правят, че руснаците да живеят трудно. Благодарение обаче на хиперооръжията на руските месии Русия ще победи Америика и ще заживеят както трябва. До тогава – ще има лишения от това и онова, няма как. Голяма част от руснациите наистина мислят така. А пътят за достигане до тази истина е твърде дълъг:

    От 1917 до 1922 г. в СССР се води ужасяваща гражданска война, европейската мафия ги вкарва и в ПСВ на странаата на англичаниете. Загиват милиони хора ей така, без причина, странната им е приличала на това, до което Путин доведе днес Сирия.  Други са избити съзнателно, интелектуалците, защото Ленин казва: Интелигенцията – реакционна маса. И ги изпратил по ванастирите, тогава нямало още КЛ.

   След 1922 г. настава друг ужас. Всичко в СССР е унщожеено, хората умират от глад и се опакват на Салин. Сталин праща джелати от НКВД да чуяг хората какво казват и всички, които са казвали, че живеят зле са били убиваани от тях. По-дяволите и агресивно настроените, воровете и бандюгите обачее оцеляват, дообрите хора умират от глад и болести. Този начин на живот дава отражение върху следващите поколения, та и до сега. Живялите в Русия поради някакав причина хора казват, че по селата вилнеят бандюги, а по градовете – мафиоти. Така са оцеляли някога хората, това е влязло в чипа им. И нещо още по-страшно – те не искат да се променят, така са привикнали да живеят, затова и гласуват все за същите си ръководители, към чиято линия са се приспообили както някога въшките по животните към ДДТ-то.

      Тзи начин на живот предопределя поведеннието на ръководиителите, които те предпочиитат и поради това Путин ще бъде преизбран отново на тези избори с голямо мнозинство. После ще турнат Медведев, Путин ще му дърпа конците, ще последва промяна на Конституцията и отново ще турнат Путин.

    Западът мисли, че големият дял от бедите, които им струпва на главата Русия идват от Путин. Не е така. Той си има екип, накога наричан политбюро, който му разпорежда. А този екип имаа здрава основа от долу, от хората, навикнали на този живот и борещи се гой да продължи.

    И правилно. Тези нищо не можеещи да правят хора какви общи дела биха имали с образованите във високите технологии европейци напр. азиатзи, америкаанци и др. По рефлекс, те ще бъдаат против тях, макар и да не са застрашени и да не знаят за каво става въпрос, защото никакви общи дела с тях те не могат да имат. Вече век рруснаците са замръзнали в развитието си, питам се:

   Ако при тях с внедри демокрация дали те ще дръпнат напред или ще направят втора революция или пък ще се избият както хората в някои от страните с манталитеет от ХVІ век,  в които демокрациията бе внедрена?

   Проблемите на Голямата страна са големи, Западът ги неглижира, но когато тези проблеми излезат от Голямата страна и ударят нееподготвен Запада, би ли могъл той да отиграе ситуацията смислено? Аз мисля – не!!!

                image

 Снимка на доброволецът от Донецк, наречен "Моторолата". Отличителното за този лекокартечар и дало прякора му е обстоятелството, че той притежавал мобилен телехон Моторола...




Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. zaw12929 - Важна е България! И Русия за Бълг...
02.08.2017 15:45
Важна е България! И Русия за България...
цитирай
2. germantiger - ...
02.08.2017 15:46
Прочетох постинга ти и се замислих върху немалко детайли.

Примера с брежневистката жена-боклук беше изключително оригинален и истинен, за това ще го запомня добре!

Това ли е "моторолата", този путьо не е ли вече убит, мисля, че някъде бях чел за това?
цитирай
3. syrmaepon - Проблемите според мен са наследени ...
03.08.2017 16:46
Проблемите според мен са наследени още от монархията, а също все пак има и създаден някакъв народностен манталитет, което не трябва да се отрича. Дори и Османската империя породи някаква буржоазия и буржоазни революции, а руската такава е един преврат с ужасяващи последици. Въпросните 100 години действат и върху други народи живеещи в СССР, но нито един от тях няма такова поведение, освен привидно за да спаси живота си. Почти всички останали народи имат нормално национално самосъзнание и свято отношение към собствената си история. Единствено руснаците са се вкопчили в съветската идеология, защото само тя ги дефинира като господстващ /макар не е ясно в какво се изразява това гладно господство / народ. Украинците имат донякъде по приемлив поглед за собствената си история, но и те като руснаците са шовинисти - безпочвено величаене във връзка със силна комплексация. Това е истински пример, че познаването на историята е много важно за самосъзнанието и за правилната самооценка на един народ. Народ без истинската си история престава да бъде народ. Очевидно Сталин е майстор по заличаването на народи, но само върху руснаците наистина експериментът е успял. Възможно е също дефинирането на панславизма като стратегия още в монархическо време, да им изигра лоша шега и да помогна да изгубят корените си и доведе до невъзможността сега да ги приемат нормално.
цитирай
4. planinitenabulgaria - Моторолата е жив и здрав, абортирал се е задлъжението си на пулемьотчик.
03.08.2017 22:47
germantiger написа:
Прочетох постинга ти и се замислих върху немалко детайли.

Примера с брежневистката жена-боклук беше изключително оригинален и истинен, за това ще го запомня добре!

Това ли е "моторолата", този путьо не е ли вече убит, мисля, че някъде бях чел за това?


Върнал се е обратно в Голямата страна вероятно, от която е получил приказ да имитира известната Ана /Пулемьотчицата/. Ана наистина вече е починала, но тя се е превърнала в национален герой, хората не я забравят и я сравняват по величие с Ленин. Стих на тяхна блатна песен ги свързва навсегда:
Умер Ленин, возник лениниизм, умерла Ана, возник ананизм...
Аз приличам 50% на Моторалата, защото имам мобилен телефон модел Моторола като неговия, но нямам пулемьот.
цитирай
5. planinitenabulgaria - Животът поднася неочакваано лошите шеги...
03.08.2017 22:55
syrmaepon написа:
Проблемите според мен са наследени още от монархията, а също все пак има и създаден някакъв народностен манталитет, което не трябва да се отрича. Дори и Османската империя породи някаква буржоазия и буржоазни революции, а руската такава е един преврат с ужасяващи последици. Въпросните 100 години действат и върху други народи живеещи в СССР, но нито един от тях няма такова поведение, освен привидно за да спаси живота си. Почти всички останали народи имат нормално национално самосъзнание и свято отношение към собствената си история. Единствено руснаците са се вкопчили в съветската идеология, защото само тя ги дефинира като господстващ /макар не е ясно в какво се изразява това гладно господство / народ. Украинците имат донякъде по приемлив поглед за собствената си история, но и те като руснаците са шовинисти - безпочвено величаене във връзка със силна комплексация. Това е истински пример, че познаването на историята е много важно за самосъзнанието и за правилната самооценка на един народ. Народ без истинската си история престава да бъде народ. Очевидно Сталин е майстор по заличаването на народи, но само върху руснаците наистина експериментът е успял. Възможно е също дефинирането на панславизма като стратегия още в монархическо време, да им изигра лоша шега и да помогна да изгубят корените си и доведе до невъзможността сега да ги приемат нормално.


Имам един приятел президент, нама да споменавам името му за да не го огвлекат за откъп мутри. В края на един от президнтските си мандатии то вече бил спечелил 250 милиарда долара предимно от енергоносители. От тези позиции на най-пръв по-богатство в света той заложи на неподходящ човек за президент на една голяма страна, която генерира доларите по света. Тъй като обаче човеко на моя приятел президента с това богатство се оказал неподхдящ за този пост, доверите на света във валутата на тази страна се сринало и така моят приятел загуби за няколко меесеца 25 млрд. долара. Ужасна шега...
цитирай
6. planinitenabulgaria - Спеиално за Вас, която сте се подвизавала доста дълго в Голямата страна,
03.08.2017 23:04
zaw12929 написа:
Важна е България! И Русия за България...


но явно не сте успяла да я разберете ще напиша постинг "Защо Путин ще спечели и тези избори?". Дотогава си помислете обаче ще оставите ли в "Любими блогове" този блогър, който написа един от най-великите коментари към Ваш постинг в Блог. бг, превърнал се в класика:
"Не одообрявам мазохизма. Удрям и убивам. Никакви дискусии с олигофрени. Един свекавиичен междувеждите е най-добрия аргумент срещу подобни недоразумения. Тренирай!
Всеки, който каже лоша дума за Русия , Путин или комунизъмът, и смята, че трябва да сме независима държава, а не част от Русия, трябва да бъде публично линчуван.
Аз лично ще убия тия изроди."
цитирай
7. nkf - Не само комунистическия експер...
15.08.2017 15:57
Не само комунистическия експеримент е причина за крайно лошото състоянието на руския материал. Историческите фактори са много, като започнеш от лошия ген /метисизация на европейци с угро-фини, палеосибирци и западнотурски племена/, минеш през абсолютно дивото и варварско държавно устройство и вековното битуване на населението в това устройство; минеш през перманентния геноцид, стигнал чутовни и нечувани размери по време на ссср; добавиш алкохола, спин, наркотици, чудовищно ниво на аборти... Предстои логичен колапс, както колабира руската империя, както колабира и ссср, така ще колабира и руската федерация. Тук има не случайна закономерност. Не съм сеъгласен единствено с две неща: никой не е потурчвал /потурчване е крайно абсурден термин/ помаците. Това са така наречените богомили, които ДОБРОВОЛНО приемат исляма. Никакво травматично покръстване няма в България - ние сме първите и най-стари християни в Европа - фактите за това са достатъчно и абсолютно солидни. Княз Борис, честван от фалшивата, разколна и еретичка "Б"ПЦ като "покръстител", ЛЪЖЕ. Князът просто ОФИЦИАЛИЗИРА гръцката версия на Християнството в България. Преди него българите са също християни, но масово са част или от диоцеза на Папския престол или принадлежат на ариански и полуариански общности, или са пасоми на Охридската архиепископия / Юстиниана прима/ КОЯТО НЕ Е гръкоправославна, а създадена от Император Юстиниан с нарочен закон именно за църква на Българите. Всъщност без предателството на княз Борис еретичкото православие щеше да си остане една малочислена еретична етно-сектичка на гръцките тарикати. Православието е една гръцка чума!
цитирай
8. planinitenabulgaria - Постете Юстиниановите кръстове в Макоцево, те са в една деренце
16.08.2017 22:32
nkf написа:
Не само комунистическия експеримент е причина за крайно лошото състоянието на руския материал. Историческите фактори са много, като започнеш от лошия ген /метисизация на европейци с угро-фини, палеосибирци и западнотурски племена/, минеш през абсолютно дивото и варварско държавно устройство и вековното битуване на населението в това устройство; минеш през перманентния геноцид, стигнал чутовни и нечувани размери по време на ссср; добавиш алкохола, спин, наркотици, чудовищно ниво на аборти... Предстои логичен колапс, както колабира руската империя, както колабира и ссср, така ще колабира и руската федерация. Тук има не случайна закономерност. Не съм сеъгласен единствено с две неща: никой не е потурчвал /потурчване е крайно абсурден термин/ помаците. Това са така наречените богомили, които ДОБРОВОЛНО приемат исляма. Никакво травматично покръстване няма в България - ние сме първите и най-стари християни в Европа - фактите за това са достатъчно и абсолютно солидни. Княз Борис, честван от фалшивата, разколна и еретичка "Б"ПЦ като "покръстител", ЛЪЖЕ. Князът просто ОФИЦИАЛИЗИРА гръцката версия на Християнството в България. Преди него българите са също християни, но масово са част или от диоцеза на Папския престол или принадлежат на ариански и полуариански общности, или са пасоми на Охридската архиепископия / Юстиниана прима/ КОЯТО НЕ Е гръкоправославна, а създадена от Император Юстиниан с нарочен закон именно за църква на Българите. Всъщност без предателството на княз Борис еретичкото православие щеше да си остане една малочислена еретична етно-сектичка на гръцките тарикати. Православието е една гръцка чума!


на 100 м. от църквата. Тези са най-запазените в България.
Мюсюлманизирането на завладяните народи е политичедси акт, целящ да бъдат те управлявани и покорни на завоевателя. Мюсюлманизирани са обитаващите кръстопъти и проходи, а също и много непокорните, какито са били албанците, а също и тези в Санджак, които се наричат бошняци.
цитирай
9. nkf - Ислямизираните популации на Ба...
17.08.2017 13:09
Ислямизираните популации на Балканите са основно тези, именно бивши/вече/ богомили - по Родопите и горе около Ловеч. Босна е била основна богомилска и също е пример точно за това. Колкото до албанците - половината от тях са християни. Защо масово гърците в Мала Азия не са били ислямизирани? Защото не са били богомили. Османлиите, ако са искали масово да ислямизират, ами те нямаше да тръгнат по чукарите на Родопите, от паланка на паланка, ами щяха да се заемат с леснодостъпните места, където има и много повече население. На тях - османците /турците са политически конструкт от началото на 20-ти век/ не е било необходимо насилствено да ислямизират, когото и да било за да управляват покорените народи. Разбира се, имало е и насилствено обръщане в исляма, но това не е била нито масова и устойчива практика, нито подобни спорадични актове са причината за помюсюлманчаването на помаците, бошняците, торбешите /пак помаци и бивши богомили/ и част от албанците /най-вече тъй наречените геги, щото тоските са си християни - православни и католици/.
цитирай
10. planinitenabulgaria - Замисълът на султаните е като този на Путин:
17.08.2017 22:11
nkf написа:
Ислямизираните популации на Балканите са основно тези, именно бивши/вече/ богомили - по Родопите и горе около Ловеч. Босна е била основна богомилска и също е пример точно за това. Колкото до албанците - половината от тях са християни. Защо масово гърците в Мала Азия не са били ислямизирани? Защото не са били богомили. Османлиите, ако са искали масово да ислямизират, ами те нямаше да тръгнат по чукарите на Родопите, от паланка на паланка, ами щяха да се заемат с леснодостъпните места, където има и много повече население. На тях - османците /турците са политически конструкт от началото на 20-ти век/ не е било необходимо насилствено да ислямизират, когото и да било за да управляват покорените народи. Разбира се, имало е и насилствено обръщане в исляма, но това не е била нито масова и устойчива практика, нито подобни спорадични актове са причината за помюсюлманчаването на помаците, бошняците, торбешите /пак помаци и бивши богомили/ и част от албанците /най-вече тъй наречените геги, щото тоските са си християни - православни и католици/.


Патриархът на църквата на Русия е от ФСБ, шефът му е Путин. И патриархът казва на вярващите:
- Най-големят дар Божий за Русия е Путин!
В ответ Путин му предоставя за лично ползване държавен самолет, да го химнослови и пред други държави. А на нас да не разрешама да участваме във Вселенскя събор.
Имало е продажници по отношение на вярата някога, християни, които са се ислямизирали доброволно за материални облаги, все едно стават партийни членове.
Но е било грешка - турците са ги карали да служат по 12 години като низами и са преследвали определена политика на изтребване на помаците. Помаците от Тъмраш изпращали в Ирак, където умирали от жега, иракските помаци изпращали в Тъмраш, където умирали от студ. Спомен от тях в Тъмраш е т. н. Манафско гробе, където войниците са били погребвани. Висшите религиозни дейци винаги са били придатък на политиците. Въвеждам таг, патриарх Максим.
цитирай
11. nkf - Да, имало е християни отказали се от ...
18.08.2017 22:47
Да, имало е християни отказали се от вярата и станали мюслеми заради облаги, така е. Обаче богомилите НЕ СА били християни в никакъв случай. Богомилите са били крайни противници на църквата /и държавата/. Учението им е осъдено като ерес, то има съвсем ясните белези на съвършено различна религия. Пак казвам, точно богомилските общини стават гръбнака на балканските мюсюлмани - и то напълно доброволно. Колкото до путин и патриарха им - прав си. Обаче превръщането на черквата в ни повече, ни по-малко от държавно учреждение, ръководено директно от самодържеца/светкста власт е тенденция, която датира от времето на голямата схизма. Путин нищо ново не измисля. Факт е, че "православната" църква от време оно обслужва светската влас, нещо недопустимо. Подобна подчиненост е акт на апостасия /отстъпление от вярата/. А известно ли ти е, че османския султан е този, който назначава цариградските патриарси? Що за свинщина е това. То не бива да се чудим, че православието е довело обществата, в които е доминиращо до жалки нива на нравственост. И не е само проблемът с агентурното минало на владиците, това е само едната страна на монетата, защото КГБ/ДС са късни явления, от 20-ти век. Ами колко "православни" йерарси са били, а и сега - СА, членове на масонски ложи? Може ли християнин да е член на общество поставило си за цел унищожението на църквата и имащо своя чисто езическа религиозна система. Аз изобщо не знам "православната" псевдоцърква някога да е осъдила масонството - майката на комунизма, марксизма, безбожието и т.н.
цитирай
12. planinitenabulgaria - Към г/н НКФ:
19.08.2017 14:13
Аз съм вяращ православен християнин, избрал съм си за светец Св. Йоан Рилский Чудотворец. Направих и оброк на неговото име на вр. Увеса в Балкана над останките от древен разрушен манастир към склона по посока на с. Осеновлак. Цигани от Литаково разрушиха и каменния кръст и металния минипараклис. От вярващите най-близки са ми евангелските християни. Нямам широки познания в тази област, но добре познавам Библията и творчеството на Бах. Имам теми обаче, по които съм добре подготвен, като световните войни, Балканите, любител краевед съм, войнстващ еколог, просветен любител музикант. Всички, които имат подадине към изкуството ги подкрепям, голяма част от приятелите ми са изявени музиканти.
Към Вас имам въпрос:
Защо като взеха да вадят досиетата от ДС на висшите ни духовници, за патриарх Максим нямаше нищо? Подсещам Ви, че и патриарх Неофит няма.
Твърди се от хората по долините на реките Височица и Нишава, че по пощерите им са се крили богомили. За пример давам пещерите около Разбоишкия манастир, който е у нас, а също и пещерите около манастира "Св. Апостоли Петър и Павел" до с. Ръсовци, което се достига от Цариброд или Пирот. Прекрасна местност. А по-надолу по реката е манастирският комплекс "Владикин прозорец", който се вижда при влизането в с. Ръсовци. Това са пещери и подземни галерии, за които хората казват, че там са се крили богомили. Главната пещера е недостъпна без алпийска техника, там е бил владиката. От Лъвов мост до с. Ръсовци е точно 100 км. през Цариброд, връщането е през Пирот. Посетете ги.
За масоните:
Някога масовне не са били мафиоти. Те са проповядвали по-добър, свободен живот. Моцарт е масон, при това активен, той пише музикаа за тях. Хайдн също е масон, но само присъства на сбирките им. Масоните имат любим инструмент, кларинета, за който Моцарт създава прекрасни творби, масонска е и операта му Вълшебната флейта. Масоните имат любима тоналност, ми бемол мажор, аз като притежаващ дарба в тази област съм настроен в същата тази тоналност.
цитирай
13. nkf - Първо на въпроса: Не зная защо не са ...
19.08.2017 20:41
Първо на въпроса: Не зная защо не са извадили досиета на православните патриарси максим и настоящия неофит, НО, доколкото си спомням по медиите излезе информация, че точно неофит има агентурно минало и съответно агентурен псевдоним "симеонов". Колкото до максим, то той е марксист, ако и да няма евентуално досие, но мен ме съмнява дълбоко да е бил непричастен към службите на комунистите. Обаче да оставим настрана това, дали някой висш йерарх на "православната черква" е бил агент или не, а да обърнем внимание на същественото, а то е: никой духовен глава на черква НЕ МОЖЕ да служи на светска власт, а още по-малко на атеистичен, богоборски режим, какъвто беше комунистическият. Това е недопустимо по силата на апостолските правила и на учението на черквата още от самото й начало. Тези правила са валидни и до днес, но православието отдавна ги е напуснало. Разбирате ли, недопустимо е, духовната власт да се подчини и сама себе си да сведе до един вид министерство на светската власт. За съжаление това е факт и може би една от основните причини за великата схизма. Именно подчинението на светската власт довежда православието до още една ерес наречена "етнофилитизъм", нещо явяващо се също ерес и недопустимо според каноните. Аз не съм православен, но римо-католик - също дълбоко вярващ - и мога да Ви кажа / понеже отдавна и живо се интересувам от конкретно черковната тематика, но и като цяло и религиозна от всякакъв аспект/, че протестантите, които Вие смятате за най-близки / не е правилно е да се наричат евангелисти, тъй като всички Християни сме евангелисти, защото Християнството е преди всичко вяра на Евангелието и, разбира се, на Стария Завет/ са всъщност най-далечни от православието. Православието е най-близо в богословски и каноничен смисъл именно до римо-католицизма, като разликите са едва няколко. Ето защо, православната църква, макар и еретическа и разколническа, все пак се приема за църква, докато протестантите в най-добрия случай са само християнски общности, но не
цитирай
14. nkf - и църкви. В богословски, каноничен ...
19.08.2017 21:00
и църкви. В богословски, каноничен и евхаристиен смисъл протестантството е много далеч от православието и католицизма.Да не говорим, че някои протестантски секти, като "свидетели на йехова", "мормони", унитариани, дори не са християни в никакъв смисъл, ако и да ползват Библията. Сега, колкото за такива подробности, къде, в коя пещера или местност са се криели богомили - може, аз в такава конкретика не съм се задълбавал, а и не ми е необходимо; но съм се задълбавал в конкретиката относно техните учения, които определено са антихристиянски и са осъдени именно като такива. Тук е момента да кажа, че масонството е едно по-късно явление, което инкорпорира в себе си съществени части от ученията на богомили-катари-албигойци-патарени; на някои по-стари дуалистични религии, но и на старите езически антични култове, като например: хеката /има статуя на пристанището на Ню Йорк - това че официално е именувана "статуя на свободата" е за простолюдието или "соматиците", както те ни наричат/, дионис, аполон - това обаче е за висшите степени - за вече "илюминираните"; за тези, които си общуват с таласъмите. И това не е никакъв майтап, нещата са много сериозни - отнело ми е години и купища литература за да започна да схващам за какво иде реч. Комунизма е Тяхно отроче, но за тълпата, така да се каже. Всички тия, които изброих по-горе отдавна водят война на живот и смърт с Християнството и не са никакви алтруисти. Това, че има гениални хора, като Моцарт, в техните редици не прави масоните безобидни. Аз също харесвам класическа музика, в това число и Моцарт и "татко" Хайдн", но повече харесвам бароковата музика, контрапункта, полифонията, която е по-възвишена и...как да кажа - по- пълна от "класическата". Впрочем, Бах е именно бароков композитор, а не класически. Лично, според моя вкус, намирам, че композитори - барокови разбира се - като Томазо Албинони, Георг Хендел, Масчити, падре Антонио Солер, Елизабет Клод - Жаке, Люли, Скарлати, Вивалди, Букстехюд и други за надминаващи Моцарт
цитирай
15. nkf - Хайдн и Бетховен, за по-късните ...
19.08.2017 21:08
Хайдн и Бетховен, за по-късните "романтици" пък - да не говорим. Масонството носи пряка отговорност за големите революции, които докараха на европа огромни проблеми, дващи отражение и до днес. За великото френско клане масонството носи безспорна отговорност. А именно тази революция е "майката" на октомврийската. Парамасонските общества като "розенкройцери" носят пряка отговорност за протестантската реформация, която беше не друго, а първа стъпка към голямата апостасия, сиреч - отстъпление от вярата. Вие щом се интересувате от такива грандиозни събития като големите европейски войни, би трябвало да знаете, че основната вина за първата световна война носят: 1 Масонската ложа "гранд ориент" великобритания /изцяло масонска държава след детронацията на Стюартите и възкачването на Оранжката династия и след това на Хнаоверите/ и русия. Това го казва в прав текст и нашият премиер д-р Васил Радославов. Организацията "църна рука", която прави атентата в Сарево срещу Ерцхерцога Франц Фердинанд е разклонение именно на "Гранд ориент", с цел - голяма европейска война. Това е, което мога вкратце да Ви кажа.
цитирай
16. nkf - В добавка, съвсем синтезирано: ...
19.08.2017 21:14
В добавка, съвсем синтезирано: Нашият Господ и Спасител Исус, отне онзи стар античен, дълбоко езически/демоничен/ след потопен свят и даде своето Благовестие, но има сили, които искат да върнат именно онзи мрачен "античен" свят към нов живот - и го правят, и това са точно цялата тази пасмина от масони, богомили, розенкройцери, кабалисти и...името и организациите им са легион. Ако се задълбаете в античната литература, която е достигнала до нас, ще разберете за какво точно иде реч. Поздрави.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12181136
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031