Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.05.2017 00:10 - НАЛИЧИЕТО НА УРАН В ПИТЕЙНАТА ВОДА-СТАРА РАБОТА
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2514 Коментари: 3 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

    КЛАСИЧЕСКИ ПРИМЕР НА ЗАПРОСТИТУИРВАНЕ ПО КАЗУС

 

    Ще се върна в близкото минало – чудото „Курилска вода”. Преди много години на един завой малко след Курило в страни от пътя биха сонда за търсене на уран. Защо там – специалистите знят, че в дясно над с. Кътина има уранови залежи. Там имаше и рудник, подобен на тези над Бухово – Чората, Сеславци, Манастира и още поне десет на различни места. Най-голям и създаващ проблеми с радиоактивността си до днес остава Чората, под който има водоем с радиоактивна вода, за която се ползва обема на бившето хвостохранилище на уранообогатяващия завод над с. Бухово. Някои си спомнят сигурно, как това хвостохранилище се проби, изпратиха трудовачета да го укрепват. Почти всичките след това умряха, включително и офицерите с тях. Защото не знаеха къде са били изпратени…

   В търсене на още и още уран, от който се правят атомни бомби и се полагат в ракети, насочении в мирна закана към врага, който носи война, биха една такава сонда до Курило. От дълбочина 300 м. изригна топла вода с много голям дебит, която бе изследвана. Оказа се богата на много минерали, всичките с лечебни въздействия. Разнесе се славата на тази вода, хората тръгнаха да си наливат от нея, тя всичко лекувала. Откриха и автобусна линия от Курило до водата, разшириха пътя за да се направи спирка до извора. Хора, туби, вода, на всеки нещо му минало като пропил от тази вода.

    Само че сериалът „Курилска вода” има и второ действие:

    В урановия рудник над с. Кътина опитаха да внедрят нови технологии, взамствани от Голямата страна. Рудата вече нямаше да се изкопава от земята, а под земята щеше да се вкарва сярна киселина, която да реагира с урана и после да се изтегля от рудника. Вкараха сярна киселина в рудника, тя обаче изби с водата, наречена Курилска. Водата, която хората си наливаха стана хем със съдържание на сярна киселина, хем радиоактивна. И накои от тези, които отиваха да си наливат лечебната курилска вода и усърдно пиеха, за да им помогне…умряха. Тогава имаше информацционно затъмнение от комунистите, истината за смъртта на починалите от Курилската вода остана като ообществена тайна. Изворът бе запечатан, турнаха и полиция да го пази да си не налее някой вода, след това направиха канал за оттичане на водата в Искъра, бетонираха отворите към него и това бе краят на сагата „Курилската вода”.

    Случващото се сега с уран във водата е много стара работа. Да се каже, че в питейната вода за някое населено място има уран, беше военна тайна. Уранови залежи иима на много места в страната, застрашени с активиране от златодобивните мутри са тези в Трънско. Започнат ли да копаят за злато там, ще наактивират с уран и алфачастици цяло Трънско. Кандидатите да копаят са руска фирма, регистрирана в Канада.

    Технологията на навлизане на уран в питейната вода е много проста. За да се открият уранови залежи се бият сонди, които проникват на голяма дълбочина. Тези сонди нарушават равновесието под земята, създава възможност подземната вода да промени посоката си. Под земята предиимно до 20 м. дълбочина текат ручейчета както по повърхността, водарите иимат дарба да откриват пътя им. Дълбоките изкопи променят пътя на тези подземни ручейчета и е възможно те да понесат със себе си и радиокатвинни частици. Навсякъде, където е имало добив на Уран – в Герзовица, в Барутин, в Губислав и в още много рудници, водата около тези рудници независимо дали е изворна или е подземна е радиоактивна в някаква степен. При липсата на повърхостни води за питейни нужи се добива подземна вода и ако в близост до кладенците за подземна вода има уранови рудници, тя със сигурност се устремява към по-ниската част, от която я изпомпват. Това е истинатаа за наличността на уран във водата тук и там по страната, но с тази тема се запроституира. Една политпроститутка, обслужваща висшия регион от най-високата трибуна се противопостави на това, българите да пиели радиоактивна вода. Най-първият ни държавник пък се изцепи, че сега се постъпвало както някога с аварията в Чернобил. Два грама мозък има, но помни туй с Чернобил.  С този проблем на хората, вместо да се реши, за което са нужни доста пари, се запроституира от най-високо място.

    А решението – то няма да е толкова лесно, колкото държавниците си мислят, нови краденци. Нали като започне да се изпомпва подземната вода от тях ще се намери подзеемно ручейче, идващо от изоставен наблизо уранов рудник и ролетката ще са завърти отново. Заради бомбите в ракетите, насочени в мирна закана към врага, който носи война произтечее и този проблем. Да се запроституирва с него обаче е безсрамие, това е гавра с хората, които виинаги са пиели тази вода. Една баба каза: От таз вода давахме на децата си на внуците си и сега ще искаме здраве от тях. Това е мисъл на качествен човек, а не запроституирването по казус от подготвяните за такава дейноост. Досещам се за един израз, който чух от Иван Николов за българите в Босиилеград. Той каза така:

   Ние държим на традиициите и на културните ни връзки, а не на политиката, защото политиката е мръсна работа…

   Да правиш политика на гърба на хората, пили откак има покрай населените им места уранови рудници лоша вода и това е било пазено в тайна. Срам!




Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. sande - Не само срам, позор, проклятие во веки веков за "тези" !
16.05.2017 08:18
" Заради бомбите в ракетите, насочени в мирна закана към врага, който носи война произтечее и този проблем. Да се запроституирва с него обаче е безсрамие, това е гавра с хората, които виинаги са пиели тази вода. Една баба каза: От таз вода давахме на децата си на внуците си и сега ще искаме здраве от тях. Това е мисъл на качествен човек, а не запроституирването по казус от подготвяните за такава дейноост. Досещам се за един израз, който чух от Иван Николов за българите в Босиилеград. Той каза така:

Ние държим на традиициите и на културните ни връзки, а не на политиката, защото политиката е мръсна работа…

Да правиш политика на гърба на хората, пили откак има покрай населените им места уранови рудници лоша вода и това е било пазено в тайна. Срам! "

***

Поздравления за достойната позиция и храброст!

Пред мрака на истините.

Най-много истините закъсняват!
цитирай
2. eli23 - Наистина ли
17.05.2017 22:14
руснаци стоят зад фирмата с мераците за трънското злато?

А урана в Хасково изведнъж се яви, щото някой се сети, че приетите европейски норми преди 3 години изкарват питейната вода от нормите, Същата вода, която си беше окей по старата нормативна база.
цитирай
3. planinitenabulgaria - Не съм виждал лично документите на фирмата,
20.05.2017 08:31
eli23 написа:
руснаци стоят зад фирмата с мераците за трънското злато?

А урана в Хасково изведнъж се яви, щото някой се сети, че приетите европейски норми преди 3 години изкарват питейната вода от нормите, Същата вода, която си беше окей по старата нормативна база.


която иска да добива злато в Трънско. Не съм виждал лично и документите на фирмата ТИМ, която превзема България. Склонен съм да мисля, че тази теза за трънските кандидаатзлатодобвиници, която осветлиха противниците на разрушаването на красотата на този край е истина.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12184038
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031