Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.03.2017 10:22 - ДВА ЗАДКУЛИСНИКОВСКИЕ КУРКАПАНы......
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 820 Коментари: 2 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

                  ДВА ЗАДКУЛИСНИКОВСКИЕ КУРКАПАНы

                            ПРИГОТОВИЛИ  НАМ

    Преди да напиша постинга си трябва да уточня що е туй, куркапан. Такъв капан в реалния свят няма, има го само във виртуалния на радомирци. Който е ходил по Радомирските възвишения, сред природата и по селата им - Калища, Контдьофрей, Радибош, Копаница, Косача, Сирищник  и др, не е възможно да не чувал както твърдението им, че в Радомирско картофите са вкусни като портокали, така и за това понятие, когато разговорът се завърти около политиката. Политиката е мръсна работа, казват радомирци. Да покажат обаче, че тя е и подла, са измислили туй нещо, куркапана. В представите им подлеците не хващат в него целия човек, а само една част от организЪма му. Веднаж хваната в куркапана тази част на организма му, чрез нея човек бива повеждан натам, където не желае. Освобождаване е невъзможно, човекът става за кашмер.

    Това като въведение.

 

    След падането на правителството на Борисов в страната отново се възцари задкулисието. То винаги е дърпало конците на управляващите, без да ги изпуска и за ден от 1989 г. до сега, ще посоча рухването на КТБ. Сега обаче имаме задкулисно правителство, пред което никакви прегради като задръжки и морал липсват. Начело ва това правителство е турнат най-биринджизадкулисника измежду тях, ползван за параван на управляващите още от времето на Царо. Задкулисието няма политически пристрастия, то има интереси. Звездните моменти за задкулисието са преходите, промените, липсата на закони и съдебна система. Поради тази причина преходът у нас е безкраен, а сега навлезе в еап на разгърнатото развитие.  Имаше и други периоди  обаче, когато задкулсието не се и криеше. Върхът на мощта на задкулисието обаче остава времето на Царо, с гепната една маст от организЪма му в куркапана на разработчика му Примаков.

   Още едно уточнения ще направя. Не бива да се мисли ограничено,  че говорим задкулисие, понимаем Путина, говорим Путин, понимаем задкулисие. Сега казваме задкулисие, до преди малко години ползвахме по-прецизна терминолотия, наричахме го мафия. Може ли задкулисието да има политически пристрастия, да има полотическа платформа, да провежда определена политика. Не! Задкулисието у нас е това, което бяха накои фамили в миналото– Дженовезе, Таталия, Тото Риньо, Корлеоне, Заза, Ал Капоне. Задкулисието у нас малко се различава от тези итилианци, които действат индивидуално - у нас то е конгломерат от около 100 фамилии. Но пък има и държави, където тези фамилии имат бащица. При тях моделът на италианските фамилии е актуализиран, наричаме ги олигархии. Един такъв бащица е товарищ Путин, с личен капитал вероятно над 250 млрд. долара.

   Задклулисието предпочита да работи с най-първите мафиотски съвременни фамилии, но не винаги връзки с тях са възможни - те са толкова издигнати, чме са недостижими. Тогава се търси алтернатива, напр. вместо с с Путин, търсят се мафиоти от страните на ЕС. От висотата на ръководния пост достъпа да тези мафиотски среди е много лесен. Поръчваш напр. да се направи АЕЦ за 20 млрд. долара, проект, който е невъзможен за финансите на страната. Вземаш за това комисионни, страната плаща ненужното й оборудване, неустойки и лихви. След падаането на властта носиш административна отговорност, ще ти напишат акт напр. за 100 лв. Комисионната обаче се остава в някоя офшорка.

   Сега ще се прехвърля на по-долните етажи на задкулисието у нас, което участва в реалния ни живот и черпи нашите жизнени сили:

 

    Имаме задкулисно правителство с основна задача до организира и проведе честни избори. Пълномощята му обаче като правителство са в сила и сега е времето, когато задкулисието трябва да го ползва максимално ефективно за текущите си цели и за гарантираане на интересите си след изибрането на новите депутати За целта те трябва да отговарят на оппеделени задкулисни критерии. Поради това за да бъдат според задкулиснициите изборите честни трябваше да се ппремахнат от постовете си повече от дузина областни управители. Гаранцията, че новите областни управители ще гарантират честни избори бе избора им от партиите БСП и ДПС. И на други важни места с цел провеждането на честни иизбори бяха сменени заемащи ваажни постове. Давам за пример смяната на главния секретар на МВР, което считам за голяма грешка. Близъък съм от години с е един регионален бивш глаавен секретар на МВР и знам колко важна е тази личност. Да не би смененият главеен секретар на МВР да не знае, че Герджикът е маша на задкулисието, да не знаее от къде идва фамилията му ГЕРДЖИКов, с какво се е занимавал. Не само това, знае още много. Първоначалното твърдение на Герджика, че правителството нямало политическо доверие спрямо гл. секретар е недопустимо, защото правитеелството е на задкулисието, а не назначено от спечелила изборите партия. Последва промяна в причината да махкването на гл. секретар, който по този повод сата симпатичен на хората. Според мен причината за смяната на главния секретар не е политическа, вероятно са открили нещо нередно в досието му, напр. доклад на оператиивен работник, че дядо му ебал змия. Или пък нещо още по-стряскващо за Герджика, за да го уволни.

 

     Безвремието сега, през което задкулисието наактивирва правиталството стана примиина до да приготви и да опита да щракне два куркапана. Първият бе щракнат от една министърка с излъчване на предпримат, защото задкулисието иска да строи още лифтове из Пирин, за да печели още повече. Така тая задкулисниковская миинистърка с отвратителното излъчване му кандиса, като издаде разрешително, по същество развързващо му ръцете да строи където си иска из Пирин, без екоодобрение и така да разруши част от най-красивата ни природа, от красивя Ирин Пирин. Хората се вдигнаха на протест, защото все още имаме хора с разум, които знаят, че ние сме чада на природата. Разрушим ли нея - жизненаата си среда - идва и нашият край. Няма да мине решението на министърка Задкулисниковская да рушат турналиите я на този пост природата ни. Радващо е, че на протестите излизат млади хора с децата си, които те също ще научат да пазят ии обичат природата. Пътят към това е да упознаят децата планинети на България.

 

    Вторият куркапан се нарича „Бизнес план на Софийска вода – АД”. Задкулисниците искат да бъде приет този план ведната и да се наппави догоовор с КЕВР, съгласно който да не може да бъде променян при идването на постоянно правителство. Целта е повишаване цената на водата на етапи, от които няма мърдане. И това да стане при условиие, че:

  -  Загубите на водата сега са 70%, докато по времето на В и К бяха 36, пак по времето на В и К цената на водата бе около 10 пъти по-ниска,

  -  Заплатите на тримата концесионери – гл. изп. директор, зам. гл. изп. директор и на борда на директорите са към 10 млн. лв. за година. Тук ще отбележа, че заплатите на изп.директори и борда зависят от цените на водата и че заплатата на гл. диреектор, когато бяха протестите срещу тази водна мафия преди около 3 години бе 207000 лв. на месец.

    След идването на тези концесионери в България ограбването им спрямо нас се осъществява по три фронта – на софиянци, на Столична община и на държавата. Така парите за питейната вода вместо за разширяване и ремонтиране на водпроводната и канална мрежа се източват от концесионерите и отиват в чужди банки или офшорки.

   Времето да бъде приета от председатела на КЕВР, доцентът по слаби токове Иван Иванов е изблано много точно. Той е по същество функционално неграмотен, манипулируем, неепочтен. На всичкото отгоре се държи и като да си получаваа заплатата от Соф. вода, защото одобрява предложените цени, което при грабежа на това раково образувание спрамо хората, общината и държавата е нодопустимо. Този председател с отношение към хората като на дете-идиотче е назначил с негова Заповед № З – В – 11/17. 09. 2016 г. неговии задкулисници да извършат проверка на дейността на Соф. вода за периода 2013-2016 г. Тези резултати задкулсисника Иванов укрива така страталено, какот руснаците Сан- Стефанския мирен договор. Предполагам, това той прави с цел да щракне куркапана на софиянци, на Общината и на държавата да източват ощее по-жестоко концесионерите на водата финансиите на страната. Като го махнат, сигурно ще му турнат един акт за 100-200 лв, а моитивите му – вероятно не севернокорейски вони - да постъпи така в коя офшорка ще да са отишли, ще знят само той и мотивиралите го.

    Тъй като хората се заниимават с глупости, напр. четат изключително популярни нетови изявявачи като Борн, Блекито, Икономиста и др, които пишат неправещи смисъл постинги и така не са наясно какъв къркапан ще им шракнат задкулисниците чрез човеко им в КЕВР, доцент Иванов, прилагам отново едно мое писание за работата на Софийска вода АД. Дано повечко хора го прочетат и разберат за ограбванеето си от тях и за патериците им в страната ни – КЕВР, МОСВ, МРРБ, разбирасе, има и ощее задкулисниици. Може пък някой да продължи писанието ми, хората да разберат, че са ограбвани, а също общината и държавата и да се ъзпротивят както на унищожаванеето на природата на Пирин.

 

  МАФИЯТА „СОФИЙСКА ВОДА” АД – РАКОВО ОБРАЗУВАНИЕ

         ЗА СОФИАНЦИ, ЗА ОБЩИНАТА И ЗА ДЪРЖАВАТА

 

    Въведение:

    Преди около година и половина от „Софийска вода” АД с подкрепата на мекеретата си по високите етажи на властта – някакъв си инж. Иван Иванов, с отвратително излъчване и на министърката на МОСВ - и тя като него, че и повече, не успяха да пробият с циничната си, нагла и подла проработката за повишаване на цената на водата – въвеждане на лимит от 5 куб. м. вода на месец на човек, а останалото потребено количество вода да се заплаща на седморно по-висока цена. Тази проработка, която те заподмятаха в медиите тогава носеше кодовото наименование „регулирано потребление на питейната вода”. Брагодарение на протестите на хората, кастрираният от към възможности да вземе каквото и да било разумно решение по въпроса и функционално неграмотен, доцент  Иван Иванов, защитил кандидатска дисертация в областта на слабите токове, но турнат да утвърждава цените на водата, запази мълчание. Възможно е тази уйдурма изобщо да не достигнаа до него, защото тя щеше да наактивира функционалната му неграмотност и да удовлетвори ограбниците на софиянци. За да удовлетвори обаче циничната и подла проработката на чуждестранните водни играчи, които ни ограбват като колония от миналия век, той одобри повишаване цената на водата с около 4% при следните предпоставки:

 

1.     „Софийска вода” АД има показател „Загуби на вода” над 70%, показател който няма нито една държава в света. Това означава, че от 14-те  куб. м. вода/сек, която се подава на София чуждите коцесионери разхищават около 10 куб. м. от този наш ценен природен ресурс. Да пропуснеш този факт и да не изискаш от водните ни ограбници да подобрят работата си и така да получават повече пари от продадената вода, вместо да им одобряваш по-висока цена, това е постъпка или на ненормален или на къртица на Софийска вода в КЕВР.

 

2.     „Софийска вода” АД не начислява сметки за консумирана вода напр. в квартал Факултето, където годишно по два водопровода от резервоара над този квартал им подава 8000000 куб. м. вода, през лятото ползвана за стУдене на бира, а през зимата тече за да не замръзват чешмите. Това важи за още доста други квартали със софиянци, които не плащат вода, напр. кв. Филииповци с около 5000000 куб. в. годишно. Има още такива квартали със столичани, доцентът ги знае кои са, но от прокуратурата го не търсят за обяснение.

 

3.     КЕВР е определило цена на входящата за пречистване вода в станциите на Софийска вода 0,05 лв./куб. м, което поощрява ограбниците ни да разхищават природния ни ресурс. И това ли не знае председателят на КЕВР или е ортак в уйдурмата КЕВР-Софийска вода - МОСВ – МРРБ -един страхотен тандем, който повиши цената на водата 10 пъти откакто с нея запроституираха чужди концесионери.

 

4.     Ако няма информация какви са заплатите на концесионерите, сега ще му ги кажа на доцента. Вероятно той не знае и за одита на Софийска вода, извършен при царуването на Грег /Ендемано/, последният от английските ограбници /пардон, концесионери/, които препродадоха „водата” на французки ограбниц. Одитът показа, че почти всичките пари за продадената на потребителите вода са отивали за заплати и нищо за инвестиции в мрежата. А заплатите на тримата най-първи докато траеше кампанията за референдум и изгонването им от България бяха изложени в подлеза на метрото при спирка Сердика. Главният изпълнителен директор имаше тогава заплата /вероятно по договора, сключен с Валяка и отнесен спрямо цените на водата тогава/ 69000 лв. на месец, още толкова му се даваше за разходи на семейството му, което живее далече от него, в чужда страна, за образованието на децата му, за почивки по света. Още веднаж по толково пък му се даваха като командировъчни, защото е в чужда страна и за представителни. Фирмата е заплащала и разходите за жилището му в България. Това прави заплата на този ограбник български 207000 лв. на месец, която плащат софиянци, Общината и държавата. Същото важи и за заместника и за главния му счетоводител, но при тях  базата е 67000 х 3 = 201000 лв. на месец. Сега положението с французите е още по тежко, защото те имат борд на директорите само от французи, за които се твърди че са десетина и че запатите им са между 20 и 50000 лв. месечно, което е финансова тежест за ползващите и заплращащи вода още около 350000 лв. на месец. Това финансово бреме за водните ограбници носят софиянци, подкрепяни активно от КЕВР, МОСВ и МРРБ, но имат и пасивни подкрепници, които не се сезират върху грабежа им, напр. омбудсмана български.

 

5.     И още един факт:

   Идвайки в България под предлог, че ще подадат на селата чиста язовирска вода, те ликвидираха местните водоизточници, които доставяха годишно към 10000000 куб. м. вода на селяните от Локорско, Чепинци, Кътина, Кремиковци, Волуяк и др. за градинине им на минимална цена. Така трудът на общините за изграждането на тези водоизточници бе унищожен, а станциите и водопроводите – ограбени. Селяните сега нямат вода за поливане, защото не могат да я платят, но те бяха излъгани много подло, ето как:

   Пречистена по нови технологии вода щяли да докарват на селяните концесионерите, а стана точно обратното. При ремонта на Пречиствателна станция Панчарево бяха премахнати вибрационните помпи, които предизвикваха утаяване на водата и така загубите на вода в резултат на пречистването бяха около 4%. Въведена сега отново е технологията, заради която на селяните безплатната вода бе отнета като недобра, а сега им се подава същата, но вече на висока цена, която диктуват ограбниците. От които останаха разрушенията над селата и спомена за водата, с която градините на хората процъвтяваха. Ако си ппредседател на КЕВР или отговарящ за околната среда да не отчиташ тозии факт или да го допуснеш, вероятностите да се стигне до такова рещение са две: то е взето от дете-идиотче на неподходящо за него място или от функционално неграмотна министърка, тази на МОСВ, неподходяща за мястото, на което е турната.

 

   И при това положение сега  Софийска вода заподмятва пред доцента по слабите токове, Иван Иванов, шеф на КЕВР, по същество острие на Соф. вода в КЕВР нова „бизнеспрограма”, целяща узаконяване на ново повишавене на цената на водата, което ще остане задължително и за постоянното правителство, което ще дойде след изборите. Моментът за нанасянето на удара върху софиянци, Общината и държавата е избран много точно, в междувластието. При това решението да се вземе от председаател на КЕВР, комуто е трудно да различи топло от студено и светло от тъмно. Това наистина е така, защото той не може да пре;цени, че по този начин парите отново няма да отиват за инвестиции в канали и водоопповоди, а ще напускат страната и ще потъват в чужди банкови сметки. А за нас ще останат високите смети и разрухата на старите местни водоизточиници, давали годишно 10000000 куб. вода на селяните да поливат градините си.

    И още нещо има за да издберат ограбниците този момент – сега на власт отново са царистите, според мен подвластни на задкулисието в страната, същите, които през 2004 г. пробутаха в МРРБ една клиентилистка Наредба №4, която развърза ръцета за грабежа на концесонерите и ги освободи от отговорност за абонатите им, като въведе електромери за общо потребление. Затова концесионерите бързат, времето им изтича до изборите, когато ще има ново правителство. На тях им трябва приемане на бизнесизмамата /пардон, бизнеспрограмата/ им сега, за да го заложат като задължение за няколко години напред, както стана с реакторите за АЕЦ, които изплатихме наскороо. Така ограблниците ограбват хората и казват, това не става по наша вина, а по ваша, такива са цените на водата според вашияг КЕВР, така работим според вашата Наредба №4. Една Наредба, която ограби от тогава до сега софиянзи с повече от милиард лева за непотреблена вода и за незащитимо висока цена на водата, пари, които вместо да отидат за инвестиции в мрежата концесионерите отмъкнаха от страната по чужди банки или офшорки. Кой бди над тях и разрешава този грабеж над софиянци, над общината и държавата?

За да съществува този грабеж от концесонирите над нас, те имат три патерици, на които се опират. Първата е КЕВР, в ролята на тяхна маша. Втората е МОСВ, чиято министърка като интелект е срам не само за правителството на г/н Борисов но и на всички нас. Тя се явява тяхна подкрепница в рушенеето, а не опазването на природната среда – губи се 70% от тай-ценния ни пророден ресурс водата, тя не забелязва? Забелязва и още как, но е непочтена и е къртица на водните ни ограбници. Третата патерица идва от МРРБ, където по времето на Гагаузов бе изработена една Наредба №4 от 2004 г. която сне отговорността от водните ни ограбници от клиентите им и освен тоова им разреши да ни начисляват още 20% неконсумирана от нас вода към сметките ни, а ако ни начисляват над 20% да ни уведомяват. Чудя се, мининсърката на МРРБ, станала известна като Лили Винетката, защо не актуализира тази Наредба?  Трябва да има нещо и какво е това нещо е ясно на всеки образован човек.

   В следваща част на доклада ми ще се спра по-подробно на още страни от дейността на ограбниците на софиянци, на Общината и на държавата, конквистадорите  на „Софийска вода” АД, сега французи. Ще изложа нещо в аванс обаче.

   Не ги ли е срам водните ни ограбници, след като:

   Съсипват 70% от стоката /б. м. водата/ докато я докаарат до клиентите, а при вземането на концесията загубите бяха 36%,

   Повишиха цената на водата 10 пъти откакто ни яхнаха,

   Не събират пари за вода от десетки квартали на София, наа първо място Факултето с подадена вму вода 8000000 куб. м. на година,

  Заплатите, които вземат само тримата директори и бордоваците са около 10000000 /пиша с думи, десет милиона лв. на година/,

   Опрастачват всички наши инстанции, зад които прикриват далаверите си, на първо място КЕВР, но също така МОСВ, МРРБ, Омбудсмана и др.

   Разрушиха местните водоизточници по реките от Мала планина и от подпочвените води,

   Щипнаха от Общината 5000000 лв. помощи за ремонти от нашите данъци, след като ни ограбват с тези високи цени на водата,

   След като внедряват технологии за ппречистване на водата на ниво 3000 години преди маймуните, за което вината е на МОСВ.

    И сега последният пенис, който заподмятаха в публичното пространство, бизнес план. Целта е повишаване цената на водата, а от тази цена зависи и ръста на заплатите им.

    Кой в България ще защити българите от тези ограбници, г.които се отнасят с нас както някога колониалистите в Алжир и другите колонии на Франция по Африка и Близкия Изток?

  

    След това Въведение         сега  по същество:

    Всички помним как бе продадена „водата” – дясната ръка на Иван Костов, Валякът, продаде В и К на английски концесионери, най-първият от които бе Клеар Стърлинг.  Мотиви – общинската фирма В и К не може да достави водата, идваща гравитачно предимно от Рила и от местните водоизточници до потребителите, трябва концесионери да извършват това. Общинската фирма имаше по това време много добра база – изградени бяха две пречиствателни станции, също и много резервоари на територията на София, към тях имаше и много помпени станции за изравняване на денивелациите, за да се водоснабдяват гравитачно разрастващите се квартали, да не зависи това от ремонта на помпите или от електрозахранването. Имаше и допълнителни водоизточници, които се наричаха местни – такива бяха тези по реките от Мала планина към София, преминаващи през селата Кътина, Локорско, Кремиковци и др. имаше доста помпени станции за изпомпване на подпочвени води,  най-голямата бе в кв. Волуяк, където има много подпочвена вода. Заради огромните количества подпочвени води във Волуяк бе посторена и ОЦ Люлин. Водните кули на много места по София и около София са останки от тези местни водоизточници. Които концесионерите бастисаха. По линията на отдел Багоустройство към Общината за 5000000 лв. бе изградена връзка между двете пречиствателни станции на София. При необходимост по тази връзка гравитачно можеше да се подава до 5 куб. м. вода/сек. от Новата към Старата пречиствателна станция. Този водопродод бе изоставен и ограбен след като дойдоха концесионерите, една от площадките му обаче се ползва - тя е отредена за кофите за боклук на в. з. Косанин дол.

   Напомням за базата на В и К за ремонтни дейности по цетъра на София на улицата, някога с име Любо Карталев-Сърбино и за десетките по-малки бази за подръжка на водопроводната мрежа във всеки квартал на София. Водоснабдяванто на София работеше добре, а също и поддръжката на каналите. И още нещо – тогава питейната вода беше десет пъти по-евтина от сега. Тези бази бяха лииквидирани, като техниката бе разпродадена на шефове на разтурената фирма В и К, които направиха частни фирми да изпълняват същата дейност – ремонт на водопроводите – но по новите правила на концесионерите – като участват в конкурс за определената дейност. Далечният прицел – има ли конкурс, има и комисия, а има ли комисия има и комисионни…

   Местните водоизточници, строени по времето на н. в. Цар Борис ІІІ от съотвентите общини с помощта на тогавашните строителни войски бяха съзнателно изведени от експлоатация, за да бъдела вкарана на селяните чиста язовирска вода. Мотивите – водата от рпеките се пречиства по стари технологии – чрез утаяване, не е добра за пиене. По този начин водата за градините на селяните бе отнета, защото те не могат да заплащат водата по сегашните цени на водните ни обирници. Измамата цъфна съвсем след ремонта на Пречиствателна станция Панчарево, където вибрационните помпи бяха изведени от експлоатация, водата се утаява свободно и разходите на вода в резултат на пречистването й по този начин нарастнаха многократно. На селяните бе отнета водата, която не се била пречиствала добре, сага им се подава вода очистена по същата технология – 3000 години преди маймуните по проект, одобрен от стоящата най-ниско на интелектуалната стълбица на министрите, министърка Василева от МОСВ. Така ако преди селяните почти не плащаха за вода, сега не могат да платят за нея, защото е над лев за куб. м. След изоставянето на съоръженията те бяха ограбени за скрап и разрушени. В едно водно съоръжение има много голямо количество метали и за да се извадят те от него то трябва да се разруши тотално, да се копае с техника, да се режат и товарят тежките метални късове също с техника. Трудът на хората от Кътина, където тече планинска чиста река, от Локорско, от Кремиковци, бе поруган, вложените от тях средства бяха превърнати в пари от предаден за отпадъци скрап. Да задавам ли въпроса къде отидоха медта и желязото от Помпените станции и кой ги разби и ограби. Това се знае, но истинският виновник за тази разруха на съоръженията, давали живот на хората по селата, Софийска вода АД, водният ни ограбник, никой не назовава.

   Има още един важен момент от тази концесия, който е за проверка от прокуратурата. Твърди се, че Валякът изиграл Иван Костов с тази концесия, станал богат за цял живот, а Иван Костов останал в страни от играта и че този скандал е причина за изгонване на министрите му от него, от които е оставил само външната си министрърка. И че сключилите концесията са станали богати за цял живот.

   Какво стана обаче след отдаването на водата на концесия?

   Цените на водата започнаха да растат, защото нуждата от пари за заплати на концесионерите станаха огромни. По времето когато се събираха подписи за референдум се изнесоха данни за заплатите на концесионерите които тогава са били:

  - на главния изпълниителен директор, мисля, че тогава беше англичанина Грег, основна месечна заплата 69000 лв. плюс още толкова командировъчни плюс още толкова представителни и за разходи в чуждата страна, което прави 207000 лв. на месец. Почивките на семеството му, образованието на децата му и др. – всичко за сметка на Софийска вода, така е бил сключен договора от Валяка с обем 3000 страници. На заместника и на главния му счетоводител съответно заплатите са били 3 х 67000 лв. или 201000 лв. на месец По-малко са били парите за бордоваците директори, между тях тогава е имало и българи, днес всичките лордоваци са французи. Още доста англичани са били в борда на директорите, като за тях месечната заплата бе казано, че е била към 50000 лв. Само за тези хубавци колко пари трябва да изплащат, за да се набере фонда им за заплати. Всичките пари от постъпленията на водата отиват за заплати на концесионерите е резултатът от проверката при един от редките одити, когато Грег си замиина за Англия. След това англичаните препродадоха концесията на французи, за които трябваше допълнителни пари за заплати, защото те не даваха нефранцузи да участват в борда. Преди да посоча виновните за това отправям критика към г/жа Фандъкова, която е интелигентна жена и не може да не знае тези факти, но СОС отпусна 5 милиона лева от нашите данъци на концесионерите да разширяват водопроводната мрежата. Веднаж, те повишиха 10 пъти цената на водата откакто взеха водата на концесия, втори път – от нашите данъци щипват още 5000000 лв. Не сме идиоти, уважанеми господа, а някои от нас имат много информация за това раково образувание не само за региона на София, но и за цялата страна.

   Какво стана с цената на водата?

   Тя расте и расте,  ще разгледам „заслугата” на председателите на КЕВР за този грабеж на хората, като достигна до най-големия нещастник, сегашния доцент Иван Иванов, с интелект на невменяемо дете-идиотче.

    Най-податлив към задоволяване на исканията за нови по-високи цени на водата бе директорът на ДКЕВР проф. Чучулов. Едва ли от Централни гробища, където е турнат сега, от него може да се вземе информация за далаверите на водните играчи от неговото време -  притискан ли е бил с пари, кои са главните играчи. Семерджиев го притииснаха за закупено луксозно жилище на морето и го уволниха. Но и той не е даден на прокуратурата. За де се отърве държавата от пряка отговорност, ДКЕВР доби статут на КЕВР. За газа и тока няма как, там бият яко през пръстите, затова пък да се „работи” с водните играчи няма никакви проблеми. Ако другите шефове на ДКЕВР бяха преднамерено гадни като ръкововодители, новопредставеният ни за тъкъв е преднамерено подъл в действията си. От две години имаме към него от Етажната ни  собсвеност депозирано писмо за ограбването ни от Софийска вода по линията на Наредба №4 на МРРБ от 2004 г., той не ни отговаря. Един директор с чест трябваще да отговори, но този води друга игра – да го помислим за дете-идиотче, което не вдява и да не се занимаваме с него. и затова не ни отговаря. Това, че има остеопороза, склероза и паркинсон го прави удобен за манипулиране – човек го съжалява за това, а той ползва това съжаление на хората да ни крадат водните ограбници, криейки се зад негови кухи разпоредби, неразследвани от прокуратурата.

    Посочвам основата, подготвена още от 2004 г. за кражби на хората – това е Наредба №4 от времето на Гагаузов, която по тълкуването на Соф. вода ги освобождава от задължението да следят кой абонат е редовен и кой не, защото начисляват на хората сметките по общ водомер. По този начин те надвишават с 20% цената на водата, определена веднаж от слугите на водните ограбници, нещастниците от КЕВР, но ето че доцентът Иван Иванов май не знае за това и никъде не спомемвана този факт – количеството неконсумирана от хората вода в рамките до 20%  се начисляваа на редовните абонати, но това не е предел, защото в създадената да се запроституирва с нея Наредба е казано, че ако водата по общия водомер е над 20% тя пак се начислява, но хората се уведомяват. Изключва се намеса на Соф. вода, от центровете дават инструкции: Съберете си от Етажната солсгтвеност и съ управете…Три хиляди години преди маймуните не е било възможно да има такава Наредба и тя да остава в сила 13 години. Срам за България, срам за Лили Винетката, рай за крадците ни, това е последствието от тази Наредба на цариста Гагаузов.

   Вторият престъпен пачин за определянее на цената на водата е съобразен с това, как да се покрият огромните загуби, които според някои достигат до 80% от общото количество, спред други – 70%. Това е фирмена тайна, която не е известна и на председателя на КЕВР, защото да се излъже един некомпетентник, специаилст по тока, не е проблем. При това склеротик, паркинсонджия и остеопорозник. Изглежда точно такъв трябва на организираните водни престъпници. Но този нещастник се изтъпани пред телевизията и усмихнат каза, че загубите на Соф. вода били 48%.  Чудя се, защо прокуратурата не му повдигна обвинение за фалшива новина. Общото количество вода, което се подава към София е около 14 куб. м./сек. средногодищно, което означаа, че около 10 куб. м. вода/сек. се губят. Къде се губят?

  1. От незаконните абонати, които Соф. вода не търси на база Наредба №4,

   2. От неплатената вода в цели райони на София, напр. 8000000 куб. м. вода по два водоопрода годишно потъват в кв. Факултето. Там вода заплащат само полицейският участък и медицинският пункт. Дано доцентът да го научи от мен. През лятото с стази вода се стУди бира, през зимата тече за да не замръзнат чешмите. Аз, който съм запознат подробно във връзка с работата ми с делата на Соф. вода от 1979 до 2007 г. считам, че данните им са неверни и загубите на нода не са 48% а над 70. Лъжат с обема на получената вода, защото тя не може да се измерва точно.

   3. Още от 2 до 5000000 куб. м. вода изтича в кв. Филиповци. Само там да е. Дано да може да си спомни намиращия се пред разпад от остеопорозата си председател на Комитета на кого вдига цените на водата, за да се компенсират тези 70% загуби. А ако има той някаква ценностна система, давам му пример с инспектора Жавер. Когато не можа да арестува Жан Валжан поради морални подбуди, но не можа да си прости, че не изпълнява дълга си, как постъпи той. Само че този доцент предполагам не е прочел и една книга, за да има морал подобен на приматите.

   4. Голямо количество вода изтича и по водопроводите, за които Соф. вода няма пари да ги поправи, защото парите отива за заплатите на трима директори и десетина блордоваци.

   5. И още нещо. КЕВР е определиил цена на водата, която се подава непречистена на водните играчи по 5 стотинки за кубик, с което дирекгтно ги освобождава от грижата да стопанисват водата без да я пилеят. Само враг на страната може да допусне таково нещо – това е действие против страната, облагодетелсвуващо тези, които я ограбват. Ако има закони, наказващи адекватно за причиинените щети на хората, тоя трябва както в Иран да го обесят за кръста на строителен кран в центъра на София. Но понеже такива закони нямаме, трябва да го премахнат веднага от КЕВР. Не само вреден, той е опасен за софиянци, за Общината, за страната.

   И към /без/действията му като се прибави Наредба №4, която по същество снема отговорността на Соф. вода от работата им с клиените, които подканва да се съблерат и да се уппавят, изводът е ужасяващ за състоянето на държавата. Как е възможно в една норпмална дължава да съществува подобно нещо?

  Едно отклонение:

  Аз нямам нищо против да плащам скъпа вода, но парите да остават в България, до отиват за строеж и ремонт на водопроводната мрежа. Не съм съгласен тези пари да потъват в чужди страни, в чужди банки, което източва кръвта на страната. Това е престъпъление, но за да съществува то толкоз години остава подозрението, че то има тук подкрепници, мотивирани с част от парите на тримата силни със заплати над 200000 лв. на месец. Може и да не са само за тях.

Наглостта на тези концесионери е безгранична - да вземаш по над 200000 на месец, ограбвайки хората, Общината и държавата, да съсипваш 70% от този наш ценен природен ресурс, водата, да искаш още и още пари и един склеротик да подкрепя това искане на ограбниците на народа му – това е казус, към който се чудя защо не се самосезира прокуратурата. Напомням, че заплатата на инж. Петко Петков, последният директор на В и К преди концесията бе 1500 лв. и В и К работеше по добре от тези комплексни ограбници на софиянци, на общината, на държавата.

  А сега за виновниците за този грабеж над хората, Общината и държавата от водните мафиоти:

  Основата е един документ от времето на Царо с министър тогава на МРРБ Гагузов. Докуменът се нарича Наредба №4 на МРРБ от 14. 09. 2004 г. Това е поръчкова /платена?/ Наредба, такива ги наричаме клиентелистки, развързваща ръцете за грабеж на водните ни ограбници, които от МРРБ поради натиск или срещу заплащане тогава са съставили. Написаното в нея е витиевато и решението така ли е или не може да се реши само от съда. На базата на този витиеват докуменнт, на интелектуално ниво маймуни с влажни носове,  концесионерите ограбват хората, а КЕВР запроституирва с него при спорове. Преди години писах писмо до министърка Павлова за този документ, отговор не последва. Дано ако това мое писание за ограбването на хората стигне до нея тя да се засрами, ако има капка почнетност в нея. Тя може да е тургана на позиция министър, но това не означава, че интелигентна и почтена. Нейната позиция спрямо този документ, ползван за източване на милиарди левове до сега от софиянци, от общината ии от държавата и превеждането им чужди банкови сметки или офшорки води до влошаване на състоянието на водопроводната мрежа както и липсата на строителство на канали. Не е важно като стане една дама  министърка хората да виждат с колко килограма се е поправила,  а да разбират, че нещо е направено за тях, какво е свършено от този висок пост, а като явят министърката по телевизията хората очакват да чуят нещо от нея, което прави смисъл. Аз не съм чул тя да е говорела за грабежа на водните играчи над хората, Общината и държавата ни, че причината за този грабеж е наредбата на МРРБ, не е споменавала и дума да се актуализира тази Наредба, за да има тя съдържание, приличащо на съставено от нормални хора, а не отново от маймуни с влажни носове. След като я сезирах с докрад като този, тя вместо отговор запази компетентно мълчание, което е обидно.

   Втората виновна е министърката на МОСВ, най-нискостоящата като интелект в правителството на г/н Борисов.Тя е една от виновните да падне правителството му, защото е недопустмо толкова необразовани хора, при това непочтени той да не изхвърли с ритници от кабината си. Още един не съвсем интелигентен министър имаше г/н Борисов, този на транспорта, но той е честен човек и хората го уважават. Каквото можеше, човекът го направи. А и ресорът му бе много тежък, окраденият влак.  Да си мининстърка на околната среда и да допускаш да я рушат идиоти, които съсипват 70% от водата, този ценен природен ресурс и да излизаш с иницаитиви, че трябва да се въведе лимит на водата по 5 куб. м. на месец на човек и останалата да се заплаща в седморен размер, да предупреждаваш водните мафиоти за сигнали срещу тях – това е дъното на непочтеността. Тази министърка бе срам не само за правителството на г/н Борисов, но и за страната. Такива като  нея предизвикаха криза на доверието в Бойко Боорисов и правителството му падна. Да турнеш за миниистърка такава, която е на ителектуално ниво предпримат и прилича на восъчмните фигури от експонатник, да не може да говори - това е причина достатъчна да настрои хората срещу целия кабинет. Цената за този срам за България с тази министърка плати г/н Борисов. А парите на софиянци на Общината и на страната вместо за инвестиране във водопроводната и канална мрежа потъват и сега в…банките на Франция. Едва ли това става без подкрепа на тукашни подкрепници на концесионерите, едва ли това става без мотивирането им от водните играчи. Мотивите предполагам не са в севернокорейски вони, а в нещо по-оцветено, напр. в зелено.

    По–голямо нахалство от това на концесионерите, при загуби на вода 70%, което означава, че съсипват стоката, която държавата им дава, да прехвърлят чрез подставени лица /КЕВР/ сметките на нередовните абонати на редовните, да ги пази подставено лице /МОСВ/ от отговорност, че съсипват природната среда, да имат поръчани от тях документи, /Наредба №4/ разрешаващ им да проституират с начисляването на неконсумирана вода на редовните абонати, да ограбват не само софиянци, но и Общината - давам пример с отпуснатите им 500000 лв. за ремонти на водопповодната мрежа – сума която не стига за заплатите само на три броя концесионери, това е срам за България. Хората изказаха мнението си за концесионерите преди 3-4 години - премахването им от България. Не се получи, разкараха се англичанинете, дойдоха французи. Водата хпродължи да поскъпва, запратите им да растат, парите за инвестиции все не стигат. Аз задавам  въпрос: Ако заплатите на първите трима не се изплащаха, а имаше трима директори българи със заплати по 2-3000 лв от оставащите в България към 10000000 лв. годишно колко водопрповоди можеха да се изградят, колко канали?

    Водните концесионери, които според моите възприятия -  организирани престъпници са тези, които настроиха хората против правителството на г/н Борисов, против ГЕРБ и са един от главните виновници, заради които правителството падна и ще имаме пресрочни избори.  Ако не се вземат мерки срещу тях, тя ще съборят и следващото правителство, а и други организации, като напр. на омбудсманката, която не защитава хората от тези ограбници. Най-подходящият въпрос към нея е:

    Ако не вършите нищо срещу тези наши ограбници, какво друго вършите? Ако тя не се възпротиви на водната мафия както на арбитражните съдилища, които са захарче в сравнение с водните ограбници, тя ще изхвърчи от този пост под натиска на хората, които тя до този момент не защитава. Защо, г/жо омбидсманка? Грабежът е троен, не го ли осъзнавате?

   Ще завърша с още някои от делата на водните ни ограбници:

   Когато те дойдоха разпуснаха всички служби като инкасо, подържане и др. и заработиха с външни фирми. Съвсем естествено е, че да спечелиш конкурс за обществена поръчка, нещо трябва да се даде. А парите от ремонти и ново строителство са на много големи стойности. Слушал съм как се оплакват поправящи водопроводите, пример давам с едни работници, сменящи пробита тръба на нашата улица. Спряха да работят, вода нямаме. Питаме работниците, те отговориха почти така: На нас искат да платят само за нафтата, всичкото да е за тях. Няма да работиим докато не се разберем!

   Намирисва на изнудване и на тези нива. Без съмнение това изнудване или притискане с пари го има и на по-високите етажи – в Комитета, в разните министерства. Защото грабежът над хората продължава, а желанието на ограбващите ни е да ни ограбват - още повече. Не им стигат запрлатите от по над 200000 лв. на месец, може би цената водата за тях по 5 стотинки на кубик им се струва много, може би показателят „Загуби”, достигнал 70 %, който е огледалато на справянето на ограбващите ни с работата им е нисък и ще искат по-висок, може би цената на водата, която стана 10 пъти по-висока от цената когато те дойдоха им се струва малка.

   Говорим за ограбване по линията на мобиилните оператори по линията на топлофикацията, по линията на ЧЕЗ. Всичките тези са захарчета в сравнение с организираните водни престъпници. Никой друг грабеж в страната не е толкова нагъл колкото техния, при това никоя институция не се възпротивява, което означава нещо мого лошо - корупция във високите етажи на властта. Аз изтъкнах няколко подозрителни инстанции и личности. С този документ ще сезирам когото счета за нужно, но го публикувам в блога си. Добре е повече софиянци да знаят, че водните престъпници ни грабят и че те имат подкрепници в този процес. Трябва да има нещо, щом този грабеж продължава толлкова дълго и става все по-нагъл. Туй нещо трябва да го разследва прокуратурата. Този мой доклад може да стане изходна точка за започване на проверка, къде и как да се извърши тя.

   Съмнявам се обаче. Както се съмнявам, че и новата проработка с поетапното повишаване на цената на водата ще мине. И грабежът над нас, над Общината и държавата ще се мултиплицира, а състоянието на водната инфраструктура още повече ще се влоши…

   Моментът е точно избран от водната мафия, по закон казусът със заподмятание нов пенис, наречен Бизнес план – старият бе Регулирано водопотребление -  трябва да се реши от КЕВР. По закон обаче няма предвиден казус ако шефът на КЕВР е функционално неграмотен, неспособен да различи топло от студено и пред разпад от остеопороза, на всичкото отгоре и безсрамник, трябва ли решението на такъв директор да се приема и на основата на това решения грабежът по линията на водата /повтарям/ над софиянци, над общината и над държавата да стане още по-жесток?

   На този кон са заложили този път картата си водните ни ограбници -  такъв директор им трябва, с когото успешно да “работят”. Грехът ще е за тези, които го търпят на този пост, от който той може да стори на хората беля, за която те ще заплатят после милиарди.

 

 Diplomingenior, Herr Doktor planinitenabulgaria

  

 

 

 




Гласувай:
5



1. sande - Куркапан - курткапан - вълчи капан. Това е, идва от турския език.
07.03.2017 11:50
В Дупница, близо до нас , започва Курдере.Дълго се чудех на това име.

По-късно разбрах че е Вълче поле Вълче дере.
Понеже в каря на градчето има поляни, където са разположени егреци на овчарите, натук се насочват гладните вълци. Особено през свирепите зими.

Политическият ти анализ е верен. Герджика - Хубавецов , Курнелия Решетникова, генерал Радев - това е курткапан. Даже куркапан. Но е опасен капан.

България има още да пати. Или да я снема. Вълците бродят безспир наоколо - жадни, гладни, свирепи, кръвожадни.

Това е Съдба. Господ го знае и не се намесва. Вижда, че Дяволът е по-силен. И не иска да се намесва да не стане по-лошо. Като на Деветото.
цитирай
2. planinitenabulgaria - Радомирци имат предвид капан, в който мошеници хващат само фалоса на човека.
07.03.2017 20:47
sande написа:
В Дупница, близо до нас , започва Курдере.Дълго се чудех на това име.

По-късно разбрах че е Вълче поле Вълче дере.
Понеже в каря на градчето има поляни, където са разположени егреци на овчарите, натук се насочват гладните вълци. Особено през свирепите зими.

Политическият ти анализ е верен. Герджика - Хубавецов , Курнелия Решетникова, генерал Радев - това е курткапан. Даже куркапан. Но е опасен капан.

България има още да пати. Или да я снема. Вълците бродят безспир наоколо - жадни, гладни, свирепи, кръвожадни.

Това е Съдба. Господ го знае и не се намесва. Вижда, че Дяволът е по-силен. И не иска да се намесва да не стане по-лошо. Като на Деветото.


Ако думата бе турска, щеше да бъде сикикапан. Метафората ми е подходяща, имам предвид т. н. Бизнесплан на ограбниците ни от Соф. вода. Уж бизнес, а ще ни хванат да им площаме още повече, като по този начин ще натоварят допълнително софиянци, Общината и дължавата, парите вместо за водопроводи ще отидат по банковите сметки на грабителине ни. А ние ще останем с канали и водоводи като дантели... Това е куркапанът, който имам предвид. Моментът е точно избран, описал съм го-дете идиотче начело на КЕВР, безвластие, МРРБ и МОСВ - въздух под налягане.
Имах приятел от ВКР-то, той почина, но останах приятел със сина му, и той с много информация за положението у нас. Ужасяващи неща ми разказа за сценария за дестабилизиране на ЕС, в който сега са включени всичките сегашни наши първи. Ще пиша постинг за това.
Разочарован съм от хората. Опростачени от популизма, те съвсем изгубиха и памет и способност да мислят. Взе да не ми се влиза в блога там само глупости! - а имам много големи планове - да опиша страни от България, които почти никой не познава. Имам хиляди непубликувани снимки, благодарение на които и на силната си зрителна памет всичко се връща в съзнанието ми, но все повече се замислям, че след като аз си отида, скоро след това няма да я има и България. Разочарованието ми е пълно...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12181894
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031