Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.02.2017 14:11 - МАФИЯТА „СОФИЙСКА ВОДА” АД – РАКОВО ОБРАЗУВАНИЕ
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1966 Коментари: 6 Гласове:
6

Последна промяна: 10.02.2017 21:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

МАФИЯТА „СОФИЙСКА ВОДА” АД – РАКОВО ОБРАЗУВАНИЕ

         ЗА СОФИАНЦИ, ЗА ОБЩИНАТА И ЗА ДЪРЖАВАТА

 

    Въведение:

    Преди около година и половина от „Софийска вода” АД с подкрепата на мекеретата си по високите етажи на властта – някакъв си инж. Иван Иванов, с отвратително излъчване и на министърката на МОСВ - и тя като него, че и повече, не успяха да пробият с циничната си, нагла и подла проработката за повишаване на цената на водата – въвеждане на лимит от 5 куб. м. вода на месец на човек, а останалото потребено количество вода да се заплаща на седморно по-висока цена. Тази проработка, която те заподмятаха в медиите носеше кодово наименование „регулирано потребление на питейната вода”. Брагодарение на протестите на хората, кастрираният от към възможности да вземе каквото и да било разумно решение по въпроса доцент Иван Иванов, защитил кандидатска дисертация по слаби токове, но турнат да утвърждава цените на водата, запази мълчание. Възможно е тази уйдурма изобщо да не достигнаа до него, защото тя щеше да наактивира функционалната му неграмотност и да удовлетвори ограбниците на софиянци. За да удовлетвори обаче циничната и подла проработката на чуждестранните водни играчи, които ни ограбват като колония от миналия век, той одобри повишаване цената на водата с около 4% при следните предпоставки:

1.     „Софийска вода” АД има показател „Загуби на вода” над 70%, показател който няма нито една държава в света. Това означава, че от 14-те  куб. м. вода/сек, която се подава на София те разхищават около 10 куб. м. от този ценен природен ресурс. Да пропуснеш този факт и да не изискаш от водните ни ограбници да подобрят работата си и така да получават повече пари от продадената вода, вместо да им одобряваш по-висока цена, това е постъпка или на ненормален или на къртица на Софийска вода в КЕВР.

2.     „Софийска вода” АД не начислява сметки за консумирана вода напр. в квартал Факултето, където годишно по два водопровода от резервоара над този квартал им подава 8000000 куб. м. вода, през лятото ползвана за стУдене на бира, а през зимата тече за да не замръзват чешмите. Това важи за още доста други квартали със софиянци, които не плащат вода, напр. кв. Филииповци с около 5000000 куб. в. годишно. Има още, доцентът ги знае кои са, но от прокуратурата го не търсят за обяснетие.

3.     КЕВР е определило цена на входящата за пречистване вода в станциите на Софийска вода 0,05 лв./куб. м, което поощрява ограбниците ни да разхищават природния ни ресурс. И това ли не знае председателят на КЕВР или е ортак в уйдурмата КЕВР-Софийска вода, един страхотен тандем, който повиши цената на водата 10 пъти откакто с нея запроституираха концесионери.

4.     Ако няма информация какви са заплатите на концесионерите, сега ще му ги кажа на доцента. Вероятно той не знае и за одита на Софийска вода, извършен при царуването на Грег, последният от английските ограбници /пардон, концесионери/, които продадоха „водата” на французи. Одитът показа, че почти всичките пари за продадената на потребителите вода са отивали за заплати и нищо за инвестиции в мрежата. А заплатите на тримата най-първи докато траеше кампанията за референдум и изгонването им от България бяха изложени в подлеза на метрото при спирка Сердика. Главният изпълнителен директор имаше тогава заплата /вероятно по договора, сключен с Валяка/ 69000 лв. на месец, още толкова му се даваше за разходи на семейството му, което живее далече от него, в чужда страна, за образованието на децата му, за почивки по света. Още веднаж по толково пък му се даваха като командировъчни, защото е в чужда страна и за представителни. Фирмата е заплащала и разходите за жилището му в България. Това прави заплата на този ограбник български 207000 лв. на месец, която плащат софиянци, Общината и държавата. Същото важи и за заместника и за главния му счетоводител, но при тях  базата е 67000 х 3 = 201000 лв. на месец. Сега положението с французите е още по тежко, защото те имат борд на директорите само от французи, за които се твърди че са десетина и че запатите им са между 20 и 50000 лв. месечно. Това финансово бреме за водните ограбници носят софиянци, подкрепяни активно от КЕВР, МОСВ и МРРБ, но имат и пасивни подкрепници, които не се сезират върху грабежа им, напр. омбудсмана български.

5.     И още един факт:

   Идвайки в България под предлог, че ще подадат на селата чиста язовирска вода, те ликвидираха местните водоизточници, които доставяха годишно към 10000000 куб. м. вода на селяните от Локорско, Чепинци, Кътина, Кремиковци, Волуяк и др. вода за градинине им на минимална цена. Така трудът на общините за изграждането на тези водоизточници бе унищожен, а станциите и водопроводите – ограбени. Селяните сега нямат вода за поливане, защото не могат да я платят, но те бяха излъгани много подло, ето как:

   Пречистена по нови технологии вода щяли да докарват на селяните концесионерите, а стана точно обратното. При ремонта на Пречиствателна станция Панчарево бяха премахнати вибрационните помпи, които предизвикваха утаяване на водата и така загубите на вода в резултат на пречистването бяха около 4%. Въведена сега отново е технологията, заради която на селяните безплатната вода бе отнета като недобра, а сега им се подава същата, но вече на висока цена, която диктуват ограбниците. От които останаха разрушенията над селата и спомена за водата, с която градините на хоратаа процъвтяваха. Ако си ппредседател на КЕВР или отговарящ за околната среда да не отчиташ тозии факт или да го допуснеш, вероятностите да се стигне до такова рещение са две: то е взето от дете-идиотче на неподходящо за него място или от функционално неграмотна министърка, неподходяща за мястото, на което е турната.

   И при това положение сега  заподмятва нова „бизнеспрограма”, целяща узаконяване на повишавенее на водата, задължително и за постоянното правителство, което ще дойде след изборите. Моментът за нанасянето на удара върху софиаанци, Общината и държавата е избран много точно, в междувластието. При това решението да се вземе от председаател на КЕВР, комуто е трудно да различи топло от студено и светло от тъмно. Това наистина е така, защото той не може да пре;цени, че по този начин парите отново няма да отиват за инвестиции в канали и водоопповоди, а ще напускат страната и ще потъват в чужди банкови сметки. А за нас ще останат високите смети и разрухата на старите местни водоизточиници, давали годишно 10000000 куб. вода на селяните да поливат градините си.

   За да съществува обаче този грабеж от концесонирите над нас, те имат три патерици, на които се опират. Първата е КЕВР, в ролята на тяхна маша. Втората е МОСВ, чиято министърка като интелект е срам не само за правителството на г/н Борисов но и на всички нас. Тя се явява тяхна подкрепница в рушенеето, а не опазването на природната среда – губи се 70% от тай-ценния ни пророден ресурс водата, тя не забелязва? Забелязва и още как, но е непочтена и е къртица на водните ни огпабници. Третата патерица идва от МРРБ, където по времето на Гагаузов бе изработена една Нардба №4 от 2004 г. която разреши на водните ни ограбници да ни начисляват още 20% неконсумирана от нас вода към сметките ни, а ако ни начисляват над 20% за начсляването да ни уведомяват. Чудя се, мининсърката на МРРБ, станала известна като Лили Винетката, как не актуализира тази Наредба. Трябва да има нещо, напр. да е част от тандема на доцента, на функционално неграмотната бивша министърка на МОСВ.

   В следваща част на доклада ми ще се спра по-подробно на още страни от дейността на ограбниците на софиянци, на Общината и на държавата, конквистадорите  на „Софийска вода” АД, сега французи.

  

   

 

    Всички помним как бе продадена „водата” – дясната ръка на Иван Костов, Валякът, продаде В и К на английски концесионери, най-първият от които бе Клеар Стърлинг.  Мотиви – общинската фирма В и К не може да достави водата, идваща гравитачно предимно от Рила и от местните водоизточници до потребителите, трябва концесионери да извършват това. Общинската фирма имаше по това време много добра база – изградени бяха две пречиствателни станции, също и много резервоари на територията на София, към тях имаше и много помпени станции за изравняване на денивелациите, за да се водоснабдяват гравитачно разрастващите се квартали. Имаше и допълнителни водоизточници, които се наричаха местни – такива бяха тези по реките от Мала планина към София, преминаващи през селата Кътина, Локорско, Кремиковци и др. имаше доста помпени станции за изпомпване на подпочвени води,  най-голямата бе в кв. Волуяк,където има много подпочвена вода. Заради огромните количества подпочвени води във Волуяк бе посторена и ОЦ Люлин. Водните кули на много места по София и около София са останки от тези местни водоизточници. По линията на отдел Багоустройство към Общината за 5000000 лв. бе изградена връзка между двете пречиствателни станции на София, При необходимост по тази връзка гравитачно можеше да се подава до 5 куб. м. вода/сек. от Новата към Старата пречиствателна станция. Този водоппродод бе изоставен и ограбен след като дойдоха концесионерите, една от площадките му обаче се ползва, тя е отредена за кофите за боклук на в. з. Косанин дол.

   Напомням за базата на В и К за ремонтни дейности по цетъра на София на улицата, някога с име Любо Карталев-Сърбино и за десетките по-малки бази за подръжка на водопроводната мрежа във всеки квартал на София. Водоснабдяванто на София работеше добре, а също и поддръжката на каналите. И още нещо – тогава питейната вода беше десет пъти по-евтина от сега. Тези бази бяха лииквидирани, като техниката бе разпродадена на шефове на разтурената фирма В и К, които направиха частни фирми да изпълняват същата дейност – ремнонт на водопроводите – но по новите правила на концесионерите – като участват в конкурс за определената дейност. Далечният прицел – има ли конкурс, има и комисия, а има ли комисия има и комисионни…

   Местните водоизточници, строени по времето на н. в. Цар Борис ІІІ от съотвентите общини с помощта на тогавашните строителни войски бяха съзнателно изведени от експлоатация, за да бъдела вкарана на селяните чиста язовирска вода. Мотивите – тази вода се пречиства по стари технологии – чрез утаяване, не е добра за пиене. По този начин водата за градините на селяните бе отнета, защото те не могат да заплащат водата по сегашните цени на водните ни обирници. Измамата цъфна съвсем след ремонта на Пречиствателна станция Панчарево, където вибрационните помпи бяха изведени от експлоатация, водата се утаява свободно и разходите на вода в резултат на пречистването й по този начин нарастнаха многократно. На селяните бе отнета водата, която не се била пречиствала добре, сага им се подава вода очистена по същата технология – 3000 години преди маймуните по проект, одобрен от стоящата най-ниско на интелектуалната стълбица на министрите, министърка Василева от МОСВ. Така ако преди селяните почти не плащаха за вода, сега не могат да платят за нея, защото е над лев за куб. м. След изоставянето на съоръженията те бяха ограбени за скрап и разрушени. В едно водно съоръжение има много голямо количество метали и за да се извадят те от него то трябва да се разруши тотално, да се копае с техника, да се режат и товарят тежките метални късове също с техника. Трудът на хората от Кътина, където тече планинска чиста река, от Локорско, от Кремиковци, бе поруган, вложените от тях средства бяха превърнати в пари от предаден за отпадъци скрап. Да задавам ли въпроса къде отидоха медта и желязото от Помпените станции и кой ги разби и ограби. Това се знае, но истинският виновник, Софийска вода АД  водните ни ограбници, никой не назовава.

   Има още един важен момент от тази концесия, който е за проверка от прокуратурата. Твърди се, че Валякът изиграл Иван Костов с тази концесия, станал богат за цял живот, а Иван Костов останал в страни от играта и че този скандал е причина за изгонване на министрите му от него, от които е оставил само външната министрърка. И че сключилите концесията са станали богати за цял живот.

   Какво стана обаче след отдаването на водата на концесия?

   Цените на водата започнаха да растат, защото нуждата от пари за заплати на концесионерите станаха огромни. По времето когато се събираха подписи за референдум се изнесоха данни за заплатите на концесионерите които тогава са били:

  - на главния изпълниителен директор, мисля, че тогава беше англичанина Грег, основна месечна заплата 69000 лв. плюс още толкова командировъчни плюс още толкова представителни и за разходи в чуждата страна, което прави 207000 лв. на месец. Почивките на семеството му, образованието на децата му и др. – всичко за сметка на Софийска вода, така е бил сключен договора от Валяка с обем 3000 страници. На заместника и на главния му счетоводител съответно заплатите са били 3 х 67000 лв. или 201000 лв. на месец Още доста англичани са били в борда на директорите, като за тях месечната заплата бе казано, че е била към 50000 лв. Само за тези хубавци колко пари трябва да изплащат, за да се набере фонда им за заплати. Всичките пари от постъпленията на водата отиват за заплати на концесионерите е резултатът от проверката при един от редките одити, когато Грег си замиина за Англия. След това англичаните препродадоха концесията на французи, за които трябваше допълнителни пари за заплати, защото те не даваха нефранцузи да участват в борда. Преди да посоча виновните за това отправям критика към г/жа Фандъкова, която е интелигентна жена и не може да не знае тези факти, но СОС отпусна 5 милиона лева от нашите данъци на концесионерите да разширяват водопроводната мрежата. Веднаж, те повишиха 10 пъти цената на водата откакто взеха водата на концесия, втори път – от нашите данъци щипват още 5000000 лв. Не сме идиоти, уважанеми господа, а някои от нас имат много информация за това раково образувание не само за региона на София, но и за цялата страна.

   Какво стана с цената на водата?

   Тя расте и расте,  ще разгледам „заслугата” на председателите на КЕВР за този грабеж на хората, като достигна до най-големия нещастник, сегашния доцент Иван Иванов, с интелект на дете-идиотче.

    Най-податлив към задоволяване на исканията за нови по-високи цени на водата бе директорът на ДКЕВР проф. Чучулов. Едва ли от Цетрални гробища, където е турнат сега, от него може да се вземе информация за далаверите на водните играчи от неговото време, притискан ли е бил с пари, кои са главните играчи. Семерджиев го притииснаха за закупено луксозно жилище на морето и го уволниха. Но и той не е даден на прокуратурата. За де се отърве държавата от пряка отговорност, ДКЕВР доби статут на КЕВР. За газа и тока няма как, там бият яко през пръстите, затова пък да се работи с водните играчи няма никакви проблеми. Ако другите шефове на ДКЕВР бяха преднамерено гадни като ръкововодители, новопредставеният ни е преднамерено подъл в действията си. От две години имаме към него от Етажната ни  собсвеност депозирано писмо за ограбването ни от Софийска вода по линията на Наредба №4 на МРРБ от 2004 г., той не ни отговаря. Един директор с чест трябваще да отговори, но този води друга игра – иска да го помислим за дете-идиотче, което не вдява и затова не ни оттоваря. Това, че има остеопороза, склероза и паркинсон го прави удобен за манипулиране – човек го съжалява за това, а той ползва това съжаление на хората да ни крадат водните ограбници, криейки се зад негови кухи разпоредби, неразследвани от прокуратурата.

    Посочвам основата, подготвена още от 2004 г. за кражби на хората – това е Наредба №4 от времето на Гагаузов, която по тълкуването на Соф. вода ги освобождава от задължението да следят кой абонат е редовен и кой не, защото начисляват на хората сметките по общ водомер. По този начин те надвишават с 20% цената на водата, определена веднаж от слугите на водните ограбници, нещастниците от КЕВР, но ето че доцентът Иван Иванов май не знае за това и никъде не спомемвана този факт – количеството неконсумирана от хората вода в рамките до 20%  се начисляваа на редовните абонати, но това не е предел, защото в създадената да се запроституирва с нея Наредба е казано, че ако водата по общия водомер е над 20% тя пак се начислява и хората се уведомяват. Три хиляди години преди маймуните не е било възможно да има такава Наредба и тя да остава в сила 13 години. Срам за България, срам за Лили Винетката, рай за крадците ни, това е последствието от тази Наредба на Гагаузов.

   Вторият престъпен пачин за определянее на цената на водата е съобразен с това, как да се покрият огромните загуби, които според някои достигат до 80% от общото колчество, спред други – 70%. Това е фирмена тайна, която не е известна и на председателя на КЕВР, защото да се излъже един некомпетентник, специаилст по тока, не е проблем. При това склеротик, паркинсонджия и остеопорозник. Изглежда точно такъв трябва на организираните водни престъпници. Но този нещастник се изтъпани пред телевизията и усмихнат каза, че загубите на Соф. вода били 48%.  Чудя се, защо прокуратурата не му повдигна обвинение за фалшива новина. Общото колчество вода, което се подава към София е около 14 куб. м./сек. средногодищно, което означаа, че около 10 куб. м. вода/сек. се губят. Къде се губят?

  1. От незаконните абонати, които Соф. вода не търси на база Наредба №4,

   2. От неплатената вода в цели райони на София, напр. 8000000 куб. м. вода по два водоопрода годишно потъват в кв. Факултето. Там вода заплащат само полицейският участък и медицинският пункт. Дано доцентът дса го научи от мен. През лятото с стази вода се студи бира, през зимата тече за да не замръзнат чешмите. Аз, който съм запознат подробно във връзка с работата ми с делата на Соф. вода от 1979 до 2007 г. считам, че данните им са неверни и изтичащата там вода е неколкократно повече.

   3. Още от 2 до 5000000 куб. м. вода изтича в кв. Филиповци. Само там да е. Дано да може да си спомни намиращия се пред разпад от остеопорозата си председател на Комитета на кого вдига цените на водата, за да се компенсират тези 70% загуби. А ако има той някаква ценностна система, давам му пример с инспектора Жавер. Когато не можа да арестува Жан Валжан поради морални подбуди, но не можа да си прости, че не изпълнява дълга си, как постъпи той. Само че този доцент предполагам не е прочел и една книга, за да има на тези години такъв нисък морал.

   4. Голямо количетво вода изтича и по водопроводите, за които Соф. вода няма пари да ги поправи, защото парите отива за заплатите им.

   5. И още нещо. КЕВР е определиил цена на водата, която се подава непречистена на водните играчи по 5 стотинки за кубик, с което дирекгтно ги освобождава от грижата да стопанисват водата без да я пилеят. Само враг на страната може да допусне таково нещо – това е действие против страната, облатодетелсвуващо тези, които я ограбват. Ако има закони, наказващи адекватно за причиинените щети на хората, тоя трябва както в Иран да го обесят за кръста на строителен кран в центъра на София. Но понеже такива закони нямаме, трябва да го премахнат веднага от КЕВР. Не само вреден, той е опасен за софиянци, за Общината, за страната. Защото толкова му е акълът, толкова е и почтен.

  Едно отклонение:

  Аз нямам нищо против да плащам скъпа вода, но парите да остават в България, до отиват за строеж и ремонт на водопроводната мрежа. Не съм съгласен тези пари да потъват в чужди страни, в чужди банки, което източва кръвта на страната. Това е престъпъление, но за да съществува то толкоз години остава подозрението, че то има тук подкрепници, мотивирани с част от парите на тримата силни със заплати над 200000 лв. на месец. Може и да не са само за тях.

Наглостта на тези концесионери е безгранична - да вземаш по 200000 на месец, ограбвайки хората, Общината и държавата, да съсипваш 70% от този ценен природен ресурс, да искаш още и още пари и един склеротик да подкрепя това искане на ограбниците на народа му – това е казус, към който се чудя защо не се самосезира прокуратурата.

  А сега за виновниците за този грабеж над хората, Общината и държавата от водните мафиоти:

  Основата е един документ от времето на Царо с министър тогава на МРРБ Гагузов. Докуменът се нарича Наредба №4 на МРРБ от 14. 09. 2004 г. Това е поръчкова /платена?/ Наредба, развързваща ръцете за грабеж на водните ни ограбници, които от МРРБ поради натиск или срещу заплащане тогава са съставили. Написаното в нея е витиевато и решението така ли е или не може да се реши само от съда. На базата на този витиеват докуменнт, на интелектуално ниво 3000 години преди маймуните,  концесионелите ограбват хората, а КЕВР запроституирва с него при спорове. Преди години писах писмо до министърка Павлова за този документ, отговор не последва. Дано ако това мое писание за ограбването на хората стигне до нея да се засрами. Тя може да е на позиция министър, но това не я прави интелигентна и почтена. Нейната позиция спрямо този документ, ползван за източване на милиарди от държавата до сега и превеждането им чужди банкови сметки или офшорки води до влошаване на състоянието на водопроводната мрежа както и липсата на строителство на канали. Не е важно да покажещ откакто си министърка с колко си повишила теглото си, а да се отчетеш през хората, които са те избрали какво си свършила за тях от този висок пост, като те явят по телевизията да кажеш нещо смислено. Аз не съм чул тя да е говорела за грабежа на водните играчи над хората, Общината и държавата ни, не е споменавала и дума да се актуализира тази Наредба, за да има тя съдържание, приличащо на съставено от нормални хора, а не от маймуни с влажни носове.

   Втората виновна е министърката на МОСВ, най-нискостоящата като интелект в правителството на г/н Борисов.Тя е една от виновните да падне правителството му, защото е недопустмо толкова необразовани хора, при това непочтени той да не изхвърли с ритници от кабината си. Още един не съвсем интелигентен министър имаше г/н Борисов, този на транспорта, но той е честен човек и хората го уважават. А и ресорът му е много тежък. Да си мининстърка на околната среда и да допускаш да я рушат идиоти, които съсипват 70% от водата, този ценен природен ресурс и да излизаш с иницаитиви, че трябва да се въведе лимит на водата по 5 куб. м. на месец на човек и останалата да се заплаща в седморен размер, да предупреждаваш водните мафиоти за сигнали срещу тях – това е дъното на непочтеността. Тази министърка бе срам не само за правителството на г/н Борисов, но и а страната. Такива като  нея предизвикаха криза на доверието в Бойко Боорисов и правителството му падна. Да турнеш за миниистърка нещо на ителектуално ниво предпримат с пластмасово излъчване е причина достатъчна да настрои хората срещу целия кабинет. Цената за този срам за България с тази министърка плати г/н Борисов. А парите на софиянци на Общината и на страната вместо за инвестиране във водопроводната и канална мрежа потъват в…банките на Франция. Едва ли това става без подкрепа на тукашни подкрепници на концесионерите, едва ли това става без мотивирането им от водните играчи. Мотивите предполагам не са в севернокорейски вони, а в нещо по-оцветено, напр. в зелено.

    По–голямо нахалство от това на концесионерите, при загуби на вода 70%, което означава, че съсипват стоката, която държавата им дава, да прехвърлят чрез подставени лица /КЕВР/ сметките на нередовните абонати на редовните, да ги пази подставено лице /МОСВ/ от отговорност, че съсипват природната среда, да имат поръчани от тях документи, /Наредба №4/ разрешаващ им да проституират с начисляването на неконсумирана вода на редовните абонати, да ограбват не само софиянци, но и Общината - давам пример с отпуснатите им 500000 лв. за ремонти на водопповодната мрежа – сума която не стига за зплатите само на три броя концесионери, това е срам за България. Хората изказаха мнението си за концесионерите преди 3-4 години - премахването им от България. Не се получи, дойдоха французи. Аз задавам  въпрос: Ако заплатите на първите трима не се изплащаха, а имаше трима директори българи със зъплати по 2-3000 лв от оставащите в България към 7000000 лв. годишно колко водопрповоди можеха да се изградят, колко канали?

    Водните концесионери, които според моите възприятия са организирани престъпници са тези, които настроиха хората против правителството на г/н Борисов, против ГЕРБ и са един от главните виновници, заради които правилството падна и ще имаме пресрочни избори, нови пазходии заради тях.  Ако не се вземат мерки срещу тях, тя ще съборят и следващото правителство, а и други организации, като напр. на омбудсманката, която не защитава хората от тези ограбници. Най-подходящият въпрос към нея е: Ако не вършите нищо срещу тези наши ограбници, какво друго вършите? Ако тя не се възпротииви на водната мафия както на арбитражните съдилища, които са захарче в сравнение с водните ограбници, тя ще изхвърчи от този пост под натиска на хората, които тя до този момент не защитава. А амбудсманката ни, тя не е проста жена. Спомням си как в Комплект с Барека и Цацаров хванаха Бойко и Цветан в Костинброд и предотвратиха изборна измама. Ето още една възможност пред нея.

   Ще завърша с още някои от делата на водните ни ограбници:

   Когато те дойдоха разпуснаха всички служби като инкасо, подържане и др. и заработиха с външни фирми. Съвсем естесввено е, че да спечелиш конкурс за обществена поръчка, нещо трябва да се даде. А парите от ремонти и ново строителство са на много големи стойности. Слушал съм как се оплакват поправящи водопроводите, пример давам с едни аботници, сменящи пробита тръба на нашата улица. Спряха да работят, вода нямаме. Питаме работниците, те отговориха почти така: На нас искат да платят само за нафтата, всичкото да е за тях. Няма да работиим докато не се разберем!

   Намирисва на иизнудване и на тези нива. Без съмнение това изнудване или притискане с пари го има и на по-високите етажи – в Комитета, в разните министерства. Защото грабежът над хората продължава, а желанието на ограбващите ни е да ни ограбват още повече. Не им стигат запрлатите от по над 200000 лв. на месец, може би водата за тях по 5 стотинки на кубик им се струва много, може би показателят „Загуби”, достигнал 70 %, която е огледалато на справянето на ограбващите ни с раотата им е нисък, може би цената на водата, която стана 10 пъти по-висока от цената когато те дойдоха им се струва малка.

   Говорим за ограбване по линията на мобиилните операори по линиятаа на топлофикацията, по линията на ЧЕЗ. Всичките тези са захарчета в сравнение с организираните водни престъпници. Никой друг грабеж в страната не е толкова нагъл колкото техния, при това никой не се възпротивява, което означава нещо мого лошо - корупция във високите етажи на властта. Аз изтъкнах няколко подозрителни инстанции и личности. С този документ ще сезирам когото счета за нужно, но го публикувам в блога си. Добре е повече софиянци да знаят, че водните престъпници ни грабят и че те имат подкрепници в този процес. Трябва да има нещо, щом този грабеж продължава толлкова дълго и става все по-нагъл. А туй нещо трябва да го установи прокуратурата. Този мой доклад може да стане изходна точка за започване на проверка, къде и как да се извърши тя.

   Само че, съмнявам се. Както се съмнявам, че и новата проработка с поетапното повишаване на цената на водата ще мине. И грабежът над нас, над Общината и държавата ще се мултиплицира, а състоянието на водната инфраструктура още повече ще се влоши…

  

 

 

       




Гласувай:
6



1. sande - Поздравления, Коста!
09.02.2017 14:29
"Добре е повече софиянци да знаят, че водните престъпници ни грабят и че те имат подкрепници в този процес. Трябва да има нещо, щом този грабеж продължава толлкова дълго и става все по-нагъл. А туй нещо трябва да го установи прокуратурата."

***
Добре е да се изпрати до всички телевизии!

А не да ни занимават с това , че някой се подхлъзнал на леда, а друг хвърлил 5 000 лева през балкона на крадци.
цитирай
2. minavamottuk - Не знам колко си обективен
09.02.2017 18:00
и колко пристрастен като българин срещу чужди фирми,но темата е сериозна.Вярно е за старите тръби и нуждата от инвестиции,която развява един виден икономист и агитира колко добре е да се вдигат цените.Не знам и какво плащат действително тези от "водата"на държавата,и кой контролира какво влагат като разход,договорен ли е някакъв норматив за това-онова.Но скоро водата ще е златото на съвремието и въпреки да сме надарени от природата ще ни накарат да я купуваме почти със злато.Описаха кладенците в собствените ни земи,държат ни на каишка...
А и за въздуха ще помислят.
цитирай
3. planinitenabulgaria - Обективен съм 100%.
09.02.2017 20:42
minavamottuk написа:
и колко пристрастен като българин срещу чужди фирми,но темата е сериозна.Вярно е за старите тръби и нуждата от инвестиции,която развява един виден икономист и агитира колко добре е да се вдигат цените.Не знам и какво плащат действително тези от "водата"на държавата,и кой контролира какво влагат като разход,договорен ли е някакъв норматив за това-онова.Но скоро водата ще е златото на съвремието и въпреки да сме надарени от природата ще ни накарат да я купуваме почти със злато.Описаха кладенците в собствените ни земи,държат ни на каишка...
А и за въздуха ще помислят.


При конкурса за даване на водата на концесия победители бяха германци, но англичани ги изиграха с помощта на нашите продавачи, най-пръв от които беше Валякът. Англичаните са родени да грабят, да експлоатират, да корумпират. Това се случи. Корупция навлезе в тази концесия и това е причината да остава тя вече 13 години. Концесията се превърна в раково образувание, което пусна метастази сред наши биринджии от високите етажи на властта. Това е проблемът. Дали детето-идиотче /доцентът/ може да вземе сам решение? Мисля, че не, от задкулисието му диктуват. Метастазите в концесията през тези години се превърнаха в самостоятелни ракови гнезда, които станаха автономни. Аз имам въпрос:
Дали тези космически заплати са само за получаващите ги или те се "отчитат", за да получават своята си част от тях?
Раковиите образувания са трудни за отстраняване, защото те пускат метастази. Давам два примера:
В Своге, което задкулисието предостави на ДПС, турнаха примат за кмет, след два мандата избраха от ГЕРБ. Само че всички съветници от времетона депесара работеха по установените канали и с определени фирми. Този кмет пречеше на мафията, изгониха го. И отново си избраха бившия примат.
Същото ще стане, ако руснаците си отстрелят Путин. Следващият ще е като него, а може и по зъл, защото той ще ъде метастаза на Путинизъма, превърнала се в автономно раково образувание. Анадъмо?
цитирай
4. planinitenabulgaria - За да го иима туй нещо,
09.02.2017 20:44
sande написа:
"Добре е повече софиянци да знаят, че водните престъпници ни грабят и че те имат подкрепници в този процес. Трябва да има нещо, щом този грабеж продължава толлкова дълго и става все по-нагъл. А туй нещо трябва да го установи прокуратурата."

***
Добре е да се изпрати до всички телевизии!

А не да ни занимават с това , че някой се подхлъзнал на леда, а друг хвърлил 5 000 лева през балкона на крадци.


и да ни грабят французите както някога колониите си - това говори много лошо за нас. Не виждаме дори примера на румънците, пред които такива номера не минават.
цитирай
5. minavamottuk - Не знам думата
10.02.2017 01:57
с която да ти отговоря,но разбрах.И преди това разбирам,че не името прави проблема.Условията създават това.И през очите ни беше всичко,оправдано с промяна,бъдеще,ново начало.Бардакът си остана.Разрасна се,вкопа се, сложи бяла якичка.През първоначално натрупване на капитал са минали и преди нас.Боли ни,защото имахме илюзията за сносен живот.Защото бяхме в кувьоз и не знаехме да отговорим,нито какво да очакваме. Имащите информация бяха друго.Ограбиха ни не само жалките спестявания в оскъдицата,но и надеждите ...Концесионерите не са проблем,може да са и българи и да е още по-зле.Проблем са продажниците,които осигуряват грабежа.
цитирай
6. planinitenabulgaria - Вие сте абсолютно наясно защо се случи това с водата.
10.02.2017 17:35
minavamottuk написа:
с която да ти отговоря,но разбрах.И преди това разбирам,че не името прави проблема.Условията създават това.И през очите ни беше всичко,оправдано с промяна,бъдеще,ново начало.Бардакът си остана.Разрасна се,вкопа се, сложи бяла якичка.През първоначално натрупване на капитал са минали и преди нас.Боли ни,защото имахме илюзията за сносен живот.Защото бяхме в кувьоз и не знаехме да отговорим,нито какво да очакваме. Имащите информация бяха друго.Ограбиха ни не само жалките спестявания в оскъдицата,но и надеждите ...Концесионерите не са проблем,може да са и българи и да е още по-зле.Проблем са продажниците,които осигуряват грабежа.


Във времето на задкулисието не се зне кой стои зад т. н. американски тецове, кои стоят и зад концесията с водата. Колкото Делян Пеевсски сам граби банки и купува България, толкова и концесонерите сами ограбват софиянци, Общината и държавата. Аз съм посочил три патериици, но има и доста инстанции, които са на позиция "пас". Пасивите отнася детето-идиотче, шеф на КЕВР, но то е бушон в цялата тази работа. Той не може да не е знаел това и да не мотивиран да следва тази линия. Едва ли обаче със севернокорейски вони...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12182359
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031