Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.01.2017 10:34 - КОРЕНИТЕ НА КОНФЛИКТА В СИРИЯ
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1628 Коментари: 1 Гласове:
8

Последна промяна: 23.01.2017 21:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

                        КОРЕНИТЕ НА КОНФЛИКТА В СИРИЯ

 

   Те са заложени доста отдавна, още при оттеглянето на Англия и Франция като колонизатори на тази регион след ВСВ. Заложени бяха много подло бомби в този район, които да избухват през следващите години. Това е тактика на големите държави, да сеят напрежение между малките и така да ги държат в зависимост. Такава беше бомбата с признаването на Македония за отделна държава от България след ПСВ отвратителните Ялтенските споразумения, плод на болния мозък на пиянището Чърчил за сфери на влияние в Европа, съгласно които България бе подарена на СССР.

   Подобна постъпка бе и тази с Ливан, който е бил провинция на Сирия. Направиха го обаче отделна държава, втори вариант на казуса Македония-България.  Кувейт е бил част от Ирак, направиха го също отделна дължава. Кюрдистан не бе признат за държава въобще и територията ме бe раздадена на Турция, на Ирак и Сирия. Грехът там е изцяло на „великата” Британия – идиотите, които заложиха този нип бомби не само в бившите си колонии, но и в Европа. До днес има неизбухнали техни бомби между Индия и Пакистан, между Афганистан и Пакистан. Сега няма да споменавам делата на Русия в тази сфера.

    След оттеглянето на колониалните войски от Близкия Изток, в него настана вакум. Напомням, че английските колониалисти последни напуснаха региона. Остана им само част от Оман, но от там бяха принудени да се изтеглят с бронирани машини. Тактиката на изгонване на идиотите от Оман бе да застрелват всеки срещнат или достъпен да го уцелят англичанин.  Нямайки алтернатива пред тези убийства и англичаните-заселници заедно с колониалната администрация изчезнаха от страната. Алжирците пък изгониха французите след като започнаха да ги колят или режеха с ножица устните им. Посятото от колонизаторите насилие породи тези жестокости.

    Възползвайки се от вакума сред арабите, СССР започна пропаганда -  само социализЪма ще ги спаси от упадъка, в който бяха изпаднали след като са били толкова години колонии на Франция и Англия, предимно на Англия. По методите на Интернационала, където бяха култивирани идиотите, проникнати в различни като сеячи на вируса на Маркс, по същия начин бяха привлечени за агенти на КГБ разните готови да продадат себе си и вярата си араби. СССР бе преживял морален удар от САЩ по това време, които изискаха да си изтеглят ракетите от Куба или ще ги нападнат с ядрено оръжие. Хрущо отстъпи, нямаше друг ход. За да компенсира тази загуба, той извърши експанзия към арабските страни от Средиземноморието. Тогавашният шеф на КГБ Владимир Семичастный организира агентурната мрежа, подготви бъдещите ръководители на страни от региона и в някои от тях бяха извършени социалистически революции. Голям успех бе революцията в Алжир, в Египет, в по-малките и по-изостанали страни като Либия, Сирия и Ирак революцията сащо мина. Насаден сред араите бе политически строй, нямащ нищо общо с навиците и религията им, напълно неприемлив за тях. В по-напредналите страни като Алжир и Египет този строй бе отхвърлен. В Либия този строй се изроди в пълна диктатура, в Ирак също настана диктатура, в Сирия социализЪма се изроди, приемайки половината от Севрена Корея - комунистическа династия и другата половина от СССР - навсякъде начело служби по сигурността /местно КГБ, което бе изградено от наследника на Семичастный, Андропов/.

   Един по един всичките комунизЪми в тедзи страни отпаднаха, остана само в Сирия, която бе копирала абсолютно системата за сигурност на СССР, известна като КГБ и имаше едноличен наследствен диктатор. Той държеше в бойна готовност на страната му, защото войната с Израел била неизбежна и на хората им дойде до гуша. За да премахнат идиота, в страната се появиха по-големи идиоти от него, защото друг начин няма, това са ислямските бойци, на ниво като интелект от преди три-четири века, когато там е бил разпространен халифатът.

   Много страни имаха интереси да запоочне тази война, а имаше и доста предпоставки – некомунисти срещу комунисти, турско населениие, което иска да е към Турция, а не към идиотите, кюрди, които искат отделна даржава. Безспорно от тая война печели и Израел, който вече няма силна противопостаняща й се държава съсед.

    Войната щеше да приключи за месеци, но в нея се намеси Путин и вината за всичките жертви там, вече към 400000 души, за разрухата, за напрежението в Турция и Европа, което тя породи е плод на неговата политика. Възползвайки се от трудността на диктатора там, Путин сключи съюз за взаимопомощ с него, като за 39 години има право да ползва морска база на Средиземното море при Латакия и въздушна база при Алепо, както и взаимно ползване на петролните кладенци. Срещу тези екстри Путин ще остави Асад на власт, но допълнителните екстри за Путин от този конфликт бяха много. Той дестабилизара с тази вайна Турция, внесе наппрежение в ЕС. Едно от последствията са преселенията на арабите към Европа, не само от Сирия, които биват подканвани от киберагентите на Путин. А тези хора не пътуват ей-така към Европа, те биват организирани и насърчавани да правят така точно от мекеретата на Путин.  Защото той има интерес – по този начин се насажда противопоставяне на страните в Европейския съюз, нактивирват се неговите агенти в тези страни, наричани патриоти, националисти, популисти, посочвам само един таг, политпроститутката мари Льо Пен.

   Та, коренът на тези процеси поне в последно време е ясен. Страна-примат, която нищо не може да произведе, освен оръжия, се стреми да сее зло среед страните-неппимати, които произвеждат и са творци. Целта им е да ги руши и да забавя разтварянето на пропастта между страните примати и непримати. Оформилият се гений на злото подмятайк ракеети държи на нокти света. Но с неговото оттегляне нещата няма да се оправят, защото почти сто години руснаците живеят във времеето на Голямата лъжа и тя вече е влязла в чипа им. Никакви шансове няма светът наследникът му да бъде по-разумен от него.

   И пак същото заключение – несправедливите договори след ПСВ – допълвам, че в интерес на някои страни точно тогава бе учреден СССР - и „споразуменията” след ВСВ донесоха и тези беди на европейците, бежанската криза.

 

    Заключение:

    Доста често политически обяснявачи на ниво предпримати обясняват защо го имало конфликта в Сирия – защото глупаци политици създали предроставка да има там „Арабска пролет” и им разрушили системата. Няма такова нещо, виновникът за тези процеси и натресеният в някои страни през 1963 г. социализъм от Хрущо и Семичастный. А ставащото сега там и злото от него, което засяга ЕС и Турция е заради интересите на Путин, който иска да има в този регион сфера на влияние и площ, набучена с ракети.

   




Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. sande - У право си, Коста Иванов!
25.01.2017 17:07
А Ирак, Либия?

Процъвтяващи страни. Диктаторски, но благоденстващи.

Сега са гробища.

Завидоа им

Много хубаво не е на хубаво.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12281221
Постинги: 4565
Коментари: 10794
Гласове: 18368
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930