Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.01.2017 16:32 - ВОЙНАТА СРЕЩУ НАШИТЕ БАБИ
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1122 Коментари: 3 Гласове:
6

Последна промяна: 07.01.2017 16:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

 Въведение   към статията на г/жа Ева Мартинова

                   „ВОЙНАТА  СРЕЩУ  НАШИТЕ  БАБИ”

                                    поместена във в/к УИКЕНД от 19. 03. 2016 г.

       

        Проблемът с възрастните хора в страната възприемам болезнено, защото все повече осъзнавам, че това важи само за българите в България. Отлично съм запознат не само регионално, но и с начина на живот на българите в Западните покрайнини, придадени преди 100 години към чужда държава, където сънародниците ни са превърнати в заточеници в собствените си имоти. Тези хора, откъснати от Родината си са запазили не само езика си от тяхното време, но и ценностната си система, която ги прави вече съвсем различни от нас. Те уважават възрастните хора, останали по домовете си, грижат се за тях доколкото им е възможно, помагат им. Там не съществува и този проблем, превърнал се в България в бич не само за бабите и всички възрастни хора, останали на село, а вече и за цели региони от страната ни -  циганската престъпност, утвърдила се в техен поминък. В Западните покрайнини вече също им появяват цигани, преселвани от вътрешността на страната, но цигански кражби при тях няма, а зверства както у нас  с убити възрастни хора при грабеж са невъзможни. Циганската престъпност у нас възникна поради помощите от държавата за циганите по различни линии като безработни, социално слаби, многодетни, неграмотни, енергийно зависими и други подобни. Причината – те са необходими на партии и местни лидери за електорат. По тозии начин те биват издържани от държавата без да работят, без да има работни места, където живеят, а само от банкомат, от който да си теглят помощите и магазин някакъв.  Голяма част от законите на страната към тях не се прилагат, а проблемът с тях се задълбочава, защото те са вече към 1,7 милиона, от които само 1/5 са пълнолетни.

    В някои региони от страната ни също няма проблем с възрастните хора, напр. в населените с турци Източните Родопи. Турците се грижат за възрастните хора като за деца. Ако животът в планината за възрастните хора стане невъзможен, те им стоят къщи някъде по селата и ги настаняват там. А възрастните турци се трудят по двора и градинката докато могат да се движат в опит да са полезни и те с нещо. Цигански проблем в турските региони не съществува, защото турците още в мечитите /начално мюсюлманско училище/ учат, че циганинът не „стяга”, което означава мързелив и крадлив и ако се появи около някое тяхно село ченгене, трабва да се следи докато е там и да се изгони.

   И още един проблем е засегнат в статията, този с безработните млади мъже. Той е гибелен за страната не само защото те са пълни паразити, вече наброяващи милион, защото са в основата на престъпността в страната - професия далавераджия - но и защото този контингент се състои от боклуци, неспособни дори да се размножават, защото това си е отговорност. Така повличат и момичетата в този процес, защото те няма за кого да се омъжат и така са раждат много малко българчета. А може би момичетата имат опцията освен детето да гледат и баща му, боклукът неработищ и не търсещ работа. А той може да бъде и опасен…

   Аз отнасям корена на проблема още по-назад във времето – когато бе отнета собствеността на хората в резултат на сталинската колективизация и подменена ценностната им система с фалшива. Фалшивата ценностна система се оказа бомба със закъснител, която нанася своите поражения и днес. Заразените с Голямата лъжа не могат да се излекуват от нея, защото мозъците им са промити и имат вкарани погрешни команди. Тези два фактора според твърдото ми убеждение са виновни за всичките ни беди до сега.  

   След статията помествам две прекрасни стиихотворения, родили се на този свят поради същата загриженост, която има в статията, а може би и като предупреждение, че на тези лоши дела трябва да има край, иначе краят ще бъде летален за България…

    Ето и самата статия, която преписах:

 

 

                            ВОЙНАТА  СРЕЩУ  НАШИТЕ  БАБИ

 

        „Почина пребита от крадец 94 годишна жена във Видин” – 10. 11. 2015 г,

      „Душат баба Дона с възглавница” – 12. 03. 2016 г,

      „Изроди пребиха 80 годишна в София” – 4. 01. 2016 г,

     „Пребиха възрастна двойка в Пловдивско” – 11. 01. 2016 г,

     „Брутално пребиха възрастна жена за 5 лв.” 19. 09. 2015 г,

     „Пребиха, изнасилиха и ограбиха 78 годишна жена” – 19. 11. 2015 г.

   Вероятно има още над сто такива заглавия в последните няколко месеца.В Изоставената България се води война. Тежка, жестока, неравна и унищожителна. Война не за идеологии или религия, не и за територия…поне на пръв поглед. Война за 2 или най-много 200 лв.

Война на младите безработни мъже срещу старите, работещите по дворчето до последния си дъх баби.

Моите баби, вашите баби, нашите баби. Бабите, които ни отгледаха, бабите, които ни обичаха, така, както само една баба може да обича. Същите баби, които градиха социализЪма и не разбраха демокрацията. Не защото не искаха, а защото тя дойде при тях само като самота, пусти села, пълни с огорчение сърца, празни политически приказки и 150 лв. пенсия. Мъничките, сбръчкани беззъби човечета от село, които имат около четири пера – за дърва, за лекарства, за храна и за погребение.

    Нечовешките зверски побои и мъчения на самотни възрастни жени са върхът на пирамидата, наречена “Няма такава държава”. Или по-точно те са мумиите, погребани в нея.

   Камък по камък, със съсредоточена последователност и нечовешко търпение, ние построихме тази пирамида. Ако сте оптимисти, вие я виждате просто като здрава, ако сте песимисти, я виждате неразрушима.

   Строителите на съвременната гробница на българската баба са тези, които осъждат доказани убийци на 9 години затвор /случаят с пребитата баба Дона от Ръжево Конаре/  и тези, които ги пускат след 6-7 години заради „примерно поведение”. Може би, защото затворите са пълни и все някой трябва да излезе, за да влезе друг.

   Основата е съградена и от смъртоносните некадърници, завършили десетки знайни и незнайни уневирситети чрез връзки или подкупи, които не могат да съберат елементарни доказателства и да скалъпят издържащо в съда обвинение.

    С пот по челото, но не от работа, а от кючеци и платен секс с моделки, съграждаха и тези, дето вдигнаха палати и скътаха милиони от програми за интеграция на циганите, а единственото, което интегрираха са децата им в далавераджийския бизнес с ДДС, обществени поръчки и т. н. и т. н. Тези, които нареждат показни проверки на „лица с кортежи”, а не могат да наредят двама полицаи да дежурят в села, населени предимно от криминално проявени типове и безпомощни пенсионери.

    Камъни за гробницата носим и ние, които бягаме от селската нищета в големия град или в голямата чужбина, за да търсим нормален живот. За да не ви гледаме наглите физиономии и тлъстите гуши, стегнати в копринени вратовръзки и ризи по поръчка.

    Преди да избягаме обаче, можем да протестираме. Така, както протестираме, „за да остане природа в България”, за да къмпингуваме където си искаме, за да не бъде Пеевски шеф на ДАНС. Да протестираме за възможността бабите ни да умрат от естествена смърт, а не от ръцете на циганин с три висящи дела.

   Българските баби от селото са подложени на зверствата на българските Изроди Долни, Избиващи за Лев. Които нямат нито силата, нито времето, нито желанието да търсят убежище в цивилизования свят.

   Нашите баби не са нищо повече от нещастни прокълнати бежанци, които не могат да избягат. И така тяхната Европа всъщност е тяхната Смърт….

 

 

      Ето и двете прекрасни стихотворения, свързани с тази тема:

 

          ОТ  СЕНКИТЕ


От сенките прокрадна се в тъмата
човешки-безнаказана злина,
притули съвестта, приспа луната,
нападна беззащитната жена,
която в своя сън спойна беше,
че на света е дала доброта.
Но злото в този нощен час не спеше.
Животът беше пукната пара.
Очи отвори – взря се в своя свършек,
по вълчи я раниха две очи,
по цигански миришеше на мърша,
по дяволски убиха я души
по-черни от нощта на тази мъка,
по мерзки-уродливи от смъртта,
по-долни в безнаказания пъкъл,
непреродени в дух от светлина.
И в този миг небето се разкъса.
Гръмовно заваля и просветля.
Жената тръгна боса и послушна
поведена от ангелска ръка,
към онзи свят отвъден и спокоен,
където всеки сън е цял живот.
Разсъмваше се вън и ден нехаен
орисваше с житейския хомот.

                                               Дела Раи

 

 

 

В ТЕБЕ ОСТАНАЛ СЪМ ЖИВ!

 

Дай ми Господи някак да сляза

до дълбокото в страшния ад.

И да видя за кой Си запазил

оня ужас в катрана нагрят.

Днес си мислят, че просто Те няма.

Грабят страшно. "След нас и потоп".

И се люшкат в зловеща измама

цар и бирник, министър и поп.

Съвестта си, така неудобна

злият бързо превръща в парцал.

И не мисли за участ задгробна,

а затуй колко малко е крал.

Свят широк. И парите - съблазън.

Който граби - намира си рай.

Няма, Боже, от Тебе боязън.

Няма "взимай", но всичко е "дай".

Десет лева са точна причина

да ударят старица с тръба.

И когато пребита почине -

плюят в пазвите. Било съдба.

Милионът за алчни - нищожен.

Гледат все с ненаситни очи.

Някой имал и повече можел -

друг по пътя му бясно търчи.

Като огънят, който не спира,

и догде е възможно - гори,

тъй грабителят всичко прибира

и измерва живота в пари.

                        Ясен Ведрин

 

   

 

  

    





Гласувай:
7



1. rosiela - Нямам думи, Коста,
07.01.2017 16:44
нямам думи.
цитирай
2. nbrakalova - нямам думи.
07.01.2017 23:15
rosiela написа:
нямам думи.

цитирай
3. sande - Истината е жестока!
08.01.2017 14:00
Нашите баби не са нищо повече от нещастни прокълнати бежанци, които не могат да избягат. И така тяхната Европа всъщност е тяхната Смърт….

***

Посегателството къмнашите баби е грехота и самоубийство.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12185356
Постинги: 4545
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031