Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.08.2016 18:51 - ЕДНА СЕРИОЗНА СТАТИЯ...
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1107 Коментари: 5 Гласове:
1

Последна промяна: 09.08.2016 18:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
            СТАТИЯТА - ЗА  НЕПРИМАТИ !!!

   Помествам в блога си копие от една статия, публикувана от Демограф, нещо, което правя много рядко. В моя блог всичко е оригинално, включително и снимката на ника ми. Направих си я сам пред една от скалите на вр. Хайдушки камък, така тя не се нуждае от актуализация. Статията не се нуждае от обяснения, защото не е за обекти с промити мозъци или поради възприетата от тях масова култура, която наричаме чалга не притежаващи ценностна система и цел в живота. В нея е изложено последователно и логично как  се изявяват агенти на чужди служби у нас, които вместо за Родината си, "работят" за тези, които им плащат.  В статията не се обяснява, че подходящите за тази работа нямат морал. Такива при социализЪма нтаричахме продажници, днес - нетови проститути. Това понятие е доста широко, в случая става въпрос за едно клонче от огромното дърво на Центъра - за хибридните му войници, които в определен момент биват наактивирвани с цел по-ефективен резултат от "работата" им или преместване на друга работа поради изчерпване на възможностите на старата или опастност от осветляване на дейността им.. 
   Статията помествам в блога си с надежда да я прочете най-първия като притежател на мозък нетов изявявач, Другарят валериЙ венцьеВ, както и двете мъжки нетови момичета, цараА и чаВ, които поздравявам с една песен на Другаря лабмО, която предвосхищава тяхната нетова изява. Те добре владеят съветския език и знаят какво означава глагола ПРЕДВОСХИЩАТЬ, отнесен към определени нетови ювелирни жемчужини.
   Приятно слушане на ламбО, а които имат интерес към сериозните неща, нека попогледнат след клипа, който помествам за отскок, и статията. Надо читать медлено!!!
https://www.youtube.com/watch?v=bFmct5wIQss&spfreload=10 

13:31 - Не мога да си представя, какво ще му се случи на Радев в любимата му Русия, ако рече да си мери пишката с Путин...

Автор: demograph Категория: Политика   image 
Прочетен: 112 Коментари: 4 Гласове: 

0

 
Последна промяна: 13:32 


Стар комунистически трик: генерал - "патриот" хвърля пагоните, за да „спаси” Отечеството от независимост.

 

Генералът кандидат-президент. Червеното орленце кацна в полога на прабаба си

 

 

Синдромът „Петров-Марин-Михов-Радев“ подлежи на парламентарно лечение

 

Кандидатът на БСП за президент заслужава дисциплинарно уволнение от армията и да се сезират Военната прокуратура

 

 

 

„Ний требва, ако искаме една далекогледна

 

политика на нашето правителство – да намерим

 

един път, който между турското робство и руското

 

освобождение води към едно свободно бъдеще.“

 

Стефан Стамболов

 

Поредният политически кариерист, играл под прикритие ролята на въздушен ас и номиниран преди няколко дни от т. нар. левица, стартира върху кандидат-президентската писта с претоплен скандал и с недомлъвки между ръководствата на братските партии БСП и АБВ.

 

Поне от година и половина в Българската армия и в МО знаят кой е ген. Румен Радев, откъде идва и накъде отива...Обструкцията срещу ремонта на българските изтребители МиГ-29 в Полша и съвпадението на теми и тези с изявленията на о. з. ген. Михов в парламента и с официалния представител на РСК МиГ у нас летеца-космонавт о. з. генерал-майор Александър Александров (Сашо Пичката) говори достатъчно ясно за съдържанието на конспирацията.

 

Без да иска или напълно съзнателно, леля му Корнелия Нинова го злепостави пред МО и пред почтената, некомунизирана част от българското офицерство. 

Ето как: ген. Радев все още е действащ офицер, а на 1 август др. Нинова обяви номинацията му за кандидат-президент от листата на БСП, като подчерта, че има неговото съгласие. 

Значи докато ген. Радев (уж) е служил "само на Отечеството" и е командвал бойната авиация, изпаднала в тежко положение поради действието и бездействието на червените генерали Любен Петров, Михо Михов, Никола Колев, Златан Стойков и на депесаря Симеон Симеонов, др. ген. Радев е водил неофициални /тайни/ разговори с политически дейци от БСП, обсъждал е варианти на политическо поведение в президентските избори, може би есподелил военни тайни и планове, които от щаб-квартирата на БСП веднага са литнали към Генералния щаб на др. Путин. Така действат истинските национални предатели.

 

Кадровици от МО припомнят, че за далеч по-скромни политически игрички бяха уволнени дисциплинарно - армейски генерал Любен Петров, генерал-майор Ангел Марин и генерал-лейтенант Люцкан Люцканов. С какво Радев заслужава прошка?

Радев очевидно е в грубо нарушение на ЗОВС по отношение на деполитизацията. Предстои!!!!рапортът му за уволнение да бъде подписан от началника на Щаба на отбраната и от министъра на отбраната (с „Да” или „Не”), да бъде разгледан в Министерския съвет и министър-председателят да подпише предложение до държавния глава за уволнение по собствено желание или за нещо друго.

 

Държавният глава няма изрично разпореден от закона срок да подпише указ за пенсиониране (уволнение) на ген. Радев. Президентът може да забави указа по свои държавнически съображения (например, необходимостта да бъде проведен търг за новия тип самолети, които предстои да закупим) и да реши, че експертизата и патриотизмът на ген. Радев са изключително необходими на Българската армия. Сега, в момента.

 

През това време ще тече предизборната кампания за президент, а др. ген. Радев ще продължава да бъде действащ командир на авиацията, докато червените избиратели скандират по минтингите (примерно): „Радев, Калфин, БСП!” или „Путин, Радев, вечна дружба!”, "Долу ЕС и НАТО - горе Русия"

 

Електоратът на БСП няма търпение да гласува за „наший генерал”

 

Следователно, в момента имаме въпиющо нарушение на закона. Имаме публично констатиран политически заговор, в който участва висш офицер. 

Редно е министърът на отбраната и служба „Военна полиция и Военно контраразузнаване (ВКР)” да изпълнят задълженията си: - да разследват замесените и да предложат лицето Румен Радев за дисциплинарно уволнение от армията и да сезират Военната прокуратура. А за политиците и другите замесени наши и чужди - според надробеното. Толкоз.

 

По-паметливите помнят, че през октомври 2015 г. бившият служебен министър на отбраната и шеф на агенция в Щаб-квартирата на НАТО Велизар Шаламанов отправи остра критика срещу политическите пируети на ген. Радев. "Не е нормално авиацията да бъде заложник на договор с Русия 12 години след приемането ни в НАТО. Това не е признак на добро управление на ВВС и БА като цяло. Не знам за по-рано, но през септември 2014 г. на ген. Радев бе поставена задача да представи план за развитие на ВВС в различни варианти, катопоне един от тях да е без зависимост от Русия във връзка с наложените санкции, развитието на плановете на НАТО в отговор на руската агресия в Украйна и доктриналните текстове на Москва, определящи НАТО (т.е. и България) като противник. Задачата не бе изпълнена...", заяви Велизар Шаламанов във Фейсбук.

 

Шаламанов каза още нещо: че в момента срещу министър Ненчев се води "медийна кампания от командира на ВВС, която едва ли е санкционирана от ръководството на МО"."Това е недопустимо по стандартите за професионално ръководство на въоръжените сили на демократична страна”. Бившият служебен министър припомни, че именно във ВВС са разходвани над 80% от всички средства в периода 2002-2014 г.(над 2 милиарда лева), а резултатите са крайно незадоволителни. Такава е оценката на командирите, които ползват придобитите способности./ 2 000 000 000 лв са пари с които могат дасе платят пенсиите на всички български пенсионери за 2-3 години../

 

Генерал-майор Радев отговори на /политическото лице/ В. Шаламанов, като го обвини в клевета и в „политическа дейност”????, понеже като курсант по време на соца бил делегат на някакъв партиен конгрес. Тоест, приложи един от познатите похвати на проруските тролове: „Ами ти защо си бил пионерче, комсомолче, комунистче по времето на Живков?”. Което демонстрира скромните интелектуални възможности на въздушния асс.

 

Че с какво друго да се занимава бившият служебен министър, след като е политическа фигура още от 1992 г.? Шаламанов се уволни като майор и има законно право да прави политически действия и изявления. Докато ген. Радев с лобистките си изказвания и постъпки открито наруши Закона за деполитизация на Българската армия и игра казачок върху хлъзгавия лед на пропутинската истерия в защита на "незаменимия" самолет МиГ-29.

 

Радев съвсем коректно подаде оставка като действащ офицер и вече щеше да бъде при истинските си работодатели, но един "свръхкомпетентен" господин го покани на лична среща, след която генералът оттегли оставката си.

 

Ако българското общество беше консолидирано и знаеше историята си, като в Полша или Румъния, нямаше да имаме поводи за тревога. У нас обаче се задълбочава разединението в резултат на стимулираната с рубли активност на т. нар. русофили.

Особено опасно е политизираното поведение на част от генералитета.

 

Какво подсказа дадената и изтеглена в един и същи ден оставка на командира на ВВС? Че генералите от ВВС са против правителственото решение самолетите МиГ-29 да бъдат ремонтрирани в Полша. Защото по-мили са им съветските (руските) другари. Ген. Радев прави нещо повече: изпратил е копие от внесената си в МО оставка в авиобаза „Граф Игнатиево”, до личния състав на най-голямото военно летище, където редовно се организират съвместни учения и операции със съюзниците от НАТО.

 

Идеята е ясна: щом храбрият генерал хвърля оставка в знак на протест, значи очаква подкрепа от летците и техниците. С митинг, с подписка, с писане на простотии по червените сайтове. /Само с това..?!/

 

Но неочаквано в конфликта се намърда премиерът Борисов. По закон той не е страна в спора. Правото да приемат и да искат оставки на генерали е предоставено на министъра на отбраната и на президента като върховен главнокомандващ. Но г-н Борисов за пореден път изземва функциите им, кани “на разговор” възду(хар)шния генерал и той с цялото си "мъжество" оттегля оставката. 

Като остава на служба, въпреки конфронтацията с политическото ръководство на МО и с президента. Но благословен отпремиера.

 

Паралелно с Радев вторият български космонавт и герой на СССР Александър Александров сипе огън и жупел срещу полските съюзници, че са си позволили наглостта да ремонтират българските самолети без одобрението на руската компания РСК МиГ. Защото др. Александров е щатен представител на РСК у нас. Официален рубладжия. Нов рубладжия в нова полуда.

 

Както ни казва този инцидент? Че в БГ действа шайка от просъветски (руски) агенти, чиито представители са в парламента (ген. Михов), в Щаба на ВВС (ген. Радев и заместникът му с “българското” име Анатолий), в бизнеса (космическият херой Александров) и в неправителствения сектор (моравочервени Съюз на офицерите и сержантите от запаса, Съюз на ветераните от войните, съюзи на запасни разузнавачи, контраразузнавачи, командоси, ОСВО и КООСО – сдружения на ченгета и комуноиди). Ние, патриотите с неосребрено и органично родолюбие, отново сме в малцинство.

 

Излиза, че всеки генерал- генетичен комуноид, може да заеме антинатовска, политическа и проруска позиция, стига да получи личната подкрепа на премиер-генерал Борисов като "негов човек". Или като “доблестен и компетентен воин”.

 

Както беше с лицето Шивиков

 

Преди да завърши следствието срещу бригаден генерал Шивиков Борисов обяви, че той бил “много печен”, щото в Карлово имало подписка в негова защита. От същите хора, дето му строиха вилата. Премиерът се скара на Военна полиция, че кепази свестен офицер. Оказа се, че Шивичето (бивш политически офицер) е до шията в… помия, набързо си подаде оставката и после се кандидатира за кмет на Карлово, издигнат от някакъв шарено-червен инициативен комитет.

 

Всъщност има ли бивши политически офицери? Нали от същия сой бе и командирът на батальона в Кербала, по чиято вина (не)укрепеният ни лагер бе атакуван с камион-бомба, загинаха петима български воини, а 26 бяха ранени.

 

Досега Борисов допусна опасно политизиране на част от червения генералитет, с което подложи на риск отбраната и сигурността на българската държава. 

Изохка, едва когато Радев нагло го измами и застана срещу партията му в предстоящата кандидат-президентска надпревара. Така е когато се поставиш или поставиш някого над Закина - ще пъшкаш...

 

Късно е, за китки

 

БСП, АБВ, „Гергьовден”, „Атака”, ДПС, ВМРО и другите антибългарски и проруски партии разполагат с широк кръг от продажни генерали, които могат да влязат във всякакви компромисни президентски схеми: и като втори, и дори като първи гласове в дуета.

 

Да припомня, че „легендарният” въздушен ас Михо Михов преди да бъде поканен от Иван Костов за началник на Генералния щаб бе рекламиран от червено-руските си имиджмейкъри като "завършил Кралския колеж по отбраната в Лондон”. Реално др. Михов прослуша двуседмичен курс по английски...

Другото скрито оръжие на Първанов и следващ началник на ГЩ, ген. Никола Колев, завършва тримесечен курс по военна логистика в САЩ, но е рекламиран от кукловодите му като „американски възпитаник”, „мислеща бойна машина” и пр., за да го пробутат на другаря цар като най-подходящ кандидат. НДСВ бе принудено да промени ЗОВС, за да намери вратичка ген. Колев, който не е командвал дори взвод, да оглави Българската армия.

 

Р. Радев също е завършил нещо „на Запад”. Което не му пречи да гледа и да лобира за Изток.

 

Крайно време е Народното събрание да приеме закон, който да забрани на офицери от армията, МВР, разузнаването и ДАНС поне шест месеца след напускане на последната си длъжност да участват в избори. Независимо дали в партийни листи, като независими кандидати или като „независими”, подкрепени от... Подобни ограничения съществуват в някои натовски държави.

 

Да не забравяме печалната слава на ген. Иван Маринов, който след кратък пазарлък с комунистите-шумкари им отваря вратите на Министерството на войната на 8 септември 1944-а.

 

И... 45 години чествахме победата на социалистическата революция в България.
 

Полковник о. з. инж. Станислав Даскалов, Национално движение „Българофили”

................................................................................................................................................
Не ми стига въображението да си представя, какво ще му се случи на подобен другар-генерал, в любимата на Радев Русия, ако рече да си мери пишката с Путин...

 Гласувай:
31. nkf - Радев не е Българин, не е генерал, не ...
09.08.2016 19:47
Радев не е Българин, не е генерал, не е войн, няма чест. Това е една съветска отрепка, един съветски полъчовек, облечен в униформа. Този служи на партията комунистическа и на русия - това са неговите "род и родина". Дано се кандидатира, че да получи плесница в муцуната си от избирателя. Ама няма да стигне до там - използваха го червените му началници.
цитирай
2. planinitenabulgaria - На Подводни:
09.08.2016 22:19
Тъй като съм особено музикален правя музикална транскрипция на коментара Ви:
https://www.youtube/watch?v=fzT7ghFvuXo

Напомням Ви, че за да одобря Ваш коментар Вие трябва първо да ми представите трима поръчители.
цитирай
3. sande - Геперал Радев - един предизвестен провал!
10.08.2016 17:02
Поздрави на Демограф!
цитирай
4. barin - Не вярвам ген. Радев да спечели. ...
11.08.2016 22:13
Не вярвам ген. Радев да спечели. Дори и моите колеги да го подкрепят. Нали военните са безпартийни, а той още не беше освободен от служба, а се кандидатира, макар и не официално.
цитирай
5. planinitenabulgaria - Той бе новопредставен от Другарката ниновА.
11.08.2016 23:00
barin написа:
Не вярвам ген. Радев да спечели. Дори и моите колеги да го подкрепят. Нали военните са безпартийни, а той още не беше освободен от служба, а се кандидатира, макар и не официално.


Ще го подкрепят бетонните глави, промитите мозъци, БСП, АБВ, Атака, ДПС, ВМОРО, но има и още варианти ако ги финансира Путин - 360000 са пълнолетните цигани, за гласчетата им обаче Путин ще трябва яко да се бръкне, а енергоносителите поевтиняха, за много турци възможности да се откачат от ДПС няма, за Радев ще гласуват и хибридните войници от нета, платените тролове. Той е нашият Доналд Тръмп, но в Америка нещата се следят изкъсо и ако се наложи ще окошарят Тръмп за неплатени данъци, а с Радев положението е друго. Той е войник на Путин и където се налага, там ще го тургат. Би трябвало да е подчинен на военния министър, на министър-председателя, но той е типичен интернационалист, такъв не може да бъде българин. Президент, чиито конци да дърпа Путин ще бъден вреден за България.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 9474164
Постинги: 3949
Коментари: 9806
Гласове: 17030
Архив
Календар
«  Септември, 2022  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930