Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.05.2016 16:38 - НЯКОЛКО ПРИМЕРА....
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 833 Коментари: 2 Гласове:
2



 

  НЯКОЛКО ПРИМЕРА ЗАЩО В БЪЛГАРИЯ  ПРЕСТЪПНОСТТА

          СТАВА  ПОМИНЪК  НА  БЪЛГАРСКИТЕ  ГРАЖДАНИ        

 

     Върви предаване по телевизията с едно глухонямо момиче, майка му и жестомимична преводачка. Момичето е много красиво, класирано е на първо място на Конкурс за красота „Тишина”. То живее с майка си на село. Предаването бе наситено с много тъга – едно красиво момиче към 19,  което не може да говори и не чува и поради това издава някакви звуци, които и то не чува, но въпреки това е нормално като умствено развитие. Като женски баща възприех много силно проблема на момичето. Да не дава никому Господ подобно нещо!

   И какво се случва на това момиче в селото му:

   Един циганин предлага на момичето да „ходи” с нея, момичето отказва. Той обаче я заплашва с групово изнасилване ако не се съгласи. Момичето не обръща сериозно внимание на заплахата и става нещо много страшно. Една вечер в 1 часа, когато момичето и майка му спят,  група от 12 цигани, организирани да изнасилят момичето спират тока на къщата и влизат с взлом в стаята им с фенерчета. Циганите напръскват жертвите си със шпрей, предизвикващ дразнене в очите и приспиване, като по време на заспиването на двете жени те си напРавили сметка да се изредят на момичето. Майката обаче преди да я хване шпрея успяла да се обади в полицията. Дошъл екип, предотвратили изнасилването, арестували циганите. От извършилите на престъплението осъдили един, сключил споразумение с пррокуратурата на 12 месеца условна присъда. Срещу другите канидатизнасилвачи прокурорите не повдигнали обвинения въобще….

    Майката и дъщерята са в стрес обаче, страхуват се, съветват се с адвокат какво да направят. От полицията казват, че претенциите на пострадалите са лични – те са си свършили работата - и могат да бъдат предявени само пред съда, което означава да съдят циганите за нанесени им психични травми. Съветва се майката с адвокат, който й казва, че от това не само нищо няма да стане, но ще предизвика и отмъщение от страна на циганите, които ще си отмъстят за предявения иск срещу тях. А може и да не останат живи. Жените се страхуват, не могат да се преместят в града, където обикновено мигрират хората след ромнабезите срещу тях, защото са бедни и се местят в друго село, от което бяха поканени за иинтервю.

    Пази ли държавата поданиците си, ето един крещящ пример.

    На въпроса преодолели ли са стреса от нападението през нощта майката каза, че днес, три години след него те още са в стрес и всяко спиране на тока за тях е много силно изживяване, защото си мислят, че цигани отново ги нападнат. Агресивността на циганите, липсата на държава вече не само в малките населени места, липсата на закони срещу престъпността, която по този начин по същество се толерира в цялата страна, това е в основа на миграционните процеси, при които хората напускат цели региони, мигрирйки към градовете и това май не се вижда от държавниците ни. Давам два примера:

   След ограбването на вилата ни, съседите ни, и те жертви на подобни кражби, ни успокояват: Леко сте минали, ще си купите каквото са ви откраднали, но си трайте, защото ако ги хванат и по ваши показания предяват обвинения на циганите, те ще се върнат и ще си отмъъстят, ще запалят къщата ви или ще ви пребият убият. Ако ние потърсим правата си, ще последва отмъщение върху нас? Има ли нещо такова по света и как трябва да бъде охарктерезирана такава държава, в която силните са престъпниците?  За какво ни е тази държава тогава, на която като нейни поданици, за нас й дреме ку.... По-добра почва за престъпността аз просто не знам.

   Друг пример от Велинград:

   Продавачката Албена е нападната през нощта от крадец, но успяваа да го прогони след безумна реакция от нейна страна. Крадецът е хванат, но сключва споразумение с прокуратурата. След този стрес обаче Албена изпада в дълбоко психическо разстройство, не може да работи, не може да си гледа децата. Тя иска да предяви съдебен иск към крадеца за нетрудоспособността си, но прокуратурата го крие, заащото престъпникът има споразумение /с прокуратурата/ и поради това - статут на защитен свидетел.

   Още една вратичка за циганска престъпност:

   Идват цигани по нощите, открадват на човека коза. Хващат ги. В протокола полицаят вписва, че стойността на кражбате е 199 лв, а полицията продължава производството само ако щетата е над 200 лв. Ако иска окраденият да се обърне към съда, което носи много рискове и той няма да стори това. Тези „истории” обаче имат продължение. Като изядат циганите козата на човека идват и си крадат още една. Пак под 200 лв, не е в обхвата на полицията. И какво става обикновено. Човекът ликвидира стадото си и се мести в града. Вместо да произвежда, той разчита на пенсията си, престъпността му връзва ръцете. А може още фда работи.

   Само нашата държава допуска престъпници да разстройват цялостната й дейност. Вместо да се справи с престъпността държавата ни се съобразява с нея, като тя да е нещо непобедимо. Давам пример с чугунените капаци и решетки на шахтите, които циганите предадоха за скрап. Вместо да преборят тази престъпна мрежа, измислиха капаци тип антивандал от армиран бетон или пресована армирана гума, за да не се крадат от циганите. А кой заплаща за това и защо вместо здравите чугунени скари сега се поставят капаци, които се рушат бързо и  чупят автобусите и другите коли? Защо се игнорират престъпниците, а всички плащаме за тези престъпления и страдаме от последствията им? Престъпността стана поминък, ето една хранилка за нея:

   Влизат цигани по къщите, открадват /напр./смесителните батерии, които са от цветен метал и ги носят за отпадъци. Хората си ги възстановяват, няма как, но това за циганите се явява отново заредена им хранилка – идват, защото знаят къде има батерии и ги открадват отново. Докога, господа държавници? Всякакви граници вече са преминати от престъпниците, вие се държите, казано но съветски език непричем. Това държава ли е?

   Завършвам с въпрос:

   Защо в Сърбия и Македония няма циганска преестъпност, а също и в Гърция и Турция, да не говорим за Косово или Албания, които прогониха циганите от страните си в Сърбия. Защо този бизнес процъфтява само у нас? Заради платенитят им вот ли? За големия брой напуснали страната ни млади хора това е една от основните причини -  циганската престъпност акъвто и бизнес да започват хората, следват кражби на имуществото им, на жиците и кабелите им, на продукцията им. Поради това, че майката и глухонямата й дъщеря са бедни, те са мигрирали в друго село, без цигани в него, но младите хора мигрират другаде по света, трудят се там и страната ни така се обезселва от тази продължаваща и мултиплицираща се толкоз години престъпност, за която държавата ни не знае вероятно. Отчита се спад на престъпността с няколко процента, но това не е вярно. Статистиката не обхваща неподалите жалби срещу крадците, защото от това никаква полза няма.  Необявените пред полицията кражби са причина да се подмята тази невярна статистика. Истината е, че има бум на престъпността и че държавата нищо не прави срещу престъпниците.

    Тази престъпност пълзи към по-големите населени места и нейните бази покрай тях са гетата. Не ми е известна друга държава да разрешава възникване на гета по парковете и покрйнините на града, от общината да си затварят очите, а ромподкрепниците от Европа да защитават правата им, да настояват да се водоснабдяват гетата, да се строят пътища до тях. Защо не защитят правата на психясалата Албена, на глухонямото момиче, на пребитите баби и дядовци с цел грабеж, защо за убитите възрастни хора по време на грабежи въобще не се споменава, а само за правата на крадците?  Може би като българи окрадените, битите, нямат права в собствената си страна?




Гласувай:
3



1. sande - Защо? Кой има интерес?
10.05.2016 12:07
" Защо в Сърбия и Македония няма циганска преестъпност, а също и в Гърция и Турция, да не говорим за Косово или Албания, които прогониха циганите от страните си в Сърбия. Защо този бизнес процъфтява само у нас? Заради платенитят им вот ли? За големия брой напуснали страната ни млади хора това е една от основните причини - циганската престъпност акъвто и бизнес да започват хората, следват кражби на имуществото им, на жиците и кабелите им, на продукцията им. Поради това, че майката и глухонямата й дъщеря са бедни, те са мигрирали в друго село, без цигани в него, но младите хора мигрират другаде по света, трудят се там и страната ни така се обезселва от тази продължаваща и мултиплицираща се толкоз години престъпност, за която държавата ни не знае вероятно."

***
Добре сме, но ще се оправим.
цитирай
2. planinitenabulgaria - С тази циганска престъпност хората са се примирили, няма интерес и към постинга ми.
10.05.2016 21:56
Защото задкулисието се избира с ромовите гласове, а без ромовите гласове по селата и малките градове нямаше да има феодали и боляри, за които държава няма, държавата са те. И понеже нямат достатъчно пари за ромовите гласове, договарят се с ромовете да крадат хората, а избраните с техните гласове да ги пазят от закона.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12189928
Постинги: 4545
Коментари: 10754
Гласове: 18322
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031