Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.04.2016 19:41 - ПРЕСТЪПНОСТТА В СТРАНАТА - ВСЕ ПО-БРУТАЛНА!
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 941 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 26.04.2016 21:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

 

ттътеиадБе           ПРЕСТЪПНОСТТА – ВСЕ ПО-НАГЛА            И НАЛАГАЩА СЕ КАТО ПОМИНЪК НА                ОПРЕДЕЛЕНИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ

 

         Преди дни възстановиих „схемата” на вилата ни след поредния цигански грабеж. Едно по едно виждаме какво ни няма.  Пускаме водата – помпата я няма. Искаме да си сготвим нещо – кьорава тенджера няма, нито вилица или нож, нали са от цветниш метали.... А каква ообида е да прибираш неоткраднатите неща по местата им! Идват цигани в дома ти и преценяват: това за скрап, това за битака, това за нас. Изпорязали кабелите на  печката, хладилниика, изпокрали всичко, което има някаква стойност. Да се докаже какво е откраднато е трудно, защото трябва да намериш свидетели или да покажеш документи, че вещта е твоя, а циганинът твърди, че е негова. А роднините му те заплашват, че ще си отмъстят. И си равнопоставен с крадеца пред полицията, пред съда. И още един момент има – ако откраднатите вещи са на стойност под 200 лв. полицията не се занимава с такива дребни кражби. Точно толкова струва една коза. Идват цигани, крадат една коза на човека, утре идват пак, крадат още една. Всичко е законно, под 200 лв. И хората напускат населените си места, подгонени от престъпността, която се толерира от законите и се преселват в София.

   След убийствата обаче, които се извършват непрестанно и се мултиплипират с всеки изминат ден, жена ми вече не иска да ходим на вилата, защото никаква съпротива не можем да окажем на крадците-убийци. То си е и така. При грабежа на вилата ни порадии неизвестни за мен причини в спалнята ни намерих кирки и брадви, довлечени от някъде, вероятно за които е нямало място да ги натоварят и са ги оставили при нас. Ако по нощите дойдат и ни нападнат примати с кирки и брадви и искат парите ни, какво можем да направим? Ако пък им дадем парите каква е гаранцията, че няма да ни убият поради съмнение, че имаме и още.

   Накъде, Българио?

  

   Следват две новини от електронната мрежа:

image    1.   87-годишна жена от врачанското село Малорад е била убита и ограбена вчера, съобщиха от полицията във Враца. Днес е задържан мъж, заподозрян за убийството.

Тялото на възрастната Цветана Петрова бе открито вчера в дома й в селото от служител на врачанското водоснабдителното дружество.

Инкасаторът забелязал, че входната врата е отворена и когато влязъл в стаята, открил трупа на пенсионерката. Около него били разхвърляни вещи и документи. По първоначални данни е открадната пенсията на жената.

Тялото на баба Цветана е откарано за аутопсия, при която е установено, че смъртта е настъпила вследствие на множество удари по главата с тъп предмет.

Днес от Областната дирекция на МВР във Враца съобщиха, че са задържали заподозрян за жестокото убийство. Повече информация за хода на разследването и за задържания ще бъде предоставена утре.

Разследването продължава под наблюдението на Окръжна прокуратура във Враца.

Кметът на село Малорад Цено Цоловски заяви пред местния сайт "Трибали", че баба Цветана живеела сама от около 20 години. Възрастната жена има един син, който живее със семейството си в София.

93-годишната Дона Чернева от пловдивското село Ръжево Конаре бе нападната, бита и душена на 9 март в продължение на два часа от рецидивисти. Накрая те взели портмоне с 50 лева и избягали. Старицата, която живее сама, бе настанена в пловдивска болница.
   /Б. м. единият от престъпниците е убил преди това престъпление старец заради 3 лв, предсрочно пуснат от затвора заради примерно поведение. Напомням и за майката на две деца, Градинарска от с. Михайлово, удушена с връзки от обувки и удавена в селската вада с цел грабеж. Престъпниците с малкото пари, които намерили в нея си купили кебапчета и бира…/

94-годишната Емилия Бузова, бивша преподавателка по акордеон, беше нападната на 15 октомври м.г., жестоко бита, душена и затворена в банята на дома си във Видин. От къщата й бяха взети 30 лева, одеяло и дребни електроуреди. Месец по-късно възрастната жена почина. За жестокото нападение бе задържан 42-годишният Петър Петров от Белоградчик, криминално проявен и осъждан.

 

     2. Задържаха петима младежи за убийството на дядо от симеоновградско село

Възрастен самотен мъж бе пребит до смърт от банда деца. Те извършили жестокото престъпление, за да ограбят пенсионера, съобщи полицията. С белезници били оковани четирима 16-годишни местни жители и техен авер на 18 г.

Трупът на 72-годишния бай Динко бил открит окървавен в двора му в симеоновградското село Свирково миналия четвъртък. На тялото се натъкнал негов съсед, който веднага съобщил в полицията. Съдебен медик установил, че пенсионерът е удрян зверски по главата.

Според прокуратурата петимата отишли пред дома на пенсионера и двама от тях останали пред къщата, за да пазят да не дойдат външни хора. През това време възрастният мъж спял в стаята си. Един от бандитите го ударил с дървена греда по главата. После излязъл и с аверите си гледали през прозореца. Когато установили, че бай Динко вече не спи, апашите нахлули при него и започнали да го замерят с дървени плоскости. Пенсионерът успял да стигне до двора си. През това време нападателите влезли в стаята и взели 120 лева от портфейла на жертвата си. По-късно 72-годишният мъж издъхнал от раните си по главата. По време на разследването станало ясно, че на 16 април петимата отново влезли в дома на възрастния човек и отмъкнали 390 лева.

Според местни сайтове нападателите били роми и пили алкохол преди кръвопролитието. Кметът на селото пък разказа, че убитият бил пенсионер по болест, живеел сам и бил много кротък човек.

 

    /Б. м./ Има реакция обаче от страна на полицията - тя е започнала да пази в село Малорад. На турската граница пък са гепналии един разбойник, който уж пленил трима нелегални мигранти, афганиистанци, връзвайки им ръцете със свински опашки, а по същество – ограбил ги. Намесата на полицята защити праваата им, а насилникът отиде в пандиза и после под домашен арест.

   Та, полицията вече работи…Не ми се поставят сега снимки как тя работи…

 

                               image



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12304638
Постинги: 4573
Коментари: 10803
Гласове: 18381
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930