Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.04.2016 23:48 - ПРЕСТЪПНОСТТА В БЪЛГАРИЯ...
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 906 Коментари: 2 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

                      ПРЕСТЪПНОСТТА В БЪЛГАРИЯ –

            ПОМИНЪК НА ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ МЪЖЕТЕ

 

   Дребната престъпност в България, макар да ни убеждават, че намалявала поради превенцията срещу нея - тя е начин на изява на голяма част от българите и става все по-привлекателна като професия за младите мъже. За ромската престъпност ще пиша друг постинг. На фона на корумрираната ни полиция, прогнилата ни съдебна система, феодали вместо местна власт в селата и малките градове и мафиоти в големите градове, този тип „бизнес” процъфтява. И  аз станах жертва на такава престъпност - ограбиха вилата ни, още не мога да възстановя повредите и да превъзмогна обидата. Жертва на друг тип престъпност-  телефонни измами - стават много деца и възрастни хора. Престъпниците са винаги с няколко крачки преди тези, които трябва да се борят с тях, но си мисля, че това съвсем не е случайно, работата пак е наглАсена.  Обстоятелствата, че не разрешават на хората да се намесват в работата на полицията оставя съмнение у нас  за начин на употреба на престъпността в тези среди. Извършил престъпление – напр. преминал незаконно границата – не може да бъде задържан от неполицаи, твърдят от чадъра на организирана престъпност в България. Незаконно било, нарушавали му се правата /б. м. на престъпника/. Не така твърди обаче адвокат Марковски, Божидар Димитров, така мисля и аз. Имам право на мнение, защото лице в лице се разминах с тази опастност миналото лято по планината Кървав камик. Там щъкаха афганистанци на групи но 20 души на възръст по на около 20 години, но и каналджии, превозвачи, само полицаи не видях, пазели в дълбочина. И добре, че ги не видях, защото те играят с престъпниците  а мен щяха да арестуват – след като не съм престъпник защо съм по тези места. За разлика от интерпрестъпниците, сега наричани нелегални мигранти, аз твърдо нищо няма да им снеса, защото пътувам законно.

    Защо полицаите и главния прокурор настояват полицаите да залавят престъпниците, а не хората, мисля че е ясно. Причината вероятно е мъни мъни - за затваряне на очите от полицаите или за споразумение на прокуратурата с престъпниците, които вероятно представят мотиви, а те едва ли са рубли или северокорейски вони. Някакъв си там доброволец от Странджа да попречи на този утвърден вече бизнес на определени структури от властта? Нема да стане…

    А престъпността в България, тя вече е галопираща. Пътувайки доста из страната и наблюдавайки какво става мисля, че професионалните престъпници сега са много повече отколкото напр през 1990, 2000 или 2010 г. Подчертавам, това са престъпници на дребно, които се представят за бизнесмени. Мина бумът на кражбите на черни метали, сега се крадат само цветни. Още един факт има, с който престъпниците се съобразиха и актуализираха изявите си  – от ограбените къщи на хората вече няма какво да се ограби. Това доведе до нова стратегия на престъпниците, които сега са прегрупирани по селата и в кварталите по градовете по специалности. Тук, където живя, на Халите, е пълно с дребни престъпници, за разпознаването на които не е нужен специалист. Те стоят по двама или повече на точно определено място, пушат, пият кафе или бира, говорят по телефоните си, не се преместват от стоянките си с часове. РЕдат нещо, казват хората за тях. А тук възможности много – полиция, мигранти, посредниците им, пазарът /Г. Кирков/. Вече се появи и нов пазар, наречен „Метадоните” на Сточна гара, където се сбират наркомани. Името на този пазар прие и гетото на североизточния ъгъл на кръстовището, изоставена административна сграда на Сточна гара.

    Обикновено един от хората по стоянките на престъпниците в града е местен, при него идват други. РЕдат нещо, после още идват и така по цял ден. Одни приходят, други отходят. Понякога всичките изчезват изведнаж, вероятно шли на дело. Всичките са със скъпи коли, небръснати, дебели, мръсни, с отвратително излъчване. Не изглеждат обаче като да са гладували или с ниски доходи, не работят и не търсят работа. Значи имат някакви доходи от бизнес. И този бизнес без всякакво съмнение е вид престъпност - нещо незаконно, непозволено в страната, във вреда на държавата.

   По селата престъпността също процъфтява. Преди години сутрин младежи –на по около 20 години - от селата се събираха още от сутринта в определена пиячница и прекарваха там по цял ден. Хората твърдят, че доходите им идват от кражби по вилите и временно обитаваните къщи. Днес обликът на тези младежи се промени. Порастнаха, възмъжаха, наблегнаха на парите директно, без да ги преминават през кръговрата  - кражби – стока и суровина за скрап – пари - пиене. Маниерите им обаче са същите – сутрин тези повъзмъжали момчета, изпедепцали се в делата /б. м. престъпността/ се събират в кафенетата или пиячниците, ама как изглеждат. Изпотени, мръсни, уморени, „избиват” с биричка. След голямо пиене бирата оправяла сутрин. Не мога да твърдя, защото не съм пиянище. И крещят както стадо маймуни.  А пред пиячниците – колите им. Почти всичките - джипове трета употреба, целите в кал, одрани, ударени, вътре като кокошкарник. На престъпниците от градовете колите са къде къде по-хубави. Къде са ходили по нощите, какво са правили, те си знаят. Хората обаче казват, че се събират по разни къщи или вила на много отдалечени места с контингента си от проститутки, вероятно местни цианки. Там в пиене и ядене прекарвали нощта. Сутринта – на облигатната бира и после се прибират да поспят.

   Какъв е бизнесът на тези хора? Голямо перо за тях е рекетът.

   Те следят кой какво прави в селото им и ако напр. видят някой, че кара кола без Гражданска отговорност му искат 100 лв., защото е нарушил закона и ако го издадат ще плати 400. Ако жертвата се навие, има второ минаване, още 100 лв. Ако видят някой, че краде дърва с джипа или камиона си от гората, плащането е много по-високо. Иначе ще го издадат и ще му отнемат колата. Друг тип рекет е вземането на пари да пазят определена къща, защото са видели около ниея да се навъртат крадци. Ако не се дадат пари, къщата се изтарашва. Тези пари се наричат „Спокойствие”. Друг начин за вземане на пари са от собственика на някоя нова кола, покрай която рекетьорите забелязват да се навъртат крадци. Ако им снася по нещо периодично, собственикът няма основание да се страхува от крадците. Ако пък не, следва беля по новата му кола като издраскване, изкривяване на ламарина, сваляне на колелата. Видят ли рекетьорите мъж или жена в извънбрачна връзка, пак се плаща яко, иначе – лошо.

  Научих за техен голям удар с ремонт на мост по Искъра. „Бизнесмените”  установяват, че поправките по моста се вършат некачествено, мостът може да падне след ремонта, заплашват с викане на ДНСК. Ако техническият ръководел обаче се отчете пред тях няма да викат Контрола. И техническият за моста добре се бил отчел. По-дребните технически ръководители на ремонтни работи или при строеж на къща също не са подминати – плащат „Спокойствие” на бизнесмените, за да не кажат на хората колко лошо им работят и да прекратят договорите им. Други престъпници на дребно пък работят като „мулета” към големите престъпници, напр. автокрадците. Те получават поръчка от непознат да предадат пари на друг непознат срещу 50 лв. Ако ги хване полицията „мулетата” хабер от понятие си нямат за големите престъпници, които полицията издирва, веригата се къса. Тези мулета прибират парите и от телефонните измами, които са цигански патент и ги отнасят на точното място. За да вършат тази дейност селските престъпници се изявяват като гастрольри в определени заведения, където пак се върши нещо нередно, напр. предлагат се наркотици.

    Човек, свикнал на такъв живот никога не може да тръгне по пътя на естественото си Божие употребление. Той ще търси винаги далаверата, уйдурмата, изнудването, принудата, лъжата, чрез които ще вади дневния си хляб. Да предложиш на такъв човек работа е опасно, защото той ще измисли как от работата да направи далавера, ще вкара работодателя си в беля за да го изнуди. Тези „бизнесмени”  са пълни паразити. Те ограбват хората, които се трудят, но не само в това е бедата. Вместо да имат семейства, да гледат деца, те живеят ден за ден, на пазарния принцип. С такива хора не може да се осъществи никакъв контакт, защото умственото им ниво не се различава от това на приматите. Приматите са първите бозайници, които се организират и ползват камъните и тоягите като оръжия, техният аналог днес са промитите мозъци в нета.  Бизнесмените, които описвам са по-зле и от приматите,  защото не умеят и не желаят да се трудят, те са пълни паразити. Трудът за тях е обида, той е за простаците. Тези хора, ако наистина са хора, прокобят края на един обществен строй , на една държава, на един етнос. След тях идва нищото…

    Това е типично нащ продукт на псевдодемокрацията ни, който аз наричам абсолютния боклук. Някога в ГДР ако някой не искаше да работи отиваше в затвор. А сега за нашата страна с население под 7000000 души, от които 1500000 ромове на помощи или пенсиониирани по болести, само  тези млади мъже липсват на гърба на нацията, която едвам оцелява. А тези „бизнесмени” са твърде много, те са около милион, а колко още са в т. н. сив сектор. Давам пример с автобизнеса - една пета от българите работят в този сектор, започвайки с вноса на коли, продажби, ремонти, автокрадци ии разфасовачи, пътна полициия и като капак – ДАИ. Дали допринасят тези хора нещо за страната си? Според мен – твърдо не!

     Положението е много тежко и няма изгледи да се оправи, защото държавата създаде условия да се пръкнат тези паразити. С това, че я няма, че оголи от присъствието си огромни региони, тя създаде почвата за тази престъпност, поминък днес на много млади мъже. Ще спомена Видинско, което постепенно се превръща в ничия земя. А плътно по неговия път вървят Монтанско, Врачанско, спирам до тук. Прогнозите на СИ, че намаляваме като население не са реални, те са още по-лоши. Липсата на дръжава, корупцията на всички нива, унищожената ценностната система на българина след сталинската колективизация, която хвърли семената на бъдещиите боклуци , внедрилите се пак поради възможностите, които дава демокрацията чужди агенти в парламента и нета, борещи се за интересите на чужди страни, а не за страната си – причините за днешния ни хал са комплексни. Тази престъпност – огледален образ на неуредената ни държава - ще доведе България до положението по времето на разпада на Османската империя, когато престъпността, но тогава много по-ужасна, става поминък на голяма част от населението. Престъпниците с брадви /балталъбабаити/  тогава не са било наричани мутри, а секирджии и кърджали, което означава живущи на сура земя, бедна земя. Нападат и убиват защото земята им не ражда. Днес идиотите нападат и убиват защото не искат да работят.

   Накрая едно сравнение на този тип нашенска апрестъпност с престъпността в две други  Сърбия и Русия.

   В Сърбия нашият проблем е непознат, непозната е и циганската престъпност, която тук мошенически класифицираме като битова. Там да си дребен мошеник не върви. В Сърбия командват и се възползват от властта големите престъпници като Йоца Амстердама и др. Те си убиха и министър-председателя. Тази класа наричаме олигархия. Навсякъде, където се разпада комунизЪма се пръква олигархия, такава има и в Македония, която повече хората не могат да търпят.

   По процент на населението в страната ни с поминък престъпност само путиновата Русия ни бие. За това си има предпоставки и ще дам обясненито на един много възрастен руснак, мой бивш колега, какво е Сталин:

   Революция, гражданска война, всичко разрушено, хората умират от глад и се оплакват. Сталин праща джелатите си и те застрелват тези, които се оплакват. Престъпниците не се оплакват, тях от НКВД не ги застрелват. Хората разбират, че трябва да се оправят сами и избират престъпносстта като поминък. Разказът на руснака е за годината 1922, когато Сталин идва на власт. Това е Сталин, казваше руснакът, така Русия е била спасена от гладна смърт. Този начин обаче отваря нова ниша в страната, за престъпността, двйки и тласък, в резултат на който тя придобива инерция през следващите години, която не може да бъде преодоляна.  

    Появата на нашата престъпност обаче има нещо общо с руската. Там на времето са си затваряли очите за нея, защото престъпниците не са се оплаквали, че са зле. И са ги толерирали. У нас престъпниците също са толерирани, ще посоча само една от причиините за това – за да има толкова години задкулисие и да е то непоклатимо, трябва да има нещо и това със сигурност е връзките на управляващите с престъпността. Ако имахме главен прокурор, който да следи големите престъпници, той трябваше да забележи нещо в този ред на мисли, които написах. 




Гласувай:
5



1. sande - Престъпността - начин на употреба ...
20.04.2016 11:23
Как се пръкна, как се отключи свободната престъпност н БеГе?

Тя бе необходима на българския престъпен и мафиотски преход.

Тя трябваше да прикрие още по-голямата и най-голямата престъпност. Кой какво ще грабне, как да се прикрие всичкия този грабеж.

Появиха се разни братя, мутрички, бригади, Иво Карамански, който по едно време беше арестуван за втори път в затвора /?!/ и т.н.

Следствието е приключено, забравете!
цитирай
2. nikolinavalentinova - Престъпността в България
20.04.2016 15:18
"И този бизнес без всякакво съмнение е вид престъпност - нещо незаконно...." Е да де, но в нашата държава от този бизнес се изхранват и тези, които са задължени да го санкционират. Така, че метлата трябва да играе от по-високите етажи на властта.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12185276
Постинги: 4545
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031