Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.03.2016 23:41 - МИСЛЕНЕТО НА ПОВЕЧЕТО МЛАДЕЖИ В БЪЛГАРИЯ....
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2157 Коментари: 9 Гласове:
10

Последна промяна: 12.03.2016 23:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

МИСЛЕНЕТО НА ПОВЕЧЕТО МЛАДЕЖИ В БЪЛГАРИЯ ДНЕС - КАТО ТОВА ОТ ВРЕМЕТО НА РИМСКАТА ИМПЕРИЯ ПРЕЗ 33-а ГОДИИНА

 

    С пример от Библията ще покажа какъв е бил моралът на хората по онова време:

     На въпроса на Пилат, дали Исус е цар, Той му отговаря:      

     - Аз……дойдох на света, за да свидетелствам за истината.

     Пилат обаче го пита:

- А що е истина?

     Идиотите от онова жестоко време, станали причина да се появи религия, която да учи хората да са добри един към друг, понятие си нямат що е истина…

 

     Преди дни след интервю по телевизията на журналистка с един арестуван и освобеден бизнесменен /б. м. престъпник/, чиито гардове пребиха с палки момче и приятелката му на околовръстното шосе се получи подобен разговор, както този между Пилат и Исус, но действащите лица бяха други.     

   Журналистка пита престъпника:

-  Вие криминално проявен ли сте?

  Той, благодарение на липсата си на ценностна система /пазарен боклук/ вместо отговор също задава въпрос на журналистката по подобие на Пилат:

- А какво означава криминално проявен?

   Тя му обяснява, че криминално проявеният има извършено престъпление и е осъждан. Престъпникът отново напомни за Пилат с нов въпрос:

 - А кой днес в България не е криминално проявен?

   Престъпникът не признава, че е престъпник, измъквайки се пак като Пилат с обвинението си срещу Исус, който Му вменява вина:

    -  Не чуваш ли за колко работи свидетелствуват против Тебе?

   Като доказателство за правотата си, че не е престъпник или че ако е престъпник това е защото всички са предстъпници, престъпникът поясни, че в България вече няма нито един човек, непроявил се криминално, което означава, всичките в България са като него. Той дори посочи пример - бившият министър на полицията, Цветанов, който също бил следствен и съден. Щом той е престъпник, какво остава за другите…

   А как изглеждаше младежът? Вероятно по-нагъл от Пилат. Първо го показаха с една черна шапка, подобна на презерватив, надяната до очите му. След това бе без шапката, като показаха лицето му. Нещо страшно, нечовек….

    Този младеж е влиятелен, той ще е един от тези, които ще поемат България след нас. От него нищо не става, но поради наглостта и агресията си той със сигурност ще заеме пост, от който ще оказва влияние върху живота на хората в страната, ще бъде за пример на децата, как да станат богати като него. Телевизията показа отново  какви хора бяха толерирани по време на демокрацията, а също и това, което всички знаем – следващото поколение за нищо не става и ще затрие България.     

     Това е резултатът от масовата приматизация на хората у нас, които ги поемват още като деца в училището, после ги прехвърлят на хибридните войници на страните примати от медиите, посочвам и социалните мрежи. Така вместо да се образоват и развиват, да бъдат полезни за себе си и за държавата, младите израстват без да притежават ценностна ссистема, с промити мозъци, агресивни като приматите, които вече могат да боравят с дървета и камъни при разрешаване на споровете помежду си.  Тези прости хора устройват политическата класа у нас, която предпочита да работи с манипулируеми примати, защото образованите хора задават неудобни въпрос, но това поколение  устройва и съседите ни, които чакат да се затрием като държава и те да си разпределят територята ни. За да имат позиции тук те прилагат различни тактики, ще спомена само две.

     Първата е на сърбите, които ползват чалгата като оръжие срещу нас. Въпросът как правят това е сложен, ще го поясня в друг постинг. Втори ни атакуват с техи агенти тук, напр. щатни платени тролове в нета, които биха се зарадвали да ни завладеят страните, за които те работят, за да са добре, а ние да се затрием като държава.

    Който е гледал това предаване по телевизията ако не ми вярва,  че младите  хора у нас тотално деградират, нека отвори Евангелията на Матей и Йоан. Идиотизмът от онова време, случил се на периферията на Римската империя, става реалност у нас.  И ще доведе до пълна промяна на държавата ни или до изчезването й…       




Гласувай:
12



1. slavimirgenchev1953 - Както е казал дядото на сички боклуци,
13.03.2016 04:58
"сички са маскари".
цитирай
2. krumbelosvet - Грешки по всички линии.
13.03.2016 12:58
- Сръбското беше на мода у шофьорите и др. още преди 10-ти, когато държавата не го толерираше. Просто, много Т.В. антени бяха обърнати към Белград.
- По книгите пише, че в криза някои хора се декласират. Не само млади. Вярно е, че декласираните станаха повече, отколкото са били някога, не само у нас. Но е елементарна грешка, да обявите всички млади, че са като един от декласираните.
- Всичките думи и действия на Пилат (а не само "Що е истина?") доказват, че е наясно, че когато става дума за вяра и философия, истината е много, много сложно понятие. Обратно, думите на Христос са неуместни от светска гледна точка и уместни от гледна точка на мисията му да умре, за да възкръсне, която не е работа на Римския губернатор. Пилат прави всичк възможно да спаси Исус и отстъпва на тълпата, само за да не избухне бунт.(Вж. моя пост "Външния вид на Исус нпоред писмо на Пилат до императора."
цитирай
3. sande - Тези хора са върха на "новото време"!
13.03.2016 17:36
Ако надделеят, България е загинала.
цитирай
4. planinitenabulgaria - Вие допускате грешки,
13.03.2016 17:58
krumbelosvet написа:
- Сръбското беше на мода у шофьорите и др. още преди 10-ти, когато държавата не го толерираше. Просто, много Т.В. антени бяха обърнати към Белград.
- По книгите пише, че в криза някои хора се декласират. Не само млади. Вярно е, че декласираните станаха повече, отколкото са били някога, не само у нас. Но е елементарна грешка, да обявите всички млади, че са като един от декласираните.
- Всичките думи и действия на Пилат (а не само "Що е истина?") доказват, че е наясно, че когато става дума за вяра и философия, истината е много, много сложно понятие. Обратно, думите на Христос са неуместни от светска гледна точка и уместни от гледна точка на мисията му да умре, за да възкръсне, която не е работа на Римския губернатор. Пилат прави всичк възможно да спаси Исус и отстъпва на тълпата, само за да не избухне бунт.(Вж. моя пост "Българо-сирийска, Диарбекир-християнска история."


но можете да ги изправите. Отворете статията на големия българин Иван Николов, председател на КИЦ Босилеград за оръжието на сърбите срещу нас /сръбската чалга/. Внимателно я прочетете. След това отворете текста на двата Пасиона на Бах по Йоан и по Матей. И последното - прочетете във всички Евангелия за нивото на хората от онава време, които искаха да се освободи Варава а не Исус. И на началниците им, които ги ползват - те казват, виж за колко работи свидетестват срещу теб. И днес е така - колкото повече някой мяза на изрод, толкоз повече го умажават. И е недосегаем от прогнилата ни съдебна система, на която той щее плати част от вината си за да е свободен...
И още нещо можете да сторите, но то е препоръчително, защото е трудно - изслушайте двата Пасиона, за което ще се нуждаете от 5-6 часа ако сте наясно с реформата на Мартин Лутер в църквата.
цитирай
5. planinitenabulgaria - Като гледах наглостта на този наш бизнесмен /б. м. престъпник/
13.03.2016 18:04
sande написа:
Ако надделеят, България е загинала.

си мисля, че те ще надделеят. Моделът "Кой" култивиира точно такива момчета, зад които да се крие задкулисието, което управлява с кукли на конци и маши /Пеевски, Златев и още хиляди/ процесите в страната. Аз ставам все по песимистичен относно бъдещето на България...
цитирай
6. krumbelosvet - Допуснах грешка в заглавието, с пърлното отрицание. Не я оправих от разсеяност.
14.03.2016 10:47
Йоян и Матей съм чел безброй пъти, но за "пасион на Бах" не съм чувал.
Знам от първа ръка, че след Първата СВ, някъде в Западните покрайнини дошъл сръбски учител и всяка втора дума била "макя ви бугарска". Родителите на моя източник избъгали в България.
Сръбската чалга е съвършеното кръчмарско изкуство и няма нужда от друга реклама. Тя има над век и половина история. Нашата чалга, въпреки че е в плебейската си фаза и вече е по-популярна у нас от сръбската. Вярвам, че яркото превъзходство на сръбските чалгари, може да бъде използвано за посърбяване на българския Запад.
цитирай
7. krumbelosvet - Ползвах бутона "изпращане" по грешка.
14.03.2016 10:51
Ще добавя само, че нито преди, нито след 9-ти е имало такава дебилизация, което не ми даваше право за пълно отрицание на основната ви идея.
цитирай
8. kvg55 - Посочили сте явленията, да посочим ...
14.03.2016 16:45
Посочили сте явленията, да посочим и причинителите - неолибералния модел, според който жизнената цел е забогатяване с всякакви средства; масовата материална и духовна мизерия; НПО-ошките, които се разпореждат в образованието, "Пайнер мюзик" и Тв "Планета", "Америка за (унищожаване на) България; зависимостта ни от САЩ; зависимостта ни от чиновниците в Брюксел; зависимостта ни от Турция и каквото още се сетите.
цитирай
9. planinitenabulgaria - Няма ва Ви коментирам,
14.03.2016 21:11
kvg55 написа:
Посочили сте явленията, да посочим и причинителите - неолибералния модел, според който жизнената цел е забогатяване с всякакви средства; масовата материална и духовна мизерия; НПО-ошките, които се разпореждат в образованието, "Пайнер мюзик" и Тв "Планета", "Америка за (унищожаване на) България; зависимостта ни от САЩ; зависимостта ни от чиновниците в Брюксел; зависимостта ни от Турция и каквото още се сетите.


защото в основата ва разсъждението Ви има много неточности. "Теорията друже мой е сива, зелено е дървото на живота", казва един от героите на Гьоте.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12180354
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031