Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.03.2016 22:45 - ЕДИНИЯТ МИЛИОН БЕЗРАБОТНИ...
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1448 Коментари: 6 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
      
        Отговор на коментара на г/жа nikolinavalentinova към постинга ми от 29. 02. т. г.

     ЕДИНИЯТ  МИЛИОН  БЕЗРАБОТНИ,  КОИТО  НЕ  ТЪРСЯТ

РАБОТА  ВСЕ  ПО-ЧЕСТО  ЩЕ   НИ  НАПОМНЯТ   ЗА  СЕБЕ  СИ….

 

    Имаме постижение като нация, достойно за Книгата на Гинес. От около 6, 5 млн души – толкова е сега населението на България - по-малко от 2 млн. работят и още толкова са пенсионери, един милион са безработни и не търсят работа. И защо да търсят? Те си живеят добре, карат скъпи коли, по цял ден стоят на определени места – в заведения, пред точно определен малък магазин, пред паркинг, около Женския пазар, на Лъвов мост, където сега се събира всякаква измет не само от страната. Безспорто, това е престъпен контингент, който полицията изобщо не следи, а е толкова лесно. Няма аз да им казвам как. Какви са начините да си докарат тези безработни някакви средства? Т се занимават с далавери, това е обяснението за тях, като понятието далавери има много широк спектър. Започвайки обаче от малките и прости далавери, те навлизат в този „бизнес”, свързват се с други като тях и така навлизат в схелата на организираната престъпност в страната. Купуване на стоки менте или нелегален внос,  препродаването им, с това се започва. Но светът върви наппред, а престъпниците са винаги една крачка преди нормалните хора. Следват хнови изяви като изнудване, рекет, заплахи, телефонни измами, услуги на други престъпници срещу заплащане, дребни кражби, които острастяват, изпедепцване в занаята и преминаване към по-големи удари като кражби от магазини, от коли, заподозряни, че в тях има нещо ценно, от домове, в които живеят по-заможни хора. Върви се нагоре по спиралата, идва времето за воръжените обири. Те не изискват кесене по цял ден в издебване на момента да изкараш дневния си хляб, а осигуряват добро материално положение за доста дълго време, купуване на скъп автомобил и други такъми, необходими за специализацията на разбойника – устройства за разшифроване на сигнал, оръжия.

   Безработността стана бизнес на голямаа част от едно поколение, възпитано от Шоуто на Слави Трифонов, от медиите, от примера на най-първите като Успелия на 33, от фалшивото образование, от хибридните войници на Путин в нета, от улицата, от живота, който на култулните хора никак не им се живее.  Безрботните преди да станат такива са били приматизирани, затова са поели този път, отговарящ на мисленето им и обратен път, водещ ги към истинския живот за тях няма. Те вярват единствено в далаверата, нямат трудови навици, нямат умения за нищо, интелектуалното им ниво е като това на приматите. Само като проговорят и става ясно що за хора са. Характерно за тях е качеството им агресивност, което те проявават на пътя или в живота си, което е присъщо на промитите мозъци, изяваващи се в нета и по разните специализирани за манипулираане на хората медии.

    От статистиката се вижда, че тези хора са почти милион, но аз съм убеден, че тази психологическа граница ще бъде надмината. Те са предимно мъже между 20 и 40 години. Статистиката не посочва какво правят тези мъже след 40 години. До 40 обаче те не живеят на семейни начала, не се възпроизвеждат, не плащат данъци, паразитират на снагата на страната. И на всичкото отгоре се държат надменно и агресивно. Така управляват и лъкавите си автомобили по пътя.

    Аз не виждам решение на този въпрос. Тези хора и да ги осъдят, толкова много места в затворите няма. Лошото обаче е примерът им, защото сега децата с малки изключения са много прости, поради което те нямат ценностна ситема и са манипулируеми. Тези, които още са малки със сигурност ще надминат сега изяваващите се „безработни”. По наглост, по жестокост, по богатство. А може би и по живо тегло, макар да не вярвам да надминат по този показател Успелия.

   Нагледах се на региони в страната, които не само са й ненужни, но и пречат. Това е много лош симптом. Съчетан обаче с още един – ненужни на страната млади хора, които вместо да се размножанат, да работят, да плащат данъци, са се отдали на агресивен паразитизъм.

   Хибридните войници се възползват от това пложение да ни убеждават, че причината за всичко лошо в момента в страната е демокрацията. Питам се обаче:

   Ако на българиите не беше отнета инициативата да работят и да творят след отнемането на имотите им и напускането на родните места, ако интелигенцията ни не бе избита, защото е реакционна маса, щяхме ли днес да имаме такава професия в страната си - безработни, които не работят, не са работили и не търсят работа?

   Те все по-често ще ни напомнят за тях, защото средата е благоприятна за изявите и успехите им – полицията я няма, съдът е корумпиран, а примерът – ужасен!  Това все по-убедително ще насочва младите хора да се изязязат в чужбина и въобще да не се връщат тук.

    Този проблем по-възрастните можем да го разберем, но по-младите могат без да го разбират в дълбочина просто да се дистанцират от  него като напуснат България. Те и го правят. Които са образовани, инелигентни, с подходящи професии.

    Бях наскоро в Лос Анжелес и съм удивен от промяната на мнението на българите там за България. Всички са засегнати непряко от престъпността, която тук наричат битова, но това не е точното определение. На всички българи в Америка родителите са пострадали в България в някаква степен от престъпността. За да ги спасят от тази престъпност децата са им купили къщи по градовете. Други пък са взели родителите си при тях. Така всякакви връзки на децата, родени там с родината им България ще станат невъзможни, посочвам една от причините – единият милион безработни. Ще дойдат един ден внуците да продадат наследството от дедите си и да забравят че са българи. Обидени на страната, от престъпността, прогонила ги от родината им както на времето сталинската колективицация дедите им от селата.

    На мен ми остават малко години, няма да доживея до пълния крах на България, но пътувайки из нея, а в последно време и по света, аз съм убеден, че това време идва. А ние се правим, че го невиждаме…
   Но пък го чуваме. Прилагам два от най-стопроцентовите линкове с музика за примати. 








Гласувай:
8



1. slavimirgenchev1953 - Процесите изглеждат необратими.
03.03.2016 07:28
Това е, защото много се забави изричането на истините за комунизма и неговото реално осъждане, за да не се буди носталгията у хората по онова безвремие.
А всичко, което се случва днес, е заложено като бомба със закъснитеи в годините на цоца, особено насилствената текезесация. Тя отдалечи и отчужди хората от техните имоти, които иначе и днес те биха обработвали. И нямаше да има безработица в такива катастрофални размери.
цитирай
2. sande - Комунизъм. Щоо е то?
04.03.2016 15:29
"Ако на българиите не беше отнета инициативата да работят и да творят след отнемането на имотите им и напускането на родните места, ако интелигенцията ни не бе избита, защото е реакционна маса, щяхме ли днес да имаме такава професия в страната си - безработни, които не работят, не са работили и не търсят работа? "

***
Ето какво е. Няма я България.
Виновни няма.

Следствието е приключено. Забравете!
цитирай
3. born - Ако си беше направил труда да се качиш на връх Шипка вчера
05.03.2016 00:05
щеше да видиш, че има и други Българи. И те не са никак малко ! Това са хората , които ще изправят България от приведеното положение, в което бе поставена от националните предатели, прокламиращи "ценности" произвеждащи примати, за които пишеш.
цитирай
4. apostapostoloff - Безработни в България са 8, 6 % от населението.
05.03.2016 06:17
Тези безработни са, разбира се, циганите. НЯМА безработни българи! Всички българи работят, някои на по 2- 3 места!
цитирай
5. planinitenabulgaria - Вие подменяте причината и следствието от нея.
05.03.2016 10:25
born написа:
щеше да видиш, че има и други Българи. И те не са никак малко ! Това са хората , които ще изправят България от приведеното положение, в което бе поставена от националните предатели, прокламиращи "ценности" произвеждащи примати, за които пишеш.


В логиката тази грешка се нарича Основно заблуждение и води до погрешен извод. Вашият пример е класически в този случай.
цитирай
6. planinitenabulgaria - Вие не сте в състояние да напправите разлика между фалос и палец.
05.03.2016 10:29
apostapostoloff написа:
Тези безработни са, разбира се, циганите. НЯМА безработни българи! Всички българи работят, някои на по 2- 3 места!



Тази материя за Вас е трудна, но пък ми даде импулс да напиша постинг за социалните помощи на циганите, като ще поместя и други данни за тях. За да се не бъркате където не Ви е мястото, коментирайте постингите на гурото Ви, Другаря желязоВ, моите не стават за Вас - Вие и хабер от понятие си нямате по тази тема.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12180585
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031