Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.06.2015 00:40 - ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО ЗА ПРАВИТЕЛСТВОТО НА Б. БОРИСОВ
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1619 Коментари: 0 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
         Въведение:

        Аз съм между второто и третото си голямо пътуване от това лято. Завърших една огромна тема, която бе в основата на туристическата ми програма в последните 8 години – да упозная и опиша непознатите български планини. Това лято посетих още три от тях, учудвайки се на собствената си упоритост и издържливост. Ходех по 12 часа на ден, а върховият ми маршрут бе изкачването на вр. Църноок в планината Бясна Кобила от с. Тлъмино. Когато го посетих за първи път преди гидини от към билото на планината хвърлих поглед към прекрасната му долина и сега изпълних намеренията си да го изкача и по нея. Изминах 40 км. преход с денивелация около 1200 м, но не само изкачих върха, а също така посетих и църното му око, което сега бе запълнено със сняг и беше бяло както Циклопското око на вр. Кутело в Пирин. Голямо вълнение за мен бе посещението ми в Трънско, защото този регион има същата жестока съдба както Годеч. Ще има да пиша като отида в Америка, а какви снимки имам…

      Времето не е подходящо за да посетя Чипровския Балкан сега, където ще направя снимки на водопадите и скалите му. Базата ми ще бъде в планинаата над с. Копиловци. За да не губя формата си се изявявам като плочкаджия в гаража, който си купи дъщеря ни. Така си изгорих пръстите с лепилото, че прекъсвам за ден принудителния си блогов отпуск и написах статия /не постинг, статия/ по тема, която много ме тревожи, за циганизацията на България.Това е един управляван от задкулисието процес в страната, чиито корени прорастнаха много на дълбоко и ще дава все по-горчиви плодове. Точно заради тези циигани няма да си устроя базата над с. Чупрене, а в Копиловци, където няма нито един представител на този вид и няма да ми разбият колата. Управниците ни за да продължават да се изявяват като велики кърмчии на народа си се нуждаят от манипулируеми примати, които да бъдат техния електорат, като за отплата им предоставят възможности за изява на защитени битови престъпници. Ето една от защитите:

   Ако циганин открадне от човек негово имущество до 250 лв. преписката се прекратява, защото кражбата е дребна, няма труп. Тази цена е равностойна на цената на една овца или коза, на 15 кокошки. Това развързва ръцете на битовите престъпници да крадат на дребно и на често. Ако направят нещо по-сериозно, сработват други защити – ромлидери, прокуратура, съд - параванът на задкулисието у нас.

     Виждайки какво става в страната - сега имам предвид Трънско и Кюстендилско - седнах днес и написах това:        

 

                                 ДОЙДЕ  ВРЕМЕ  РАЗДЕЛНО 

       ЗА  ВТОРОТО  ПРАВИТЕЛСТВО  НА  БОЙКО  БОРИСОВ

 

    В живота на всеки човек, на хората в малките държави, които големите искат да владеят или управляват противно на нагласите им винаги идва едно трудно време за действие, което писателят Антон Дончев нарича време разделно. Ползвам случая да защитя автора и творбата му от нападките на агентите на задкулисието, което до скоро наричахме мафията в България. Антон Дончев е високо образован човек и в защита на това му качество ще изтъкна два момента от неговата книга, която увлечените от трагичните и бързо протичащи събития читатели пропускат – задълбоченото му познаване на Светото писание, както и умението му да разбира човешката душа. Нека си припомним как той обяснява защо Каин убива Авел, а не става обратното. Задълбоченото познаване на Стария Завет от автора е причина за този негов извод. Да си спомним и откровеното признание на жената на Сюлейман ага, Гюлфие, която обяснява на ислямизирания поп Николай необходимостта една жена да отвори утробата си, за да може да роди дете от определен човек. А нейният съпруг е убил брат си, сменил е вярата си и е жесток феодал – не става! Аз си спомням и още нещо – финала на филма, когато отец Николай бе на моста с шапата в ръцете си, мостът, който считам за най-великото архитектурно творение на България.

   Уважението ми към автори, които в творбите си показват, че познават Светото писание и го цитират аз ценя много. Това е една от причиините да обичам много поетът Ясен Ведрин, чието слово ми звучи по специален начин, дори ще кажа как, както в Евангелието по Йоан, който е и поет. Докато словото на Антон Дончев ми напомня за повествователя Матей.

   Специално за мен тази книга се оказа стимул за още по-задълбочено упознаване на прекрасната Родопа, на която съм посветил години от туристическите си изяви и краведчески интереси и за която сега ще стане въпрос.

   В момента България отново е във време разделно – циганите или българите! Циганският проблем става по-страшен за нас от заплахата на Путин, че първата ракета, която щял да изстреля срещу враговете на Русия щяла да е срещу нас. Циганите с проблема, който създават на държавата ще ни унищожат по-бързо от ракетата на Путин, като поражнията от тях ще са още по-ефективни. Аз съм писал в блога си по този въпрос, сега ще се спра на това, което става в нивите и градините на село Марчево, на град Гърмен и на хората от курорта Огняново. Този процес аз наблюдавам от години…

    При запознаването ми с този край аз станах свидетел на заселването на циганите, голяма част от които дойдоха от Ботунец. Пояснявам, че Общинната в София имаше програма да заселва циганите от гетата в общинските жилища в Ботунец, а циганите, излежали присъдите си в затвора поради кражби - в кварталите Абдовица и Димитър Миленков. Циганите от Ботунец обаче започнаха след 1990 г. да основават гета в полето под селата Марчево, Гърмен и Огняново и хората, не подозрайки какво ще произтече от този факт нарекоха квартала Кремиковци, да се знае от къде дойдоха тия цигани тук. Към тях обаче прииждаха нови и нови,  включително и от . Елисейна, след като стана ясно, че МК Кремиковци няма да стане тяхна плячка подобно на Елисейна – АД. За заселване при тях се спрягаше и разбойническата фамилия Зрънкови, но самите цигани от квартала Кремиковци не желаеха това. В името на истината цигани в този микрорайон имаше и преди, но те живееха в циганския квартал над с. Марчево, не казвам гето, защото кварталът все пак приличаше на нещо. Те си живееха там от години, имаха си ток и вода, което означава, че къщите им са били законни. След възникването на гетото под селото, подигравателно наречено Кремиковци, хората от Марчево започнаха да ги наричат подигравателно кремиковчани, а предишните цигани над селото – добрите цигани. Имаме спомен с жена ми, която доста поупозна покрай мен България /както аз покрай нея музиката/ от квартала с добрите цигани. Пътувахме за Ковачевица и минавайки през циганската махала видяхме едно русо цигане момиче, малко над година, голичко, стъпило на върха на купчина с оборски тор. Детенцето бе толкова красиво, че не мога да го забравя до сега. Нищо общо нямаше като вид с циганетата покрай него един истински рус ангел с коса до кръста, и сега ми е пред очите-

    Доживяли да получат свободата си след 1990 г. да се заселват където си щат, да живеят от помощи, да не се налага да търсят региони с работни места, циганите започнаха масово разселване там, където има какво да се краде -  в зората на „демокрацията” само селскостоопански стоки, а после бакър и джелезо. По-сгодно място за основавене на гето от това, където днес е квартал Кремиковци сигурно в България няма. Направен бе опит маалата /б. м. гетото/ да бъде основана върху останките от крепостта Никополис, но от общината /Гърмен/ ги изгониха от старината. Поради това обстоятелство те основаха гетото си малко по-надолу, върху чужди земи, предимно на селяни от Марчево, в центъра на обширна площ от градини и лозя в участъка с граници: шосето от с. Дъбница за Гоце Делчев до моста на р. Места, от двете страни на шосето от Гърмен за Гоце Делчев, третата граница е река Места. Защо точно тук? Въпросът има категоричен отговор – защото тук няма помаци. Помаците изповядат исляма, а ислямът ги учи още от мечитите, че ченгенетата /циганите/ не стягат /мързеливи са/, поради което са лъжливи и крадливи и ако в селото на помаците се появи циганин, той трябва да се следи и да се прогонва от селото. И още нещо, което ислямът разрешаава – ако някой окраде изповядащият ислям той може да го убие /б. м. да го заколи!/  като стори това ако крадецът избяга и по-късно, когато попадне на него.

    Друго важно обстоятелство да се заселят „кремиковчаните” на това място е обстоятелството, че то е като създадено от Бога за лозя, ниви, овощни и зеленчукови градини. Освен реката Места, която тече покрай него, през този златен триъгълник тече реката Канина от Ковачевица и една по-малка, която идва от с. Марчево. Тук са градините на хората с прасковите, които по пазарите се наричат Петрички, с всякакви плодни дървета, с лозя, които дават обилен плод, с градини, в които като се започне от бостан тук вирее всичко. И се напоява. Добре са се ориентирали кремиковчани - живеят в гетото, помощите им се зариждат в банкомата, крадат плодовете от градините на хората, съсипвайки труда им и надеждите да спечелят някакви пари, да си направят вино, да се прехранват от земята си.

    В полза на циганите, които се заселиха тук, заработи нещо ново и много могъщо – те станаха електорат на ДПС, което е параванът на задкулисието в България. Да гласуваш за ДПС не значи еднократна помощ от сандвич, бутилка бира, бутилка олио и 50 лв. а осигуряване на параван от полицията и общината да живееш извън закона – да крадеш безнаказано, да извършвааш битови престъпления, да си в услуга на всичките видови мафии, да строиш безнаказано коптори в нивите на хората. И не само това – циганите под паравана на мафията обезскрапиха страната, а тяхното дислоциране при местните избори става причина за избор на кметове-крадци, които изкупуват активите на общината чрез подставени лица и впоследствие се превръщат във феодали. Циганите са контингентът за продажбата на необмитени цигари и алкохол, също така упражняването на проституция, джебчийстно, телефонни измами, разпространението на наркотици и още сто такива дейности, за които полицията не „знае” и не ги преследва. Всичко това е благодарение на ромглъсчетата за ДПС. Един пример: Преди като ме срещаха циганета викаха Леееевски, Леееевски или Цесека, сега викат по мен: Депесе, депесе – до посиняване и отново. Така са ги инструктирали ромлидерите им, мисля.

   Виновникът за възникването на това гето е беззаконието в България, на чиято основа сега искат да го узаконяват, което е не само правен, а пълен абсурд.

   Връщам се назад в годините, някъде към 2000-та, не помня точно. Водих съпругата ми на Ковачевица, но познатата ни я нямаше, нямаше къде да се нощува и привечер слязохме долу в равнината. В Огняново ни предложиха стая за нощуване, но предупредиха, че не могат да пазят колата ни. То пък една кола, Шкода 100S, произведена 1973 г, но хората бяха убедителни:

   - Ако колата Ви остане на улицата през нощта е възможно циганите от Кремиковци да я разбият, да откраднат акумулатора й за скрап и после си заминавате без нея. Идете в Марчево, там хората имат дворове и вечерта ще приберат колата Ви.

Така и сторихме. В къщата, която ни посочиха, хората първо казаха:

  - Имаме двор, ще си оставите колата в двора ни, заключваме вратата.

    Вечерта хората ни поканиха на пържени яйца– благородни същества! – говорихме си и от тях тогава разбрахме какъв ужасен бич за хората от Марчево, но  и за Гърмен и курорта е станал циганският проблем в региона. Краде се всичката продукция от нивите ни, градините и лозята ни, казаха хората, обидени от нежеланието на държавата да ги пази от крадците. Някои вече били изсекли от обида овощните си дървета – допълвам, че през зимата това сторвали циганите, които сечали плодните дървета за горене.  Други стопани след кражбите на гроздето им изсекли главните на лозята си, трети изоставиили обработваемите площи и градините си. Дори картофите се крадяли. Кражбите обаче отивали още по-далеч, тя се разпространила и по къщите на хората, по колите им, а каруци, пълни с циганета сновяли по цял ден из селото. Селото ни загива, казваха хората още тогава, ако този проблем не се реши, в смисъл ако не бъдат прогонени циганите от парцелите на хората, върху които те са основали гетото си с мълчабивото съгласие на общината в Гърмен.

     Да, ама не. Нещата се промениха, на власт доста години тук феодал бе помакът Ахмед Башев от с. Рибново, агент на ДС по време на възродителния процес. Този помак има изключително важна роля за „хващането” в капан на помаците от региона,за да бъдат те превърнати в електорат, желязната гвардия на ДПС. Говорим ДПС, понимаем мафията, говорим мафията, понимаем ДПС. Нямам никакъв упрек към работливите и необразовани българи мюсюлмани, те -  повтарям! -  са хванати в капана на ДПС с помощта на агенти на ДС какъвто е бил Ахмед Башев, те са негови жертви. А докъде достига предателството на помака Ахмед Башев и спрямо вярата му ще подчертая с този факт: Вместо да гони циганите от населеното място с помаци, той ги остави да живеят сред тях извън закона. Игнорира и вярата си на мюсюлманин, както социалномрежовите проститути, които се радват на откъсването на части на Украйна от Русия, а незнаят поради приматщина за откъснатите части от България, днес във всичките й съседни страни.

    И какво стана с циганите в нивите на Марчево? Турнаха агента на ДС, ахренинът Ахмед Башев за кмет на Община Гърмен. Трикът, който той направи бе да елемиинира искът на ищците, завели съдебни дела за връщане на парцелите им, върху които е основано гетото, като отчужди противозаконно със специална заповед тези земи и ги направи общински. Направо ги национализира, може би общинизира. С декрет. Делата в съда придобиха нов казус - хората сега трябва да съдят общината, а не самозаселилите се цигании по земите им. Така, набрал някаква посока, процесът срещу гетото бе върнат в изходна позиция с цел да се запази електоратът на ДПС, а агентът на ДС за награда го депутираха. Как работи този агент - нека си припомним какво направи той с директора на училището в с. Рибново, който не бе от неговия депеседесеконтингент.

    За да се успокоят все пак хората, по-точно, да бъдат те излъгани, че се прави нещо срещу циганите, бе издадена заповед за събаряне на незконнитее постройки преди много годиини, което означаваше събаряне на всичките коптори. Аз съм виждал многократно тези коптори, защото ползвам като турист пътя от с. Филипово през с. Рибново за Огняново. Площта на гетата растеше и растеше. Аз наричам това място самият ужас. Заповедта за премахването на този ужас не се изпълняваше - такъв бе сценарият, няма и да се изпълни. Почувствали се сигурни под чадъра на мафията, всякакви задръжки да не извършват кражби у циганите изчезнаха. И дойде времето разделно – или цигани, които да крадат или обезбългаряване и на този от Бога създаден за обитаване от хората богат край по тертипа на селата в Северозападна/ла/ България. Борбата е или ние или те, казват хората.

     Така ли се губи обаче електорат? Последва нов барбаобщинарски фокус. Отчуждената незаконно земя на хората, по заповед на Ахмед Башев станала общинска, сега ще се продава без търг на циганите по около лев за кв. метър. За заповедта за събаряне на незаконните постройки не става и дума, все едно я няма. И така – рамо на циганите да „узаконяват” „къщите” си. Или по-точно гласове за ДПС ведно с тези на помаците от Пирин и Родопа, възпроизводство на модела на управление на страната, обезкраяване на прехода към демокрация, беззаконие, мафии, олигарси и напускане на стрнатата от младите хора. А тук – цигани, които раждат за да имат доходи от децата си. И от къде ще се вземат тези средства за тях съвсем скоро, след като те растат в геометрична прогресия?

      Това с продажбата на чуждатаа земя е противозаконно, а узаконяването просто не може да стане. То са толкова документи и инстанции за едно узаконяване, такси, проверки, а циганите са и неграмотни за да попълнят документацията, нито пък ще се съгласят да платят на фирма или техник за това. Пак ще се наруши законът като им се издаде Удостоверение за търпимост и ако това стане селата, които споменах около гетото – Марчево, градовете Гърмен и Огняново са приключени. Освен ако метастазата не бъде отрязана без упойка от самите хора по типа на тази на на столипиновските цигани, които метастазираха в Катуница. Самочувствието им от богатството, натрупано от незаконна търговия със захар и спирт и връзките им с мафията и партииите доведе до това, че те започнаха да газят с коли хора, неодобряващи присъствието им в Катуница. Възможен е такъв сценарий и в Гърмен. Но сценарий с гето в центъра на нивите и хора, останали заради циганите без поминък повече не е възможен. Или циганите, или хората, това трябва да реши без да отлага повече второто правителство на Бойко Борисов. Първата опция означава, че България няма правителство, което да се грижи за българите. Втората опция означава, че правителството отново е параван на мафията и е по-добре да го няма. За съжаление нещата се завъртат към втората опция. Нямало оплаквания в полицията, тя не можела да пази кремиковчани, защото имало мнго по-тежки обстановки в страната. Кметицата също е за тях, приклещили са я от ДПС, пардон, от мафията. А полицията – едва ли ннякой ще е на противното мнение, че тя „играе” с престъпниците или рекетира хората, напр. по пътщата, но да ги пази от битовата престъпност, това няма да стане никога. Битовата престъпност е необходима да управляващите за да държи хората в страх и подчинение.

   Изходът е един – изгонването на циганите от нивите и градините на хората. Ако това не стане означава обричане на хората от този богат кай на погибел по подобие на тези от селата по Видинско, Монтанско, Врачанско, Плевенско. Това означава отписване на този регион от България, а после може би продажбата му напр. за 1 лв. на мутра, но със задългженията на общината. И връщане в епохата на феодализма.Няма да има олигарси при нас, ще има феодалии. Ще дам пример за отписан регион от страната, квартал Столипиново. Ако някой човек има там парцел каква полза има той от него? Дали изобщо може да стигне до него, да го обработи за градина, да построи сграда? Такиви работи в квартал Столипиново са невъзможни – там държава няма, общинска власт няма, полиция няма, има ромллидери. Това е един от хилядите анклави, които отщипват все нови и нови участъци от България и май сега наред е този благодатен кът от земята ни, в долината на река Струма. Кое е по-важно – запазване на гласовете за ДПС или  правото на хората там на живот и да обработват нивите си, ето го решението, което трябва да вземе второто правитерство на Бойко Борисов. Ако то е в полза на циганите, то ще отприщи поток от други такива искания за узаконяване по този модел на гетата по цялата страна и това вече ще е края на страната. Ще стане по-стращно отколкото ако Путин ни удари с ракета заради това, че мафиято ни го изигра с „Южен поток”.

    Разделното време за второто правителство на Бойко Борисов дойде. Българите или циганите, правителството трябва да излезе с решение и то трябва да е съобразно законите на страната. Румяна Бъчварова е  културна жена, видно обаче за не я е, че тя още е в размножителна възраст, но само това. Да прави нещо срещу битовата престъпност? Тя не може да не знае, че такъв казус има още поне в 1000 села в България, а в с. Мечка бе поставена камера, която да снима крадците. На втората вечер циганите откраднаха камерата. Не може да не й е ясно, че така създаденото положение в региона не може да продължава повече. Но си мълчи. Фокусите на кметицатаа на Гърмен с продажбата на земята направо са просташки. Има си строителни норми - къщите да са устойчиви срещу земетръс, да са на определено разстояние да има градоустройствен план - улици, канализация, водопровод, електроснабдяване.  В нивите на хората, които тя смята да продаде на циганите по 1 лв./кв. м. такова нещо няма. В тях сега има коптори, които трябва да бъдат съборени за да не паднат сами. Трябва да е ненормален строителният техник за да узакони такова нещо или да са му заповядали от ДПС. И първата полицайка и кметицата игнорират законите в стрната, които бългрите трябва да спазват, а циганите – не.

    Партиите в опозиция искат вотове за недоверие, които се обявяват от най-голямата простачка в тях или от агент в парламенто, работещ за интересите на враждебна на страната държава. Сега положението е различно – второто правителство на Бойко Борисов трябва да устои на вот на недоверие, произтичащ не от искане на партии в опозиция, а от електората, който го избра. За хората ли работи това правителство или за циганите, по делата му ще го познаем. Нерешителността на институциите ще доведе ли до нова отхапване на още един къс благодатна българска земя? Дали анклавите в България, където държавата я няма въобще не станаха твърде много?  Посочвам един такъв анклав:

    Триъгълникът с хипотенуза Балканът от Тимок до изворната област на р. Янтра, реката Янтра до Дунава и Дунавът до вливането му с река Тимок. Това е почти 20% от страната…    

      




Гласувай:
7



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12290355
Постинги: 4567
Коментари: 10794
Гласове: 18370
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930