Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.03.2015 00:56 - АКТУАЛИЗИРАН БАНКОВ ГРАБЕЖ?
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1268 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 28.03.2015 01:27


                           АКТУАЛИЗИРАН  БАНКОВ  ГРАБЕЖ

                            ОТ ТИПА „ВЕСКА  МЕДЖИДИЕВА”?

 

      Накратко ще припомня казуса с източването на Земеделската банка. Шеф на банката беше снахата на  живковия министър на вътрешните работи Мирчо Спасов. И до сега се питам, ако тя не бе негова снаха щеше ли някой да й даде да основе банка, да раздаде необезпечени кредити с парите на вложителите на „правилните” хора, да си  банкрутира банката и въпреки това да може свободно да напуснe страната с нейния си дял. Така спестяванията на хиляди хора бяха ограбени, а също и парите на различни ведомства, прохождащи земеделци и др. нещастници. Днес тя дава интервюта от Южна Африка, с нея предаване излъчи Люба Кулезич.  Името на банкерката е ВескаМеджидиева, а меджидии на турски език означава дребни монети, подобни на нашите стотинки. Следващите се казват мангъри, после идват грошове и лири. Не с междидии в банковата си сметка „избяга” обаче Меджидиева от България. Прави се, че се крие, властите ни се правят, че я търсят. И така – 20 години и кУсур години…

    Още един казус ще припомня – „Докторът”. Това бе забогатял от контрабанда на цигари „бизнесмен”, с достатъчно капитал да основе банка. Ама му не даваха. Опитаха да го експлоадират в колата му на Цариградско шосе, не стана. Въпреки това той пак продължи да иска да прави банка. И си го гръмнаха директно - в колата му, с два куршума в главата. Как така ще прави банка след като му не дават!

    Опит за откриване на банка завърши с куршум в тила и на Киро Японеца, за неговия капитал се твърди, че бил от дрога. Сградата на бул. Левски до НДК, строена с пари на Киро Японеца получи след този опит за отстрел името „Банката на Киро Японеца. А Японеца се абортира от желанието си да основава банка. Тая работа – банкер - е само за хората на задкулисието, както преди наричахме мафията. Днес ги наричаме престъпници с бели якички.

 

    Случаят с КТБ бе подобен на този с Меджидиева, но в много по-големи мащаби. Офицерът от ДС Цветан Василев основа банка, а мафията / пардон, задкулисието/  направи каквото можа хубаво да му я напомпа с капитали. От всякъде се химнословеше дейността на банката, въздигаше са до небесата банкера й, комуто връчваха грамоти, дъжавни награди, почетни дипломи -  банкер на годината, мистър банкер и др. В резултат на това лихвеният процент на банката му растеше и растеше и все повече кредитори поподнаха в мрежите му. Сценарият бе познат от времето на банковия грабеж не само на нас, но и на ДАНС и на полицията. Но последните два май също бяха включени в него, редом с Централната банка и Главна прокуратура, защото не забелязваха какво става в КТБ. Напомням, че съпругата на Цветлин Йовчев работеше в тази банка, известна като банката на мафията. Дали случайно никой не предвиждаше какво ще стане с парите на хората там и после с бремето, което държавата ще поеме в резултат на изплащане на гарантирания минимум на вложителите, за допълнителното бреме от грабежа на активите на банката и спирането на заводи и институции, собственост на банката или с откраднати пари от банката. А тези заводи не са кои да е, а работещи, печеливши. Актив на банката са също медии, мобилни оператори, заводи в чужбина. От години се задава един въпрос у нас, „Кой?”. Кой напр. е собственик на Булгартабак, на телекомите, на военните заводи и т. н. Вместо отговор на този въпрос отново над Балканите се кръстосаха две от дългите сенки на мафията, пас останаха останалите две. Ще се върна на това след малко.

     Веднаж напомпана с капитали, които е планирано да се разграбят от определени обръчи достигайки някакъв максимум, следва приложение на разработената до последните подробности схема на тяхното ограбване. Банкерът ще си вземе своето, но преди това ще подпише раздаването на необезпечени кредити, разходи за политически парти, за ромгласове, инидивдуални договори за много висок лихвен процент.

      Когато парите в банката станат недостатъчни тя да обслужва клиентите си се прилага разработката „Меджидиева” – банкерът напуска страната с пари в брой и много банкови сметки в офшорки, банката изпада в несъстоятелност и бива затваряна по начин, разрешаващ започването на следващия етап от грабежа й, на нейните активи. Ако държавата остане извън този процес, това е равнозначно на втори удар по бюджета й, защото активите на банката при продажбата няма да й върнат изплатеното като гаранция на ограбените от банката /б. м. от задкулисието/. На банкнотите пише, че всяка от тях е обезпечена с благородни метали и активи на банката. Благородните метали са в Централната банка, но активите на КТБ са си нейни. Само уговорка трябва по високите етажи кой да ги източи.  Следват обвинения от прокуратурата, че банкерът е единственият крадец на активите на банката и поради това го е духнАл. Обвиненията се прехвърлиха впоследствие върху бодигарда, че натоварил 200-300 млн. евро от трезора на банката в камион на своя глава, после се оказа – немало такову нещо. Парите на банката не ги е откраднал банкерът сам. Той е раздал парите на правилните хора, които трябва да останат в тайна, получил е неговото си за това и изчезнал. Това е единият от вариантите, тип „Меджидиева”. Вторият е много страшен, тип „Кюлев”, при който банкерът бива третиран с автомат Калашников. Трети вариант – банкерът екстрадиран и изправен пред съд е изключен – това означава да се разкрият мафиотите, организирали обира на банката и окрали парите на вложителите и предприятията. При този вариант може да се разнесе страхотен смърдеж и никой няма да го допусне, защото ограчите хсе заиграват във втория туп на граблежа, този на активите на обявената в несъстоятелност банка. Ипотекирани имоти се продават за жълти стотинки, заводи за по един лев, но със задълженията им и т. н.  Както има правилни хора да вземат необезпечени кредити, така има и правилни хора да разграбят останалите активи на банката след ликвидацията й. Въвеждам уточнение: Думата ПРАВилни не идва от ПРАВец, това е само съвпадение. Как не ми показа някой и на мен едно кранче, да си източа и аз нещо от банката!

    Аз съм убеден, че Цветан Василев няма да бъде върнат в България. Мисля, че това е била главната тема на разговорите между двата президента на Сърбия и България. Нашият президент признава правото на независимия сръбския съд да реши казуса по екстрадирането на нашия банкер /на задкулисието/. Независим бе и съдът на полковник Кадафи, който съдеше нашите медици. След като Кадаифа получи 400000000 долара, съдът престана да съди медиците ни и те се върнаха. Независим е и нашия съд, напр. при осъждането на прокурорския син, който уби с колата си двама млади хора на тротоара на бул. България. Мисля обаче, че независимостта на всички тези съдове, които споменах се характеризира с това, че от тях не зависи нищо, а от интересите на мафиите, за които те са турнати да работят. Та по отношение на независимостта им, май президентът ни е прав – ще чакат да се разберат мафиите, както по времето, докато се рабираха в Съюза турнаха за генсек един жив труп /украинеца Товарищ Черненко/

    Така мисля аз за срещата между тях, но от речта на президента ни за мен прозвуча нещо много тревожно. Той спомена, че ние подкрепяме присъединяването на

      Сърбия и Западните Балкани

 към ЕС, а тълкуването на тези негови думи е много  трагично. Не Западни Балкани, а Западни  покрайнини е точното наименование на българските територии, които Сърбия държи незаконно. Писал съм по тази тема. Напомням, че през 1919 г. там живееха 120000 българи, а сега - само 18000. Първият извод е, че държавниците ни са забравили за сънародниците ни, откъснати от родината си и вторият е, че поради сръбската политика там спрямо сънародниците ни Западните покрайнини вече са почти обезлюдени и президентът ни поради това ги нарича Западни Балкани. Вторият извод е, че тези  откъснати от родината ни региони изобщо не влизат в сметките на дългите сенки на мафията на Балканския полуостров, от хтях няма какво да се ограби. Такъв е случая и с Тъмрашката република – никой не искаше тази територя, защото хората там са бедни и тя се обяви за република.

    Тази политика на президента ни спрямо българите, живеещи около България по вина на интересите на т. н. велики сила аз считам за предателска спрямо българите. И още нещо подозирам, че е обсъждано на тази среща – общите дела на нашата и сръбската мафия по отношение на КТБ. Заводи, които купи Цветан Василев има и в Сърбия, сърбинте сега го пазят, но нашето задкулисие има интерес банкерът да си стои там или да мълчи, или ще го третират и него с Калашници както Кюлев.

    Въпросът „Кой?” така и не получава отговор. Кой е собственик на доста апетитни заводи и обекти в България, кой се крие зад сметки в офшорки по разните острови. Това остава тайна, която се пази и сега ще се запази отново с отказа на друга дълга сянка над Балканите, Сърбия, офицерът от ДС и банкер по чл. 64 Цветан Василев да бъде екстрадиран и съден тук. Как искат главният прокурор, народът, правителството и всички честни и прогресивни хора у нас да бъде върнат човекът, който планира ш осъществи обирв такива мащаби, но тия тъпи правници от Сърбия ни го не връщат. Мамето им гадно! Ако бяха го върнали, въпросът „Кой?” можеше и да получи отговор. А без този отговор спекулациите кой се крие зад митичния „Кой?” ще поражда спекулации. Ето някои, които съм чувал:

    ДПС не били мафиотски или етнически свързани с Турция, а с руската мафия, чиито виден активист тук бил Догана. Всички заменки на гори от Свогенско за площи до морето по времето на Емил Иванов били с участие на руската мафия. Уж гората на Своге я купил Емил Иванов, но и за нея секачите казват, чие била на руската мафия. Същото казват и за бензиностанцията в Своге, която била на него и на Лукойл, но не и на ДПС. А кметът на Своге руската мафия редовно го пребивала в кабинета му, след което той с комоцио и разбито лице бил откарван в Пирогов, но за това той не е сезирал полицията никога, а тя за разлика от цяло Своге така и не се заинтересовала защо го бият този човек. Аз съм чувал, че някои си плащат за да ги бият с бич по гърба по определени правила специализирани за тази цел проститутки, но при Емил Иванов е различно. Същите мафиоти са го били и в кабинета му като областен управител.

    Та ето един, който може да отговори на въпроса „Кой?”. Бих му дал и идея: „Кой” стои зад джамията в Своге, дето стърчи недостроена със страшна сила, зад бензиностанцията, зад гласовете от Бурса и Истанбул за да го изберат за кмет, за заменките и сечта на горите, за продажбата на имотите на хората от махалите Добърчин. На този въпрос /”Кой?”/ може да отговори и бать Боко, като каже кой е собственикът на Булгартабак. И президентът може да отговори, ако отвори стенограмата от разговорите си с Никулич. И шефът на БНБ може да осветли личностите, които той обслужи с фалита на банката, и главният обвинител на страната може макар да бе така зает да пази Делян Пеевски от заплашителни СМС-и, идващи от Сърбия.

    Аз ги чакам. Предполагам, ако ми прочетат постинга, ще треснат по един коментар към него.

    
                image
                              Договорились?

               




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12268814
Постинги: 4565
Коментари: 10794
Гласове: 18367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930