Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.07.2014 22:44 - АБСУРДНОСТТА НА СЛУЧВАЩОТО СЕ У НАС....
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1204 Коментари: 4 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg



image



image



image



image



image




image



image



image



image



image



image



image



image



image



image



image



image



image



image




image



image



image



image



 
image




image
 
 

image


 

           АБСУРДНОСТТА НА СЛУЧВАЩОТО СЕ У НАС –        

РЕДОМ С ТОВА В ПРИДНЕСТРОВИЕТО И В СЕВЕРНА КОРЕЯ!

 

    По телевизята тук имаше комично предаване за абсурди, но в раздела си за Северна Корея то бе потресаващо трагично. По данни на южнокорейското разузнаване, което бе предоставило снимки и видео, в северната част на Северна Корея вилнее ужасяваща хуманитарна криза. След заплахите на Северна Корея срещу Южна да я изпепели с ядрени удари, след отказа й да престане да усъвършенства ядрения си арсенал, за което северокорейските комунисти поискаха перманентна безвъзмездна помощ от другите притежаващи ядрено оръжие страни,  на Северна Корея е било наложено ембарго на помощите, от които нейното 25000000 население се е изхранвало. И е станало нещо страшно! Хилядите тонове ориз, които постъпват като подарък всяка година от Южна за Северна Корея за да не измрат сънародниците им от глад не са заминали тази година, финансовите помощи за да стоят там идиотите мирни също са им спрени. Защото с тези помощи те купуват модерни компютри, приложими във военното дело. Поради това  в КНДР сега вилнее страхотен глад, който винаги е съпътствал северокорейците, но такъв ужас никога до този момент не е имало. Най-бедната част на Северна Корея били северните й райони, където бе заснет от южнокорейското разузнаване филма. Там хората умират от глад вероятно както в Украйна през 1936/37 г. по временто на геноцида на Сталин срещу желаещите да имат независима от СССР държава украинци. За да се спасят от гладна смърт хората в КНДР са използвали като храна всичко възможно, но билките, корените и тревите от гората свършили, всичко с протеини от реката – риби, жаби – също. За протеини хората изяждали и мъртъвците, което в КНДР било практика от години. Почти всичките новородени деца умирали, но умирали и по-големите, преди тях умряли домашните животни. Снимките от тези райони, доставени от южнокорейското разузнаване бяха нещо ужасно. Ужасяващите снимки в книгата на Солженицин „Раковата болница” на дъсчените бараки, в които са били набутвани изселените от къщите си от Сталин украинци по времето на геноцида му спрямо Украйна за да умрат от студ изглеждат като почивни домове в сравнение с домовете, в които живеят северокорейците.

     Напомням за едно предаване на Елена Йончева за Северна Корея. В Пхенян тя успява да се откачи за момент от опеката на тамошните служби и да влезе в магазин за хранителни стоки, което е било извън сценария. Единственото нещо, което се продаваше там – видяхме това от филма й – бяха бутилки ракия, всяка от които струваше месечната заплата на един работник…

    Предаването на телевизията за глада в Северна Корея завърши с предположение на коментиращия американец, който каза, че това нещо не може така да продължава и че хората ще се вдигнат на бунт.

    Горките американци. Това може да го каже само такъв, който понятие от комунизъм и служби си няма. Те си мислят, че при комунизма ако умират хората от глад или поради други причини някой ще се трогне, ще се загрижи за тях, ще подаде оставка или пък, че хората сами могат нещо да променят. Промените са възможни само в личен план – да бъдат убити от службите и близките им изпратени по лагери заради вражеска дейност на човек от техния род. Сега в КНДР убиват дори за открита Библия в нечий дом, за неморална рокля, за гледане на чужда телевизия, за счупена поради невнимание машина в завод, а семействата и близките на убитите изпращат в лагери. Лично Ким Чен Ун заповядва да убият бившата му приятелка поради това, танцувайки по време на естраден концерт вдигнала както балерините крака си вертикално. За чичо си и чинка си и за децата им намери други поводи. Едни гръмна, други изчезнаха, единият от тях от Париж.

     И една моя бележка – макар и не толкова жестока, но подобна съдба имат още доста хора, които след ВСВ бяха съветски окупационни зони. Тук обаче единствено комунизмът бе съхранен точно по указанията на Маркс. В други комунистически страни той метастазира в олигархии. Напомням, че Южна Корея бе американска окупационна зона.

 

     От другите абсурди в това предаване бе спомената република Приднестровие с рекорд, достоен по безсмислие за вписване в книгата на Гинес.

      Ще допълня нещо по темата:

      Приднестровието е една от държавите-идиоти, но тази е държава-идиот на квадрат. Чрез тази „република” бе отнета територия от Молдова във форма на ивица, в която условия за живот няма, бъдещето й е капсулиране както държавата Лесото или като ядрената държава КНДР. Приднестровската „република” ще бъде трън в очита на света докато не я треснат. Тази „република” граничи с Молдова и Украйна и няма нищо общо с РСФСР, не е призната от никоя страна с изключевие на Русия и още две държави-идиоти – Абхазия и Северна Осетия. Предполагам, сега ще я признае и Кримската „република”, последната новопредставена в списъка с държавите-идиоти. Край на допълнението. 

     В тази „република” имало такова огромно количество старо оръжие, складирано там по времето на СССР, което разпределено на глава от населението й нямало аналог в света. Примерно по 10 БМП- та /бойни машини на пехотата/ на глава от населението се падало, може би по 100 пулемьота, по няколко оръдия, БТР-и АТТ-та, танкове, военни камиони, на човек по два понтонни моста се падали. В подземия и хангари там имало всякакви мини, снаряди, патрони, оръжейни работилници за подръжка. Мястото /б. м. районът Приднестровие/ било предвидено някога за погреб /място за съхранение и подържане в изправност/ за част от конвенционалните оръжия на СССР и вместо да го местят руснаците избрали друга опция. Активирали  местните руснаци /б. м. агентите на Русия в Молдова/, които  направили референдум, обявили се за република и поискали да влезнат в РСФР. Същият сценарий Путин изигра с Крим, но милиардите, които ще плати за това го абортираха от същия сценария в Донецк и Луганск.  Така оръжието, което става единствено за скрап запазило дома си в специално отредена за него държава-погреб. Тя се нарича Република Приднестровие. Държавата кръстили на реката, както американския летец, хвърлил бомбата над Хирошима я кръстил на майка си Енола. Как си приличат идиотите по света…

     Толкова много джелезо и румънските ромове да не знаят за него. Научат ли, ще премине от погребите в Отпадъци за време, достойно за нов рекод в книгата на Гинес.

 

   Още един абсурд от предаването ще спомена, защото стана въпрос за нас. Доктори от Спешна помощ отиват да лекуват джипси в джипсиквартал. Направили каквото трябва с болното джипси, но вместо благодарност, две джипсита влезли при докторите без никаква причина - от желание да се изявят може би някак - и ударили единия доктор с дърво по главата. Той получил сътресение на мозъка. Все пак имал късмет доктора – линиейката го откарала веднага за оказване му на помощ в болница, нямало нужда да се обаждат на тел. 112.

    Тази информация бе поднесена хумористично, загатвайки за интелектуалното ниво на джипситата у нас /б. м. аз го възприех като приравняване на тази тяхна изява с тези на приматите/.

    По този повод си спомних две случки с животни, които към описал и в блога си:

    През тази пролет бях на Балкана. Един куц кон, който си бе разранил предния крак спря при мен и започна да си подава крака към мен за да видя раната му и да му помогна. А кракът му, който размахваше в желание за помощ – едно неразумно движение и ще ме потроши. Но не! Искаше помощ от мен, но и ме пазеще. Разумно животно.

   Още една подобна случка:

   Имах куче,на което по време на сватба откъснаха голямо парче месо от бедрото му. Мазах раната му с едно зелено лекарство, кучето квичеше от болка, но и не помисляше да ме ухапе. Разумно животно! Всичко завърши с успех за месец. Първо му се образува месо, после кожа и след това върху нея порастна козина. Кучето оздравя без да има следа. То и преди ме обичаше, но си мисля, след този случай – повече.

   А джипситата – те по интелект явно са под нивото на двете животни, които споменах, а по нахалство – небеса над тях. Живеят от помощи, медицинското им обслужване е безплатно, макар здравеопазването ни да е в криза, и вместо поне да са благодарни, че държавата носи цялата тяхна тежест, те за да се изявят или за развлечение, набили докторите от Спешна помощ. Случай за книгата на Гинес спхоред американците, но това у нас не е изолиран случай. Конят и кучето никога не биха постъпили както джипситата, интелектът им е на по-високо ниво от техния.

    Добре, че тук / в Лос Анжелес/ не е постъпила информация от ресторанта в квартал Захарна фабрика. Професор празнува годишнината си с колеги и приятели, джипсита вдигат шум, той им прави забележка. Обидени, те излизат и след малко водят с тях още 100 джипсита с метални тръби. На главния виновник за обидата – професора – строшаваг черепа с тръба и той умира на масата, другите юбиляри също ги потрошили, но без опастност за живота. Те за този случай ако знаеха тук не с няколко изречения, а час предаване щяха да излъчат. И може би щяха да кажат като за КНДР – така не може повече да продължава…

    Аз пък казвам: Поради корумпираната ни прокуратура и съдебна система – може!!!

Лос Анжелес, лето Господне 2014




 




Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mt46 - Хубаво,
03.07.2014 23:07
хубаво е, че си загрижен за бедните и нещастни народи!... Но няма как - не може всички да са еднакви, да живеят щастливо, безгрижно и на кредит като американците... Пръстите на ръката не са еднакви, нали?...
цитирай
2. kasnaprolet9999 - Да ти е жива и здрава внучката, го...
03.07.2014 23:57
Да ти е жива и здрава внучката, голямо сладурче е. Цветята са прекрасни, а новините ужасни!!
цитирай
3. syrmaepon - Що не харесваш Абхазия ? Поне в ис...
04.07.2014 10:06
Що не харесваш Абхазия ? Поне в историята наистина е имало такава държава ))) Добре че поне природата ни е красива и има къде да се скрием от новините....
цитирай
4. sande - Картини от Рая на Земята - в първата част.
05.07.2014 11:46
И картини от Ада на Земята - във втората част.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12185579
Постинги: 4545
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031