Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.05.2014 10:00 - ДВА БРОЯ ОТ МНОГОБРОЙНИТЕ ГРАБИТЕЛИ НА БЪЛГАРИЯ
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 911 Коментари: 0 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

ДВА  БРОЯ  ОТ  МНОГОБРОЙНИТЕ  ГРАБИТЕЛИ  НА  БЪЛГАРИЯ

 

    І. ЧЕЗ:

 

    Много са измамите, с които чехските концесионери, докарани от Лидия Шулева по линията на Световната мафия в България сега ни грабят. Че е така доказва факта, че те нямат и намерение да се махат от България,нещо хповече, те станаха част от енергийната ни мафия. Последното правителство поогроничи кражбите им, намалявайки допустимия процент загуби на ел. енергия от 18 на 12, но се твърди, че това не е вярно, „спряли” са се на 15%. Намаляването на допустимите загуби с 3% означава „загуби” за чехската мафия само за София в размер на 3600000 лв. на месец, а за цяла Западна България това число е към 10000000 лв. Чехите отвърнаха на удара с твърдението, че от постъпленията на парите за ел.енергия те инвестирали в мрежата, в строеж на нови трафопостове и играейки на този фалшив кон те престанаха да инвестират. Това тяхно твърдение е лъжа. Инвестирането в мрежата се заплаща от хората, които ще бъдат присъединени към нея посредством таксата „Присъединяване на нов абонат”, но чехите крадат тези средства.  Ще се върна на този въпрос. Парите отиват другаде - директорът на ЧЕЗ взема заплата 60000 евро/месец, още толкова представинтелни и още толкова командировъчни, защото е чех, а живее в България. Да не споменавам заместниците му и  тия от борда. Служителите на Енергото обират пасивите и отнасят отрицателната енергия от недоволството на хората. Освен това в ЧЕЗ тургат определени личности на хранилка, свързани  вероятно с тези, които са в енергийната мафия и които пазят ЧЕЗ от изгонването им от България /б. м. дЕлат си смъкнатото от кожите на абонатите/. Напомням за едно лице с прякор Каратиста, един от шефовете на Борда на директорите със заплата уж 35000 лв./месец а проверка установи , че е била 92. Отговарял е за инвестициите, значи той е разпределял паричните потоци. Натопиха го обаче за организиране и изпълнение на мокри поръчки и той емигрира в Швейцария, която не е в ЕС. Синдикатите разпоредиха да му се изплатят за 1 /или две, не помня/ години брутните му заплати, защото той не напуска ЧЕЗ по свое желание. Не задавам въпрос от къде ще дойдат парите му за обезщетение – толкоз милиона абонати само по Софийско, а в ДКЕВР – техни хора. Каквато цена поискат концесионерите, те им дават.

   Начините на източване на енергото и на грабеж над хората- те са много. Разработени са от проституиращи в тези тип браншове, каквито са Водата, Тока, Бензина. Не случайно главната секретаркта на Водата стана главна секретарка на Тока, пардон, началник служба „Регулиране на потреблението на ел. енергия”. Да я нарегулират манафите дано.

   Сега ще посоча само един от грабежите над нищо неподозиращите хора посредством таблата с електромерите във входовете им, оригинална разработката на ЧЕЗ, която взеха на въоръжение и останалите два „оператора” в България:

   ЧЕЗ разпореди на абонатите: Таблата стават наши, поставяме наши електромери, вашите Ви ги връщаме! Таки ви улесняваме и при повреден електромер ще го меняваме за наша сметка!

   Този пенис те заподмятаха с надежда да се гепнат на него които трябва. Интересното в случая, че на него като муха на лента-мухоловка се гепна ДКЕВР, Случайно ли стана това или са били мотивирани регулаторите и прокуратурата предварително, не може да твърди. И ето какво стана след като собствеността върху таблата придоби ЧЕЗ. Те въведоха безбожна такса за присъединяване на новите абонати, включвайки в нея подсилване на захранващата мрежа от трафопостовете до касетите, от касетите до таблата или изграждане на нова мрежа и трафопостове, които трябва да си платиш, да подариш на ЧЕЗ и те да ти ги изплащат безлихвено за 20 години. Правиш и договор - ако не си съгласен – много здраве, ще работиш или живееш без ток.

   Какво се върши обаче с парите от тези такси – те са важна съставка при формирането на заплатите на чехските директори тук, останалата част отива в пенсионния фонд на чехите, с чиито пари ЧЕЗ „купи” Енергото. Как процедира обаче ЧЕЗ в техническо отношение с постъпленията от тези пари и защо избраният с гласовете на ДПС главен прокурор не се самосезира. Давам пример с таблата на нашата кооперация. Ние имаме на първия етаж окор 15 новопросъединени абонати в реституираните магазини. От тях са взети стотици хиляди левове във вид на такса за присъединяване, но послидният случай преля чашата. Това бе наглост на наглостите на чехските евергомафиоти. В кооперацията заработи една сръбска баничкарница с мощност на пещите 100 квт. Турнаха едно пластмасово табло за тях, за което няма място и то е буквално на земята, при това няма заземителна шина. Енергообразованите знаят какво означава това в смисъл, че може да се прекъсне „нулата”, да изгори уредите на хората или да направи пожар във входа. Захранващият кабел от касетата до таблото си остана с 50 кв. мм. алуминий. С това безумно писъединяване мафиотите направиха пожароопасна не само инсталацията на входа, но и цялата кооперация. Същият казус предизвика пожар в блока срещу нас. С пожарникарска стълба свалиха блабите от прозоците за да не се здадушат.

   Лъснаха замислите на разработчиците на ЧЕЗ за това преминаване на собствеността на таблата от тези, които са ги изграждали върху ЧЕЗ.

    С парите от тези новоприсъединени абонати ЧЕЗ би трябвало да подсили захранването до таблата и да ги ремонтира, защото вече са техни. Границата на собствеността са електромерите. В нашата кооперация ремонти по таблата и присъединяването им от касетите не са правени от ЧЕЗ въобще. По вемето на социализЪма минаваха спициализирани звена, които обезопасяваха таблата с азбестови подложки срещу пожар. Таблата бяха на ниво 3000 години преди маймуните, ако тогава е имало енерго. Още по-назад във времето върнаха таблата приятелите на Лидия Шулева. Защото ЧЕЗ се цели не в поддръжката им, а таблата станаха средство, с което те да грабят хората, Общианата, енергетиката ни, на която парите все не стигат и държавата. Мисля си, ако някои от много високо място /Парламента?/, дали щяха да правят това? Този наш пример е стандартен. Ако прокуратурата направи проверка ще установи източване не за много милиони, а за над милиард лв.

   Аз съм бивш служител на Енергото, където работих почти 30 години. Преживях внедряването на демокрацията там, продажбата ни, метастазирането му от ЧЕЗ. Никога не съм си мислел, че от предприятие, което е призвано да прави услуги на гражданите, то ще се превърне в инструвент за тяхното ограбване. При това парите от грабежа не остават в страната, а отиват в чужбина и за тукашните наши мафиоти - за мутроблароците им, за лъскавите им возила. Защото, мисля си, ЧЕЗ да върши този грабеж трябва да дЕли с някои срещу осигуряване на чадър над техните престъпрления. Посочих само един инструмент за това, таблата. Посочих и конкретно лице, което нехае по този казус, главния прокурор.

  

 

   ІІ ВИВАКОМ:

  

   Они размахват друг пенис, наречен договори. И М-тел и Глобул прилагат с успех този пенис за дълбоко проникване в джобовете на абонатите си. Ще дам пример.

   Умира дядото, бабата получава сметка, че той не се е издължил с 15 лв. на мобилния оператор. Бабата забравила – мъка, погребение, наследници. Ни кост, ни вест от мобилния оператор. Идва след една година съдия изпълнител да продава на бабата покъщнината, защото дължи 600 лв. на мобилния оператор. Това са 15 лв. задължение и 585 лв. лихви от типа снежна топка. Бабата се жалвала, но от оператора заподмятват договора - дядото така се е съглласил, тя е ногов законен наследник, ще плаща! Каква ще да е била тази лихва, за една година задлъжението да нарастне от 15 на 600 лв.

   И на мен извъртяха номера, преди от М-тел, сега от Виваком. Имах флашка за мобилен интернет от 10 лв./мсец, който ползвах съвсем рядко. Отказа да работи. Отидох в ЦОК, където едно момиче обясни, че има нещо променено в излъчването и поради това трябва да се направи ново инсталиране на компютъра. Опита момичето, не можа. Изпрати ме на определено място, където един служител правел това, а иначе в сервизите им инсталиранетоо струвало 100 лв. Не намерих момчето, не улучвах смяната му и отидох в подлеза на метрото при спирка Сердика. Един джуревец – така изграждаше гадняра – като ме видя, каза: Настройки не правим, идете в сервизите ни. Без изобщо да сум му зазал защо идвам. Явно тези с ппроблем като моя са много абонати. И за да е по-убедителен каза, че те /Виваком/ непрекъснато правят подобрения и затова така се получава. Но какво се получава при мен:

  Тази флашка ползваме за трите ни лаптопа, което означава да им снеса 300 лв. Мисля, че след като сме техни абонати и като извършилите промяната са те, не могат да оставят клиентите си без интернетвръзката и да прибират таксите от 10 лв./ месец. Казах, че щом е така им връщам флашката и ще си взема такава от друг оператор, защото /точно така казах/, вие сте мошеници.

   Извади гадният джуревец договора с надежда да ме прецака с нещо, но договърт бе изтекъл и аз добре строих, че не го поднових. С неудоволствие подипса, че му връщам флашката, но в договорът бе написано, че изключването ми ще стане след месец, което значи още една месечна такса без да е предоставена услуга.

   Друга линия на ограбване на абонатите на Виваком става чрез договорите, които те не подновявали автоматично. Но пък ги променят, ето как:

   Оставят таксата каквато си е, но безплатните минути стават платени, защото този тип план вече го нямало…

    Чувал съм един лаф по кръчмите на Софийско, слизайки от планината, мисля, че е подходящ в еднаква степен и за ЧЕЗ и за всички мобилни оператори, та и за Водата: Да ти е драго, да им е… майката!!!

   Напомням, кой искашеф да стане шеф на Виваком, банкерът-милионер Милен Велчев. Напомням и за катастрофите със сина на царо, едната в Москва, другата, фаталната – в Мадрид. Той играеше с мобилните оператори в Москва и там опитаха да го утепат в катастрофа, но поправителният на КГБ стана в Мадрид.

   И още нещо за източването на Виваком, сторено от предпоследните му собственици. Те извършиха подмяна на оборудването, като са свалили това на Сименс, откаралии го някъде и са го заменили с евтино китайско – пълен боклук. Докато оборудването било още ново и работело– продали Виваком. Но…източен.

 Интересното при тези оборджии е отношението на хората към тях. Предполагам, то се дължи на инерция в мисленето:

  Хората, ограбвани  по линията на Тока са много по-чувствиителни отколкото по линията на мобилните оператори и от водните мафиоти. А сумите за мобилните услуги, за водата и за тока не се различават много. Заподмятването на проблемите с тока се ползва от политиците и то може да свали правителство, което грабежът на мобилните оператори не може да стори.

   Ще завърша с една тъжна прогноза:

   Новото правителство дойде с облещание да намали цените на тока. Но като служител в енергетиката твърдя, че те не зависят от него. Цените сега са в състойние на задържан опънат ластик, който всеки момент ще бъде освободен от фиксатора, в случая ДКЕВР. И тогава всеки ще почувства на гърба си какво означава енергиен рекет. Ще се „освободи” пазара, ще има нови оператори, всеки ще измисли и приложи схеми на грабеж. Аз осветлих само една, тази чрез собствеността въърху таблата на хората. За милиард поне.



image

Eдин от енергийните босове с район
Седми квартал на Самоков.



Гласувай:
9



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12190917
Постинги: 4545
Коментари: 10754
Гласове: 18322
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031