Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.03.2014 17:24 - DIE BETONKOPFER
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1809 Коментари: 4 Гласове:
3

Последна промяна: 10.03.2014 20:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

    Със задълбочаването на кризата в Крим, където по същество Путин ги окупира и под окупация ги кара да правят референдум, у нас в подкрепа на този диктатор от Центъра се извършва активиране на агентите, отваря се поле за политпроституиране по казуса, което пък путканва да си кажат глупостта и бетонните глави. На този култивиран при комунизЪма вид ще се спра след малко. Аз разбирам разните платени писачи - това е вид проституция - изкарват си хляба по този начин. По-уважавам проститутките от околовръстното, защото са по-чисти в помислите си от тях. На тези и душата им е мръсна. В Блог-бг има доста, които периодично биват активирани от Центъра, да ги нарека щатни, но има и нещатни като тези, които пишеха за Иван Костов със заплащане от 3 до 10000 лв. на месец от партийната каса на ДСБ.Всичко обаче е законно, платени са данъците. Голяма част от "изявяващите" се са откровени простаци, не казвам глупаци.  Уточнявам, че простият човек е едно нещо - той е глупав и цял живот се мъчи поради това. Когато се каже за някого, че е простак се има предвид, че той е непоправимо лош човек. Сбъркан. Който преди обед се сърди на себе си, след обед - на целия свят. И ако не излее по някакав начин злобата си се чувства като алкохолик без алкохол в кръвта.
   Изразът "бетонни глави" чух от моите гедермански приятели в изказването им за жителите на един квартал на Берлин, мисля че бе Johanistal. След падането на Берлинската стена жителите на този квартал продължавали да си искат комунизЪма, направили си клуб за  Deutschsovjetische Freundschaft, възразяват срещу всяко решение на Общината и непрпекъснато предявяват искания към нея. От Общината дигнали ръце от тях, накрая ги отписали и не им дали нищо. За тях обаче е било предназначено това понятие. То поне е лесно ппреведимо, докато нашето понятие "мутри" трябва да им го обясниш, иначе мислят, че става въпрос за куче Schnauzer. Гедермански бетонни глави аз съм виждал по планините в оригинал, но малко, защото те предпочитат морето. В писмовни сношения съм с една такава, но аз не я класифицирам като бетонна глава, а като aus dem Gebrauch geworfene Hure.
   Като процент на глава от населението при нас бетонните глави са доста повече, отколкото в Германия. Те всичките са заразени с вируса на Маркс в някаква степен от живота им. Забетонирването на кръвоносните съдове на мозъка им започва още от забавачката /детската градина/. Колкото по-тъпи са индивидите, толкоз по-добри резултати постигат забетонирващиите главите им. Идеалният вариант на тези типове, които застрадват от придобит кретенизъм е липсата на всякаква възможност бетониираната кръвоносна ситема на мозъка им да извърши мисловен процес. Тези типове в Германия наричаха Jasager-и. В България бетонните глави реагират на две числа, единича или нула. Точното число им се подава от пресата /напр. от вестниците на Дялан/ият с брадва/ Пеевски, Те четат ппавилно, излизат от режима "и" - "или" и отреагирват. Сега са се разпенили по казуса "Крим" . Аз бих им казал: Както няма какво да правите в блога, не го правете тук.!Този лозунг помня от социализЪма в един кът за пушене. Ако не го е измислил партийният им секретар...
   Ще дам пример с началото на забетонирането на главите на децата още в детската градина:
    Описвам случай от 1979 г, когато дъщеря ни бе в детската градина. Някакъв празник имаше, не помня точно, може би 9-и септември. Децата приготвили програма, учителките канят родителите. Спомням си, че пяха песента "Ален мак", но по-надарените артистично деца се изявяваха и самостоятелно. Едно момиченце пя някаква песен, но доста хубаво и след изявата му го попитаха, кого най-много обича. Отговорът бе съкрушителен: Партията! Всичко в залата млъкна. Да излезе от тупика попиталата го му зададе допълнителен въпрос, защо. Детенцето изтъкна следните мотиви: Защото партията ни дава,одеала, чаршафи...
   Появи се и нашата дъщеря като рецитатор. Стихотворението й помня до днес:
 „
                                               По игрища и парзалки,
                                               волно ний играем
                                               и макар и още малки, 
                                               името на Ленин ние знаем.

    Най-артистичното момиченце затвори програмата, но учителка поясни, че то ще рецитира сихотворение за Партията. Излезе момиченцено, с ръцете си очертава един кръг, после зарецитирва:
     
     Едно голяяяяяяяяяяяяяяяяямо слънце свети и ни топли....

     Нататък не помня, стихото бе доста дълго. То бе светене, топлене, не само даване на одеала и чаршафи. Водещата вече не задаваше въпроси, за да не се навлезе в нов тупик.
     Програмата трябваше да се затвори с обща песен на децата, като едно момиченце излезе и обяви, че ще пеят Песен за полюлея. Учителката нещо възрази, детето не разбра какво му каза тя. И запяха децата:

        Полюлей се янке, полюлей се янка,
        на нашата люлка, на нашата люлка.

      Интересно. Децата не правят разлика между полюлей и люлката на Янка, но пък бяха безпогрешни за Ленин, за партията, щедро даряваща на децата одеала, чаршафи, светлина, топлина - всичко.

     На детето, което с ръце очертаваше голяяяяяяяяяяяяямото слъне не можаха да забетонират главата, на дъщеря ни - също. На останалите  - не знам. Но че е имало разработка в обучението на децата за промиване на мозъците им още от малки - в това съм сигурен.
     Този процес по моето време бе още по-жесток. Аз съм учил за героя Павел Морозов, който трябваше да ни бъде пример. Като деца непознати хора ни спираха и задаваха конкретни въпроси.  В гимназията - същото. Чавдарче, пионерче, комсомолче. Явно за комунистче не съм отговарял, защото хем не съм искал, хем и не са ме канили - преценили са че главата ме не подлежи на забетонирване. После като войник непрекъснато имаше опити над мен да ме направят хдоносник. Студентската ни група пък бе пълна с доносници Те заеха най-привлекателните работни места. Но пък съм горд, че удържах до 70 да си остана с не забетонирана главиа и изпивам безкрайно съжаление към бетонните глави -това са нещастници, кастрирани от към мисловен процес. Друг трябва да мисли за тях, друг да им каже какво да правят и т. н.
   Към бетонните глави аз имам предложение:
   За да не се излагат, преди да почнат да разсъждават по каквато и да е тема, а преди това да ме попитат правилно ли ръзсъждават. Аз ще им отговоря добронамерено и ако грешат, ще им давам насоки как да да мислят. Така ще ги предпазя от спамене тук и там. Страхувам се обаче от директна среща с тях, защото ако ми треснат една бетнонна глава, ще ми строшат моята, която сигурно е доста по-слаба механически.
   Ще приложа линк с музика, доста трудна за разбиране, но подходяща за бетонни глави. В едно дяволско фугато /от 14-та минута/ злите сили се борят в жестока схватка. Като днес в окупацията на Крим от военните без отличителни знаци и камионите без номера. Врагът без лик, като този, който свали самолета на Сингапур. Ако някоя бетонна глава е запозната с това велико произведение, с поводът за написването му и др. обстоятелства и помести смислен коментар, ще го одобря. А останалите поздравявам с нещо съвсем подходящо за тях, като да е писано специално за бетонни глави.Него ще поместя във втория линк.
   Приятно слушане според степента на забетонирване.








Гласувай:
4



1. vmir - Отличен текст.
10.03.2014 18:11
Много ми допада и наивното предложение да съветваш бетонните глави. Критиката не е достатъчна сама по себе си. На хората трябва да им се дава и възможност за избор.
цитирай
2. sande - Поздрави, Коста!
11.03.2014 20:29
Поздрави, Коста!
цитирай
3. tota - Коста,
15.03.2014 11:23
всяка идеология е демагогия. Помисли и ще се съгласиш с мен. Третата ни българска държава тук - все в името на нещо хората са били впримчвани за да се развива обществото. И се следват диктатура - демокрация - диктатура - демокрация и все лъжи, лъжи...Хората трябва да разберат, че разчитат на себе си и да направят всичко възможно да постигнат сигурност и оцеляване. Държавата е хомот, това казва и Ботев.
цитирай
4. planinitenabulgaria - Така е!
15.03.2014 19:59
tota написа:
всяка идеология е демагогия. Помисли и ще се съгласиш с мен. Третата ни българска държава тук - все в името на нещо хората са били впримчвани за да се развива обществото. И се следват диктатура - демокрация - диктатура - демокрация и все лъжи, лъжи...Хората трябва да разберат, че разчитат на себе си и да направят всичко възможно да постигнат сигурност и оцеляване. Държавата е хомот, това казва и Ботев.


Когато дойде "демокрацията" един много възрастен човек от с. Войняговци, дядо на наша колежка каза,, че това е лъжа и ще ни излъжат, защото сме глупави и им вярваме. . Той бе роден в ІХХ век и бе преживял много. Единственото хубаво нещо в живота си виждаше в преврата на Кимон Георгиев. Ние вярвахме обаче. Но човекът е бил прав. Може би новите месии Росен Петров и Бюреков ще оправят работите.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12184227
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031