Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.02.2014 23:21 - ОПИТИТЕ НА ДПС...
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2319 Коментари: 4 Гласове:
10

Последна промяна: 19.02.2014 08:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


image

ОПИТИТЕ  НА  ДПС  ЗА  ИСЛЯМИЗИРАНЕ  НА  ЦИГАНИТЕ  В  БЪЛГАРИЯ  НЕ  ТРЪГНАХА  ПОРАДИ  ПРОБЛЕМИ  С  ФИНАНСИРАНЕТО  НА  РАЗРАБОТКАТА

    Насилственото ислямизиране на населението в стратегически области на Османската империя е било извършвано за да бъде то държано в пряко подчинение на Високата порта. На Балканите ислямизиране е извършвано в доста страни поради две основни причини. Едната от тях е да бъдат осигурени пътищата за турските войски, които след превземането на Балканите са се опиталли  да разширят империята си върху части от Централна Европа. Турските войски остигнали  до Кандия и Виена, след което са били разбити и са отстъпили завадените от тях територии. Войната завършва през 1688 г, като австрийските войски освобождават Сърбия, но този марш е от голямо значение за България - трагичният край на Чипровското въстание и усядането на подгонените от Европа цигани на наша територия са две от последствията на тази война.

   Турските войски  са се придвижвали през планините или са ги пресичали по древните римски пътища, част от които по време на турската империя са били модернизирани. За да няма засади за турските войски по тези пътища е извършено ислямизирането на области с българско население по долините на реките Арда, Чепеларска и Чепинска река и Места. В други страни и области от Балканите ислямизиране е било извършвано където хората са били много непокорни спрямо завоевателите, каквито са били в Албания и Косово - тогава населено със сърби, в днешната сръбска провинция Санджак, която е опора за помаците в Сърбия както Якоруда в България. На север от Сърбия са ислямизирани Босна и Херцеговина със стратегическа цел – капии за турските войски към Централна Европа.

   Тази рана на християнските общности, нанесена им от ислямизирането остава до днес. Давам за пример Санджак, където сърбите-мюсюлмани мразят сърбите християни повече от всичко на света. Омразата е споделена и отделянето на Санджак като отделна държава или абсолютно независима от Сърбия провинция е въпрос на време. Тази насадена омраза между етноса, разделен по верски принцип по вина на турците бе причината за ужасяващите жестокости в Босна и Херцеговина по време на Юговойната. Войната приключи, но там проблемите останаха и ще напомнят на света за злините, оставени от османската империя върху балканските държави. Само тъпаци на квадрат могат да на поставят /след Юговойната/ начело на християнска държава хора, принадлежащи към три верски групи. За съжаление този модел опитва да пробие и у нас.

   У нас е спокойно по отношение на ислямизираните ни събратя. Българите мюсюлмани странят от българите християни и това е основната причена те да остават все още по планините, където водят много тежък живот. ДПС, чиито биринджии са двойни агенти – на ДС и на Турция, се опита да разиграе тази карта с партията ПОМАК, за да дестаблизила още повече България, но няма да стане. Най-войнствените спрямо родните си братя, както вече казах,  са мюсюлманите от Якоруда, които искат да се присъединят към Турция. Най-интересни пък са тези от с. Рибново. Свързването на пътя от Гърмен през с. Рибново до с. Филипово направи това място атракция подобно на Ковачевица, но малцина пътуват натам. Ако все пак някой реши да премине с автомообила си по този високопланински път, достигащ кота 1500, споменавам едно понятие, Каялийските скали.

    Раковото образувание ДПС, съставено при пръкването му от агенти на ДС вече за всеки е ясно, че извършва дейност в полза на чужда държава, Турция. В разузнаването тези агенти се наричат двойни, а това, че им се прави пимб на мафиоти е за да бъдат те оневинени за престъплението си спрямо България. Методите на ислямизиране на чужди етноси е много стар, сега този пенис започна да подмята и ДПС. Едва ли незаконната партия ДПС е идеолог на тези опити, това си е политика на Турция, дала добри резултати за тях в миналото. Аз мисля че тази политика няма да намери почва, защото за да тръгне този процес са необходими мноооооооооооого милиони за него. Само интересът /б. м. парите/ може да привлече циганите да станат мюсюлмани, а толкова средства няма от къде да дойдат. Нито пък как. А без да си плАтиш на циганина нищо не става.

    В България има цигани мюсюлмани предимно в Разградско, те са ислямизирани много отдавна. Тези цигани знаят цигански, турски и български, но се  различават по нещо много важно от събратята си – те работят и не крадат. Владеят професии като работници по полето, строители, животновъди и др. Така си изкарват прехраната. По Врачанския Балкан има много такива овчари, по Софийско има животновъди, които гледат животните на хората по селата, но и свои животни и въпреки тежкия живот, който водят, са добре материално. От труда си, а не от кражби или далавери с цигари и др. живеят тези цигани. Те отглеждат и продават коне и магарета.

    Изпитаният метод на ислямизирането мекеретата на незаконната пратия ДПС се опитват да ползват и сега ще дам примери, но мисля, че са се разочаровали като са разбрали колко ще им струва това, за да привлекат циганите на своя страна, а също така са срещнали вероятно  и решителния отпор на турското население в България. Още в мечитите моллите учат турчетата, че ченгенетата са лоши хора, крадливи, мързеливи и ако се появат в селото на турци, те трябва да бъдат следени прогонвани далеч от него. Това добре, но ако циганите са мюсюлмани, те не могат да бъдат изгонени, защото са едноверци. Те могат не само да навлизат  в селата на турците за молитвата в джамията, но и да се заселят там ако решат. Това направо втриса турците, което е все едно да пуснеш лисицата в кокошкарника.  Вече има такива населени места като селата Чуково и Багрянка, Мъдрец и Дардандере, има и други по Крумовградско, в самия Кърджали има страхотен проблем от това съжителство и напрежението нараства. Причината – циганите крадат животните на хората от планината и всичко годно за скрап, а турците - вече предимно стари хора, не могат да им се противопоставят. Полицията – някой би попитал, какво е това полиция тук в планината. Да откраднеш кравата на едно възрастно семейство турци, което живее някъде си далеч в планината /Източни Родопи/ е все едно да го обречеш на гладна смърт. То няма телефон, връзките се осъществяват от хората, на които се налага да слизат до града.

     Един неуспешен за турците опит да ислямизират цигани от Казанлъшко се оказа изключително успешен за циганите. Циганите се съгласили да ги ислямизират и така получили достъп до турските села за молитва по джамиите.  Изчезнали пъпешите на турците от градините, кокошки, по-едри животни като магарета, коне. Ни така ни иначе. Щом са мюсюлмани, те имат право да идват до храма, амо като ползват това като повод да крадат турците…

    Подобен опит се готвеше в Своге по времета на Емил Иванов от ДПС, днес за втори път валия на София-област. Като маша на ДПС и на ченгетата той прибра за електорат на ДПС в Своге хиляди цигани предимно от Видинско, които се заселиха в кварталите Зли дол и Тунел №8. Още цигани докара и засели в родното си село Желен, от които хората пропищяха. Напочням за случая с циганина-крадец на агнета в с. Лесков дол, на когото селяните отсякоха с брадва ръцете заради непрекъснатите му  кражби на животни. За да има нещо,което да сбира циганите, където да ги инструктират за кого да гласуват, започна строеж на джамия в градиинката на Своге до гарата. Вероятно след икономическа справка колко ще струва интегрирането на циганите към мюсюлманската общност е показала, че това е нерентабилно и ДПС-стратезите промениха плана – строежът не е довършен до днес, а циганите – електрорат на ДПС оставиха безнаказано да крадат имуществото на хората по селата и вилите и да предават откраднатото в скапропункта в Зли дол. Наши хора, за нас гласуват, и главния прокурор човек на ДПС, няма страшно. Това опустоши граденото от хората по долините на река Батулийска, Дълбочица, вилните зони над Курило, Гниляне и Войнеговци, извърши се ужасяваща контрабандна сеч. Всичко това - под чадъра на ДПС пезевенците в независимата от София-област Община Своге.

   Та от цялата тази работа на мекеретата на ДПС с ислямизирането на циганите кой загуби – мисля хората, които бяха окрадени -  и българи и турци. А кой спечели – безусловно циганите.

    Но нещата няма да спрат до тук. Усъвременената разралотка на ДПС вече не включва издръжката на циганите от ДПС, но чрез промени, инициирани от тях в законите тежестта на електората им да го поеме държавата. А тежестта – тя е огромна  - циганите са около 1500000, от които 300 са пълнолетни. Тъй като те не работат се явяват много мобилни и могат да бъдат мотивирани при местни избори къде да уседнат – трябва им банкомат и магазин – и с глъсеца си да турнат начело ва местната власт  човеко на ДПС, който е техен агент. Говорим ДПС, пониимаем ДС. Говорим ДС – понимаем ДПС.

     А парите от бюджета на държавата за циганите – те вече се пазят в тайна. При социализЪма бюджетът на държавате бе таен, сега таен е размерът от бюджета за тези социално слаби, многодетни, безработни, т. н. роми. Макар освен роми между тях да има цИгани и мануши. По-лесно въпросът кой предложи Дялан Пеевски може да получи отговор, отколкото въпросът колко струват комплексно циганите на хората в държавата. Но размерът сигурно има значение, защото се е оказъл непосилен за гьота на ДПС биринджиите. И избраха – вместо да си подържат с много милиони електората, да го лъжат, подвеждат и привлиичат с еднократни  прелести – кебап, бира, бутилка олио.

   Ромрезултатите виждаме всички – ДПС управлява с техните гласове държавата, прокуратурата, висшите магистрати. Очаквам един признак, че това време е свършило и признакът е:

   Коремът на Дялан Пеевски да се залепи за гърба му…

   Някой би попитал, защо  главният прокурор не забрани ДПС, къде е той в този казус. И аз не знам точно къде, но предполагам – където го е отвел Пеевски….


image

  

 




Гласувай:
11



1. mt46 - Аз познавам
19.02.2014 18:15
турци, които са подкрепяли не ДПС, а СДС и ГЕРБ... А има българи, които са се продали на ДПС, за да се издигнат...
цитирай
2. planinitenabulgaria - Това е маневра на Центъра:
19.02.2014 22:51
mt46 написа:
турци, които са подкрепяли не ДПС, а СДС и ГЕРБ... А има българи, които са се продали на ДПС, за да се издигнат...

Ченгетата, които се крият зад ДПС така си осигуряват още по-плътен параван - уж и българи се борят за права и свободи. Данчо Ментата, Христо Бисеров, Дялан/ия с брадва/ Славчев Пеевски, има и други. Подвластни са на мафията. Такива се продават, за да се издигнат. Така се прораде и царо, но Господ го наказа с големия му син. В момента ДПС върти съдебната система, а решенията на ВАС, на КС и н ГП са осолено важни. И никой от тези дори се не сеща, че ДПС е незаконна партия.
цитирай
3. tota - Коста,
20.02.2014 18:25
от големите игри и заради стремежа да са добре, някои въобще не мислят за процесите, които протичат в държавата ни и които са път за никъде.

Поздрави!
цитирай
4. sande - В държавата на Делян Пеевски всичко е песен!
20.02.2014 18:53
Сбъднаха се стиховете на Никола Вапцаров: "Ще пеем когато работим, но радостни песни, които славят Човека!"

Най-после.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12183258
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031