Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.01.2014 06:57 - РАДОСТНИ ВЕСТИ ОТ БЪЛГАРИЯ ?
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1548 Коментари: 4 Гласове:
11

Последна промяна: 11.01.2014 07:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg





 

                     РАДОСТНИ  ВЕСТИ  ОТ  БЪЛГАРИЯ?

 

    Да му се не ненадяваш – на 16000 км. от България научих, че прокуратурата ни най-после била зафункционирала. ЦГМ – също!

 

   В село Долни Дъбник има разкрито престъпление на безработен, многодетен и социално слаб циганин, който така на широко живеел, че прокуратурата се самосезирала върху „дейността” му. Да натрупа той само от помощите за децата си такова богатство тя счела за невъзможно.

    Извършили прокурорите проверка и установили, че той наистина е безработен, но пък му превеждали пари от Палестина /?!?/. И така придобил над 2000000 лв, които държал в банки, но придобил и коли за 400000 лв и злато за още 150. А колко е пари е пръснал за луксозния си живот, който водел от години, прокурорите няма как да установят.      

    Този казус е нещо съвсем ново за прокуратурата, тъй като разследването срещу циганина не е бил прекратено след разкриване на престъплението му. Такава порцедура в прокуратурата се прилага толкова рядко, че вероятността й е сравнима с пример, който ще взема от природата.  Хипотетичната фикция едно от всичките дела в прокуратурата срещу престъпниците да не бъде прекратено и да премине в съдебна фаза е толкова вероятна, колкото за един от всичките 500000000 атакуващи яйцеклетката сперматозоиди да успее да проникне в нея. Този път обаче има и нещо съвсем ново – вместо прокурорите да прекратят наказателно преследване, за което вероятността е 500000000 към 1, те демонстративно го оповестяват в медиите. Така научаваме, че парите за циганина от Долни Дъбник се превеждали от... Палестина – най-бедната и най-гъсто населена страна, даваща всичко за ракети, които да изстрелва срещу Израел. Някакви там физически лица, юридически - превеждат пари на циганина от Долни Дъбник, та се скъсват. Едва ли всичките тези пари са били обаче за него. А дали пък той не е решил да източи част от тях за бедните си дечица или пък да не се е „отчел” на чадърбабаита, който го покрива, не е ясно. Една от двете версии е достатъчна, за да получи прокуратурата анонимен сигнал от „възмутени граждани”.

   Преди да продължа по темата ще спомена за второто чудо, станало тези дни в София – аз още не мога да повярвам в него. В автобусна линия №79 служители на ЦГМ хванали един циганин с перфориран билет – абсолютно редовен пътник!!! Такова знамение се е било случвало само веднаж през 1956 г. в трамвай №10 в Западен парк и е било отразено в специално предаване по случая от кореспондент на „Гласът на Америка”.

   Дали тези два случая не са показателни, че България тръгва най-после по верния път? Напомням, че в Турция има такава партия „На верния път”, а тези, които днес ни управляват от името на олигархията са от същия етнос.     

      Сега ще направя анал _из на случилото се, като на въпроса  поемаме ли вече по верния път си отговарям сам:

   - Едва ли!

     Връщам се на „самосезирването” на прокуратуратал по казуса „Циганинът от село Долни Дъбник, Плевенско”. Разследващите твърдят две неща – че те са се самосезирали и че „проверяват всички възможни версии”. Те не от вчера са така обстоятелствени. Едвам им стигнаха 60 машинописни страници да опишат хулиганските прояви на Боленчо по въздух и по суша, та измежду тях да се намерят годни за пред съда убедителни доказателства за извършено престъпление макар само във въздуха, а на земята да го оправдаят или обратно. Не е възможно за него да няма поръчка до прокуратурата, защото той вече не устройва никого в парламента. Вероятните  версии за циганина от Долни Дъбник са по-малко, а тук целта не е снемане на имунинет – той или не се е „отчел” където трябва, или е „източил” част от мафиотските пари за себе си и като отмъщение е последвало потфърлянето му на Цацаров. Не ми е удобно аз да поучавам прокурори - като интелект те са много фърст -  но да търсят те трета версия е безсмислено.  От прокуратурата твърдят още, че са се самосезирали върху циганина, в което се съмнявам. Циганите в България са 1500000, от които 300000 са над 18 години. Как пък точно на този се спряха? Наистина тук вероятността / 1 на 300000/ е доста по-голяма в сравнение с тази на сперматозоидите /1 на 500000000/, но ако е така защо прокуратурата не се самосезира върху живота на обитаващите дворците в Костинброд, където на първият в ляво само оградата струва няколко пъти повече от преведените пари на долнодъбничанина от Палестина? Защо не поиска Цацаров от ДАНС един хеликоптер и да префръкне над Костинброд, като се сезира върху западната му част, наричана Новата? Има и други такива места в страната, интересни за представление от въздуха пред главния прокурор – един квартал от гр. Левски, друг квартал от Горна Оряховица. Изключително интересно като архитектира е построеното в с. Ветово от тамошните български граждани вероятно от помощите за децата им. Или пък да поиска справка от РПУ Смолян за какво са задържали български граждани /май и те бяха от Ветово/ и какви „мотиви” са били представени на полицаите или пък само на началника им, за да ги освободят?  Тези населени места са далеч от седалището на прокуратурата, но до него има и по-близки обекти. В местността Дупката – 1 има „Бял дом”, по-голям от този на Обама, който хората наричат вилата на съдията Пенгезов и по него упътват търсещите някакъв адрес. Още много такива интересни за главния прокурор обекти има, които би видял тойот от хеликоптер ако пожелае в софийските села Симеоново, Бистрица и не само там. Пътуващите по влака от Захарна фабрика за Горна Баня посочват една лилава резиденция и я наричат двореца на Японеца - бивш клиент на прокуратурата, оправдан от съда по всички обвинения, построил след това банка.

   Защо тази селективност на прокуратурата по отношение на самосерванията й? Толкоз много обекти така близо до прокуратурата, а тя се семосезирва върху палата на един безработен циганин от Долни Дъбник, който е една шушка в сравнение с палататите по Костинброд и другаде около София, находящи се под носа на главния прокурор. Дали тази акция е начало на истинската борба на прокуратурата срещу престъпността, разрушавайки за сега само нейните флангове, за да концентрира после ударите си в центъра й? Дано пък да е така. И ЦГМ започна проверка, вече имат в актива си и гепнат /невинен!/ в автобус №79. Прокуратурата също има вече гепнат перач на пари от село Долни Дъбник, Плевенско. Друг гепнат такъв не знам, вероятно този е единственият перач в България?

 

    С предложенията си за въздушни дестинации на прокуратурата мисля, че й помогнах. За да бъде помощта ми обаче ефективна е необходимо едно условие:

   Всека вечер главният прокурор да ми отваря блога и да чете по нещо, а на другия ден да разпраща прокурорите си тук и там.  Писанията ми ще му стигнат за 1001 нощи. Аз сега ще му помогна и за разкриването на едно екологично престъпление, което е толкова голямо, че ако той „захапе”, ще погълне цялото оставащо му по мандат време. При правилно представени резултати от проверката под зорките очи на наблюдаващите прокурори  резултатите ще са сразителни за ГЕРБ – най-първият в държавата, който е човек на ГЕРБ и една депутатка от ГЕРБ ще останат без имунитет. Каква по-голяма радост за управляващата политическа сила, назначила си главен прокурор, ако той успее да нанесе съкрушителен удар на опозицията! Това е най-важното за прокуратурата  според управляващата политическа сила, а за престъпността си има една песен „Ямайка е остров в окена”. Както Гърция при иск на банките от ЕС да им върне заемите има готов сценарий - да им изиграе едно сиртаки, така и на обвиненията срещу главния прокурор, че не прави нищо срещу престъпността той може да изпее на несъгласните с линията му не само последния куплет на тази песен, но и останалите 29 ако се наложи.

     Пълномощията на главния прокурор са всеобхватни по конституция и той може – ако го натисне политическата сила, дала му мандата – да събори правителство, парламент, президент, нарочен за сикиш депутат - каквото му поискат утвърдилите го на този пост. Тази линия винаги се е провеждала доколкото главния прокурор е оставал послушен на предоставилите му мандата. Филчев не успя да направи Костов клиент на покуратурата, но Цацаров успя това с Цветанов. Той обаче май не е достатъчен за управляващите – те настояват и за други нейни клиенти от опозицията. Бюреков непрекъснато подканва главния прокурор да започне преследване срещу  бившия министър-председател по казуса „Удушването на Мишо Бирата в Правец”. Там обаче нещата не потръгват. По линията на Цветанов обаче за извършени престъпления по служба в чувала на прокуратурата могат да попаднат още двама от от първенците на ГЕРБ – президентът Плевнялиев за дейността му като министър на МРРБ и сменилата го министърка след като той стана президент. Сценарият е изключително прост, началото му във в/к Галерия чрез снимки във флашка постави Патрашка:

   Кореспонденти на Патрашка направиха видеозапис на незаконен кладенец в двора на вилата на Цветанов в с. Шума, но и дворен клозет, който е заключен и никога не е ползван. В него се държат една права лопата, една мотика и едно гребло. Повторната проверка за причините да не се ползва този клозет  разкри небивало по мащаб екопреспъление – в двора му има изкопана помийна яма, и тя незаконна, която не е хидроизолирана, а иззидана с камъни тип кръгла суха зидария. Така вместо след напълването й отровите от нея да се изпомпват от фекалка, те преминват свободно в земята и по подземен път достигат и тровят водата на р. Връбнишка. Отровените води на тази река после натравят водите на р. Нишава, а тя – плодородното поле по поречието от Годеч чак до Пирот.

   Проверка на главната прокуратура за това разтърсващо екопрестъпление може да завърши с обвинение срещу бившите министри на МРРБ от кабинета на Борисов – Плевнялиев и Павлова, допуснали незаконното строителство и до сваляне на имунитета им докаато трае разследването срещу тях. А то може да бъде продължено колкото прецени главния прокурор, напр. до привършването на следващите избори. Пропуснах да дефинирам още по-прецизно земите, които се отравят от помийната яма на Цветанов. Поради карстовия релеф на местността, отровите на Цветанов навлизат и в плодородните черноземни полета на селата Опицвет, Безден, Богьовци, Костинброд и Сливница.

   Защо не ми плащат за даване на акъл както на Догана? На него дават по милион евро, съдийката Тенева от ВАС каза, че това е законно. И сега ще става шеф на контрола на съдиите...

      Ако аз бях главен прокурор такива политически активи щях да извадя от тази помийня яма на Цветанов и да ги излея върху опозицията, толкоз екскременти щях да извадя от дворния му клозет, макар той никога де не е ползван и да залея и с тях опозицията, че свят щеше да им се увие. Ама на бодлива крава Господ рога не дава...

   В предишния си постинг не одобрих 8 коментара и сега на тях отговарям чрез музика. Така ми звучат коментариите – уж различни, а те - същите. Само един от тях се различаваше, той е финалният. Намерих му и неговото звучене.

 

https://www.youtube.com/watch?v=fzT7ghFvuXo

 

https://www.youtube.com/watch?v=4adIReSCX2Q&list=RD_rx0QGKrmAI

 

https://www.youtube.com/watch?v=5YIESsb6p2c

 

https://www.youtube.com/watch?v=jbqdMaJOsjA

 

https://www.youtube.com/watch?v=fzT7ghFvuXo

 

https://www.youtube.com/watch?v=egB14_sdLXo

 

https://www.youtube.com/watch?v=x-WJXHbiCUs

 

 image


image


image

 image


10. 01. Лос Анжелес

20.55 ч.




Гласувай:
11



1. mt46 - Как е в Европа -
11.01.2014 12:51
който сгафи, е аут от политиката... ББ и Цвъко отдавна трябваше да са вън от политиката... Както стана с Бисеров... Редно е и популистът Сидеров да слезе от политическата сцена... Станишев трябваше да си подаде оставката като лидер на БСП...
ГЕРБ е проект на тайните служби, членовете му са бивши комунисти, деца и внуци на комунисти. Зад ГЕРБ стоят видни олигарси и мафиоти. Който не разбира това, не разбира от политика...
цитирай
2. planinitenabulgaria - Да е имало след Десетото
11.01.2014 16:03
mt46 написа:
който сгафи, е аут от политиката... ББ и Цвъко отдавна трябваше да са вън от политиката... Както стана с Бисеров... Редно е и популистът Сидеров да слезе от политическата сцена... Станишев трябваше да си подаде оставката като лидер на БСП...
ГЕРБ е проект на тайните служби, членовете му са бивши комунисти, деца и внуци на комунисти. Зад ГЕРБ стоят видни олигарси и мафиоти. Който не разбира това, не разбира от политика...


един +политик", който да не е бил активиран от Центъра?
цитирай
3. shveik5 - Ами те и бюлетините не бяха ползвани както кенефа,
12.01.2014 00:35
ама се разсмърдя точно колкото им трябваше. А можеше да не бъдат конфискувани, а да се ползват поне за бърсане на вонящите им задни.. мисли.
Ако някога си загубя настроението ще се върна тука пак, да си го намеря!
цитирай
4. planinitenabulgaria - Истината винаги се разкрива:
13.01.2014 05:51
shveik5 написа:
ама се разсмърдя точно колкото им трябваше. А можеше да не бъдат конфискувани, а да се ползват поне за бърсане на вонящите им задни.. мисли.
Ако някога си загубя настроението ще се върна тука пак, да си го намеря!


1. Нека си спомним как Боко подаде взрив на Цвъко, он го взриви с дистанционно и потрошиха най-голямото стъкло на редакцията на в/к "Галерия! Но Патрашка ги фана!

2. Когато Боко попълваше фалшивите бюлетини в Костинброд и ги подаваше на Цвъко да ги турга в двойните дъна на автобусите. Но другарката Манолова ги фана.

3. Когато пак тия двамата - друг не може да бъде! - душиха Мишо Бирата в хотела в Правец. Това показва, че светът не е съвършен - никой не ги видя! Но пък всички го научихме от медиите.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12189745
Постинги: 4545
Коментари: 10754
Гласове: 18322
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031