Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.11.2013 22:35 - ЗА РЕШЕНИЕТО ПО КАЗУСА "КУРШУМДЖАМИЯ"
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2109 Коментари: 3 Гласове:
12

Последна промяна: 20.11.2013 16:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                ГЬОТВЕРЕНИ  ИЛИ  НАЦИОНАЛНИ  ПРЕДАТЕЛИ?

 

    По казуса „Куршумджамия” в Карлово , наглостта на съдебните ни проститути премина всякакви граници. Родоотстъпниците съдии, подвластни на Центъра, трябваше да решат спора за собствеността на джамията в Карлово, която е паметник на културата. В миналите векове тя е била покрита с оловни листове /олово на турски се нарича куршум/ и от там носи името си. В Сърбия заради покрива на джамия от олово има град  с име Куршумлия. Аз съм виждал карловската джамия. Тя е в центъра на града, където теренът е много скъп. От там идват апетитите на агентите на Центъра към тази джамиия - маскирани ДПС биринджии зад паравана на Мюфтийството се домогват чрез пезевеците си в Административния съд да придобият терена, на който е намира тя. Джамията е изоставена и трябват доста средства, за да се възстанови. Тя е собственост на Община Карлово по силата на документи, издадени след Освобождението. Сега мюфтийството си я иска с мотив, че Общината я е придобила незаконно и бе завела дело за реституирането й. Има изтъкнат и друг мотив – сегашната джамия в Карлово била малка за томошните мюсюлмани, та и от тук, джамията-културен паметник, да пропее мюезин като от джамията до Халите в София. Апелативните съдии от Пловдив, чиито конци дърпа Центъра „връщат” джамията на мюфтийството. С Решение в името на народаа!!!!!!!!!

   Да ти е драго да им ебеш майката на такива, казват тук, по Шопско.

   Простите хора наричам примати, което означава бозайници. До там им стига акълът. Съдиите, решили казуса не са и такиви, те са особена порода или пък вид, стоящ най-ниско спрямо всички останали видове по отношение на морал. Те вече 24 години служат на Центъра, заложил при тях бомбата на прехода - курс към ограбването на страната и нито един осъден голям крадец. Това превърна страната в олигархия, Напомням, че административните съдии „върнаха” на царо беломуровата гора над Боровец, та царо оголи планината от този рядък и ценен дървесен вид и изнесе дървения материал в Гърция. Като цена за измяната му. И други неща му „върна” съдията Константин Пенчев, част от собствеността на Интенданството. За предателството на царо спрямо собствения му народ. Господ го наказа - да гледа престолонаследника си осакатен на легло.  А то един престолонаследник, като баща си - заигра се с руските мобилни комуникации, но тамошната мафия не потупва по рамото.

   Административните съдии трябваше да се съобразят с факта, че джамията е построена върху разрушен от турците християнски храм, от който са ползвали елементи, напр. колоните, но има вградени елементи и от други християнски паметници, разрушени или опожарени от тях при нашествието им в България през ХІV век. Помествал съм в блога си доста останки от наши църкви и манастири в святата за християните българска планина Манастирище. Докъде стигна наглостта на съдебните ни проститути:

     В Карлово е роден Апостолът на свободата, когото турците убиват. Русия освобождава България от турците, голяма част от турците напуска България. И ето че днес, в центъра на града на Апостола, българските съдии-проститути предоставят на мюфтийството джамия, построена върху наш, разрушен от турците храм с останки от други храмове, които те са разрушавали при завладяването на България. После пък въвеждат ограничения как да бъдат строени църквите ни – половината в земята. Административните съдии обаче с история не се занимават.

   Eдно отконение от темата:

   Всякакви протести стават в момента в страната, всичките са основателни. Но се учудвам как така до сега 24 години няма протести срещу съдебната система. За хала на живота ни днес, за несправедливостите в продължение на 24 години, за грабежа на банките и страната – тя бе в основата на този престъпен процес. Ако имахме независима съдебна система, а не кукли на конци, дърпани от Центъра, днес България щеше да бъде нормална държаваа. Решението в името на народа да предостави Куршумджамия на турците в града на Левски, построена с материалите от унищожените от тях наши храмове и върху основите на наш храм – това няма аналог в световното право. И какво произтече от това? В Карлово протестираха няколко души, имаше агитки но Левски и ЦСКА, които управляващите /не знам защо/ заклеймиха. Не такъв скромен протест в защита на България трябваше само в Карлово да има, а цялата страна трябваше да се изтърси пред ВСС и да ги измете веднаж и завинаги висшите магистрати от постовете им. Народен съд е най-малкото, което те заслужават...

 Край на отклонението.

   Такива изроди-съдии никъде по света не може да има! Не само родоотстъпници, те са национални предатели! Колко ли финикийски знаци са им набутали ДПС биринждиите, за да придобият този имот в центъра на Карлово?

   Ще допълня темата с откраднатия кръст от гроба на бай Цветан от с. Гинци, който днес е побит пред мемориала на НДК в памет на убитите по време на тоталитаризма, защото и там „играха”  поръчкови съдии. Десет години те проституираха с този казус, изтече давността и прекратиха делото. Живи свидетели нямало за да докажат за бай Цветан ли е бил правен кръста А кой заличи с ударна бормашина надписите на гърба на кръста? Оставена е само годината на изработката му, 1894. Този  кръст е правен от най-добрия майстор-каменорезбар на Гинци, бай Георги Герин. Той е архитектурен паметник, но се е оказал на сгода да го откраднат с техника - не някъде високо в планината, до където няма път, а в селските гробища на гроба на бай Цветан си стоеще от 1894 г. до годините на управлението на Костов като министър председател и на Ангел Ахрянов в Общината на отдел „Култура”.

  Съдебен гоьтверенлък, родоотстъпничество или национално предателство е решението на администвативните апелативни съдии от Пловдив за джамията в Карлово, всеки може да прецеси сам. Възмущението на хората обаче от тези мръсници няма граници, като в понятието мръсници включвам и трите възможни преценки на моралните качества на съдиите, които са го взели. Осквернена е паметта на Левски, поруган е град Карлово, осквернена е нашата Църква, защото с останки от разрушените ни паметници от турците те са си направили джамията и днес Решение в името на народа узаконява това престъпление. Защото така Центърът, в който са и ДПС биринджиите, турга ръка на имот в центъра на Карлово. Ще премахнат джамията и ще вдигнат една като в Мадан или пък ще изградят мечит, мектеб, а защо не и медресе като в село Биволяне. А може и мол да направят...

 

    Вторият гьотверенлък в точния смисъл на думата – ще й направя точен превод на края на писанието ми - е една статия от последния брой на в/к Уикенд. Там подгъзнуваща на турските биринжии в България, активирана да подобрява суратя им ги представя за строителни гении и твърди, че римският мост до Ардино – за мен най-значителният ни архитектурен паметник у нас - е построен преди 500 години по време на турското иго. Свещенна простота или запроституирване по казус е тази статия? Ще посоча сравнителен материал за тези, които имат интерес към казуса:

    Два от мостовете, които наистина  са строени по време на турското иго са Стояновият мост на р. Арда под с. Стояново и Кадин мост до с. Невестино. Те са строени от български майстори по други технологии, усвоени по-късно. Двеста години след тези мостове е строен мостът на Колю Фичето при Бяла, когато технологиите са още по-напреднали.

     За сравнение с технологията на моста до Ардино ще посоча други подобни мостове – Кемеровият мост над р. Девинска при х. Орфей и четирите моста в с. Петково. Още поне сто има по долината на р. Върбица.

     И още нещо много характерно за римските мостове – до тях достига римски път. До мостовете, строени през турско не достигат римски пътища, а други, по-широки, маркирани с камъни с пирамидален връх. Към моста до Ардино се спуска римски път от махала Дядовци, достига мястото на вливането на реките Арда и Давидковска и покрай река Давидковска се изкачва до с. Загражден. Там се разделя на две – десният слиза в гр. Лъки, където има малък римски мост над Белишката река, а левият продължава към вр. Чилтепе, днес Преспа и достига Смолян.

    Аз бих посъветвал Госпожата как да процедира, когато пише такиви, а може би и останалите си статии:

    Уважаема Госпожо,

    Започвайки да ръзсъждавате по темата, по която ще пишете, питайте! Ако не разсъждавате правилно, хората ще Ви укажат как да разсъждавате,  ще заразсъждавате както Ви кажат, но като стигнете до някъде, питайте отново за потока на разсъжденията си. Така ще се получи нещо, за което специалистите ще могат да кажат: Не е съвсем Sancta simplicitas!

   Аз си мисля обаче, че в статията има преднамерен гьотверенлък и затова тя е била поръчана и поместена във вестника. Сега турците в България са по-силни отколкото по време на турското иго и гьотпредлагането е вид бизнес - то отваря много тежки врати, носи и финикийски знаци. И как не! Имаме турци удостоени със звание хидроинженер с възнагражения милиони за една тяхна консултация. Те разпределят паричните порции в страната, специалисти са по набирането превозването на бедни турци с автобуси срещу няколко лева и храна за деня за участие в митинги. Но са и големи хитреци – както и да се въртят опонентите им, те все отзад им се явяват и ги „изработват” по техните си колаи и чалъми..

    А сега за думата гьотверенлък. „Гьот” значи гъз. Това е възлюбеното от тях място за интимен контакт. Напомням за видяното по телевизията около „атентата” срещу Доган. Това, до което се домогваха дебелите ДПС биринджиии бе да скъсат панталона и гащите на стрелеца и да го „тушират”. Он се недаваше. Но знам доста хора, които не семо че не се съпротивляват срещу мераци спрямо гьота им, но така се извъртат, че контактът с тази част на организЪма им не само да се извърши лесно, но и да се превърне в изкуство. „Верен” означава човек, който подава нещо. А окончанието на думата „лък” означава майсторство в бранша. Това е значението на сложната дума гьот_верен_лък. Или ако се направи свободен превод тя означава човек, който умело борави с рязана карабина срещу пари или други прелести.

    Над гьотверените като вид обаче има още два по- висши от тях: Родоотстъпници и Национални предатели. Това не са виртуални герои. Има ги и днес, 135 години след Освобождението ни. Всеки ден ни ги явяват по медиите, а на митингите идват сами...

 

   Ще завърша писанието си със снимки от уникалния мост, който Госпожата приписва на турското архитектурно майстроство и от Кадиния мост. Според Госпожата те са строени по едно време, през ХV век. Ако някой отвори писанието ми, нека сравни технологията на единия и на другия. Ще допълня само това, че на Шейтана парапети нямаше, изградиха ги преди няколко години, а какви могъщи парапети има Кадиния мост.


image

                                            Римският мост до Ардино

image



image



image



image



image



image



image



image


 
 



Гласувай:
12



1. mt46 - Поздрав!...
19.11.2013 22:38
"Това е значението на сложната дума гьот_верен_лък. Или ако се направи свободен превод тя означава човек, който умело борави с рязана карабина срещу пари или други прелести."
Добро попадение!...
цитирай
2. makont - Те управляват страната, турците.
20.11.2013 16:15
Сега си искат и конака във Видин. А за съдебната система не ми се коментира, пълен фарс. Сега обеззъбиха инспектората, съсипаха звеното за корупция в БОП и се оставиха в ръцете на ДАНС, където останаха момчетата в костюми, които са само с добър външен вид. Напрактика остават ненаказуеми. Ще ни продадат не само културните паметници и земята, всичко ще продадат, само и само да си напълнят гушите. Горката Темида!
цитирай
3. sande - Кадин Мост - Невестино ! Година на строежа е издълбана в камъка, а майсторите ...
21.11.2013 12:01
... майсторите са легендата!

На легендите трябва да се вярва. Друго няма. А и от гордостта си трябва ли да се отказваме. Мостът е строен от български майстори и българската рая. Турците надзирават.

Ами спомнете си "Мостът на Дрина" от нобеловеца Иво Андреч. Всичко е описано гениално.

За Куршумджамия! Тези, които си искат джамията са за куршум! Да се опомнят, да изтрзнеят. А Апостола Васил Левски - на въжето? Ще скочи от бесилката, ще скочи от гроба! О, неразумний! 500 години малко ли са?

Поздрави, Коста!

http://sande.blog.bg/izkustvo/2012/08/17/na-sybor-v-nevestino.989451
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12276869
Постинги: 4565
Коментари: 10794
Гласове: 18368
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930