Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.10.2013 01:02 - ЧЕТИРИТЕ КОЛОНИ НА ЦЕНТЪРА В СЪДА
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1496 Коментари: 2 Гласове:
13

Последна промяна: 14.10.2013 01:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

     ЧЕТИРИТЕ  КОЛОНИ  НА  ЦЕНТЪРА  В  СЪДЕБНАТА  СИСТЕМА

 

    Уточнение: Центърът – това са висшите служители на някогашните служби на ДС, които от 1989 г. до сега нито за момент не са изпускали управлението на страната. На последните избори те отново победиха.

 

   Доста се коментира как се окакаха съдиите от КС, които не излязоха с решение по казуса на човека на Центъра, Дялания – с уйдурмата шест на шест гласа по същество те нищо не решиха и така дадоха рамо на политически силния на деня успял човек на 33. На база на това „Решение” най-силния човек на Центъра, а напоследък и негов говорител, Лютиф Местан ще разпореди на председателя /на НС/ да го седне отнова на определената за него банка в залата. Решението на КС обаче срина окончателно доверието на хората в тази институция. Ако някой до сега е възможно да се е съмнявал, че конституционните съдии имат морал, днес на всички е ясно, че те са една от четирите колони в съдебната система, предвидени да крепят хората на Центъра на командните постове в страната, което успешно сторват вече 24 години. Двете най-важни колони са КС и Главната прокуратура. Те осигуряват политически Центъра, а останалите две ВАС /Върховен административен съд/ и ВСС имат по-второстепенни функции, но също са много важни. ВАС може да реши спорове да се бетонира ли морето или не, чия е земята. В зависимост от това как да решават споровете, съдиите биват „мотивират”  пряко или косвено, като при втория случай щерките им получават подарък парцели за строеж на хотели на първа линия на морето, а може и с построени вече хотелли. ВАС играе в един отбор с ВСС с цел задържане на топката в центъра на игрището чрез пасове един към друг. Напр. хващат съдията Сантиров, че уговаря със следователя да напише глупаво заключение, на което той да не може да се позове. Уговарят и цената на сделката, фащат ги с белязани пари. ВСС трябва да изпусне обществената пара, маха съдията от поста му. Той завежда дело във ВАС. И се оказва, че СРС-тата са му турнати незаконно. В такъв случай и обвинението фащането с белязаните пари пада, ВАС разрпорежда на ВСС да го възстанови на работа. Подсъдим става министърът на полицията, който е нарушил Закона за СРС. Така стана и със съдията Пенгезов, така става и сега с прокурора, член на ВСС Ситнилски, да не пропусна и съдиите от ВАС с бедните щерки. ВАС възстанови всичките на работа. И Ситнилски ще възстанови, но със сигурност като резултат от възстановяването му на поста му той доста ще обеднее.

    Написах за ВАС и ВСС, две по-маловажни колони, но не е точно така. По едно веме поради липса на постъпления в бюджета Дянков запорира премиите на ВСС, няколоко милиона лева. Не прецени обаче противника.

Те така го подбраха, че той не само подписа разхода за тях, но и обеща, че така вече няма да прави. Центрова работа.

    Двете основни колони, на които се крепи управлението на Центъра обаче са КС и Главната прокуратура. В тези институции не може да работи човек, който не е на Центъра. Назначават ги уж по квоти от парламентарно представените сили, но това е за камуфлаж – подбрани са от Центъра! Сега се коментира, тоз бил на тая или на оная политическа сила, оня бил от квотата на сегашния президент, друг – от квотата на предишния. Нема такова нещо. От квотата на Центъра са всичките! Тургат ги за да работят за него. Един пример:

     КС трябва да реши казус с лустрацията, която така и няма да се случи у нас. И решава: шефовете на БАН, на Комисията на вероизповеданията и на още нещо, забравих какво, трябва да се лустрират, но шефовете на банките – не!!! Ами нали ако им отворят досиетата ще видят кой окраде пенсионния фонд, кой окраде външния дълг, кой окраде заводите, от къде дойдоха парите им. Не съм видял куфарчетата, но мисля, че дойдоха от Центъра.

    Сега подобно на казуса с лустрацията КС постъпи и спрямо казуса „Дялан Пеевски”. Той се закле да работи за ДАНС, да фане всичките контрабандисти, престъпници, да провери дейността на предишния министър на полицията, после мениха мисли с главния прокурор как да сторят това. Това стана възможно защото той напусна поста си в НС и се развъртя като шеф на ДАНС. Но хората се въмутиха от този избор, стана срашно за правителството и го махнаха. Интересно, маха го министър-председателят, но никой не знае кой го е предложил. По пътя на логиката пътя на предложението е било следното – Центъра – Лютиф Местан – Пламен Олигархски. Ше добавя още нещо по казуса:

   Във ВСС им бе писнало от Дялян Пеевски и искаха да го махнат от съдебната система, но главният прокурор Цацаров го защити и това не стена.

   Такъв срам! Тези съдии вземат основни заплати по 9000 лв, работят само по един предиобед всяка първа сряда на месеца и ето как свършиха работата си по делото с казуса на Дялания. В Требич когато някой се бави да вземе решение, с което ще се компроментира пред съселяните си, те изгубват търпение и коментират казуса му така: Кани се като гладен на сранье! Четири месеца така се каниа съдиите, но решението им за требичани и за мен представлява неуспех  на гладния да стигне до нужника и свършване на дългочаканата работа по трасето към него. Та да е още по-голям срамът...

    Същата по важност институция е Главната прокуратура. Там трябва не послушен или наш човек от Центъра, там трабва абсолютен човек на Центъра. Който да може в деня на размисъл да фане фалшиви бюлетини, да убеди хората кой ги е отпечатъл, за да подмени вота им – да ги измами - и те, възмутени от измамниците, да не гласуват за тях или пък да гласуват срещу тях. Време за оправдаване на вменения в измама няма, гласуването е на следващия ден. Това е пожарната задача, после идва следващата. Главният прокурор може да повдигне обвинение срещу първенци на партии, които не се подчиняват 100% на Центъра. Напр. може да повдигне обвинения срещу бившия министър на полицията, че „скочил” на шефката на СГС, че и на заместничката на Цацаров, с което нарушил морала, а също, че имал незаконен кладенец в двора си в с. Шума, видно от статия във в/к Галерия. Ползват един специален пенис в прокуратурата, наричан самосезиране. За „скоците” върху млади съдебни шефки от бившия шеф на полицията годни за съда доказателства се събират трудно, защото трябва да има приложен ДНК анализ, какъвто имаше за Клинтън, за който следователите трябва да предоставят косъм. Такъв при днешната мода, когато дамите са тотално обезкосмени не остава на местото на престъплението и това вероятно е причина да не тръгват още тези дела срещу него. Тези дела в проект обаче носят дивиденти на противниците на вменените, които биват наричани от най-високата трибуна подсъдими или клиенти на прокуратурата.

   Е, разбира се, че главният прокурор има и алтернатива. Ще му дам идея, но давайки идеи никога не твърдя, че сторвам това защото съм по-умен, за да не смачквам самочувстнието на тези, които поучавам: 

   На пазара и по всички пазари в страната ромове продават нерегламентирано цигари. Така се ощетява бюджетът, дава се шанс на сивия сектор. Заради тази продажба сегашния министър на полицията уволни шефа на СДВР - полицаите му по пазара били корумпирани и не се справили с контрабандата на цигари. Смяната на шефа на СДВР донесе до обрат в една част от дейността на полицията сред търговците на цигари – двойката полицаи, която минаваше по веднаж на седмица или по-рядко да фаща бракониерите вече я няма. Поради това, но е възможно и поради други причини, никога контрабандистите до сега не са продавали стоката си така свободно.  Цигари се предлагат вече и на спирките на Лъвов мост от към северната му страна, където попада и самото СДВР. А пред Паспортното пък се продават моторни резачки и всички видове инструменти. Защо г/н Главен прокурор не извършите проверка, за да стане ясно за това ли бе махнат директора на СДВР и дали това не е направено за да става пласирането на контрабандните стоки още по-свободно?

   Та така с четирите колони на Центъра в съдебната система, но както всичко е обърнато в стрната, може и колоните да се обърнат и да станат връзки, на които Центъра да висне. На две важни и по-здрави връзки, да ги нарека предни – КС и Главната прокуратура и две по-маловажни, ВАС и ВСС, тях наричам задни. И стана нещо като четирите връзки на матката. Предните две специалистите знаят, че са основните и са много здрави. Задните са по-нежни и при непосилно физическо натоварване се скъсват, на това по селата казват пропадане. Та ще гледам, няма ли да се получи „пропадане” на Центъра, от непосилния товар, който е поел с Дялания. При пропадане на този така важен орган за жените болките са много силни и е нужна хирургическа намеса. При пропадане на Центъра обаче от такава намеса няма да има нужда, но пък нещата в нещастната ни страна могат и да тръгнат към оправяне.

    Пропадането може да тръгне от казуса на Дяляния, който компрометира до сега парламента, павителството и КС. Само че този казус тепърва ще се решава, но май решаващият глас ще дойде вече не от КС, а от улицата...

   И понеже в КС има и възрастни, нищо чудно да се новопредстави някой от тях, имам предвид една подходяща за целта съдийка, която се прослави с казуса „Чепинци”:

   Педофил от селото изнасилва две момченца, причинявайки им тежки рани и повреди на недоразвитата им още простатна жлеза. А психическите –те няма да отминат. Съдийката ги осъжда и пише Решение. Но митивите към него все не ги пише и така – 10 години. Престъпникът е на свобода, никакви сигнали до ВСС и прокуратурата не дават резултат. След изтичане на давностния срок от 10 години, обвинението срещу тях е свалено.

    Браво, маце. Ако от мен зависи, ставаш не само за КС но и за още по-висок пост в Съда. Имаш безпорни качества.


image



image



image



image



image



image



image



image



image



image



imageimage



image



image



 image



image
 
Това е снимка на Демокрацията от днес, а Демокрацията се роди на 10.11.1989 г.
За почти четвърт век ето колко се е развила тя...

 image








Гласувай:
13



1. doctora - доктора
14.10.2013 11:25
Загубата на вяра е мноооого лошо нещо за загубилите я. Със загубата на вяра идва хищника в хората, който започва да ги изяжда в буквалния смисъл на думата. Привидно отвън във диапазона на електромагнитните излъчвания човека си е добре и всички го виждат как се е оклал като шопар, но в един друг диапазон - диапазона на действието и противодействието този човек вече започва да престава да бъде човек. Виждащите виждат как жаравата на съзнанието потъмнява и още как, а тази светлина на съзнанието е самия човек. Тази студена светлина на вечността предопределя накъде върви човека. Древните колобри са казвали, а и са ни го оставили като завещание в нашите народни приказки, че пътя е само един и напред, но в този път напред винаги има две части и пътеки ... вииинаги. Едната пътека е към горната земя и това е дарвиновата еволюция, а другата пътека е към долната земя и това е деволюцията на човека и вида като цяло. Тъъъ нивото на вярата предопределя дали строейки ще бъдеш построен и разрушавайки ще бъдеш разрушен. Прасетата които изброяваш в битката си със зъби и нокти / това не е лошо, защото еволюцията е точно борба на живот и на смърт / забравят, че не могат да лапат само защото ще бъдат излапани, защото лапайки те реално разрушават. Проказата наречена комисионни ни унищожават като държава и вид, но на запад все пак регулаторните механизми са малко по-изразени, но при нас ... всеки вижда ... Без вяра черните човечета започват да формират чувството за безнаказаност, но видьов ден е природен закон. Апокалипсиса не е сблъсъкат на световете и унищожението, а е точно мига на смъртта в който човек пред лицето на Вечността разбира на къде ще го подхване. Лошо за черните хора, но и лошо за нас сивите защото какво като змията я стъпчат когато е ухапала човека при условие, че и човека умира заедно с нея. Ние като народ и държава умираме ухапани от черните човечета. Комунистическата проказа продължава да ни трови. От времето на златния лев след тричетири национални катастрофи виж ги
цитирай
2. doctora - доктора
15.10.2013 00:43
на какво дередже са ни поставили дявол да го вземе ... До кривата круша сме, до никъде ... И все пак има надежда за българите ... Пример: значението на водача е от изключително значение за водените. Черния водач води към тъмнина и поражения, а светлия към светлина и победа дори и при пълно поражение и безнадежност ... Най - пряк пример: българския национален отбор по футбол колкото и да не ми се иска да давам този пример той си е пример от самата съдба. Преди човека духащ супата нямаше никаква надежда в близките 10 - 20 години да имаме изобщо футбол, но гледайте какво стана ... Вече има надежда и хоризонт. Голям прас, че утре може и да не заемем второто място в групата както най-често правим и като не се класираме за баражите. Голям прас. Важното е че имаме отбор, който се бори до край. Направо не мога да повяравам, че се борят до край, но те се борят и още как. Единственото което ги спря е съдбата, а и в дадените обстоятелства и черните човечета. Ебати и двойния аршин за червените картони. Ебати и п-са / извинявам се Планина за съкращението / тамън ги биехме и извади още едно от момчетата. Какво се самообвиняваме като ученици, че картоните били заслужени, а не виждаме черните хора срещу нас. Шест минути им трябваше да се организират и да ни отрежат и втория крак за да не би случайно да се изправим и все пак се бихме до край. Вярвахме ли че можим тази дребноедра победа да спечелим. Не вярвахме, а и аз не вярвах. Светлия водач е много важен защото той е знаещ и можещ и от камъка вода да извади и това касае всяка една част от живота. Има надежда за българите и само трябва от нашата сивота да се преборим с тъмнината. Все мешим братята от д.с., а някой да е напрвил генеалогично дърво на братята от политбюро и техните отрочета. И ще видим кой държи парите на България. Можем ли да им вземем парите откраднати от нас ? Не можем колкото и да ни се иска, но можем да направим условия при които тези пари наши, откраднати да работят за нас българите пък там отвъд нека Вечността
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12191668
Постинги: 4545
Коментари: 10754
Гласове: 18322
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031