Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.07.2013 22:33 - КАРИЕРАТА НА ЖЕЛЕНСКИЯ АЛЕН ДЕЛОН - БАРОМЕТЪР НА СЛУЧВАЩОТО СЕ В БЪЛГАРИЯ
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4844 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 30.07.2013 09:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  

                              „НЕЗАВИСИМИЯТ”  ГЛАВЕН  ПРОКУРОР

                                   И  ЖЕЛЕНСКИЯТ  „АЛЕН  ДЕЛОН”

 

         Конституцията на РБ дава много големи правомощия на главния прокурор на страната. Дано в следващата Конституция тази длъжност да бъде променена на Главен адвокат на страната. Защото заемащият този пост трябва да защитава страната от големите престъпници, а не само да ги обвинява. При сегашната ни корумпирана съдебна система, която е на ниво 3000 години преди маймуните, обвинението срещу престъпниците бива финализирано чрез сключване на споразумение между тях и прокурорите по делото или пък престъпниците „олекват” с част от придобитото по престъпен начин за сметка на съдиите срещу свободата си. Защита на интересите на страната, а не обвинения срещу престъпниците, които „падат” в съда защото били недоправени, към това трябва да се пренасочат усилията на тази институция. Сегашното й наименование има чалга излъчване поради което деянията й се коментират предимно в жълтата преса. Често извършваното от прокуратурата не е полезно за страната и е чисто популистко. В последно време тенденцията е то да бъде насочено срещу лице от политическа сила, която друга политическа сила желае да компроментира. Това е така, защото вместо политическите партии да оставят главния прокурор да работи по опазване на страната от големите престъпници, политмафиотите им се опитват да го включват в сценариите си и ако той им кандиса, става за кашмер. Ако се ловне обаче на тоя пенис главният прокурор, /по същество/ той заработва за организираната престъпност - за мафията, наричана сега олигархия. Институцията Главна прокуратура отдавна трябваше да бъде деполитизирана, но това май няма да се случи и при сегашния главен прокурор. Сега най-много от 24 години насам тази институция, пръкната от ВНС  продължава да устройва определени сили, които /по същество!/ генерират престъпността в страната, тя работи за тях, вместо да ги задържи, да им повдигне обвинение срещу тях и те да бъдат наказани според провинението си. Което не се случи за 24 години срещу никой от големите престъпници. Привеждам за пример Братята /Галеви/ като задавам два въпроса, на който аз не мога да си отговоря:

    Дали съдията, който ги освбоди преди да влезнат в затвора с мотиви, че те няма вероятност да се укрият или да извършат друго престъпление не е получил някакви други мотиви, напр. в банка на някой свободен /офшорен/ остров? Дали главният прокурор е разпоредил да се извърши проверка как така е станало, та се стигна до този пезевенккючек или кадията от независимата ни съдебна система продължава право да седи и криво да кадийства вн ичакване на ново „тлъсто” дело?

    Така изглеждат от страни нтещата, но случващото се винаги е по-широкообхватно, колкото и добър да бъде законът, а когато съдиите усетят мириса на пари се разтреперват и забравят смисъла на чл. 4 на ГПК. По делата им ще ги познаете, е казано в Светото писание. Не ме гледай що правя, слушай ме що говоря, казват шопите-мошеници. А сега и моята гледна точка за прокуратурата и главния прокурор:

   Безспорно мощта на главния прокурор при така написаната Конституция е много голяма. Затова и се води толкова жестока борба, от квотата на коя партия да бъде „деполитизирания” прокурор. При избора борбата е безмилостно жестока, като в нея играе дори президентът, който също се води деполитизиран. Ще направя кратка ретроспекция на главните прокурори до сега:

   Първият бе преживял концлагер по време на соцдиктатурата, където е преминала младостта му и е бил жестоко тероризиран. Твърди, че е в резултат на това той бил „мръднАл”.  След преживяното в концлагерите, където работел по кариерите и е бил малтретиран, той не е могъл да се възстанови психически и след освобождаването му да стане отново нормален човек. Любовта в живота му били тайландските котки, но се твърди, че след превъртяването поради терора в лагера с кариерите станал и педофил, макар никога да не имал прояви в тази област. Психическото му състояние се влошило още повече, когато след излизането от лагера с камъните заработил по професията си като адвокат по наказателни дела – там имало свободно място - и е трябвало да защитава престъпници, които той ненавиждал, защото /по същество/ той се явява тяхна жертва. Това довлошило състоянието му и той преминал на работа като прокурор, за да обвинява престъпниците, които органично мразел. Бриго Аспарухов внуши на Желю Желев, че точно Татарчев ще оправи престъпниците. Татарчев обаче бе неуправляем, независима фигура, която сама вземаше решения по делата - въртеше комунистите, които го съсипаха в лагерите си и тези, които го избраха. Твърди се, че се е облагодетелствал от престъпници, но ако е имало такове нещо е било дребно. Иначе щеше да има барок като бившия градски прокукор Нягол Няголов напр, а той остави само един апартамент и почти нищо в бавнковата си сметка. Споменават се десетки едри престъпника, с които той е „работил”. Аз запомних Барона от мина Бели бряг и  Роко от Кърджали - ярки мафиоти от неговото време. Никой от висшите магистрати не е могъл да го накара да промени обвинение по дело.

   Вторият главен прокурор се твърди, че бил честен човек, но много амбициозен. Мафията обаче му назначила началник – агентът под прикритие Алексей Петров, който да взема вместо него решения и той само да ги подписва. Това означава /по същество/, че главен прокурор е бил Алексей Петров. Невъзможността за каквато и да било лична изява на този амбициозен човек и провалът в обвинението му срещу Иван Костов и другите големи приватизатори /б. м. организирани престъпници/ съвсем скършили психиката на Филчев. След освобождаването му от опеката на Алексей Петров той е бил пращан тук и там с едничката цел, много-много да не приказва. А по „независимите” медии писанията, че е луд не секваха. Само че такова нещо няма, човекът си е съвсем добре, но преди всяка негова изява от него се исаше първо да докаже, че не е луд и това го влудяваше. Егати тормозът над личността му!!! Годините, прекарани от него като главен прокурор го откачили, след като видял какви престъпления се вършат и че той не може да им се противопостави.

   Следващият главен прокурор с прякори Библиотекарът и Прокурорът в поличка – неговата дейност бе от ясна по-ясна. Него гу турна един от кукловодите на мафията в страната, Параванката. Какво може да се очаква от такъв човек – да не прави нищо, затова бе най-подходящият. Той намаше и конкурент при назначаването му.  Вместо този главен покурор да възбужда дела срещу големите престъпници в страната, той... четял различни книжки, с които била пълна работната му чанта – хоби към литературата. Не се и бръснеше, повече да прилича на мъж, а може би и с небръснатостта си да стрясква съгрешилите мутри, когато ги среща за уточняване на прегрешенията им и оформяне на обвинителния им акт. Язък му за интелектуалните възможности, които надвишават тези на яхналите съдебната система от 1989 г. насам. Ако има оценка за дейност половин нула, такава му давам за неговата като главен прокурор. Предишните поне имаха стръв, а този нямаше и топки, за да обвини и дребен престъпник. Останаха доволни от него тези, дето го турнаха за главен прокурор и като благодарност за делата му го издигнаха на още по-високо ниво - в Конституционния съд.

   Доживяхме до четвъртото издание, г/н Цацаров. Неговият мандат съвпадна с политическо положениие в страната, когато мафията /б. м. олигарсите/ открито пое управлението в страната и си турна свои хора по всички инстанции, които /по-безсрамно от всякога/ да кукловоди. Тя едва ли ще му разреши да „поработи” той върху поразиите дори на един от стотиците крупни престъпници, които окрадоха страната, узакониха си парите, дадени им в куфарчета и се превърнаха в олигарси. Ето едно от делата му, по които той може да бъде разпознат:

   ВСС иска да се отърве от Дялан Пеевски, Цацаров не дава! Защото е приятел на Пеевски? Защото е от ДПС, а ДПС е лабораторна разработка на ДС, това означава на олигарфията или пък защото ДПС със сигурност, а вероятно и главният прокурор биват активирани в изявите си от Центъра?

   Втори въпрос, на който нямам отговор.  

   С властта, която има главния прокурор, той може да размаже всеки, който постъпва или е пастъпил на важен държавен пост – депутиран, турнат за валия, за министър и др. такиви, ако те са извършвали престъпления или дори само едно. Да, ама ако му дадат или пък му посочат някого да го изгризка. Тогава тойможе да се приложи следната процедура:

  Самосезирва се главният прокурор или го сезирва друг, а той приема сигнала. След това снема имунитета на престъпника, махка го за дълго от високия държавен пост  каато го държи под стража. Давам два примера, които предоставят такива опции на главния прокурор, но той така и не се самосезирва до настоящия момент:

   Бать Сали не може да не знае за кражбата на ел. енергия в Самоков, но и главният прокурор не го разследва. Резултатът от неразследването - бать Сали стана депутат. Съвсем ясно е, че за да се случи това той има мълчаливото съгласие на главния прокурор - договорка с него или пък разпореждане от Центъра, досежно главния прокурор да го не закача.

    Същото важи и за валията на София, желенския Ален Делон /б. м. Емил Иванов от свогенското село Желен/. Той бе кмет на Община Своге от квотата на ДПС, която е независима от София – област. Достатъчно е да разпореди главния прокурор проверка какво е правил Ален Делон по време на мандата си – по изсичането на горите, по заменките, как са били възлагани обществените поръчки и няма начин да не последват серия обвинения. Разровиш ли дейността му – ще засмърди ужасно, но такова нещо така и не се случва, защото каквото и да е разпореждал или подписвал Ален Делон, това му е било разпоредено от Центъра зад паравана на ДПС, респ. ДС. Отговорността обаче си е негова. Мълчанието на главния прокурор по дейността на Ален Делон, който хората считат и за опасно агресивен, защото налитал да бие влезналите в приемния му час при спор с него подобно на велинградския валия Фидел Беев, в случая е показателно. Може и за друго да се самосезира главният прокурор - защо за валия на София-област назначават все бивши кметове от независимите от София-област общини Правец и Своге и ако нямат под ръка свобеден кмет от тях превъртат пак употребяваните вече кметове, но не тургат кметове от други общини. Тези примери стигат за сега и доказват, че мълчанието на главния прокурор е златно за определени личности. То им предоставя възможности не за растеж, а за изфърчаване по висините на политическите и икономически структури, където те стават слуги на олигарсите или им служат за бушони. А нима другите силни на деня – почти всичките! - ако реши главният прокурор няма да ги свали на земята? Давам за пример един специалист по бюджетите на България, с прякор Данчо Ментата, от Бургас. Защо го не разследва главният прокурор за дейносттта му като меняч на пари в Бургас? Вече девети бюджет на страната правел, егати финансовият специалист.

   Такива са опциите на главния прокурор – да чисти страната от големите престъпници или да бъде част от политиката на силните на деня – независимо дали те са от най-голямата политическа партия, дали това са олигарсите - важното е да са силни, защото силните държат парите и въртят стрната. Ето и един пример за главнопрокурорско мълчание спрямо популярен ромгерой:

   В продължение на 15 години в Седми квартал на Самоков, където ромлидер е бать Сали се краде ток. Краде се и сега така, както продължава продажбата на цигари без бандерол по всички пазари. Бать Сали бе ромлидер, но това го не задоволяваше и премина към ДПС. По неговите думи, ДПС дава възможности за растеж на ромовете, а Евророма, начело с Дон Цеци – не! ДПС канали прави за ромовете, вода им довежда...Ще покажа в цифри щетата за хората, които си плащат сметките за ток, изразена опростено и разбираемо в материали, труд и пари. Параметрите се отнасят само за една календарна година, общата щета трябва да се умножеи по 15.

   Годишно в Седми квартал се крадат средно по 5000000 квтч. ел. енергия на стойност около 900000 лв, което означава  7, 5 месечни заплати на директора на ЧЕЗ, без командировъчните му и представителните му разходи, които не могат да надвишават още две негови месечнати заплата в рамките на един месец /б. м. 120000 лв./мес./. Това, че количеството на открадната енергия се знае точно е достатъчно основание на главния прокурор да повдигне обвинение срещу организирана престъпна група, но он нещи...

    Какво представляват 5000000 квтч. ел. енергия:

    Един генератор, задвижван от пара с мощност 100000 квт. за един час изгаря 100 тона въглища и изпраща към енергийния пръстен на страната 100000 квтч. Ако някой чете постинга ми да внимава в дименсиите квт. и квтч. Този генератор за да задоволи роменергонуждите на Седми квартал на Самоков за една година, достигащ до тях в резултат на организирана престъпност означава, че трябва да работи 50 часа и да изгори 5000 тона въглища. Това са 4 влакови композиция с по 20 вагона тип думкари, напр. от мина „Ораново” за ТЕЦ Бобов дол. Но разходите за ел. енергия не са само въглищата. В процеса участват хора, машини, вода, инсталации, трансформатори, електропреносни мрежи на НЕК. И всичко това за да отиде до Седми квартал и да се окраде? И никой да не знае за това, само разследващите журналисти? Има едни, които знаят - ДКЕВР, които тургат това огромно количество ел. енергия към раздела „Загуби” и вдигат цената на тока за тези, които си плащат сметките – ЧЕЗ не са дошли тук за да губят.

   На изхода на това звено, енергетичното, за периода на кражбите в ромквартала стоят концесионерите от ЧЕЗ, които заемат позиция като тази на висшите магистарати на изхода на съда – прибират част от печалбите за сметка на труда на миньори, енергетици и техници, тяхното не се губи. ЧЕЗ не може да не играе в тази игра, не може и ромлидерът на Седми квартал да не играе в тази игра Този енергопаравансикиш е доста разпространен – длъжници на Енергото са гиздовците от Дупница и много други. Въпреки огромните задължения на гиздовци ток им се подава и им се начисляват нови сметки, които се натрупват към старите /б. м. по 25000 лв./ и които те никога няма да заплатят. Сметките им висят подобно на делата на престъпниците, на които те не пречат да са на свобода и пак да крадат. Кво от туй, че имаш 10 или 20 висящи дела, имаш си „хора” в съда! Така и неплатената енергия на гиздовци не им пречи те да получават нова. Казах, кой я плаща. Но не мога да си отговоря на въпроса, защо нищо не се прави срещу тези организирани престъпници? Защо не се самосизирва главният прокурор по тези огромни кражби? Ако някой открадне чувал с въглища на стойност 10 лв. от склад на Топливо, ще го осъдят по бързата процедура, но ако някой краде 15 години по 5000 тона въглища, общо около 75000 тона – никой го не пита защо така прави. Защо главният прокурор запазва мълчание по тази огромна кражба и тя върви и сега? Защото така му повеляват от Центъра, или защото ромгласовете са особено важни за олигарсите при изборите или защото да се се бърка прокурор в далаверите на енергийната мафия може би не е желателно или пък му не дават. От Центъра?

    Добре би било когато главният прокурор явява говорителката си да говори вместо него, тя да не се вкусмихва с чаромат и да популира пред слушателите или пред директно гледащите я от екрана без да казва нищо по същество, а да вземе да съобщи, че за първи път след четвърт век от както имаме Главна прокуратура един голям престъпник благодарение на тази инстанция е бил осъден за деяниета си, защото обвинението срещу него било „джелезно” и не паднАло в съда...

    Ще се случи ли нещо такова по време на мандата на победителя на четвъртия кастинг „Главен прокурор на РБ” след толкова дълго очакване на хората – аз лично вече не вярвам. Валията в родния му град, валията на София и на почти всичките области - ако главният прокурор не желаеше да има тези назначения, щеше да ги предотврати. Но той дори и не заговорва за тях...

    Не Местана назначава валиите, както пишат олигарските издания, май от Центъра ги посочват и май инстанцията на Центъра е над всички в страната. И над тази на главния прокурор! А той?

   Той вероятно има началник както Филчев някога и поради това в действията си наподобява на Кари Братшоу, която въпреки че знае, не се срамува да пита – така може ли или не може. Чак след отговора тя се сезирва върху това, което й разрешават партньорите й и им разказва играта.

  

     

 


imageimage
image

Синът, духовният му отец и свързващото ги звено. Новото триединство.

image



image



image

        Ако имах по-големи от тези пръстени, мен щяха да ме депутират. 
  А на мен и обувките са ми тъпи, туристически. Че и бос ходя понякога.

image



image

Калинът: Или си показваш дипломата или инвестирам навън!

image



image

Стойността на решението - на следващия кадър.

image



image



image

                   Воленчо и Местана размениха местата си.

image



image

"Ален Делон, Ален Делон, ах този син балон!" /От френска естрадна песен/
 И Аленчо е бил от ДПС?


image

Част от чалгаджийката с приятел най-истинския мъж на България. И красив!!!

image



image



image


image



image



image



image

Чик черек, чик чирик, балумба реформи в съдебната система!  /Птицата-пророк/

image

     Държава без полиция и правосъдие - клозет без врата. /Сръбска поговорка/
Символът  на такава държава намерих в с. Црвено Яблко в Сърбия в Руй планина.
 Сърбите обаче се оказаха по-умни от нас. След убийството на Зоран Джинджич управниците на страната разбраха, че организираната престъпност е рожба на корумпираните им съдии и изкъшкаха от съдебната система всички съдии с голям стаж и от известно ниво нагоре като началници на състави и отдели, а на новоназначените са казали нещо, но такова, че сърбите вече имат доверие на съдиите. Един пример: Те казват, че при сегашната съдебна система Йоца Амстердама докато е жив слънце няма да види.

image

Не щем ви, не разбирате ли. А мимическите им мускули на лицето на нежеланите
реагират колкото гьонените подметки на обувките. 

image

     Това съм аз, но съм се дикезирал като инспектор Дюдю.



Гласувай:
4



1. sekirata - Разсмя ме
29.07.2013 23:39
Остроумно и много интересни снимки добре подредени, само дето много дълги статии пишеш! По запри се де,нека по късички да са.
цитирай
2. planinitenabulgaria - Постингът ми е на доста сериозна тема, а се оказва, че разсмивам хората!
30.07.2013 00:28
sekirata написа:
Остроумно и много интересни снимки добре подредени, само дето много дълги статии пишеш! По запри се де,нека по късички да са.


Написаното е послание към тези, които "играят" в съдебната система за да се засрамят и извинят на хората, които са ограбили материално или унижили духовно. Същевременно е и доста поучително четиво за желаещите да се обърнат към съда по някакъв казус, в лапите на какви престъпници сами се навират...
Има и една загадка в постинга ми: Ален Делоните са три броя. Специалистите веднага ще ги определят. Първият обаче, който е почти 4 центнеров, разбира се е върхът. Поне три пъти бие Ален Делон по този показател. Две думи на кръст едвам казва, но това не е определящо за поста му, валия на София.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12189531
Постинги: 4545
Коментари: 10754
Гласове: 18322
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031